» »

Zakaj so solarne elektrarne prava stvar

Zakaj so solarne elektrarne prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
356 / 356
»
»»

telexdell ::

nekikr je izjavil:

Če hočeš zares nekaj prihraniti potem kupiš 4 leta starega Passata. Vsak novi EV se lahko skrije. Gledano iz vidika varčevanja seveda. Kupiti EV za 50-60 in več jurjev, ga primerno kasko zavarovati in potem govoriti koliko prihraniš je ekonomsko totalno nerazgledano. V skladu s tem sicer, da je učenje o denarju in ekonomiji v našem šolstvu izrecno prepovedano, če ne hodiš ravno na ekonosmki faks.

Primerjat stroške za avto vreden 20 in 60 jurjev. Moraš biti poseben tip človeka, da ti to rata.
Pa mimogrede- že dobiš 4 lete star EV za podobno ceno kot 4 lete star Passat. Primerjaj raje to.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

nekikr ::

Precej velikrat poslušam kako zdaj prihranijo pri prevozu, ker imajo novo Teslo Y. Jih je kar nekaj tule okoli. Ampak prej so vozili Golfa starega 6 let. Ali pa Cliota. Letno naredijo max 10kkm. Zavarovanje jih pride več kot je bilo prej bencina. Ampak ja, daš en kup denarja, da potem prihraniš fičnike. Slovenec 101.

bbbbbb2015 ::

nekikr je izjavil:

Precej velikrat poslušam kako zdaj prihranijo pri prevozu, ker imajo novo Teslo Y. Jih je kar nekaj tule okoli. Ampak prej so vozili Golfa starega 6 let. Ali pa Cliota. Letno naredijo max 10kkm. Zavarovanje jih pride več kot je bilo prej bencina. Ampak ja, daš en kup denarja, da potem prihraniš fičnike. Slovenec 101.

Zgrešil si poklic. Raje prodajaj fovšijo na Internetu. Kila mlade, svetlo zelene fovšije = 1 €. Kila stare, uležane, temno zelene fovšije = 10€

Milijonar boš v trenutku.

Ne vem kaj si hotel povedati oz. ne vem kje si našel tega slamnatega moža in kaj ti je naredil, da ga tako tepeš.
Če bi mi nekdo rekel: kupil sem avto za 50, 100, 200k bi rekel super, greva en krog. Če mi pa nekdo reče, da zdaj fulJ prihrani, čeprav je ekonomsko nepismen debil, potem pa lahko to rečem, mar ne? Razumeš razliko? Nič ni narobe, če kupiš Teslo (ali karkoli električnega, saj nima veze). Kolega jo ima in prizna, da jo je kupil ker je tech freak in mu to sede. Povsem legit. Ne mi pa o prihrankih, če te zdaj pride dvakrat toliko kot prej. Bo šlo to?
Mimogrede: resno se ogrevam za Taycana cross turismo. Ker bom fulJ prihranil, kakopak!

WaterBoy ::

Zanimivo.

2 leti nazaj so pri starših zavrnili soglasje za sončno, sedaj so pa kabel menjali na ulici in čisto nenapovedano dobim soglasje za elektrarno :)

mertseger ::

nekikr je izjavil:

Ne vem kaj si hotel povedati oz. ne vem kje si našel tega slamnatega moža in kaj ti je naredil, da ga tako tepeš.
Če bi mi nekdo rekel: kupil sem avto za 50, 100, 200k bi rekel super, greva en krog. Če mi pa nekdo reče, da zdaj fulJ prihrani, čeprav je ekonomsko nepismen debil, potem pa lahko to rečem, mar ne? Razumeš razliko? Nič ni narobe, če kupiš Teslo (ali karkoli električnega, saj nima veze). Kolega jo ima in prizna, da jo je kupil ker je tech freak in mu to sede. Povsem legit. Ne mi pa o prihrankih, če te zdaj pride dvakrat toliko kot prej. Bo šlo to?
Mimogrede: resno se ogrevam za Taycana cross turismo. Ker bom fulJ prihranil, kakopak!

Ti bom dal jaz primerjavo. Škoda citigo. 15 jurjev nova, 30.000+ km na leto, cena za gorivo 0€.

Moje sožalje.

Drava ::

Letos že 2610 EUR prihranka. Do konca leta bo okrog 3 jurje evrov. 8-) Je bil pa tale september in oktober izredno slab, drugače bi bilo še več (septembrer je slabši tudi zaradi dopusta).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drava ()

nekikr je izjavil:

Moje sožalje.

Letno na gorivu prišpara 2400EUR če ga fila iz omrežja, če ima sončno elektarno še več.. Je bolj sožalje ko on vidi koliko ti daješ za gorivo.

Zgodovina sprememb…

Možakar vsak delovni dan preživi v tem avtu vsaj 4 ure (glede na prevožene kilometre). V Škodi citigo. Moje iskreno sožalje, resno. Samo pomisli kakšne službe imajo nekateri. Lahko bi bil varnostnik v Sparu, pa se raje minimalno 4 ure dnevno naokoli vozi v majceni škodi. Moje iskreno sožalje. Upam, da bo prihranek lahko odnesel s sabo na drugo stran, če je primoran na tej strani tako trpeti.

Možakar vsak delovni dan preživi v tem avtu vsaj 4 ure (glede na prevožene kilometre). V Škodi citigo. Moje iskreno sožalje, resno.

Kako si pa to zračunal? Ker je narobe. 30.000 km / 365 dni = 82 km na dan. To pomeni okrog 50 minut vožnje, kar je 25 minut v eno smer. Ni veliko.

ps: na delovne dni na šiht, za vikende pa verjetno kakšni izleti.

ps2: podobne, skoraj identične prihranke bi delal tudi če bi si kupil kakšen večji električni avto (določeni modeli so praktično enake cene kot isti model na naftne derivate z avtomatskim menjalnikom).

Zgodovina sprememb…

ps3: zgoraj sem pri izračunu prihranka upošteval porabo Tesle modela 3. Ker pa ima manjši avto je prihranek namesto 2400EUR letno enak nekje 2500 EUR. Torej stotaka letno dodatno prišpara glede na večji električni avto. Torej manjši elekrični avto vozi ne zarad šparanja, ampak ker mu očitno ustreza (ker če mu ne bi, bi si že nek večji električni avto umislil).

Zgodovina sprememb…

To je mestni malček kjer je povprečna hitrost precej bližje 20 ali 25 km/h. Jaz sem vzel radodarnih 45, kar je dovolj tudi, če greš vmes na avtocesto. Če delate toliko kilometrov se vprašajte v čem je fora tega. Potem se pa vprašajte še po zdravju (in varnosti), če jih toliko naredite s takim avtomobilčkom. Če tako gleda na vsak cent, potem najbrž doma je star kruh in vodo? Jebiga, ni dobro ali varno, ampak prihrani pa fulJ.

To je mestni malček kjer je povprečna hitrost precej bližje 20 ali 25 km/h.

Če se mu reče "mestni avto", to ne pomeni da ne moreš z njim na avtocesto. Če misliš da 30.000 km letno naredi po mestu se hudo motiš. Noben ni tolk nor. Seveda je večino avtoceste, logično.

Jaz sem vzel radodarnih 45, kar je dovolj tudi, če greš vmes na avtocesto.

Ker osebo poznam, ti lahko povem da je povprečna hitrost vse skupaj (avtocesta in ostalo) malo pod 100 km/h, mestne vožnje skoraj ni.

Če delate toliko kilometrov se vprašajte v čem je fora tega. Potem se pa vprašajte še po zdravju (in varnosti), če jih toliko naredite s takim avtomobilčkom.

Kilometre oseba dela službeno. Vendar dobi povrnjeno kilometrino isto kot če bi jih delal z bencinarjem.

Zgodovina sprememb…

No, potem pa še enkrat moje iskreno sožalje, da mora toliko kilometrov narediti s tako nevarno mestno igračo. Samo pomisli, lahko bi bil varnostnik v Sparu...

nekikr je izjavil:

No, potem pa še enkrat moje iskreno sožalje, da mora toliko kilometrov narediti s tako nevarno mestno igračo. Samo pomisli, lahko bi bil varnostnik v Sparu...

Še enkrat: to je bogih 25 minut v eno smer. To RES ni veliko. Če mu to ne bi ustrezano bi si že kupil kakšen večji električni avto (Opel Mokko dobiš za 25k po subvenciji, za 28k pa Cupro Born in ID.3. Celo Škoda Enyaq je bila v akciji za 28k po subvenciji zdele pred par meseci.

Ne nakladaj preveč. Sobote in nedelje niso delovne. Na izlet v daljne kraje s takim avtom? Najbrž res, če je že med tednom tak sadomazo. 100km povprečna hitrost s Citigo? Nigga, please. To pomeni, da živi 10m od izvoza na avtocesto kjer ni nikoli nobene gužve. Dela pa najbrž na avtocestnem postajališču, sicer spet zmanjka za 100km povrečne hitrosti.
Nič ni narobe, če gledaš na vsak evro. Ampak potem naj pri tem ostane in nazaj reci samo: "Ja, res je. Ampak za 2400€ prihranka gre pa 20x letno v Wellcum".
Cijazenje vsaj 30.000 km letno s takim avtom je pa (nevarna) muka.

Nikjer nisem nakladal. Ja, tudi marsikateri izlet se opravi z tem avtom, oseba še nima družine. 100 km/h povprečna hitrost ja, kaj je to takega? Sej v to se ne šteje čas filanja veš. Po avtocesti pelje 130 km/h po omejitvi, povprečna je malo pod 100.

Nigga, please. To pomeni, da živi 10m od izvoza na avtocesto kjer ni nikoli nobene gužve.

Če bi bilo to pol bi bla povprečna ranga 115 do 120 km/h, tako je pa malo pod 100 km/h.

Cijazenje vsaj 30.000 km letno s takim avtom je pa (nevarna) muka.

Če ne delaš tisoče kilometrov v enem kosu, potem ni. 25 minut do šihta, 25 minut nazaj iz šihta, čez vikende kak izlet ali dva. Tudi če bi hipotetično upošteval samo 82 km/h povprečno, bi to pomenilo samo pol ure vožnje v eno smer na dan. To spet ni veliko. Skratka nikakor ni 4 ure vožnje dnevno, tako kot si ti zgoraj nabluzil, zato ker je skoraj vse samo avtocesta.

Zgodovina sprememb…

bf4ed ::

Kaj bluzite o avtih? Solarne elektrarne je tema!

Sej električni avti so povezani s sončnimi elektrarnami, če ga imaš imaš večjo porabo elektrike kot sicer in večja kot je poraba elektrike, manjša je načeloma vračilna doba za sončno elektrarno. No anyway, pustimo to.

Zgodovina sprememb…

socialec ::

En znanec pravi, da sta letos september in še posebej oktober precej skromna in da pomaga spomladanska zaloga.

Baje moraš tudi NordVpn zapavzirat rigorozen Web protection, ko dostopaš do solaredge monitoring web, podobno kot pri si-pass, sam jaz nič ne verjamem, ker je kapitalistični fašist.
««
356 / 356
»
»»