» »

Čudno obnašanje diska

Čudno obnašanje diska

4kik4 ::

Živjo! Disk se mi obnaša zelo čudno. Če začnem od začetka: enkrat se mi je cel desktop prestavil na d, v neko mapo od filma. To sem ugotovila tako, da ko sem zbrisala film (k sreči samo na delete), mi je zbrisalo celo namizje, po obnovi filma mi ga je vrnilo. Na nekem forumu sem našla rešitev, očitno win7 lahko včasih namizje prestavijo v napačno mapo, ok, to sem popravila. Nakar me je večkrat pri brisanju posameznih map opozorilo, ali da je ime mape oz dokumenta predolgo, ali pa da je mapa prevelika za koš, in če želim permanentno izbrisati celo vsebino. Ker je šlo za nepomembno mapo, sem enkrat pritisnila ok (mapa je bila sicer v resnici majhna, manj kot 1giga). Začelo mi je brisati kar vse mape po spisku, sicer sem potem to preklicala, vendar sem izgubila precej dodatnih map. Sedaj pač, če me to vpraša, dam ne, grem v mapo, in pobrišem najprej ostale datoteke, da se mi ne bi ponovila ista zadeva.
Še ena čudna stvar - ko grem na d, filme: če samo na levi (v raziskovalcu) kliknem mapo in odprem določen film, se mi v mapi ne prikaže celoten seznam filmov, ampak samo tisti film, ki sem ga odprla; če nato odprem še en film, se ta doda k seznamu, itd. Če pa na levi strani mapo filmi odprem, se pojavi celoten seznam filmov. Dala sem že check disk za d, ni našlo napak. Ali je kaj narobe z diskom ali windowsi? formatirala še nisem, gor imam toliko naloženega, da bo to res trajalo, in ne bi rada delala tega brezveze :)

Riff ::

predlagam format če je možno, lahko da so windowsi krivi, ali pa priključi disk v drug računalnik če imaš možnost, pa da vidiš kako se obnašajo mape

4kik4 ::

bom poskusila najprej priklopit v drug rač., sicer pa format, ne bo druge očitno... upam da so winsi, ne disk... hvala za odgovor :)

Riff ::

ni problema :), povej ko probaš

Kurzweil ::

Da boš videla, če so windowsi ti najbolj priporočam, da si preneseš Hiren's boot DVD, ki je super uporabna zadeva, lahko si ga daš na USB ali DVD in seveda v BIOSu nastaviš da "boota" iz ustreznega medija.

Tam boš imela možnost, da ti zažene Windows XP Lite live, kar pomeni, da bo pognalo windowse iz CDja.
Poleg tega boš imela na začetku izbiro, med miljon orodji, s katerimi lahko testiraš RAMe, disk,...

V vsekem primeru ti svetujem čim prejšnji backup pomembnih podatkov.

Lahko pa tudi štartaš Windowse v safe modu, da vidiš kako se bo tam obnašal sistem ali disk, to verjetno veš, da narediš tako da ob zagonu računalnika pritisneš F8. Poleg tega, ko si v sistemu pojdi v CMD (comand prompt) to narediš tako da daš v Windowsih start -> run -> vpišeš "cmd", ko boš enkrat tam pojdi na D: disk in napiši chkdsk c:/ r ali je chkdsk c:/ f to poglej, ker preveri disk za bad sectorje, pogleda če se ti je sesul allocation table (kar najbolj sumim od vsega).

Ima disk kakšne nenavadne zvoke?

Ko greš čez vse to in nebo prešitve, bodi pozorna, da ko boš formatirala disk da ne bo quick format, ampak da narediš hard format, kot mu pravimo, ker namreč quick format bolj kot ne samo zbriše podatke, "hard" format pa mislim, da sel datotečni sistem na novo postavi.

Poročaj kako bo, če ti rata ali pa tudi če ti ne in bomo še kej probali.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zbrisati nezbrisane mape iz koš„a !?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
205667 (4949) SanAndreas
»

ne morem izbrisati datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
388730 (7844) Yossarian
»

Izginilo namizje, ikone, start meni prazen

Oddelek: Operacijski sistemi
329184 (8469) k4vz0024
»

Windows 7, težava