Forum » Omrežja in internet » Integrirani VPN v Windowsih in dostop do notranjih resursov
Integrirani VPN v Windowsih in dostop do notranjih resursov
bsslo ::
Windows 7 ima integirano možnost za vzpostavitev VPN povezave, tako na hostu, kot tudi klientu. Povezavo mi je uspelo vzpostaviti iz zunanjega omrežja v notranje, vendar mi ni uspelo videti ostalih naprav v notranjem omrežju (gateway, mrežni printerji, ipd.)
Šel sem po teh navodilih: link
Na PCju v notranji mreži sem nastavil statični IP, ustvaril dediciranega uporabnika za VPN, ter odprl port na usmerjevalniku.
1. Ali bo treba postaviti namenski PC/strežnik. Želja je, da bi se PC lahko še naprej normalno uporabljal kot delovna postaja.
2. Ali se vam ta način oddaljene povezave zdi ne-varen, varnostno pomanjkljiv ?
3. Kaj bi moral nastaviti, da bi lahko videl ostale mrežne resurse?
Šel sem po teh navodilih: link
Na PCju v notranji mreži sem nastavil statični IP, ustvaril dediciranega uporabnika za VPN, ter odprl port na usmerjevalniku.
1. Ali bo treba postaviti namenski PC/strežnik. Želja je, da bi se PC lahko še naprej normalno uporabljal kot delovna postaja.
2. Ali se vam ta način oddaljene povezave zdi ne-varen, varnostno pomanjkljiv ?
3. Kaj bi moral nastaviti, da bi lahko videl ostale mrežne resurse?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ranljivost v izvedbi VPN v Linuxu in UnixuOddelek: Novice / Varnost | 5751 (4042) | MrStein |
» | Nov vrhunec digitalne transformacije v slovenskem zdravstvu: do podatkov zdravstveneg (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 45182 (31539) | SeMiNeSanja |
» | OmrezjaOddelek: Omrežja in internet | 2606 (1908) | SeMiNeSanja |
» | oddaljen dostop - kateri program?Oddelek: Programska oprema | 5537 (4498) | A_A |
» | ADSL routerOddelek: Omrežja in internet | 2232 (1620) | PaJo |