» »

Zakaj so solarne elektrarne prava stvar

Zakaj so solarne elektrarne prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
362 / 362
»
»»

Mato989 ::

Zakaj? A nima podjetje pravico prenehat poslovat z neko obliko in strankami overall?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk ::

S strankami overall lahko. Ampak pogodbe o elektriki so predpisane kakšne morajo bit oz. kakšne lahko so, in prodajalec se lahko gre ta posel ali pa ne. Kaj se bo naslednji spomnil, da ti bo prodajal elektriko samo ko je cena nad 20 centov?

S tako firmo jaz ne bi sklepal nobene pogodbe, tudi če bi me zdaj oni še zmeraj hoteli imet not.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

joez7 ::

Odvisno od pogodbe. Vedno je obojestransko. Zakaj si sklenil in kako si jo sklenil. Bo malo za spremljat. Je pa hudič, ko enkrat začneš izgubljati ,dobro ime, se te večina zapolni in izzogne v velikem loku.
Ali ni bil nekaj časa tukaj tudi RWE, Telekom Energija, pa še gdo?? - so tud pustili stranke na cedilu, pa je ostal priokus.
Verjetno pa bo konkurenca vesela prebežnikov, pardon odvržencev. Če jim bo ostal NetMetering, bo še nekak.
Ostalim pa preostane kaka e. skupnost - še posebej če so elektrarno delili na člane gospodinjstva (objekte). Se pa nekaterim zna kar zakomplicirat.
https://www.sodo.si/storage/app/uploads... sodeč po tem, konkurenca še je.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Utk je izjavil:

S strankami overall lahko. Ampak pogodbe o elektriki so predpisane kakšne morajo bit oz. kakšne lahko so, in prodajalec se lahko gre ta posel ali pa ne. Kaj se bo naslednji spomnil, da ti bo prodajal elektriko samo ko je cena nad 20 centov?

S tako firmo jaz ne bi sklepal nobene pogodbe, tudi če bi me zdaj oni še zmeraj hoteli imet not.

On se gre tak posel in ja, podjetje ti lahko prekine pogodbo in konec... so se pač odločili da z net metraši ne želijo več poslovati meni je to čisto legitimen razlog, krivda je pa večinsko na regulaciji... Tako dolgo so drkali suncontract da je pač odjebal vse skup...

Elektrika, voda in podobne stvari ponavadi niso stvari pri katerih bi te kar tako lahko nekdo odpikal in z ostalimi delal posel dalje. Če pa že nekdo to naredi, bi se ostale stranke morale malo zamislit. Jaz vem da k njim 100% ne bi šel zdaj z njihovo baterijo itd, ker ne veš kaj se bojo spomnli čez pol leta.

Daniel ::

Mato989 je izjavil:

Če npr. visokogorsek kmetije ne bi dobile določene subvencije potem tam kmetovanje ne bi bilo možno

Ampak zakaj bi morale visokogorske kmetije bit na račun vseh državljanov? Smo to demokratično odločili o specifičnem vprašanju?

Če se npr, ne bi subvencionirala toplotna sanacija stavb, potem se te ne bi sanirale v takem obsegu in tako hitro...

Seveda bi se... ko bi bilo dovolj drago ogrevanje... vedno načeloma stroški diktirajo take zadeve... če je bencin 0,1EUR/l mi je vseeno če pije avto 15l/100 če pa je 3EUR pa bi ga že davno menjal...

Najlepše je, če je subvencionirano samo to, kar sam rabiš, vse ostalo pa ne.

Sicer pa tudi s subvencijami je vprašanje kako dolgo bojo višje ležeče kmetije še obstajale, ker gre za izjemno težaško delo, mladih, ki bi želeli to delati, je pa zelo malo, če bo sploh še kak.
Je pa potem lepo za pogledat, ko ljudje iz mest gredo malo na podeželje in so travniki po hribih pokošeni in narava na splošno lepo urejena. Tega pač ne ureja komunala.

Daniel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Če npr. visokogorsek kmetije ne bi dobile določene subvencije potem tam kmetovanje ne bi bilo možno

Ampak zakaj bi morale visokogorske kmetije bit na račun vseh državljanov? Smo to demokratično odločili o specifičnem vprašanju?

Če se npr, ne bi subvencionirala toplotna sanacija stavb, potem se te ne bi sanirale v takem obsegu in tako hitro...

Seveda bi se... ko bi bilo dovolj drago ogrevanje... vedno načeloma stroški diktirajo take zadeve... če je bencin 0,1EUR/l mi je vseeno če pije avto 15l/100 če pa je 3EUR pa bi ga že davno menjal...

Najlepše je, če je subvencionirano samo to, kar sam rabiš, vse ostalo pa ne.

Sicer pa tudi s subvencijami je vprašanje kako dolgo bojo višje ležeče kmetije še obstajale, ker gre za izjemno težaško delo, mladih, ki bi želeli to delati, je pa zelo malo, če bo sploh še kak.
Je pa potem lepo za pogledat, ko ljudje iz mest gredo malo na podeželje in so travniki po hribih pokošeni in narava na splošno lepo urejena. Tega pač ne ureja komunala.

Za to ne rabimo kmetije ampak komunali plačamo pač stroške košnje, če je to GLAVNI problem... ni potrebno financirat 10 stvari zato da je 1 ki jo želimo urejena :))

Bi prav rad videl, kako bi ti to uredil ja. Kot tudi kako bi komunalci, ki jih je zmeraj premalo, ker so slabo plačani, kosili po hribih.

Mogoče bo bolje, da se držiš teorije, tisto ti še nekako gre.

mertseger ::

Daniel je izjavil:

Bi prav rad videl, kako bi ti to uredil ja. Kot tudi kako bi komunalci, ki jih je zmeraj premalo, ker so slabo plačani, kosili po hribih.

Mogoče bo bolje, da se držiš teorije, tisto ti še nekako gre.

To pač eni sanjajo ker nimajo pojma kako se stvar dela.

Tist, ki ima interes da je gor pokošeno, naj to plača. Hoteli, gostilne, smučišča, planinci, itd. Nekdo more videt nek interes, če ne, jebiga...ne vem če je edini plus vsega tega ddv od tiste jote v koči, ki ga pobere država, da bi morala ravno država to financirat.

Bojo oni to plačali ja... To je pač nekaj, kar gre pod splošno dobro oz. dobro za vse. Ne vem zakaj bi sicer ljudje iz mesta silili nekam v naravo in na podeželje, če jim je itak vseeno ali je tam pokošen travnik ali neprehodna goščava.

Če jim ni vseeno, bojo pač nekaj plačali.

Saj plačajo... Preko proračuna.

Naj malo bolj direktno.
Poglej recimo Veliko planino. En kup hišk gor, ki se oddajajo. Vem da kmetijske subvencije niso tako visoke, da jih ne bi pokrilo, če bi od vsake tiste hiške pobrali 100 evrov nekega davka za "urejanje okolice".

Velika planina je precej specifična. Koliko pravih kmetij pa sploh je tam zgoraj?

fikus_ ::

Zakaj bi moral komu plačevati, da se javne kmetijske površine urejajo?!
Po zakonodaji kmet oz. lastnik neke kmetijske in/ali gozdne parcele ne pore prepovedati "neškodljivega" prehoda brez zelo utemeljenega razloga. Vse takšne površine so javno dobro, če bo interes lastnikov urejanje, se bo urejalo, sicer ne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Daniel je izjavil:

Velika planina je precej specifična. Koliko pravih kmetij pa sploh je tam zgoraj?

Vsak hrib je specifičen. Kaj pa Krvavec, Rogla, celo Pohorje in podobno. Čista komerciala. Zakaj bi tam treba subvencionirat košnjo. Če se res sploh subvencionira, sej jaz ne vem. Če se ne tam, zakaj pa se nekje drugje?

fikus_ je izjavil:

Po zakonodaji kmet oz. lastnik neke kmetijske in/ali gozdne parcele ne pore prepovedati "neškodljivega" prehoda brez zelo utemeljenega razloga. Vse takšne površine so javno dobro, če bo interes lastnikov urejanje, se bo urejalo, sicer ne.

Tak neškodljiv prehod imam jaz ne enem od travnikov. Trava tam kjer gazijo čez že leta ne raste več. Da ne omenjam, da psi serjejo po travniku, kar je lahko zdravstveno problematično. Ampak zaenkrat nisem še nikogar poslal v 3PM.

Imam podobno zadevo s planinsko potjo čez pašnik, katero si jo je nekdo zamislil pred okrog 15 leti.
Sem se moral prilagoditi njim in narediti dva "cik-cak" prehoda, ker druge variante niso ostale na mestu in še to najmanj 1x na leto popravljam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Utk je izjavil:

Daniel je izjavil:

Vsak hrib je specifičen. Kaj pa Krvavec, Rogla, celo Pohorje in podobno. Čista komerciala. Zakaj bi tam treba subvencionirat košnjo. Če se res sploh subvencionira, sej jaz ne vem. Če se ne tam, zakaj pa se nekje drugje?

Zakaj samo komercialne hribe naštevaš? Imaš kup hribov v državi, ki niso nobena komerciala, pa so ravno tako lepo urejeni in pokošeni. A niso tudi ti hribi del tega kar prodajamo kot turizem, Slovenija, lepa, zelena in čista? Dejansko je to del tega, kar kot država ponujamo lastnim državljanom in turistom.

Košnja kot taka ni subvencionirana.

Sicer smo pa zavozili precej v OT.

Slovenija, lepa, zelena in čista?

No, potem lahko subvencioniramo tudi panele, TČ in električne avte. Rešeno.

Utk je izjavil:

Slovenija, lepa, zelena in čista?

No, potem lahko subvencioniramo tudi panele, TČ in električne avte. Rešeno.

A ne delamo tega že sedaj?

Da, samo pravijo nekater da ne bi smeli.

Utk je izjavil:

Tako vsaj nekaj denarja pride nazaj med splošno prebivalstvo. Drugače bi ga država itak še več zapravila za bedarije.

telexdell ::

Mato989 je izjavil:

Za to ne rabimo kmetije ampak komunali plačamo pač stroške košnje, če je to GLAVNI problem... ni potrebno financirat 10 stvari zato da je 1 ki jo želimo urejena :))

Mislim- to izjavo pa lahko označimo z neumnost meseca, če že ne leta. Pemeten kot je, bi ukinil subvencije in namesto tega plačal komunalo, da bi opravljala isto delo. A plačilo komunali pa ne bi bila subvencija:)):))

Daniel je izjavil:

Utk je izjavil:

Tako vsaj nekaj denarja pride nazaj med splošno prebivalstvo. Drugače bi ga država itak še več zapravila za bedarije.

Denar kateri pride nazaj med splono prebivalstvo (kmetije, sanacije stavb...) niso dobro naložen denar. Tega denarja namreč ni možno nadzirat, ker si je nekdo izmislil nediskriminatorno obravnavo prosilcev. Če pa dajemo denar razno raznim NVO je pa to odlično naložen denar. Lahko ga usmerimo točno določeni skupini, drugim pa z razno raznimi omejitvami preprečujemo, da bi ustanovili podobno skopino- zato je nekdo izumil NVO v javnem interesu. Torej- manj denarja za gorske kmetije in več denarja za Fotopube, pa bomo vladali še dolgo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

deco16 ::

Ja mato, ta dans ti je res ratala :D

feryz ::

Saj veste, kako javni sektor v teh časih ureja travnike.
V matolandiji nekako tako.

mertseger ::

Daniel je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Da ne omenjam, da psi serjejo po travniku, kar je lahko zdravstveno problematično. Ampak zaenkrat nisem še nikogar poslal v 3PM.

Te probleme imamo vsi meni serjejo na travi pred bajto kjer mi robotska kosi. Tisti velki dreki od psov kt so labradorci etc... so taki kot da bi se krava usrala, in ko robotska čez zapelje je samo še za pranje.

telexdell je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mislim- to izjavo pa lahko označimo z neumnost meseca, če že ne leta. Pemeten kot je, bi ukinil subvencije in namesto tega plačal komunalo, da bi opravljala isto delo. A plačilo komunali pa ne bi bila subvencija:)):))

Ker ti specialac kot si ne razumeš razlike med subvencijo za nekaj (ki usput MORDA naredi še kaj drugega) in med naročilo za storitvijo ti jaz pač ne morem pomagat...

Plačilo komunali je PLAČILO za storitev... in če storitev NI IZVEDENA se pač račun ne plača... subvencija ni plačilo za storitev ampak je subvencija zato ker si kmet v vukojebini, in nima neposredne veze če hosiš ali ne...

jabe ::

Vsaka subvencija pride s pogoji.

telexdell ::

Mato989 je izjavil:

Ker ti specialac kot si ne razumeš razlike med subvencijo za nekaj (ki usput MORDA naredi še kaj drugega) in med naročilo za storitvijo ti jaz pač ne morem pomagat...

Plačilo komunali je PLAČILO za storitev... in če storitev NI IZVEDENA se pač račun ne plača... subvencija ni plačilo za storitev ampak je subvencija zato ker si kmet v vukojebini, in nima neposredne veze če hosiš ali ne...

Ko misliš, da je človek napisal že največjo neumnost to na presenečenje vseh še nadgradi. Da si kmet v vukojebini pa ni storitev? A on ne izvaja tam storitve kmetijske dejavnosti, kot komunala spodaj na vasi izvaja storitve komunalne dejavnosti? A košnja trave, katero izvaja kmet ni delo, košnja trave katero izvaja komunala pa je delo? S tem, ko kmet kosi travo nekje v vukojebini med drugim ščiti površino, da je ne zaraste grmovje in drevesa. Tako imajo tudi: srnice, pa zajčki, pa jelenčki (ja, vse tiste živalce, katere živijo pri nas in jih občuduješ v ZOO) kaj za past, pa čebelice kje nabirati med pa...Kam bi pa dajal kartončke, katerega vzorec je zgoraj prilepil Ferry, če ne bi bilo travnikov?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

miko22 ::

Lahko kdo priporoča koga za dograditev 10 dodatnih celic na streho? Okolica Maribora.
««
362 / 362
»
»»