Forum » Programiranje » [Android] risanje stolpcev (pravokotnikov)
[Android] risanje stolpcev (pravokotnikov)
icurk ::
Pozdravljeni,
v aplikaciji bi prikazoval neke podatke v tekstovni obliki, nato pa bi rad njihovo vrednost prikazal tudi s stolpcem. Grob primer je spodnja slika, kjer bi v črnih pravokotnikih bili zapisani podatki, desno od njih pa je narisan ustrezno velik stolpec. Zanima me kako narisati te stolpce. Nekaj sem že gledal surfaceview, vendar nisem še našel ustreznega vodiča oziroma primera. Ali je lahko v eni aktivnosti več surfaceview-ov? In če je potem možno risati na vsakega posebej?
v aplikaciji bi prikazoval neke podatke v tekstovni obliki, nato pa bi rad njihovo vrednost prikazal tudi s stolpcem. Grob primer je spodnja slika, kjer bi v črnih pravokotnikih bili zapisani podatki, desno od njih pa je narisan ustrezno velik stolpec. Zanima me kako narisati te stolpce. Nekaj sem že gledal surfaceview, vendar nisem še našel ustreznega vodiča oziroma primera. Ali je lahko v eni aktivnosti več surfaceview-ov? In če je potem možno risati na vsakega posebej?
Mavrik ::
V resnici ti je veliko lažje tole narediti z dvema viewoma. Na enem narediš zelen border (zadi), drugemu pa nastaviš fill na zeleno barvo in potem samo spreminjaš višino. Veliko lažje in predvsem veliko hitrejše kot pa da ročno rišeš s SurfaceView.
Druga opcija pa je da narediš ImageView, ustvariš Bitmap iste velikost, s pomočjo Canvas narišeš gor obliko in potem rečeš "setImageBitmap" na ImageViewu.
Druga opcija pa je da narediš ImageView, ustvariš Bitmap iste velikost, s pomočjo Canvas narišeš gor obliko in potem rečeš "setImageBitmap" na ImageViewu.
The truth is rarely pure and never simple.
icurk ::
Ja na to možnost pa sploh nisem pomislim. Torej če te prav razumem, naredim samo dva viewa ki se prekrivata ter spreminjam nastavljam njihova ozadja, ki jih "narišem" v ustrezni xml datoteki?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] pomoč pri postavitvi layoutaOddelek: Programiranje | 2263 (2021) | icurk |
» | Android zamenjava pogledovOddelek: Programiranje | 1099 (920) | c00L3r |
» | ATI Radeon HD 5970 (5870X2) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 8746 (3516) | Janac |
» | [Android]GridView vprasanjeOddelek: Programiranje | 966 (847) | KernelPanic |
» | Vnos podatkov v bazo s pomočjo visual studiaOddelek: Programiranje | 1150 (932) | deninho1989 |