Forum » Pomoč in nasveti » Dedicated File Server ali pa NAS
Dedicated File Server ali pa NAS
Pfeniks ::
Pozdravljeni
imam kišto, ki bi jo rad uporabil kot file server za MP3-je in Torrente. Fajli bi se predvajali preko mreže. Kakšen predlog imate?
Hvala in lp.
imam kišto, ki bi jo rad uporabil kot file server za MP3-je in Torrente. Fajli bi se predvajali preko mreže. Kakšen predlog imate?
Hvala in lp.
boogie_xlr ::
Gigabit mrežna kartica in FreeNAS + modul za torrente. Enostavno upravljanje preko spletnega vmesnika in stabilnost.
Pfeniks ::
Hja... Tale FreeNAS sem probal, ampak sem imel ogromne težave z inštalacijo. Iz CD-ja ni šlo, prav tako mi ni uspelo z USB ključa. Pri kopiranju datotek na disk se zaključi pri 3%, napiše OK, a se mašina ne zboota v sistem. Sem iskal po netu in se ta težava pojavlja tudi pri drugih pri inštalaciji.
Naslednje sem poizkusil še z OpenFilerjem, ampak se je tudi ta odločil, da bo štrajkal zaradi neprepoznavanja USB tipkovnico/miško, kar je ratal problem, ker sem rabil par devicov mountat in direktno na serverju administrirat sistem.
Sedaj se spogledujem, da bi probal Amahi Home Server oziroma Windows Home Server...
Najraje bi imel res FreeNAS, ampak kot sem rekel imam ful težav z inštalacijo.
Naslednje sem poizkusil še z OpenFilerjem, ampak se je tudi ta odločil, da bo štrajkal zaradi neprepoznavanja USB tipkovnico/miško, kar je ratal problem, ker sem rabil par devicov mountat in direktno na serverju administrirat sistem.
Sedaj se spogledujem, da bi probal Amahi Home Server oziroma Windows Home Server...
Najraje bi imel res FreeNAS, ampak kot sem rekel imam ful težav z inštalacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS za NAS/Print serverOddelek: Operacijski sistemi | 1672 (1341) | BlaY0 |
» | Domači server ali NAS (uporaba predvsem za FTP)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3765 (3448) | d0rK |
» | Pomoc pri sestavi streznika za shrambo, proxy in dnsOddelek: Kaj kupiti | 3228 (2792) | Daedalus |
» | Atom za domači server (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21337 (15244) | fx |
» | Moji strežnikiOddelek: Omrežja in internet | 3501 (2417) | Hexx |