» »

Irce nadleguje slovenska telefonska prevara

1
2
»

AndrejO ::

Ahim je izjavil:


Mocno dvomim da je na Irskem kaj drugace.

Ni. Iz zgodovinskih razlogov mnogi mediji še vedno pišejo o "premium rate scam" in mnogi jih še vedno na ta način povzemajo, čeprav to tehnično ni pravilno. Kljub temu pa je še vedno govora o dejanju, ki je v članicah EU nezakonito. Torej imaš prav, hkrati pa je še vedno govora o zlorabi, ki iz klicateljevega zornega kota deluje na identičen način.

Pri "tradicionalnih" zlorabah premijskih številk, je govora o temu, da si operater in ponudnik storitve razdelita nek znesek. Pri teh novih verzijah zlorab ni nič drugače, samo imena igralcev so zamenjana, saj si znesek razdelita operater tranzita in operater, ki klic terminira. Torej identičen finančni tok, samo poimenovanje je drugačno. Vedno, kadar nekdo zavaja klicatelje, da pokličejo neko številko, od tega klica pa ima neposredno finančno korist, je govora o tovrstni zlorabi. Kratka zvonenja, variante "mi lahko posodite telefon", ciljanje otrok in verjetno še cela vrsta drugih variant znotraj in zunaj države so samo ponavljanje vedno iste zgodbe. To, kar se je zgodilo v tem primeru ne odstopa od profila zlorabe, ki se ga še vedno poimenuje tako, kot se ga pač poimenuje.

Ime torej res ni pravilen tehničen opis, je pa opis, ki večini javnosti natančno opiše o čemu je govora: prevara s ciljem zaslužiti na dohodnih klicih.

Tistega, ki je bil na ta način prevaran, verjetno ne zanima kako je bila prevara tehnično izvedena. Prepričan sem, da ga najbolj zanima je kdo bo ta račun poravnal in vsaj v tem primeru se v tem trenutku že ve, da to ne bodo žrtve.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skrita številka Hrvaška Nujno

Oddelek: Mobilne tehnologije
131851 (1309) twingo99
»

EU se bliža koncu mobilnega gostovanja

Oddelek: Novice / Ostale najave
4712230 (8674) MrStein
»

Irce nadleguje slovenska telefonska prevara (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5030418 (27142) AndrejO
»

neodgovorjeni klici na GSM iz +39... - ne klici nazaj

Oddelek: Loža
3715175 (13031) balkanec
»

Kraja mobilne identitete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6010569 (10569) jc

Več podobnih tem