» »

AMD A6-440M - primerjava z Intel

AMD A6-440M - primerjava z Intel

solatjek ::

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede prenosnika. Dobil sem prenosni računalnik s procesorjem AMD A6-4400M. Zanima me, s katerim intelovim procesorjem bi ta procesor "šel vštric". Je to I3, morda I5?

Hvala za odgovore vnaprej in lep pozdrav,
Matjaž
  • spremenilo: solatjek ()

hojnikb ::

ubistvo je a6-4400m, 440m ne obstaja..
drgač tole je daaleč od i3 ali i5 peformanca, tole je "primerljivo" z pentium b9xx serijo, sepravi bol low end zadeve.
Ima pa kr solidno onboard grafiko v primerjavi z intelom, ampak spet ne nwm kaj..
#brezpodpisa

Aha, torej nič kaj ekstra. Čeprav pa moram rečt, da je z 8 GB RAM in 7200 obrati diskom 750GB ter Windows 8 hiter ko strela :)

sj win kot tak ne rabi veliko procesne moči da je hiter...;)
#brezpodpisa

x45 ::

maš napačno mnenje, tole je ravno zarad grafike veliko bolje kot večina intelov. cpu power pa je itaq za desktop.
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Isotropic ()

M-XXXX ::

x45 je izjavil:

maš napačno mnenje, tole je ravno zarad grafike veliko bolje kot večina intelov. cpu power pa je itaq za desktop.

Kaj je tukaj boljšega?
Procesor: švoh
grafična: boljša od intla, vendar kaj ti pomaga ker so OBE prešvoh za karkoli resnega. Še zdaj nisi dojel tudi če ima konkurenca nekaj 10x boljše, pa je vseeno prešvoh ti nič ne pomaga. Za igre vzameš ločeno grafično, če ne igraš iger je tudi una v intlu 10x premočna.

Matko37

naloži si kak Gp gpu program pa bo zadeva dodatno poletela. kokr sem videl se pa tale A6 presentljivo primerja z veliko dražjimi inteli.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: bluefish ()

klinker ::

Ja...kr vse aplikacije bodo poletele zaradi gpgpu programa :D
Se opravicujem za nenameren klik na predlagaj izbris...malo je smotano postavljen ta "gumb".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

blackbfm ::

seveda poletijo...jeba je sam ker rabiš specialen program, torej za neko splošno rabo odpade

cpu performance, ki šteje v vsakdanjih opravilih je bol švoh na tem amdju (za današnje čase)..Kaj ti rabi super grafična (ki v tem primeru sploh ni tak super), če počiva oz izrisuje sam aero vmesnik... ;((
#brezpodpisa

Isotropic ::

win 8 letijo sami od sebe, tudi na starejsih (slabotnejsih) racunalnikih. so pac bolj optimizirani.
prosim moderatorja, ce zbrise nepotrebne poste.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

win8 letijo ravno tok kot vsak drugi moderni os

Reycis ::

Jah tale konkreten model CPUja je počasen pa še švoh grafiko ima. Grafika je nekje na ravni intelove HD 4000. Performance procesorja pa malenkost zaostaja za i3.

Reycis je izjavil:

Jah tale konkreten model CPUja je počasen pa še švoh grafiko ima. Grafika je nekje na ravni intelove HD 4000. Performance procesorja pa malenkost zaostaja za i3.

Malenkost. Try ker konkretno.. Še najpočasnejši mobile sandy ga pela scat, kaj šele midrange ivy mobile... 8-O
#brezpodpisa

intel ima izklopljeno 3d pospesevanje al neki takega na entry modelih

Isotropic je izjavil:

intel ima izklopljeno 3d pospesevanje al neki takega na entry modelih

dj ne bluzit prosim..
Na low end procesorjih (pentium in celeron) ma počasnejšo varjanto Intel HD grafike (manj enot in nižja frekvenca). Še vedno je pa polno delujoča grafika..
#brezpodpisa

opeter ::

Manjka QuickSync, obenem pa ni podpore za AES (to velja sicer tudi za i3) ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter je izjavil:

Manjka QuickSync, obenem pa ni podpore za AES (to velja sicer tudi za i3) ...

nič, kar bi avarage consumer rabil...
#brezpodpisa

Reycis ::

In average userju se tudi razlika med CPU powerjem ne bo zdela ZELO KONKRETNA ampak malenkostna.

Dejstvo pa je, da polnokrvni ivy ima grafiko na nivoju tega APUja in kar nekaj več CPUja zato seveda če imaš možnost dobiti Ivy za isto ceno ni kaj debatirati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Reycis ()

opeter ::

Preberi OP-jev post, kjer piše, da "je dobil prenosnik". Skratka, nimaš kaj odločati. Vprašal je samo, kakšna je hitrost. Drugi so mu že napisali.

Ta AMD-jev CPU/APU ni nič posebnega, je pa dovolj za vsakdanjo in povprečno rabo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

omg x45 dj nehi s svojo pro AMD propagando..
dj mi povej en primer GPGPU progama, ki dela na AMD in bi koristil avarage consumerju v everyday stvareh ?
#brezpodpisa

poglej si test v mikrotu iz jeseni leta 2012 je opisano not točno to kako poleti APU. teh programov je veliko... vse kar koristi open CL - koristi tudi DX 11 grafiko.

tudi intel ima v svojih grafikah OpenCL, tak da tvoj point ni na mestu..

dj mi primer enga programa prosim..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

AlienRR ::

Te grafike so dobre za dekodiranje videja, tudi brskalniki so lahko pospešeni, ipd., tako so ti počasnejši CPU malo majn zaposleni. Razlika je lahko kar opazna. Je pa res da to podpirata tako AMD kot Intel.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

D3m ::

Čisto v redu prenosnik.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kateri intel , najnovejša serija 22nm mobile dela z open CL ?
ne vem če kljub DX 11, po moje samo ati in n vidia.

Matko37

naloži si kak Gp gpu program pa bo zadeva dodatno poletela. kokr sem videl se pa tale A6 presentljivo primerja z veliko dražjimi inteli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

jest10 ::

x45 je izjavil:

Matko37

Daj začni jih naštevati.
Pa po možnosti kaj, kar povprečni uporabnik dejansko potrebuje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

x45 je izjavil:

Matko37

Kr lepo nehaj bluzit, ker intel podpira opencl na svojih HD grafikah, ravno tak ko nvidia in amd.

In prosim dj nam že en gpgpu uporaben program..
#brezpodpisa

fotosop, adobe premiere, soni vegas
ampak zahtevnih fotosop filtrov se itak ne gres v enem cip sit prenosniku oz. ce se ze gres, lahko tut mal pocakas.
za hd graphics sem se malo zmotil ja:
HD Graphics (Sandy Bridge) contain 6 EUs as well as HD Graphics 2000, but does not support the following technologies: Intel Quick Sync Video, InTru 3D, Clear Video HD, Wireless Display, Intel Insider.

in ivy seveda podpira opencl.

Zgodovina sprememb…

Pregledal sem malo benchmarke na netu in je ta procesor res na nivoju Intel Dual Core CPU po točkah. Ni mi pa jasno, zakaj so prenosniki s tem procesorjem tako dragi? Na mimovrste je cena med 600 in 750€ medtem ko se i3 začne že pri 450€? V čem je fora?

Konkretno moj prenosnik je prišel lani konec leta 750€ je pa model Toshiba sdatelitte L850D-10V. Meni se zdi ta cena potemtakem res ogromna za to kar ponuja.

Nisem ga pa jaz plačal, niti izbiral.

LP
Matjaž

750€ za tak prenosnik je imo res preveč, razn če ma super baterijo, IPS ekran in ohišje iz aluminija..
#brezpodpisa

klinker ::

Jp, moras gledat enak laptop z le drugim Cpujem...pri prenosnikih ceno dvigne vse drugo prej kot hw.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor z vgrajeno grafično? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6514758 (13784) bluefish
»

Trinity za namizje testiran (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5215780 (13748) Reycis
»

Izšli prvi Intelovi procesorji Ivy Bridge (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5622186 (16801) Bistri007
»

Je GRAFIČNA potrebna za urejanje slik???

Oddelek: Strojna oprema
274276 (3294) jype

Več podobnih tem