Forum » Strojna oprema » ATI Radeon HD 5970 (5870X2)
ATI Radeon HD 5970 (5870X2)
Krleas ::
Mislim, ne morem verjet kako težite z porabo, tam doma vam pa bojler pa plazma ali podobno gorijo cele dneve. Men se j. koliko požre taka kartica, važni so rezultati. Če se hočes dobr špilat na 30 inch lcd je pač treba imet neko zverino.
p.s.
Če nima napajalnik 1500w pol itak PC ni stoj :)
Moja mašinca: I7 extreme, 16gb ram, 2xraptor 300g, 2x 4870x2 crossfire, vse skupaj vodno hlajeno, ....
Napajalnik Thermaltake 1500W
p.s.
Če nima napajalnik 1500w pol itak PC ni stoj :)
Moja mašinca: I7 extreme, 16gb ram, 2xraptor 300g, 2x 4870x2 crossfire, vse skupaj vodno hlajeno, ....
Napajalnik Thermaltake 1500W
Dr_M ::
In s kaksno kombinacijo si na i7 extreme prisel do 16GB rama?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
M-XXXX ::
In s kaksno kombinacijo si na i7 extreme prisel do 16GB rama?
So 2 možnosti:
-ali je uporabil 4x4GB, kar nanese okoli 1000€+ samo za ram (malo verjetno)
-ali pa laže kot pes teče in še zdaj ganja na nekem Pentium 4 PC-ju in da bi izpadu frajer nabija v prazno in se pri tem celo ni pozanimal koliko matična podpira rama oziroma kašne so cene....
Da pa bi dokazal nasprotno pa pričakujem screenshot gpu-zja, cpu-zja z ST v ozadju:)
? i7 dela z 16gb rama...
Kdo pa pravi, da ne dela?
No bom pa za kekce pripel slikce jutri sam da poslikam.
Masinca je bila 4600 eur bom se racun pripel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Krleas ()
cinkaCR7 ::
No bom pa za kekce pripel slikce jutri sam da poslikam.
http://slo-tech.com/profili/74215/?mest... mislim da to vse pove. Sicer bi ti pa lažje verjeli če bi podal kakšen dokaz(poslikaš lahko račun, to ti pa bo ja vzelo 2minuti).
No clovek pride nanovo na forum pa je ze laznjivec, evo slike moje masine,
nazalost ne morem boljs poslikat, ker je miza preblizu, masina ima pa 50kg,
pa se mi je res ni dalo premikat.
lp Krleas
p.s.
Cakam 2x 5970, pa takoj po vodno hlajenje v EKwaterblocks!
nazalost ne morem boljs poslikat, ker je miza preblizu, masina ima pa 50kg,
pa se mi je res ni dalo premikat.
lp Krleas
p.s.
Cakam 2x 5970, pa takoj po vodno hlajenje v EKwaterblocks!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Krleas ()
Predvidevam, da je bil 4600€ brez monitorjev?
clix ::
4600EUR za komp?
sorry, sam ti pa res ne vaš kam z denarjem. pa še 2 5970 milslš nabavt? lol
sorry, sam ti pa res ne vaš kam z denarjem. pa še 2 5970 milslš nabavt? lol
godi ::
to se reče mašina, sam ni razlike med compom za 1100 eur al pa 4600 s tem da bo čez pol leta vreden 1500 :) aja pa dj mi povej kaj ti bo 16gb rama in 2x 5970? hahaha LOL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: godi ()
Seveda brez moniterjev.
Kašen ram si uporabil in še zdaj čakam CPU-z ter GPU-z, v ozudju pa ST forum (naprimer). Ker sliko pa res ni težko uploadat na strežnik.
Pac imam to za mojo duso, tekmujem z kolegom ki ima 2x nvidio 295.
Pa da se dopolnem, dodatke:
logitech keyboard G15, G13, mouse G7, G9, slusalke G35, surround Z-5500 THX.
Sej pa ni poanta zakaj imam tako masino, pac jo imam, uzivam v igricah,
dejstvo je da so me vsi zbombardiral da sem laznjivec.
Pa da se dopolnem, dodatke:
logitech keyboard G15, G13, mouse G7, G9, slusalke G35, surround Z-5500 THX.
Sej pa ni poanta zakaj imam tako masino, pac jo imam, uzivam v igricah,
dejstvo je da so me vsi zbombardiral da sem laznjivec.
@ M-XXXX
Nobenem ne mislim nekaj dokazovat, kdor hoce verjet naj verjame, kdor pa ne pa mu ni treba, ce bo pa kateri hodil okoli Krskega, mu pa z veseljem pokazem.
Nobenem ne mislim nekaj dokazovat, kdor hoce verjet naj verjame, kdor pa ne pa mu ni treba, ce bo pa kateri hodil okoli Krskega, mu pa z veseljem pokazem.
BALAST ::
Kje je kakšen Pahor na forumu, da nam pove da taka računalniška konfiguracija, kot jo ima Krleas, potratna v vseh pogledih.
_koki_ ::
Ja pa kaj vam je tolk krivo, če si ded lahk to privošči zakaj pa ne, ostali si pa lahk sline cedimo...
Nekateri si pa kupijo avto za 100.000EUR, pa ga pripeljejo domu pa je že več zgubu na njem kot je cel ta računalnik vreden, a se delajo oni tut norca iz denarja???
Vsak si naj kupi tisto kar želi in si lahko privošči!!!
@Krleas: Svaka ti čast, res maš hud comp, sam še enih par SSD-jev not nabuti pa bo popoln!!!
Nekateri si pa kupijo avto za 100.000EUR, pa ga pripeljejo domu pa je že več zgubu na njem kot je cel ta računalnik vreden, a se delajo oni tut norca iz denarja???
Vsak si naj kupi tisto kar želi in si lahko privošči!!!
@Krleas: Svaka ti čast, res maš hud comp, sam še enih par SSD-jev not nabuti pa bo popoln!!!
Pšenični ::
Ne vem zakaj ga napadate, sej v bistvu ni nabavu ne vem koliko drago mašino.
Zadeva bi lahko bila še močnejša. Pač če ma model svoje veselje naj ga ma ane. Škoda je res da ni še ene par SSd jev not, sam cene so pa hude,heh, en dober raid bi koštal kr ene 3.000 evrov,heh,heh
Zadeva bi lahko bila še močnejša. Pač če ma model svoje veselje naj ga ma ane. Škoda je res da ni še ene par SSd jev not, sam cene so pa hude,heh, en dober raid bi koštal kr ene 3.000 evrov,heh,heh
janwoolf ::
ja res!! "vsak si naj kupi tisto kar želi in si lahko privošči" nehajte te brezvezne komentarje...
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
cinkaCR7 ::
Na začetku je malo nor ven padel z 16gb rama. Sicer, kolikor jaz vidim še do zdaj ni pojasnil kako jih ima vezane.
s1m0n ::
Krleas ti si dal 4600EUR za PC ?
Meni je to v resnici povedano bolano in potrebuješ zdravnika pa če tudi imaš veliko denarja!
Nevem no a resno potrebuješ 16GB rama za igre ? A resno potrebuješ takšno grafično za igranje na tako "malih" zaslonih ?
Če že imaš tako rad igre bi bila konzola 100000x boljša rešitev in 100x cenejša ter denar bi ti ostal za igre!
Meni je to v resnici povedano bolano in potrebuješ zdravnika pa če tudi imaš veliko denarja!
Nevem no a resno potrebuješ 16GB rama za igre ? A resno potrebuješ takšno grafično za igranje na tako "malih" zaslonih ?
Če že imaš tako rad igre bi bila konzola 100000x boljša rešitev in 100x cenejša ter denar bi ti ostal za igre!
Mitja358 ::
Če ne drugega, ATI že lepo pripravlja novo generacijo kartic, Nvidia pa se še ukvarja z tem opevanim fermijem.
Mislim, da DX12 kartic se en lep cas ne bomo videli
Kdo govori o DX 12? Naslednja generacija lahko pomeni močnejša izvedba, ki je že napovedana in bo imela MIMD čipe.
To ni naslednja generacija, ampak "osvezitev" obstojece.
z3ro ::
ka mu tulk zavidate eni? :D
če bi js meu poun kurc dnarja bi si tud nabavo uber mašino za 5000€..sm 100%.
js mu čist prvošim če ma veselje:)
s1m0n ::
NE NE BI, rajši dam denar za kaj drugega, če že gre za takšno vsoto! Maksimalno kar bi dal bi bilo 2000€ niti 1€ več!
z3ro ::
NE NE BI, rajši dam denar za kaj drugega, če že gre za takšno vsoto! Maksimalno kar bi dal bi bilo 2000€ niti 1€ več!
Napisal sm za sebe da bi.pač ti pa ne bi. sam zarad tega ga ne rabiš primerjat z bolnikom :)
sss ::
Ne zastopm ka vas briga kaj si človek privošči!
Njegov dnar je. Sam ga je prislužil in naj ga porabi kot mu srce poželi!
Najraje bi začel pisat take sočne kletvice, da se neb upal še par dni pokazat iz vaše dupline v katerih bi skrival vaše omejene betice.
Najraje bi začel pisat take sočne kletvice, da se neb upal še par dni pokazat iz vaše dupline v katerih bi skrival vaše omejene betice.
galu ::
Ne zastopm ka vas briga kaj si človek privošči!
Ni fora v tem kolko da za komp, ampak če je to RES ali ne. Če je, ok svaka mu čast, nam lahko še enih par slik pokaže, če pa fejka pa je to spam in se izbriše.
Krleas ma konkurenco..
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
_koki_ ::
Pa tut če je fejkal kaj se tolk obremenjujete s tem, vam je pač vrgu eno kost za glodat, vi jo pa tolk glodate, da ste že celi penasti od sile poleg... Saj če laže, laže sam sebi, če mu ne vrjamete mu niti ni treba, zakaj bi mogu komu karkoli dokazovat, če vas tolk firbec matra pa pejte pogledat mašino, je lepo napisal da se lahko grete na lastne oči prepričat...
keba ::
Pa to je nevrjetno ej. Slovenci, slovenci sama fovšija, jst mu pa prvoščm da ma tak računalnik, tud jst bi ga meu, vsak ma svoje veselje pa zapravlja denar kokr hoče. Eni avte, eni obleke, eni potujejo eni računalnike. In če ma slučajno kdo več od vas ste že usi zeleni od zavisti pa ga zmerjate z lažnivcem, pa vas ni nč sram???
Fovsija bi bila, ce bi imel veyrona, ker si ga dejansko nihce ne more privoscit. Tak racunalnik si lahko skoraj vsak, ampak pametni raje kupijo kaj bolj pametnega. Jaz temu nebi rekel fovsija.
keba ::
Skoraj vsak si lahko privošči tak računalnik??? In ja to je fovšija! Sej sm zgoraj napisal, vsak ima svoje veselje.
Ja prov, ti si ze mogoce fovs, jaz nisem, pa se mi vseeno glupo zdi.
R O N I N ::
Zakaj 16GB RAMa? Kako je potem vezan? V dual channel namesto triple? 12GB bi bilo bolj smiselnih.
Drugač se pa strinjam, vsak ima svoje veselje. Hvala bogu, da eni na veliko zapravljajo, bilo kje, zaradi tega pa drugi ljudje bolje živijo! Jz to 100% podpiram!
Drugač se pa strinjam, vsak ima svoje veselje. Hvala bogu, da eni na veliko zapravljajo, bilo kje, zaradi tega pa drugi ljudje bolje živijo! Jz to 100% podpiram!
Zakaj 16GB RAMa? Kako je potem vezan? V dual channel namesto triple? 12GB bi bilo bolj smiselnih.
To sem že jaz spraševal, pa nisem dobil odgovora. Ker edina možnost da dobiš 16GB je da imaš 4x4GB ram, ki pa stane toliko kot vse ostale komponente skupaj
Ubistvu je tam nekje, kjer je i7 Extreme
Samo nevem, kje je smisel 4x4GB za 1366. 3x4GB bi bilo pa lepo (in bolj verjetno)
Samo nevem, kje je smisel 4x4GB za 1366. 3x4GB bi bilo pa lepo (in bolj verjetno)
Govorim za to, ce se ZE preserava.
McGregorSL ::
Jest jo bom mel kmal ... mogoče :D
Eno vprašanje... kakšn napajalnik rabm... a bo LC Power LC8850 "Arkangel" v2.2 (850W) dovolj za 1x R5970, 1xSSD, 4xHDD, dvdrw, i7920,6gb rama ?
lp
~McG
Eno vprašanje... kakšn napajalnik rabm... a bo LC Power LC8850 "Arkangel" v2.2 (850W) dovolj za 1x R5970, 1xSSD, 4xHDD, dvdrw, i7920,6gb rama ?
lp
~McG
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia gtx480 ali Radeon HD5970Oddelek: Strojna oprema | 2187 (1667) | Janac |
» | AMD pokazal Radeon HD 6990 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 23672 (20745) | TechStreme |
» | Nova Radeona sta tukajOddelek: Novice / Grafične kartice | 17376 (16063) | PrimozR |
» | Nakup novega računalnika - ramiOddelek: Kaj kupiti | 6247 (5916) | bojinjo457 |
» | GeForce GTX 480 je požrešen, ima veliko jedro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18092 (15593) | RuskiSnajper |