» »

raziskava za magistrsko nalogo

raziskava za magistrsko nalogo

spletkos ::

Pozdrav,

Na Fakulteti za Informacijske študije v Novem mestu pripravljam magistrsko nalogo na temo uporabe spletne pošte. Prosim vse, ki imate par minutk časa, če lahko izpolnete anketo na povezavi: https://www.1ka.si/a/23393

Če je možno, posredujte link naprej.
Hvala!!

deltacqb ::

Izpolnjeno. Glede na to, da si dal anketo na ta forum me zanima kaj si določil za reprezentativni vzorec?

spletkos ::

Vzorec so rezidenti Slovenije. Rad bi dobil čim širši krog ljudi na področju SLO. Po raziskavah, (ki so navedene tudi v nalogi :)), je uporaba elektronskih anket bolj ali manj enakovredna klasičnemu anketiranju. Bomo videli odziv :)
Za povabilo uporabljam mail, facebook, forume.

moat ::

Izpolnjeno!

deltacqb ::

Rezidentov Slovenije je pribl 1.500.000 (čisto na pamet sem napisal cifro, ne da se mi na statistični urad gledat koliko je otrok, starejših od xx let, ....). Reprezentativni vzorec pa pomeni, koliko od te številke mora izpolniti anketo, da lahko potem trdiš da tvoji rezultati veljajo za vse rezidente v Sloveniji (posplošeno povedano). Če jih izpolni 50 ali pa 100, ne moreš potem napisat v rezultate, da v Sloveniji uporablja gmail 65% populacije.

S samo metodo ni nič narobe, vendar jo je potrebno znati uporabiti. Pri anketi je samih priprav vsaj toliko kot vsega ostalega pri magistrskem delu.

PromeuZ ::

2)Ali uporabljate brezplačno spletno pošto (Gmail, Yahoo, Hotmail,..) za:
c) Bančno poslovanje

Tole vprašanje oziroma ta odgovor mi sploh ni jasen. Je tu mišljena uporaba servisov kot je npr. Paypal ali samo za banke. Ker za bančno poslovanje fizičnih oseb, ni nujna uporaba e-maila.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

spletkos ::

2)Ali uporabljate brezplačno spletno pošto (Gmail, Yahoo, Hotmail,..) za:
c) Bančno poslovanje


Mišljeno je bančno poslovanje na kakršen koli način (PayPal, Klik, ,...)

deltacqb ::

Upam, da si zelo dobro zastavil teoretičen del in da anketa ni edina metoda v empiričnem delu. Takole na prvi pogled se mi zdi, da je tema preširoko zastavljena. Spet bi pričakoval od mentorja, da te malo omeji. Razen, če boš pisal dve leti in neumorno zbiral podatke. Ampak to je pol že doktorat :D

darkolord ::

Katerega izmed naštetih ponudnikov brezplačne pošte uporabljate?
Kaj pa če ne uporabljam ponudnika "brezplačne pošte"?

spletkos ::

Izbereš opcijo ostalo na prvem vprašanju ter napišeš kaj uporabljaš in to je to :)

žana ::

dobro sestavljena anketa.
Play music with real instruments.

pegasus ::

Se ne strinjam - pri prvem vprašanju manjka odgovor "ne uporabljam" in posledično so vsa nadaljna vprašanja nesmiselna.

Phantomeye ::

pegasus je izjavil:

Se ne strinjam - pri prvem vprašanju manjka odgovor "ne uporabljam" in posledično so vsa nadaljna vprašanja nesmiselna.Avtor je naredil hudo napako. Anketo je objavil s predpostavko, da VSI uporabljajo brezplačne email ponudnike.

Avtor:
Če te zanima uporaba brezplačne pošte med uporabniki interneta, bi moral v vprašalnik vključiti filtre in že pri prvem vprašanju ločiti publiko v dve skupini. S tem da ne-uporabnike brezplačne pošte dejansko povprašaš zakaj je ne uporabljajo in ne da jih preprosto odsloviš.

Če te pa zanima izključno samo določena skupina ljudi, torej zgolj tisti, ki brezplačno pošto uporabljajo in nimaš namena ukvarjati z ostalimi, potem bi moral to omeniti že v nagovoru na forumu in v nagovoru v sami anketi.

Kaj se pa tiče tvojega nagovora, ti nisi pripravil krajše anonimne raziskave. Razen, če govoriš o magisteriju. Tole je pa anketni vprašalnik.

deltacqb ::

Na hitro sestavljeno, ker to pač dopuščajo mentorji. Dober mentor prav gotovo ne bi pustil take ankete v empirični del naloge. Publika v njegovem primeru pa je cela Slovenija. To še projekti ne zajemajo, v katerem sodeluje več podjetij. Kako bo dobil reprezentativni vzorec mi res ni jasno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekomerna uporaba interneta

Oddelek: Šola
202958 (2148) WALSH
»

Registracija domene in domena za email

Oddelek: Izdelava spletišč
94431 (3825) Invictus
»

e-mail

Oddelek: Loža
152237 (1811) Kami
»

Pristranskost POP-TV-ja!

Oddelek: Loža
171297 (925) IceIceBaby
»

"Neodvisne" javnomnenjske raziskave?!?

Oddelek: Loža
242068 (1535) Alexius Heristalski

Več podobnih tem