Forum » Omrežja in internet » ADSL preko domače mreže in problem pri odpiranju nekaterih internet strani
ADSL preko domače mreže in problem pri odpiranju nekaterih internet strani
Muflon1 ::
DOma imam napeljan ADSL modem ki je povezan na računalnik 1, na katerega pa sta preko mreže povezana še dva računalnika. Zanima pa me zakaj mi na računalnikih 2 in 3 ki sta preko mreže na internetu noče odpirati nekaterih internetnih strani. Kot primer lahko navedem www.e-stave.com, www.inter.it itd. ki mi če do njih dostopam preko računalnika 1 delujejo brezhibno. Prav tako mi omenjene strani delujejo na vseh računalnikih če računalnik 1 priključim na internet preko ISDN-ja. Torej je problem pri ADSL-ju. Slišal sem da bi bilo potrebno spremeniti velikost paketkov ki jih modem prejema. Je to res? Kako spremenim velikost paketkov? Je potem ADSL kaj počasnejši?
Hvala za odgovore!
Hvala za odgovore!
Gandalfar ::
MTU okno moras spremeniti - kako pa je bilo na forumu ze govora, uporabi search (ne vem iz glave)
Swiwer ::
http://helpdesk.siol.net/
Na dnu strani si lahko downloadas tool (DR. TCP). SiOLov MTU je 1454, da ti prihranim racunanje. :-)
Na dnu strani si lahko downloadas tool (DR. TCP). SiOLov MTU je 1454, da ti prihranim racunanje. :-)
nicjasno ::
Jaz mam isti problem, zato me zanima, ali to applyamo na server racunalniku ali na client racunalnikih? Ali na vseh?
StratOS ::
ni nujno, poglej ce imas FW na ICS-u server mashini in konfiguracijo le tega
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
zile ::
ics (internet connection sharing). Samo v tem primeru to najbrž ni problem, ker siol omogoča priklop 4 računalnikov na 1 adsl priključek z dinamično (dhcp) IP številko.
StratOS ::
Važno je zaradi konfiguracije FW (FireWalla) na ICS server mashini, tudi sam sem to sprobal ob seveda pravilni razporeditvi MTU in ostalih recieve parametrov, in kaj sem opazil ?
Blokiral je namreč skoraj vse coockije in HTTP headere do klienta, tako da nisem mogel gledati/se logirati na večino strani. Dobro je vseeno malce pregledati stvari.
Nastavitev ICS:Tukaj
Za nastavitev MTU:Dr.TCP
Navodila za Dr. TCP:Tukaj
Blokiral je namreč skoraj vse coockije in HTTP headere do klienta, tako da nisem mogel gledati/se logirati na večino strani. Dobro je vseeno malce pregledati stvari.
Nastavitev ICS:Tukaj
Za nastavitev MTU:Dr.TCP
Navodila za Dr. TCP:Tukaj
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5973 (2956) | OmegaBlue |
» | Problemi z wireless povezavoOddelek: Omrežja in internet | 1781 (1597) | damjanj |
» | Kako konfigurirati ICS? Need HELP!Oddelek: Omrežja in internet | 1461 (1387) | Gwanaroth |
» | problem z routerjem level one 1413txOddelek: Pomoč in nasveti | 851 (821) | urbybaby |
» | Problem: Programski ruter! (oz. winXP in sharanje internet povezave)Oddelek: Programska oprema | 1841 (1503) | MUC |