Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so solarne elektrarne prava stvar
Zakaj so solarne elektrarne prava stvar
Temo vidijo: vsi
joez7 ::
Sodeč po navodilih https://www.chintglobal.com/content/dam... ma možnost merjenja komulative ali pa po fazah A B C. Kako pa ma nareto v aplikaciji ????, maš pa možnost brat prek modbusa. Za obračun je vedno merodajno - ma zadnjo besedo števec elekto.
Jaz bi se na tvojem mestu obrnil na izvajalca montaže opreme. Ti zna pomagat al pa se izvijat.
Tle je možno, da je kak kiks montaže ali pa nastavitev.
Jaz bi prvo prevelil mesta priklopov Inmetra, SE, in HEE (šel za žicami - prilepi enopolno shemo).
Pravilen vrsten red JE - omrežje, el. števec(Iskra), Inmeter, in za metrom SE in HEE - porabniki.
Tako vse nativ deluje.
Če je kak drugače, se da tudi programsko kaj popravljat (odštevat in seštevat - sam ni optimalno) - to je v primeru, da je SE priklopljena takoj za el. števcem (je blo monterju lažje), inmetrer pa je priklopljen na strani notranje omarice.
Jaz bi se na tvojem mestu obrnil na izvajalca montaže opreme. Ti zna pomagat al pa se izvijat.
Tle je možno, da je kak kiks montaže ali pa nastavitev.
Jaz bi prvo prevelil mesta priklopov Inmetra, SE, in HEE (šel za žicami - prilepi enopolno shemo).
Pravilen vrsten red JE - omrežje, el. števec(Iskra), Inmeter, in za metrom SE in HEE - porabniki.
Tako vse nativ deluje.
Če je kak drugače, se da tudi programsko kaj popravljat (odštevat in seštevat - sam ni optimalno) - to je v primeru, da je SE priklopljena takoj za el. števcem (je blo monterju lažje), inmetrer pa je priklopljen na strani notranje omarice.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
feryz ::
Pravilen vrsten red JE - omrežje, el. števec(Iskra), Inmeter, in za metrom SE in HEE - porabniki.V bistvu je to narobe, ampak ok, s pomočjo matematike celo deluje.
Tako vse nativ deluje.
Inmetra v taki navezi sploh ne rabiš, razen če rad opazuješ podatke v špijonski aplikaciji.
NO tole se ne strinjava. V tem vrstnem redu, ti inmeter lepo omejuje oddajanje, in lahko izkoristiš polni potencial SE * max proizvodnjo - lastno rabo - polnjenje HEE, šele potem kaj pošlješ v omrežje.
Nas lakho razsvetljiš, kako je po tvoje pravilna vezava - morda kaka enopolna shema ali pa slika dejanskega setupa.
feryz ::
Tako, kot si napisal.
Proizvedeno meri razsmernik, porabljeno pa meter.
Vsak svoje, zato pa imaš dva metra.
Inmeter dodaš zaradi porabe, za elektrarno ga ne rabiš. Bolje da kupiš P1 meter, je vsaj točen. Kar se omrežja tiče.
Proizvedeno meri razsmernik, porabljeno pa meter.
Vsak svoje, zato pa imaš dva metra.
Inmeter dodaš zaradi porabe, za elektrarno ga ne rabiš. Bolje da kupiš P1 meter, je vsaj točen. Kar se omrežja tiče.
MadMax ::
Pri meni je razlika med uradnim elektro števcem in Inepro Pro380 manj kot 1%.
Pa naj mi že kdo razloži izraz "inmeter": je to kak uradni naziv (prosim vir), ali zgolj večerni besedni umotvor nekega posameznika?
Pa naj mi že kdo razloži izraz "inmeter": je to kak uradni naziv (prosim vir), ali zgolj večerni besedni umotvor nekega posameznika?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Morda tole pomaga https://wirepas.com/blog/what-is-an-in-...
izraz In-meter se uporablja, da se na hitro loči funkcija (uporaba) lokalne meritve od uradne meritve - števca. (In-meter ma ponavadi funkcijo kontrole, avtomatizacije preko modbusa (ali RS...a)
Lahko pa predlagaš, kako naj naslavljamo, da bo splošno razumljivo - uporabno.
izraz In-meter se uporablja, da se na hitro loči funkcija (uporaba) lokalne meritve od uradne meritve - števca. (In-meter ma ponavadi funkcijo kontrole, avtomatizacije preko modbusa (ali RS...a)
Lahko pa predlagaš, kako naj naslavljamo, da bo splošno razumljivo - uporabno.
Ali pa IAMMeter https://sl.iammeter.com/products , pač karkoli - da vemo, da se ne menimo o števcu energije od distributerja.
V praksi pa se uporabljajo SE-RGMTR-1D-240C-A (SolarEdge, predrag) in cenjša varianta Inepro Pro380 za direktne meritve, za meritve s tokovniki pa malce drugi - namen pa je isti.
V praksi pa se uporabljajo SE-RGMTR-1D-240C-A (SolarEdge, predrag) in cenjša varianta Inepro Pro380 za direktne meritve, za meritve s tokovniki pa malce drugi - namen pa je isti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
MadMax ::
Poznam namen/funkcijo, uporablja se jih kar nekaj različnih (s tem da je par zgolj rebrandanih Inepro Pro380), poleg ustrezne meritve mora še znat komunicirat z razsmernikom, ostalo so nianse... S SolarEdgevim so bili menda v začetku tudi težave (crkovanje), pa velikost, nenazadnje cena-vse skupaj jih je nekako izrinilo iz ponudbe v rezidenčnih sistemih.
Glede naziva pa me res firbec daje od kje, ampak zadeva je najbrž zrasla tako kot "canbus ledice" za avte, kot da bi ledica komunicirala z avtom...
Prvi link je sicer bolj mimo, tadrugi deluje smiselnejše, a še vedno zgolj ime/blagovna znamka nekega kitajskega proizvajalca. Hvala za trud in usmeritev
Sem še par AjEjk pobaral, pa nobena ne ve izvora, kljub temu da tudi same kar pridno uporabljajo ta izraz...
Recimo da je okrajšava iz "inline energy meter".
Naj ostane inmeter, se bom prilagodil
Glede naziva pa me res firbec daje od kje, ampak zadeva je najbrž zrasla tako kot "canbus ledice" za avte, kot da bi ledica komunicirala z avtom...
Prvi link je sicer bolj mimo, tadrugi deluje smiselnejše, a še vedno zgolj ime/blagovna znamka nekega kitajskega proizvajalca. Hvala za trud in usmeritev
Sem še par AjEjk pobaral, pa nobena ne ve izvora, kljub temu da tudi same kar pridno uporabljajo ta izraz...
Recimo da je okrajšava iz "inline energy meter".
Naj ostane inmeter, se bom prilagodil
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Maš pa kar srečo
, takele zmazke sem (dokler nisem šel v penzijo) gladko zavračal, je tole na nivoju osnovnošolca. Tut če ti deluje, je verjetno napaka v konfiguraciji aplikacije. Kar lepo poklič tega, ki ti je montiral. Neto mreže maš 700kWh, aplikacija pa ti kaže bistveno manj 300kWh. Toliko razlike se ne more nabrat zaradi nesimetrij. Še najverjetneje ti nepravilno računa polnjenje - praznjenje baterije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()