Forum » Pomoč in nasveti » Zunanji USB disk škreblja ko ni priključen
Zunanji USB disk škreblja ko ni priključen
fujtajksel ::
Torej, bi kdo vedel, zakaj zunanji USB disk škreblja, kot da bi nekaj bral ali pisal (brez lučk ki sicer označujejo aktivnost), tudi medtem ko ni priključen na računalnik (ima le napajanje)?
Opazil sem rahlo moteče škrebljanje takrat ko disk načeloma ni bil v uporabi. Najprej sem mislil da gre za kakšno indeksiranje, antivirus, skeniranje medijske knjižnice a la Picasa. Potem pa sem opazil, da škreblja tudi, če USB sploh ni priključen. Igra pasijanso ali kaj???
Gre za zunanje ohišje Chieftec Black box, ki ima poleg USB še eSATA vmesnik. Kadar ga uporabljam ali poženem kakšen HD Tune sicer dela bp. Ko priključim USB, škrebljanje utihne, ampak se zna čez nekaj časa spet začet.
Opazil sem rahlo moteče škrebljanje takrat ko disk načeloma ni bil v uporabi. Najprej sem mislil da gre za kakšno indeksiranje, antivirus, skeniranje medijske knjižnice a la Picasa. Potem pa sem opazil, da škreblja tudi, če USB sploh ni priključen. Igra pasijanso ali kaj???
Gre za zunanje ohišje Chieftec Black box, ki ima poleg USB še eSATA vmesnik. Kadar ga uporabljam ali poženem kakšen HD Tune sicer dela bp. Ko priključim USB, škrebljanje utihne, ampak se zna čez nekaj časa spet začet.
SuperVeloce ::
To se večkrat dogaja, jaz sem opazil to pri WD in Seagate diskih, vgrajenih v ohišja. Včasih sem imel občutek, kot da disk opravlja neke zapoznele naloge (čeprav naj bi jih že zaključil), ponavadi po kakšnem defragmentiranju ali kopiranju iz particije na particijo.
Lahko pa, da plastično ohišje trese :)
Lahko pa, da plastično ohišje trese :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
fujtajksel ::
Hm, zapozneli zapisi naj bi se opravili v kakšni sekundi ali dveh.
Ohišje trese... valjda zvok lahko slišiš zato ker je v zunanjem ohišju. V tavelki škatli najbrž ne bi opazil, ker izvor težje izoliraš. Pa tam običajno ni situacije, ko disk ne bi bil priključen, in tud če bi izklopil SATA kabel ga ne bi slišal.
Sam od sebe defragmentira???
Možen vzrok je tudi v SATA-to-eSATA/USB pretvorniku škatle, ki je elektronska zadeva (znano je da throughput preko takih eSATA vmesnikov ponavadi ni enak kot preko navadnega SATA kabla direkt na matično).
Ohišje trese... valjda zvok lahko slišiš zato ker je v zunanjem ohišju. V tavelki škatli najbrž ne bi opazil, ker izvor težje izoliraš. Pa tam običajno ni situacije, ko disk ne bi bil priključen, in tud če bi izklopil SATA kabel ga ne bi slišal.
Sam od sebe defragmentira???
Možen vzrok je tudi v SATA-to-eSATA/USB pretvorniku škatle, ki je elektronska zadeva (znano je da throughput preko takih eSATA vmesnikov ponavadi ni enak kot preko navadnega SATA kabla direkt na matično).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ohišje za diskOddelek: Pomoč in nasveti | 815 (628) | cekr |
» | Razlika med vgradnjim in zunanjim SSD diskom!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5115 (4771) | chiiiii |
» | mPCIe SSDOddelek: Kaj kupiti | 3030 (2650) | driver_x |
» | Zunanji HDD eSATA & hot swapOddelek: Strojna oprema | 2654 (2267) | _sem_ |
» | Nakup ohisja za zunanji trdi diskOddelek: Kaj kupiti | 1714 (1625) | opeter |