» »

Kateri disk za sistem

Kateri disk za sistem

Srachko ::

Imam kar solidno hiter računalnik (glede na to, za kaj ga potrebujem), vendar bi ga vseeno rad malo pohitril. Naredil sem par benchmarkov in ugotovil, da je trenutno ozko grlo sam sistemski disk. Trenutno je to Western Digital WD800JD.

Tudi borih 80GB kapacitete mi je trenutno postalo že malo premalo.

Zanima me, kateri izmed WD bi bil bolj primeren za sistemski disk, oziroma hitrejši od trenutnega. Dejansko imam le dve omejitvi - 3.5 colni disk (adapterji in podobne zadeve ne pridejo v poštev) in SATA II vodilo.

Ker mam še dva TB "rezervnega diskovja" za shranjevanje datotek, v bistvu ne rabi biti velik disk, bi pa bilo dobro, če bi bil čim hitrejši. Malce sem že pogooglal, vendar se še zmeraj ne morem odločiti med WD Caviar Blue ali pa Black serijo.
I can see clearly now, the brain has gone...

kixs ::

Kupis en 120GB SSD (lahko tudi manjsega 80GB, ce bos gor imel le sistem) in imas tezavo reseno. Res so 2.5", ampak adapterja ne potrebujes (navadno ga dopis tudi poleg, da ga enostavno namontiras v ohisje). Sam ga imam kar polozenega v ohisje, ker so res lahki. Sicer pa bi ga lahko samo na eno stran pritrdil in bi bilo cisto ok.

lp

Srachko ::

SSD je že malo izven mojga budgeta... Sicer pa bi itak poleg sistema rabil vsaj še kakšnih 80GB minimalno za igre itd... :)
I can see clearly now, the brain has gone...

kixs ::

Poglej malo na bolho ali pod male oglase. Cene so relativno kar visoke, vendar res pohitri sistem. Js sem poleti enega 120GB preko bolhe dobil za 80€.

Zato pravim, vzami 120GB in mas nekje 30-40GB za sistem in ostalih 80GB za igre.

Potem pa povej kaksen budget imas, pa da vidimo kaj cim boljsega dobis za ta denar.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8914810 (5210) darkolord
»

nasvet pri nakupu računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
193021 (2617) musicfreak
»

Novi poceni SSD-ji iz Corsairja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4916325 (14250) gruntfürmich
»

Še letos 600 GB SSD iz Intela (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6313594 (11955) Dr_M

Več podobnih tem