Forum » Elektrotehnika in elektronika » Molex on/off stikalo
Molex on/off stikalo
nightbird ::
Pozdravljeni!
Mogoče kdo ve kje bi se dalo tole dobiti?
http://www.google.si/imgres?imgurl=http...
Ali pa zna narediti in bi recimo za kak mali denar prodal?
LP
Mogoče kdo ve kje bi se dalo tole dobiti?
http://www.google.si/imgres?imgurl=http...
Ali pa zna narediti in bi recimo za kak mali denar prodal?
LP
XeonAdvanced ::
Čisto preprosto je, samo kabel dobiš, ki ga rabiš in stikalo vmes vežeš na minus.
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz 16MB L2 Cache|Sapphire HD6850
4GB FB-DIMM|HP 575W
4GB FB-DIMM|HP 575W
XeonAdvanced je izjavil:
Čisto preprosto je, samo kabel dobiš, ki ga rabiš in stikalo vmes vežeš na minus.
ja saj sem gledal zaj malo podrobneje in vidim, da sploh ni problematično :) poleg tega stikalo že mam od nekih katod. ker da bi za to dajal nekih slabih 10eur (iz ebaya) se mi zdi malo bv. edino ta molex extender bi še moral nekje dobiti, da bi lahko vezal nanj. nisem glih yiher da mam kaj podobnega doma.
poleg tega me še zanima, če se da dobiti v elektro trgovinah tiste skrčke in mrežica v katere se kable obleče?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nightbird ()
cucolino ::
Tistim skrčkam se reče termokrč cev, ali po domače požirka.
Tiste molex podaljške dobiš ponavadi na kakšnih ventilatorjih za na ohišje vgradit, kupi čene enega, pa tisto uporabi za stikalo, ventilator pa zraven veži (pred ali po stikalu, kakor želiš), pa boš mel dvojno pridobitev doma ;) Čene povprašaj v računalniški trgovini, sam pomoje boš težko dobil to...
Za mrežice nevem, ampak če ti je vseeno, uporabi tiste čisto male vezice za kable. Priročno. ;)
Tiste molex podaljške dobiš ponavadi na kakšnih ventilatorjih za na ohišje vgradit, kupi čene enega, pa tisto uporabi za stikalo, ventilator pa zraven veži (pred ali po stikalu, kakor želiš), pa boš mel dvojno pridobitev doma ;) Čene povprašaj v računalniški trgovini, sam pomoje boš težko dobil to...
Za mrežice nevem, ampak če ti je vseeno, uporabi tiste čisto male vezice za kable. Priročno. ;)
XeonAdvanced ::
XeonAdvanced je izjavil:
ja saj sem gledal zaj malo podrobneje in vidim, da sploh ni problematično :) poleg tega stikalo že mam od nekih katod. ker da bi za to dajal nekih slabih 10eur (iz ebaya) se mi zdi malo bv. edino ta molex extender bi še moral nekje dobiti, da bi lahko vezal nanj. nisem glih yiher da mam kaj podobnega doma.
poleg tega me še zanima, če se da dobiti v elektro trgovinah tiste skrčke in mrežica v katere se kable obleče?
lp
veliko ceneje si lahko sam narediš
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz 16MB L2 Cache|Sapphire HD6850
4GB FB-DIMM|HP 575W
4GB FB-DIMM|HP 575W
Tistim skrčkam se reče termokrč cev, ali po domače požirka.
ok, hvala za nasvete, morem preveriti doma kaj mam in kaj ne in nato nekaj bo :) nekaj pa me še zanima, kako pa se reče tistim kovinskim priklopom, ki se na stikalo priklopijo, take ploščate zadeve? :D pač to bom moral nabaviti, tolko vsaj da vem kaj povedati v trgovini :)
Matko ::
kako pa se reče tistim kovinskim priklopom, ki se na stikalo priklopijo, take ploščate zadeve?
faston ali "avtoklema", ampak rabiš še klešče za stisnit
tisti zgoraj prekinja samo 12V linijo
5V je fiksna
natisni fotografijo in nesi v trgovino z elektro materialom ( IC, HTE, Čip,...)in boš dobil vse kar rabiš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matko ()
cucolino ::
Ce zelis prekiniti obe, vzemi dvo-polno stikalo (ce te vprasa izmenicno ali navadno, - navadno, ker rabis samo za vklop/izklop, ampak mora imeti 4 pine - tako bo izklopilo oboje, 12 in 5v, brez da jih kratkosticis. Nikakor ne probaj prekinjati mase, in pustiti pozitivno napajanje dovedeno, ker se masa utegne povezati potom ohisja, kar ni ravno priporocljivo za komponente... :)
Glede čeveljčkev (pri nas jim tako recemo, kontaktni ceveljcki) ti pa raje priporocam malce zalotati... s tistim se bos sicer brezveze matral jih stiskat, klesce pa niso ravno poceni, kolkor sem seznanjen s tem... vsaj nazadnje ko sem gledal so ble enih 50€... -.-
Kot je Matko rekel - nesi slikco v trgovino, ampak, NE PUSTI SE NATEGNITI ;)
Glede čeveljčkev (pri nas jim tako recemo, kontaktni ceveljcki) ti pa raje priporocam malce zalotati... s tistim se bos sicer brezveze matral jih stiskat, klesce pa niso ravno poceni, kolkor sem seznanjen s tem... vsaj nazadnje ko sem gledal so ble enih 50€... -.-
Kot je Matko rekel - nesi slikco v trgovino, ampak, NE PUSTI SE NATEGNITI ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dve menjalni in križno stikalo - potrebujem pomočOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 24300 (11575) | starfotr |
» | vtičnice, stikala za luči... (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17674 (9052) | marjan_h |
» | Rele za led lučiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5249 (4634) | romex |
» | DIY led nadmizna lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1950 (1569) | TheOvertaker |
» | kabli prebijajo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8819 (7901) | telexdell |