Forum » Kaj kupiti » Prenosnik HP Compaq NX6125 (PY557ES) nakup ramov
Prenosnik HP Compaq NX6125 (PY557ES) nakup ramov
Brez Gesla ::
Pozdravljeni!
Vceraj od kolega za zelo majhen denar nabavil parkrat rabljen v naslovu omenjen prenosnik. Vse lepo in prav vendar ima prenosnik dokaj malo rama (1x128mb+1x256mb) v navodilih pa pise da je mozno dograditi do 2048mb. Seveda bi ze takoj dokupil 2x1gb palcke vendar me prej zanima ce sta sedaj notri rama serije PC2700S 333Mhz ali se lahko dokupi mocnejse rame ali morajo biti nujno PC2700S ter 333Mhz?
Vceraj od kolega za zelo majhen denar nabavil parkrat rabljen v naslovu omenjen prenosnik. Vse lepo in prav vendar ima prenosnik dokaj malo rama (1x128mb+1x256mb) v navodilih pa pise da je mozno dograditi do 2048mb. Seveda bi ze takoj dokupil 2x1gb palcke vendar me prej zanima ce sta sedaj notri rama serije PC2700S 333Mhz ali se lahko dokupi mocnejse rame ali morajo biti nujno PC2700S ter 333Mhz?
Brez Gesla ::
Sepravi se lahko vgradi katerikoli DDR1 ram od najnizje do najvisje frekvence? Gre se mi da nebom potem kupil ramov ter ne bodo delali...
Brias ::
vsepovsod je z ddr333 ( pc2700 )
tudi kot upgrade prodajajo ddr333 ...
tako da zaradi FSBja zna biti problem ce das pc2100 ( ddr266 )
ddr400 pa se zna spustiti na 333 ( ce ime jedec timinge za 333 ), ce jih nima in prenosnik ne podpira ddr400, ti bo samo piskalo ...
vsekakor pa ce mislis kupovati na daljavo, bi jaz kupil samo pc2700, ce imas moznost kupiti v blizini in probati .... probaj kak ddr400 ....
tudi kot upgrade prodajajo ddr333 ...
tako da zaradi FSBja zna biti problem ce das pc2100 ( ddr266 )
ddr400 pa se zna spustiti na 333 ( ce ime jedec timinge za 333 ), ce jih nima in prenosnik ne podpira ddr400, ti bo samo piskalo ...
vsekakor pa ce mislis kupovati na daljavo, bi jaz kupil samo pc2700, ce imas moznost kupiti v blizini in probati .... probaj kak ddr400 ....
Kastko ::
Nekaj sem narobe oddal tako da je še spodaj en post oz vprašanje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kastko ()
Kastko ::
Imam eno vprašanje če bi znal kdo pomagat oz svetovat. In sicer gre za starejši prenosnik hp compaq 6125, zadeva pa je sledeča, ko sem dobim ta prenosnik je še deloval, dalo se je normalno iti v windows xp (bil je le polno nabasan in zato zelo počasen). Na kar sem hotel malo pobrisati programe dol, ravno sem brisal dol avasta in imel prižgano mozzilo in računalnik je zaštekal in pokazal se je moder ekran z naslednjim sporočilom o napaki:
Ker nisem mogel ponovno zagnati računalnika sem ga preprosto izklopil in še 1x prižgal in se odločil, da najboljše da pobrišem windows iz računalnika in naložim drugega da bo računalnik normalno delal. Ampak tukaj se je pojavila napaka, ko naj bi pobrisal windows se je izpisalo sporočilo "Non-System Disk Error or Disk Error" najprej sem sicer pomislil, da je šel disk, kolega je tudi rekel da so vrjetno konektorji oz kontakti za na disk slabi oz v okvari. Ampak sam malo dvomim, ker če je računalnik prej še delal in da bi se to kar na 1x naredilo je skoraj malo čudno, ali se motim?
Gre pa za starejši disk in sicer:
Bral sem tudi če se spremeni v BIOSih "sata native mode" da potem ne javlja več te napake. ampak ta računalnik tega nima v BIOSih
Prosil bi za kakeršno koli pomoč če ima kdo izkušnje.
Ker nisem mogel ponovno zagnati računalnika sem ga preprosto izklopil in še 1x prižgal in se odločil, da najboljše da pobrišem windows iz računalnika in naložim drugega da bo računalnik normalno delal. Ampak tukaj se je pojavila napaka, ko naj bi pobrisal windows se je izpisalo sporočilo "Non-System Disk Error or Disk Error" najprej sem sicer pomislil, da je šel disk, kolega je tudi rekel da so vrjetno konektorji oz kontakti za na disk slabi oz v okvari. Ampak sam malo dvomim, ker če je računalnik prej še delal in da bi se to kar na 1x naredilo je skoraj malo čudno, ali se motim?
Gre pa za starejši disk in sicer:
Bral sem tudi če se spremeni v BIOSih "sata native mode" da potem ne javlja več te napake. ampak ta računalnik tega nima v BIOSih
Prosil bi za kakeršno koli pomoč če ima kdo izkušnje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win 7 Ultimate "Blue screen" vzrok?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1315 (927) | rk7254 |
» | Zamenjava "oken"Oddelek: Pomoč in nasveti | 3615 (2966) | hojnikb |
» | A je to sploh možno (RAMi)?Oddelek: Strojna oprema | 3348 (2569) | bobi1992 |
» | Nadgradnja prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 1594 (1459) | trek@s |
» | RamOddelek: Kaj kupiti | 1767 (1570) | MEDENA |