» »

Izkušnje z simply electronics

Izkušnje z simply electronics

XzupanX ::

Ima kdo izkušnje s to trgovino? Simplyelectronics
Naročil bi fotoaparat. Mi je pa tudi čudno, zakaj je spodaj slovenska telefonska številka +386 01 600 8720
pa vendar ko kličem se nihče ne javi, oziroma mi po angleško skoz nekaj nabija nj pritisnem 1ko za prodajo ..

zee ::

1. Verjetno gre za nateg.
2. Pisi v slovenscini.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

HomeEdition ::

Živjo, jest sem pri njih lansko leto naročil fotoaparat in je blo vse OK...nisem pa z njimi nič kontaktiral preko telefona, preko mejla sem jih prosil za predračun, plačal na banki v roku par dni sem mel fotkič doma...
lp

bluefish ::

Na parih straneh sem že zasledil mnenja zaupanja vrednih uporabnikov, da trgovina ni nateg in dejansko pošljejo naročeno. So pa mnogi imeli slabe izkušnje s postopkom naročila, reklamacijami,...
Določeno robo sicer pošiljajo iz HK in posledično lahko fašeš še davek ter carino, kar pa na prvi videz poceni izdelek konkretno podraži. Problemi so tudi s foto rečmi, ki imajo regionalno garancijo.

Skratka, jaz bi se tej trgovini izognil. V EU imaš cel kup preverjenih trgovcev z dokaj podobnimi cenami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

RejZoR ::

Bratranc je pred nekaj leti tle naročil Panasonic TZ3 in spominsko zanj in ga je dobil brez posebnih težav.
Mislim da je bilo isto plačilo preko banke in ne preko kreditne.

Trgovina sicer ni nateg, imajo pa relativno slab način poslovanja (slaba podpora) kar potrjuje tko WOT kot TrustPilot.

http://www.trustpilot.com/review/www.si...
https://www.mywot.com/en/scorecard/simp...

Je sicer zeleno ampak so komentarji negativni okoli podpore. Pol je pa na tebi če imaš kje drugje kakšne boljše opcije...

Drugače pa vam svetujem, da si preberete moj mini vodič za spletno nakupovanje, sploh za strani o katerih ne veš ničesar:
http://my.opera.com/rejzor/blog/2012/06...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Mi lahko nekdo pove kako je glede carine in davka pri tej trgovini? Namreč firma je sicer iz UK, ampak sem že večkrat videl, da je bil izdelek potem poslan h kupcu iz Hong Konga oz izven EU. Skrbi me predvsem zato ker bo en orenk drag nakup in ne bi rad fasal pol še 20% (oz celo več zdej) davka ker bo paket prišel izven EU območja. Kakor sem gledal ob checkoutu VAT ni nikjer omenjen, samo znesek nakupa in to je to. Če je pol paket iz tujine in carina preverja papirje in davek ni nikjer omenjen se lahko spomnijo marsikaj. 20% pri tolk dragi zadevi pa ni majhen hec. Skratka kako je s tem? Še nisem imel tazga primera niti nisem še kupoval tolk dragih stvari...

Alamar ::

Firma je iz Hong Konga http://www.simplyelectronics.net/terms....

Lahko, da imajo skladišča v EU, ampak to ne garantira, da bodo poslali ta določen izdelek iz tega skladišča. Carino zanima samo, od kje pride paket in ne lokacija firme. Če bo poslano izven EU bo verjetno pregledan. Če bo pošiljka večje dimenzije in ali teže bo skoraj 100% pregledana.

Bwaze6 ::

Se že kupoval pri njih. Dobil brez problema, je pa na tone ljudi, ki so imeli težave - zelo dolge zamude pri dobavi ali vračilu denarja ob preklicu ali uveljavljanju vračila izdelka.

Tudi če gre zadeva iz Hong Konga, se carini njim - carina je že vključena v ceno, ki jo plačaš. Bi pa vseeno pogledal kakšno drugo "grey market" trgovino. Hdewcameras ima podobne cene in praktično nobene negativne izkušnje kupcev! Tudi na maile odgovarjajo, boljše pogoje servisa imajo... Priporočam.

Carina ja (itaq ni nikoli tko grozno visoka), kaj pa davek? Glede na to da na računu ni VAT nikjer zaveden bi rekel, da ni obračunan.

TgT ::

Lani naročil čez leto dva GoPro-ja ter en mobitel. Za prvi GoPro sem cakal 3 tedne, za drugega en teden, na mobitel pa skor mesec. Kdor čaka dočaka.
Hit'N'Run

Simplyelectronics:

Do I have to pay customs duty or tax?

We have a special arrangement with the relevant parties, which means that no additional taxes or duties are payable by you.

In the very unlikely event that you are asked to pay import duties, we will fully reimburse you. All you need to do is to settle the amount with the courier, and send us a copy of the invoice by using our webform.

Kot jaz štekam, imajo pogodbo z dostavnimi službami, da se davki in carina obračunajo njim, tako da lahko na spletni strani ponujajo končno ceno. Ampak kot sem rekel, jaz bi raje pogledal drugje.

Fora je, da gre za nek specialen objektiv, ki ga nimajo povsod, zato je izbira mal težja...

Vpiši semle: StaticICE

Primerjanje cen po UK trgovinah, vključene so tudi grey-market ponudbe (označene so z HK ali USA import). Seveda pa je fino preveriti še na Geizhals, v vseh primerih se ne splača komplicirati.

zlatirez ::

Dvakrat sem kupoval pri njih. Prvič pred kakšnimi 4, 5 leti. Takrat je blago prišlo na carinsko pošto. Tam sem vztrajal, da je bilo blago kupljeno v EU (SE ima uradno sedež v VB) in je zato oproščeno carinskih dajatev in ddvja. Z naše carine so sami klicali na SE in uredili zadevo. Nisem plačal niti carine niti ddvja. Drugič sem kupoval pri SE pred nekaj tedni. Pošiljka je prišla do vrat brez problema. Torej, SE ni nateg, in čeprav blago v resnici prihaja iz Hong Konga, kupci v EU ne plačamo nobenih dajatev. Večina stvari je precej cenejših kot pri nas, čeprav se cene menjajo in gredo včasih tudi navzgor (zadeva, ki sem jo kupil nazadnje, je bila teden kasneje npr. 100€ dražja). Je pa problem distribucija. Navedba, da blago pošljejo v 3-4 dneh, je lažna. Sam sem v obeh primerih čakal tri tedne. O poteku naročila in dobave te sproti obveščajo na njihovi strani oz. ob tvoji košarici. Torej, če čas ni bistven, je SE eden najugodnejših ponudnikov, če pa se mudi ali zadevo potrebuješ v nekaj dneh, potem bo bolje odšteti nekaj evrov več pri kakšnem tozadevno ekspeditivnejšem ponudniku.

Ponavadi to pomeni, da gre paket od njih v 3-4 dneh, koliko časa pa dejansko rabi, pa je stvar tranzita. Čeprav trenutno to zdele gor jasno piše da paket oddajo v 2-5 dneh, dostava pa traja od 4-10 dni. Če so vmes v državah tranzita kakšni prazniki se zna zavleči (kot se stvari upočasnijo čez vikende pri nekaterih dostavnih službah).

zlobcek ::

Jest naročam pri njih skoraj vso fotografsko opremo - canon 7d, 5dm3 in par objektivov L, mala je naročila iphone in ipada. Razen čakalne dobe nimam pripomb. Na robo sem čakal pa povprečno 3-4 tedne.

Plačana cena je vedno točno taka, kot je nastavljena na spletni. Nič dodatka nikoli.

Sem plačal nekajkrat upn nakazilo in se obračajo ko megla. Po par dni ni odgovora, potem je ponudba, potem spet nekaj dni ni nič. Zdi se taka slabo organizirana štacuna oz. jih je verjetno velikost malo dohitela in ne sledijo z logistiko.

Suma sumarum za njihove cene nekatere opreme se splača tudi malo potrpet;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlobcek ()

Zuhra ::

Naročila dvakrat. Prvič je fotoaparat prispel, drugič pa ne. Zelo razočarana in ob 500 €. Nikoli več ne bom naročala.

msaje ::

Aktualne izkušnje na žalost precej slabe, kot je trenutno možno pogosto zaslediti tudi po drugih tujih forumih. Ne komentiram kakovosti izdelkov, ki jih tržijo. Bi pa rad opozoril na aktualni primer, ko sem naročil nov mobilni telefon, za katerega je pisalo, da je na zalogi, ki pa ga potem v 14ih dneh niso poslali, kljub podatkom na njihovi spletni strani po zmanjševanju zaloge in ponovnem povečanju oz dobavitvi itd. Naročilo sem preklical pred približno 5imi tedni, ko naj bi morali tudi hitro vrniti denar (menda po nekakšnem Evropskem pravilniku v 14ih dneh), kar pa se do danes še ni zgodilo. Zelo so prijazni v njihovih odgovorih, polnih vzpodbudnih besed, vendar pa povsem neuporabni.

Vesel sem za vse, ki imajo dobro izkušnjo z njimi. Se pa bojim, da lahko Simply electronics tudi precej zavajajo potrošnike, kar so izkušnje že mnogih prej in sam ne bi svetoval nakupa preko njihove strani. V primeru, da če gre karkoli narobe, se običajno stvari nerazumno zavlečejo, kar za moje pojme ne odtehta tistih malih razlik v ceni ter predvsem vprašljivosti garancije, ki jo sami ponujajo za izdelke, ki jih tržijo (1 leto na vse).

lp

cortez ::

Sploh več ne dela stran. A so šli v faliment ?

Thank you for visiting Simplyelectronics. We regret to inform you that we are unable to accept orders at this time.
For more information please contact "info@simplyelectronics.net"

http://www.simplyelectronics.net

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11426400 (14471) St235
»

pošiljanje pošte iz kitajske v slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5220365 (14369) ender
»

Nakup preko interneta Simply Electronics

Oddelek: Pomoč in nasveti
84096 (2466) twom
»

iPad 2 - nakup preko Amazona

Oddelek: Kaj kupiti
254196 (2905) Zheegec
»

nakup nikona d90 kit kompleta