Forum » Omrežja in internet » Žični vs. brezžični internet in razlika v hitrosti?
Žični vs. brezžični internet in razlika v hitrosti?
DoberDan ::
Pozdravljeni!
Nekaj me zanima glede povezave računalnika s siolovim belim modemom (tistim z antenico, če kdo ve katerega imam v mislih).
Namreč, sedaj računalnik stoji ob modemu in je z njim povezan s kablom. Hitrost neta mamo mislim da 4Mb/1Mb/s.
Skratka, računalnik bi prestavil v drugo sobo, kakšnih 12m stran, vmes sta dve steni, modem bi ostal tm kjer je.
Torej, če dokupim en brezžični usmerjevalnik, moram kupiti kakšnega, da bo hitrost čim bolj podobna tej zdaj.
V procentih, kolikšno hitrost lahko ob teh pogojih dosežem z brezžično povezavo v primerjavi z zdajšnjo žično? V najboljšem primeru in realno? In koliko bi me stalo?
Na netu vidim da so usmerjevalniki po +100€.
Doma imam sicer enega Netgear (wireless ključek) ampak to verjetno ni primerljivo.
Torej koliko hitrosti bi PROCENTUALNO lahko dobil in koliko bi približno stal tak usmerjevalnik.
Hvala!
Nekaj me zanima glede povezave računalnika s siolovim belim modemom (tistim z antenico, če kdo ve katerega imam v mislih).
Namreč, sedaj računalnik stoji ob modemu in je z njim povezan s kablom. Hitrost neta mamo mislim da 4Mb/1Mb/s.
Skratka, računalnik bi prestavil v drugo sobo, kakšnih 12m stran, vmes sta dve steni, modem bi ostal tm kjer je.
Torej, če dokupim en brezžični usmerjevalnik, moram kupiti kakšnega, da bo hitrost čim bolj podobna tej zdaj.
V procentih, kolikšno hitrost lahko ob teh pogojih dosežem z brezžično povezavo v primerjavi z zdajšnjo žično? V najboljšem primeru in realno? In koliko bi me stalo?
Na netu vidim da so usmerjevalniki po +100€.
Doma imam sicer enega Netgear (wireless ključek) ampak to verjetno ni primerljivo.
Torej koliko hitrosti bi PROCENTUALNO lahko dobil in koliko bi približno stal tak usmerjevalnik.
Hvala!
- spremenil: DoberDan ()
No recimo tega gledam:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr...
Zdaj bi pa rad samo vedel, ali prav razumem. Torej, moj modem ponuja določeno hitrost žično. In isto tudi brezžično.
Sedaj pa, če mi brezžični usmerjevalnik omogoča hitrost brezžičnega prenosa do 300 Mb/s, je torej teoretično možno doseči enako hitrost kot žično, če je le usmerjevalnik dovolj blizu modemu.In če imam usmerjevalnik dve sobi stran od modema, bo hitrost razdalji in oviram ustrezno nižja in pri kateremkoli ustreznem usmerjevalniku enaka, ne glede na model. Se pravi je spremenljivka samo dolžina. Prav razumem?
Ima pa kakšno vezo ali ima usmerjevalnik eno ali dve antenici?
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr...
Zdaj bi pa rad samo vedel, ali prav razumem. Torej, moj modem ponuja določeno hitrost žično. In isto tudi brezžično.
Sedaj pa, če mi brezžični usmerjevalnik omogoča hitrost brezžičnega prenosa do 300 Mb/s, je torej teoretično možno doseči enako hitrost kot žično, če je le usmerjevalnik dovolj blizu modemu.In če imam usmerjevalnik dve sobi stran od modema, bo hitrost razdalji in oviram ustrezno nižja in pri kateremkoli ustreznem usmerjevalniku enaka, ne glede na model. Se pravi je spremenljivka samo dolžina. Prav razumem?
Ima pa kakšno vezo ali ima usmerjevalnik eno ali dve antenici?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DoberDan ()
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
sedaj imam tega NETGEAR WNA1100 RangeMax brezžični N150 USB in sem ga preizkusil v tisti sobi, kjer bi imel. Download hitrost na utorrent je ista kot pri žični povezavi. Torej nekje max 460kB/s.
Bi s katerim drugim usmerjevalnikom kaj pridobil na hitrosti?
sedaj imam tega NETGEAR WNA1100 RangeMax brezžični N150 USB in sem ga preizkusil v tisti sobi, kjer bi imel. Download hitrost na utorrent je ista kot pri žični povezavi. Torej nekje max 460kB/s.
telexdell ::
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Hitrost v coni za pešce je omejena na 5 km/h. Hitrost na avtocesti je omejena na 130 km/h. Ti pa sprašuješ, če se boš peš premikal s 130 km/h če greš na avtocesto?!
Modem ti omogoča povezavo z praviloma) oddaljenim uporabnikom kateri ima modem. Usmerjevalnik (router) ti omogoča povezavo z bližnjim uporabnikom, kateri je priključen na isti usmerjevalnik. Hitrost med uporabniki priključene na isti usmerjevalnik nima nobene zveze s hitrostjo povezave med uporabniki povezane preko modema. Praviloma so hitrosti med uporabniki povezanih na usmerjevalnik bistveno večje (avtomobil) kot hitrosti med uporabniki povezanimi na modem (pešci).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Starejši wifi adapterOddelek: Strojna oprema | 786 (574) | Vuli |
» | Žični internet v sobiOddelek: Omrežja in internet | 2042 (1549) | franseliski |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21996 (16197) | broken/link |
» | Kateri Router????Oddelek: Kaj kupiti | 4635 (3513) | miller31 |
» | RouterOddelek: Strojna oprema | 2572 (1649) | wooted |