Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

kpkp ::
ampak WTF so delali s formatom slike?
So se malo zresnili, tako da sedaj dejansko vidiš "frame" kot bo slika, ne pa kr neki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kpkp ()

Chev ::
Aha, zato. Sem pričakoval, da bo slika čez cel ekran, tudi navigacijske tipke transparentne (leprav potem bi bila slika čisto izven formata, ampak OK).
Finese bo treba še popravit, overall pa je super.
Finese bo treba še popravit, overall pa je super.

PrimozR ::
Sem ravnokar primerjal zaslona N5 in N4, poleg tega da je bil N5 popolnoma rumen se dejansko pozna 1080p v bolj ostrem tekstu (primerjal sem A4 PDF v ležečem in pokončnem načinu - pozna se v obeh). Očitno je smisel v 1080p displejih :p

noob96 ::
kak ste ranjeni vsi s tto rumeno barvo. vredu je smo dojel vaš point, prosim probte prebolet

Vredu je no, ko sem gledal samo telefon nisem videl, šele ko sem ga primerjal s svojim N4 je v oči skočila rumenost (oz. toplina) displeja. je pa daleč od tega, da bi se moral nekaj hudo sekirati IMO. Bistvo prejšnjega posta je itak dodatna ostrina zaradi ločljivosti, za katero nisem mislil, da se bo tako opazila.

Ali smo toliko navajani na plavkaste ekrane, da ko vidimo display kalibriran po standardih se nam ta zdi rumenkast?

damjanll ::
Ocitno, podobno je ko zamenjas zarnico z daylight barvo in se ti ta zdi modra v primerjavi z starimi ceprav je bela ;)

FlyingBee ::
ja, če se gremo primerjave potem je to na mestu, če pa vsak samo z enim svojim kuje le-tega kvaliteto v nebesa pa je subjektiven do amena, tako to gre
LG-jevi zasloni silijo k hladnim, JPD pa k rumenim, kaj je boljše? Apple :-)

blackbfm ::
Rumen displej je grd za gledat + ni pravega kontrasta. Zame je to defekten displej, ne pa kalibriran. Po standardih
žal je tudi pri applu prava loterija dobiti normalen displej

žal je tudi pri applu prava loterija dobiti normalen displej
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()

klinker ::
a obstaja kaka rešitev za keep awake?
V nekaj browserjih sem zasledil funcijo, dolphin vem da jo ima, npr

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

noob96 ::
Malo iščem ideje kateri app bi mi še prišel prav. kaj imate naloženo vse gor? morda prilepite samo screenshote ali pa najljubšo aplikacijo ali pa kaj podobnega. bi znalo biti zanimivo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noob96 ()

Swiftkey, Muzei, Dashclock, če uporabljaš 2-step verifikacijo na Googlovih straneh, Google Authenticator, mogoče Quickoffice (Googlov free app) oz. Microsoftov Office Mobile, Shazam, če uporabljaš kak javni prevoz pač njihovi appi (Prevoz, SloŽečeznice, Grem z vlakom, LPP, lokalni avtobusni prevozniki), če si študent morda Šojter, morda kak app za statistiko porabe na paketu (jaz uporabljam Mobilna poraba za Mobitel), ...

fast1slow ::
dodal bi še Zedge. aplikacija ti omogoča bazo ozadij in vsega ostalega. ;) in pa kaki file explorer, sam uporabljam es file explorer aja pa mogoče še mx player, bi še lahko našteval, pa se mi to zdi nekak kar mi je najbolj uporabno poleg že omenjenega shazama, pa google keepa, offica, google eartha... tapatalk,če si član kakih forumov, ki to aplikacijo podpirajo... :D

Za ozadja imaš itak Muzei s tono pluginov :P Kot file explorer sam uporabljam Solid Explorer. Za glasbo pa prisegam kar na Play Music, če ne drugega vsaj brez težav zamenja ozadje na lockscreenu z albumartom, skupaj z default prikazom (komande za glasbo).

omg... sploh nisem vedel za album art na lockscreenu.
Vsi uporabljate lockscreen? Meni je to ravno prednost androida, da je takoj aktiven in brez tumastih swipe up/slide to unlock.
Vsi uporabljate lockscreen? Meni je to ravno prednost androida, da je takoj aktiven in brez tumastih swipe up/slide to unlock.

Ja, uporabljam, ampak predvsem ker omogoča lažje preverjanje statusa. Pritisneš pwr gumb, pokaže se ura, dashclock pa pokaže število mailov, SMSe, zgrešene klice, stanje baterije, itd., vse čez cel lockscreen. In telefon se sam ugasne nazaj po 10 sekundah. Sicer bi bil verjetno brez lockscreena ja.

zoot ::
Saj nexus 5 ni zaklenjen na nobeno omrežje, ne?
Ni problem ce vzamem na Telekomu pa imam potem pac Simobiolo kartico.
Ni problem ce vzamem na Telekomu pa imam potem pac Simobiolo kartico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zoot ()

Egidij88 ::
Ne izgleda slabo tole, sploh rdeč ga ubije. Če je zadeva dovolj trda in gre tisti rob dovolj čez telefon spodaj in zgoraj.

DDevil ::
Je zanimiv ja. Ima kdo izkušnje s podobnimi pokrovčki, kjer ni "popolne" zaščite na vrhu in spodaj (moj link) ?

damjanll ::

@damjanll imaš slučajno tudi kakšno dodatno zaščito na ekranu (glass, folijo, ... ) ? Na mojem sem dal od Nillkin in se bojim, da bo le ta odstopil zaradi case-a.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: DDevil ()

evo nabavu, samo od tu Hardcase Google Nexus 5 - metallic black, zravn dobiš še 2 folije. Mi je pa malo žal da nism kupu modre heh
.
Edit: mogoče mal slaba stran -> bolj slippery je v rokah

Edit: mogoče mal slaba stran -> bolj slippery je v rokah
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DDevil ()

V Italiji ima trgovinska veriga unieuro/marco polo Nexus 5 po 299€ v omejenih količinah (pa še nekaj drugih aparatov).
Link
Link

cinzek ::
Pozdravljeni, ker se zanimam za nakup tega telefona, me zanima, kakšna je glasnost in zvok telefona na splošno. Hvala in LP :)

slotech5 ::
glasnost in zvok, baterija ter fotoaparat so slabe točke tega telefona. ampak za ta denar best buy

sheeshkar ::

Modri dirkač ::
A se že kaj sušlja o naslednikih 5/7/10?
Se splača počakati ali je bolje kupiti zdaj.
Omislil bi se 5ko in 7ko.
Everybody lies!

slotech5 ::
če smo že pri tem, nova 5ka se šušlja, da bo predstavljena kmalu. v prihodnje pa naj bi google umaknil znamko Nexus in naj bi jo nadomestila Silver.

Modri dirkač je izjavil:
Jaz bi počakal. Vprašanje je samo, če sploh še bo kaj z Nexusi. Napravi sta super, samo za enega si pol leta, za drugega pa že skoraj leto dni prepozen.
če smo že pri tem, nova 5ka se šušlja, da bo predstavljena kmalu. v prihodnje pa naj bi google umaknil znamko Nexus in naj bi jo nadomestila Silver.
D'fuck? Nexusi so vedno bile developer naprave, zakaj bi po pol leta dali novega ven? Sej ni nič novega v Androidu. Razen, če bi Android res dobil nek ultra nov API level, kar pa močno dvomim. Bo verjetno še par updejtov z KitKatom.

Sploh ne. Zvočnik dela, slišiš ga, baterija zdrži dovolj, fotoaparat pa zajame sliko. Kaj naredi več oz. boljše je samo bonus.

Modri dirkač je izjavil:
10ka se nova pričakuje že pol leta (so bili že 'leaki', pa ni bilo nič iz njih), namesto 7ke je najmočneje na I/O pričakovana 8" tablica, naslednik 5ke pa who knows, nekaj se govori celo o ukinitvi Nexus programa, ki bi ga nadomestil program silver, ki bi bil nekaj močno podobnega Google Play edition telefonom, ki jih poznamo zdaj, samo nekoliko razširjen.
D'fuck? Nexusi so vedno bile developer naprave, zakaj bi po pol leta dali novega ven? Sej ni nič novega v Androidu. Razen, če bi Android res dobil nek ultra nov API level, kar pa močno dvomim. Bo verjetno še par updejtov z KitKatom.
Kaj ima pa nov API level veze z napravo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Vse. Na podlagi novega Android OS-a, Google izda Nexus naprave namenjene developerjem, da razvijajo kodo (no, vsaj bilo je tako). Za brezveze že nebodo šli dajat novega Nexusa na trg, ker je to pač IN.
No, razen, če mislijo preusmerit telefone v mass production in marketing, kot Apple, ampak potem bodo tudi cene, kot Apple.
N10 je po moje prvi in zadnji, Nexus 8 še mogoče bo (in zraven OS 4.4.3/4.5 KitKat), telefona pa po moje ne bomo več dočakali, v kolikot bo Andorid Silver. GPE telefonov tudi ni več novih.
Mogoče sem pa zadnji odstavek mimo vsekal kot 50cent.
No, razen, če mislijo preusmerit telefone v mass production in marketing, kot Apple, ampak potem bodo tudi cene, kot Apple.
N10 je po moje prvi in zadnji, Nexus 8 še mogoče bo (in zraven OS 4.4.3/4.5 KitKat), telefona pa po moje ne bomo več dočakali, v kolikot bo Andorid Silver. GPE telefonov tudi ni več novih.
Mogoče sem pa zadnji odstavek mimo vsekal kot 50cent.

Če bi bil nov API level tako zelo hudo povezan z novo napravo, starejši Nexusi ne bi dobivali updejtov...

Mja ... kakorkoli, čez manj kot mesec dni je I/O, bomo takrat več izvedeli kaj in kako naprej.

dunda ::
Pozdravljeni, ker se zanimam za nakup tega telefona, me zanima, kakšna je glasnost in zvok telefona na splošno. Hvala in LP :)
Jaz imam enega prvih telefonov

Kmalu je prišel popravek, ki je zadevo nekoliko izboljšal. Daleč največja sprememba pa je bila, ko sem namestil drugo jedro (kernel). Ta omogoča nastavljanje glasnosti in od takrat nimam več težav in se mi zdi vse normalno.
Sicer je telefon superca.
https://www.kacnje.eu

edoo ::
Ima kdo težave z N5 pri pogovoru, kadar sem v postelji in se oglasim, me na drugi strani slabo slišijo, kot da bi bil na drugi strani sobe. To se dogaja takrat, ko imam telefon v horizontalnem položaju. Je to serijska napaka ali bi lahko servis to odpravil?

Ima kdo težave z N5 pri pogovoru, kadar sem v postelji in se oglasim, me na drugi strani slabo slišijo, kot da bi bil na drugi strani sobe. To se dogaja takrat, ko imam telefon v horizontalnem položaju. Je to serijska napaka ali bi lahko servis to odpravil?
Sem imel enak problem. Nato sem ga zaradi druge težave poslal na servis, odkar je nazaj (cca 4 mesece), težav več ni.

Potemtakem ne obstaja kvaliteten aparat z funkcijo telefoniranja.
Raje 100€ za krš, kot 900€.
Raje 100€ za krš, kot 900€.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 361149 (143999) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 53190 (44714) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25539 (21996) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 33003 (25971) | Assass1n |