Forum » Strojna oprema » Problem z HW
Problem z HW
pixie ::
Upam da ima še kdo od vas kakšen predlog kaj bi lahko bilo narobe.
Danes sem po pošti dobil novo Matično ploščo, procesor in rame. Počasi in sigurno sem se lotil sestavljanja. pred priklopom na elektriko sem se temeljito prepričal da je use tako kot mora biti. priklopim, in se samodejno prižge power lučka. Mislim sem ok... MožnodFMa bi bil preslab napajlnik (300W) dam močnejšega... (500W) ista reakcija. Odstranim vse priklopljeno. nič. ponovno namestim procesor in vse priklope za lučke in stikalo... še vedno nič. poskusil sem z odstranitvijo ramov in situacija še vedno enaka.
Plošča je ASRock FM2A75m-DGS
Podnožje: FM2
Procesor: AMD A4-5300
Rami_ corsair ValueSelect 4gb
Danes sem po pošti dobil novo Matično ploščo, procesor in rame. Počasi in sigurno sem se lotil sestavljanja. pred priklopom na elektriko sem se temeljito prepričal da je use tako kot mora biti. priklopim, in se samodejno prižge power lučka. Mislim sem ok... MožnodFMa bi bil preslab napajlnik (300W) dam močnejšega... (500W) ista reakcija. Odstranim vse priklopljeno. nič. ponovno namestim procesor in vse priklope za lučke in stikalo... še vedno nič. poskusil sem z odstranitvijo ramov in situacija še vedno enaka.
Plošča je ASRock FM2A75m-DGS
Podnožje: FM2
Procesor: AMD A4-5300
Rami_ corsair ValueSelect 4gb
Duhec ::
Več povej, jebela !
Mogoče si pozabil priklopiti 4pinski dvadratni 12V napajalni konektor za CPU.
Se zavrti cpu ventilator ?
Napajalnik ugasne ali dela; samo slike ni ?
Si pravilno namestil kovinske distančnike, ki držijo plato, da ni kak odveč in dela pod plato šlus ?
Montiraj zvočnik, in poročaj, če kaj piskne in v kakšnem zaporedju ?
Preveri, če si reset tipko pravilno zvezal, da ni vseskozi stik in se komp tako ne bo pobral.
Daj sliko priklopa plate!
Mogoče si pozabil priklopiti 4pinski dvadratni 12V napajalni konektor za CPU.
Se zavrti cpu ventilator ?
Napajalnik ugasne ali dela; samo slike ni ?
Si pravilno namestil kovinske distančnike, ki držijo plato, da ni kak odveč in dela pod plato šlus ?
Montiraj zvočnik, in poročaj, če kaj piskne in v kakšnem zaporedju ?
Preveri, če si reset tipko pravilno zvezal, da ni vseskozi stik in se komp tako ne bo pobral.
Daj sliko priklopa plate!
zvočnik je bil montiran in ni bilo kaj... ja en distančnik sem dodal, ga bom pozkisul odstranit.
reset ni priklopljen, saj ohišje samo nima gumba
CPU ventilator se ne zavrti.
napajalnik na drugih računalnikih normalno deluje saj sem ga vzel iz bratovega računalnika.
12V priklop je pravilno nameščem, saj mi je pred kakimi 3emi meseci požrl ogromno žiucev ko ni hotela bratova kišta delat ob zamenjavi napajalnika
reset ni priklopljen, saj ohišje samo nima gumba
CPU ventilator se ne zavrti.
napajalnik na drugih računalnikih normalno deluje saj sem ga vzel iz bratovega računalnika.
12V priklop je pravilno nameščem, saj mi je pred kakimi 3emi meseci požrl ogromno žiucev ko ni hotela bratova kišta delat ob zamenjavi napajalnika
Duhec ::
Odstrani grafiko in spomine, torej imej na plati priklopljen samo cpu s hladilnikom in ventilatorjem, nič drugega. Izklopi vse ide/sata priklope in napajalne kable za te enote. In vklopi komp.
Cpu vent bi moral zalaufat, če je z napajalnikom in plato ter cpujem vse ok.
Če zalaufa cpu ventilator, potem izklopi 220V kabel, stisni tipko za vklop, da se razelektrijo kondenzatorji v napajalniku in plati ter vstavi grafiko in eno palčko spomina v prati slot, vklopi 220V kabel in vklopi.
Poročaj.
Cpu vent bi moral zalaufat, če je z napajalnikom in plato ter cpujem vse ok.
Če zalaufa cpu ventilator, potem izklopi 220V kabel, stisni tipko za vklop, da se razelektrijo kondenzatorji v napajalniku in plati ter vstavi grafiko in eno palčko spomina v prati slot, vklopi 220V kabel in vklopi.
Poročaj.
očitno je bil problem v ohišju...
tako da bom sedaj imel staro polomljeno ohišje namesto chenbroja...
hvala ti za nasvet, saj se sam nebi spomnil na to rešitev :D
tako da bom sedaj imel staro polomljeno ohišje namesto chenbroja...
hvala ti za nasvet, saj se sam nebi spomnil na to rešitev :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lučka na monitorju utripaOddelek: Pomoč in nasveti | 2309 (1862) | Duhec |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 5797 (5258) | CyberAD |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 8901 (8348) | Pšenični |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5033 (3161) | Riff |
» | PC se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1241 (1087) | snooze77 |