» »

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet

«
1
2

matijajanc ::

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet. Podjetje se bo ukvarjalo z izdelavo spletnih strani in vse povezano s spletom.

- O meni
- Predstavitev podjetja
- Naše napake pri prvem odprtju podjetja
- Nov plan
- Pomembno
- Potrebni člani in njihova znanja

1. O meni
Moje ime je Matija Janc, sem računalniški in spletni specialist z 10 letnimi izkušnjami. Googlov certificiran partner na področju spletnega oglaševanja in optimizacije. V tem času sem izdelal preko 30 profesionalnih spletnih strani, med njimi tudi nekaj spletnih trgovin. Vedno stremim k izboljšanju, zaščiti in uporabi najnovejših tehnologij na področju računalništva.
Zelo dobro delujem v timih, veliko pozornosti posvečam medsebojnemu komuniciranju, sem natančen pri delu, svoje znanje redno nadgrajujem s spoznavanjem novih programov in tehnologij.

2. Predstavitev podjetja
Podjetje Tvojnet d.o.o. je bilo prvič ustanovljeno leta 2011 in je delovalo dobro leto dni. V podjetju sva bila 2 zaposlena, oba sva bila zelo dobra na področju izdelava spletnih strani in toliko slabše podkovana na področju poslovanja podjetja. Na začetku sva naredila preveliko napak, ki jih mogoče takrat niti nisva opazila, sedaj, ko pa sva naredila neko končno analizo, sva videla, da jih je bilo preveč, da bi lahko podjetje uspešno poslovalo v teh težkih časih.

3. Naše napake pri prvem odprtju podjetja
Največja napaka je bila, da sva se lotila promocije podjetja na napačen in prepozen način. Šele, ko sva odprla podjetje sva začela z oglaševanjem preko Google AdWords-a, pošiljanjem brošur novoustanovljenim podjetjem in tistim, ki še niso imeli spletne strani. Ponudila se nam je tudi priložnost objave radijskega oglasa na radiu Center. Odziv od vsega skupaj je bil zelo majhen. Jasno je, da ne moreš spromovirati podjetja čez noč, vsak mesec pa imaš stroške, ki jih moraš poravnati. Premajhen poudarek je bil tudi na »link builindingu« in zaradi vsega skupaj najina stran ni nikoli prišla na prvo stran v Googlu.
Je pa vsaka stvar tudi za nekaj dobra, zdaj točno vem kje smo naredili ključne napake, ki jih v prihodnje ne bomo ponovili!

4. Nov plan
Po prvem neuspehu imam sedaj veliko boljšo strategijo za uspeh, za realizacijo pa iščem nove sodelavce-partnerje, s katerimi bi se skupaj podali na pot promocije podjetja.
Nova strategija: Najprej se moramo lotiti same promocije spletne strani, s pisanjem člankov, objavami na blogih, komentiranjem na forumih,… da pridemo na prvo stran v Googlu. Ko pridemo na prvo stran za najbolj iskano ključno besedo v tej stroki, se bo promet na spletni strani znatno povečal in takrat lahko pričakujemo prve stranke. Spletna stran je že narejena, potrebni so samo še malenkostni SEO popravki. Domena www.tvojnet.si je stara 2 leti in že ima neko vrednost v Googlu, zato predvidevam, da bi lahko spletno stran spravili na prvo stran, v roku 2-3 mesecev, odvisno koliko nas bo v ekipi in koliko truda bomo vložili v to.
Ko dobimo prve stranke, se bo odprl s.p. (oziroma ga mogoče bo že imel kdo od sodelujočih) in ko zaslužimo 7.500EUR se ponovno odpre Tvojnet d.o.o. in vsi člani, kateri bomo sodelovali pri projektu postanemo partnerji s svojimi deleži v podjetju! Od tam naprej pa naredimo nov plan, ker je sedaj še prezgodaj, da se o tem pogovarjamo na tej točki.
Celoten plan promocije spletne strani imam že sestavljen, vendar ga tukaj ne bom predstavil v celoti, vendar samo tistim zainteresiranim.
Vedeti moramo, da bo to skupno podjetje v katerem ne bo samo eden ukazoval in drugi delali, ampak bomo imeli vsi besedo. Sestaviti moramo zelo dobro in profesionalno ekipo in ne vidim razloga zakaj ne bi skupaj uspeli?!

5. Pomembno
Vsi projekti, ki smo jih med tem časom naredili, so uspešni in njihovi naročniki zelo zadovoljni. Vse stare stranke smo zadržali in smo še vedno v kontaktu in sodelujemo.

6. Potrebni člani in njihova znanja
Iščem ljudi (3-5), ki imajo voljo in željo do dela v mladem kreativnem timu, ki si lahko v bližnji prihodnosti zgradi svetlo prihodnost. Na začetku se bomo dobivali na raznih sestankih, da se uskladimo o poteku dela, delali bomo od doma, komunicirali preko spleta (skype, google chat,…), ko pa bomo dobili prve prihodke pa bomo najeli pisarno (LJ ali NM).

Zaželena so znanja vsaj iz nekaterih od spodnjih postavk:
- HTML/CSS
- jQuery/PHP
- MySQL
- CMSji (Joomla, Wordpress, Magento,…)
- Grafična orodja: Photoshop, Illustrator,…
- SEM/SEO
- Pisanje člankov
- Aktivnost na spletnih forumih, blogih,… naših ali tujih
- Prisotnost na družabnih omrežjih (Facebook, Google+, Twitter)
- Veliko kontaktov
- ….

Link do obstoječe strani, na kateri bi se tudi nadaljevalo: http://tvojnet.si/

V primeru, da misliš, da lahko na kakšen drug način doprineseš firmi, si z veseljem dobrodošel!
tel: 041 923 351
email: matija.janc@gmail.com

p.s. Če ni prava kategorija za to objavo, prosim, če se jo lahko premakne, hvala.
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

Vice ::

Kaj pa je s staro ekipo? So popizdili ker več mesecev niso dobili plačila in so nehali delat? Al sta bila res samo dva?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

matijajanc ::

Bila sva samo dva, drugih nisva zaposlovala, ker sva imela še sama premalo dela oz. vsi projekti so se prepočasi odvijali. Midva sva svoje delo hitro naredila, samo potem preden so naročniki pripravili vsebine, slike,... je vse skupaj trajalo predolgo. Dogovorjeno pa je bilo, da se račun poravna, ko se projekt zaključi. V prihodnje se ne bo več delalo na tak sistem, ko mi naredimo svoj del, se takoj poravna 50%, ob zaključku pa še 50%.
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

x3ca ::

Še bolš bi bilo, da tudi pred začetkom projekta že kaj plačajo. Je pa res, da lahko tako odbiješ koga..

#000000 ::

Pomojem bodo tole zahteval naj se objavi med oglasi

matijajanc ::

Plača se recimo, ko mi naredimo dizajn in ga oni potrdijo, to je pa dost hitro (7-10dni).
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

srus ::

Kaj pa, če bi poizkusil odgovoriti še na sledeča vprašanja:

- kaj je moj produkt
- kje je moj trg
- kdo so moje stranke
- kdo je moja konkurenca
- v čem sem boljši od nje

matijajanc ::

Ok.

- moja storitev je: izdelava spletnih strani, spletnih trgovin, SEO, SEM, Facebook aplikacije, Android aplikacije.
- moj trg so podjetja, katera še nimajo spletne strani, ali je obstoječa slaba in ne izpolnjuje njihovih zastavljenih ciljev oziroma bi radi spletno stran nadgradili s spletno trgovino ali Facebook aplikacijo.
- kot sem že zgoraj deloma napisal, moj trg so predvsem podjetja, manjša in večja.
- moja konkurenca so vsa podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani in podobnim. Zavedam se, da je konkurenca na tem področju velika, samo če pridemo z našo spletno stranjo na prvo stran v Googlu smo lahko mi zelo velika konkurenca za vsa ostala podjetja. Imamo pa tudi že veliko starih stalnih strank s katerimi uspešno poslujemo.
- pravila, ki se jih držimo:
- odgovor na povpraševanje mora biti v najkrajšem možnem času (še isti dan),
- preden jim pošljemo ponudbo od njih zahtevamo nekaj osnovnih stvari, da jim lahko pripravimo celovito ponudbo. Se pravi, obsežnost spletne strani, raziskava njihove konkurence in koliko truda je potrebno vložiti, da pride njihova spletna stran na prvo stran v Googlu za določeno ključno besedo,
- striktno se držimo dogovorjenih datumov,
- izpolnimo zastavljene cilje,
- dobra komunikacija s stranko

Lahko, da sem še kaj pozabil.
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

HardFu ::

matijajanc je izjavil:

samo če pridemo z našo spletno stranjo na prvo stran v Googlu smo lahko mi zelo velika konkurenca za vsa ostala podjetja.


Tukaj lezi tvoja zmota.
http://codeable.io

matijajanc ::

Ja, zakaj?
Da ne moremo priti na prvo stran ali da tudi v tem primeru, če pridemo ne bomo velika konkurenca?
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

HardFu ::

Zato, ker prakticno nimas "competitive advantage" na trgu, in se bos moral precej borit za uspeh. Vse kar nastevas tukaj (dobra komunikacija, izpolnjevanje ciljev, dodatna vprasanja), je prakticno standard pri vseh resnih podjetjih, kar pomeni da ne znas niti nam povedat zakaj pravzaprav VI (brez nabijanja, samo dejstva). In ce nam ne znas tega na S-T prestavit, bos potencialni stranki znal se manj.
http://codeable.io

Gandalfar ::

Predpostavka temelji na tem, da se spletne strani naroca tako, da se napise v google "kupim spletno stran" in potem dobis sale. Ni to wordpress plugin za 15 USD.

matijajanc ::

Hja, ne vem, če ravno strinjam.
Se mi zdi, da je naša velika prednost v tem, da preden stranki pošljemo ponudbo, naredimo raziskavo njihove konkurence in jim povemo, kako močna je njihova konkurenca in koliko truda je potrebno vložiti, da pride njihova spletna stran na prvo stran v Googlu, kar pa je pomoje cilj vsake stranke. Stranka ne želi samo spletne strani, ampak spletno stran s katero bo nekaj pridobila in če nisi na prvi stran, je skoraj boljše, da še tisti denar, ki si ga vložil za izdelavo spletne strani, kako drugače porabiš.
Iz mojih izkušenj in izkušenj drugih strank s katerimi sem se pogovarjal pa tega ne dela nobena firma, vsaka ti samo pošlje neko v naprej pripravjeno ponudbo in ne individualno za točno določeno stranko in njihovo področje. (Ne morem pa z gotovostjo trditi, da tega res nobena firma ne dela.)
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

Gandalfar ::

To je kar drago, recimo 2 dni dela, kar po malem stane 300 EUR firmo. Si preprican, da lahko to nazaj prineses?

Daedalus ::

Iz mojih izkušenj in izkušenj drugih strank s katerimi sem se pogovarjal pa tega ne dela nobena firma, vsaka ti samo pošlje neko v naprej pripravjeno ponudbo in ne individualno za točno določeno stranko in njihovo področje. (Ne morem pa z gotovostjo trditi, da tega res nobena firma ne dela.)


To se dela. Pa malo dražje je od

kar po malem stane 300 EUR firmo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

matijajanc ::

Ime firme?
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

Netrunner ::

Upam da se zavedate, da teorija je ponavadi daleč od prakse :) ...lepo je vse načrtovat in planirat, vendar upam da imate kakšen bacup plan če se zadeve ne bodo odvijale kot ste si zamislili.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

ramiz?! ::

Po mojem je treba pogledat z druge strani. Veliko je odvisno koliko naročnik spletne strani pozna to področje, kaj si želi in koliko je pripravljen plačati (ga ponudnik obere). Imaš firme, ki sano izdelujejo spletne strani itn. Imaš pa spet potem druge firme, ki ponujajo celovite rešitve z SEO in še več, pri čemer pa je cena že višja. Na uho mi je prišlo, da NUK išče ponudnika za prenovo svojih spletnih stani in so kar zahtevni, zato bo dosti dela in cena se giblje okoli 30000€...

Ker naprimer nekemu mesarju lahko postaviš spletno stran za 200€, pa še kilo čevapov ti da povrh, za bolj kompleksne in obsežne projekte pa rabiš dobro in izkušeno ekipo, ki skupaj dela na enem projektu in mislem, da je takih v slo bolj malo.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

matijajanc ::

Ja veliko bo treba delati na tem, da stranki lepo razložiš čisto osnovne stvari in kako stvari delujejo na spletu. Da če je spletna stran še tako grafično dovršena in ti jo nekdo naredi za 300€ to še ne pomeni, da boš z njo sploh kaj prodobil. Mi pa nočemo strank, ki nas bodo čez par mesecev klicale nazaj in rekle, ja moje strani ni nikjer vidne v Googlu pa lahko napišem karkoli. Ja za 300€ bo res bolj težko prepoznavna, razen če gre za področje kjer je konkurenca res majhna.
Pri takih projektih kot je NUK, tukaj zelo težko prideš zraven, sicer oni javno objavijo, da iščejo firmo za prenovo spletne strani, vendar je v ozadju že zbrano podjetje (veze in poznanstva).
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

Isotropic ::

ne, ni izbrano.
javna narocila se gredo na sistemu najnizje ponudbe.

matijajanc ::

Seveda ne grejo na sistem najnizje ponudbe, ampak gremo na sistem ti poznaš mene, jst poznam tebe, zrihtej mi posu :)
Vem iz preteklih izkušenj.
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

Magic1 ::

Je res glede najnižje ponudbe, vendar če imaš veze, potem lahko greš pod ceno, ker dobiš "dodatne" zahteve, ki se plačajo enormno. Vsaj v preteklosti je bilo tako.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Vikking ::

Kakšen pa je poslovni izid v letu 2012. V letu 2011 ste imeli 3k € izgube.

Če leto 2012 ni bilo uspešno, potem nvem kako boste vozili 5 ljudi, najeli pisarno v LJ, glede na to da nimaš niti jasnega in ostro začrtanega plana kako pridobiti stranke.

Pisarjenje kako bi pa bi malo tam, pa malo tukaj, nimaš pa niti kup strank ki čakajo da opravite delo za njih. Poleg tega da si napisal, da sta dva komot in zelo hitro opravila vso delo.
Zgleda kot da želiš ponoviti vajo iz leta 2011 le da v večjem obsegu, ter mogoče na plečih nekoga drugega. Ne moreš pričakovati, če si zavozil 2 leti da boš pa čez noč z 5 ljudmi, v naslednjem letu z novim podjetjem, kar naenkrat ustvaril nevemkaj.

Odpri s.p. in si plačuj prispevke, kolega ti naj pomaga pa mu plačaj na roko. Živi na kruhu in vodi, zminiziraj stroške, delaj doma, dokler si ne pridobiš veliko naročil, oz. zagotoviš denarni tok. Ko se ti obseg dela povečaj, zaposli kolega. Pozabi na d.o.o., pozabi na plačo.
Konkurenca je huda, vse kar pišeš je o tem kako stranke pridobit kar v bistvu bi že zdavnaj moral imeti rešeno, če razmišljaš veliko potezno.

fosil ::

Po moje je edina varianta na začetku kakšen popoldanski s.p. ki ima zelo nizke stroške.
Ali pa morda izstavljanje računov prek kakšne že obstoječe firme, od kakšnega znanca ali sorodnika.
Nato pa po kakšnem letu ali dveh vidiš pri čem si.

Ker tudi če boš prvi v googlu, to še ne pomeni da boš imel kar v hipu cel kup strank.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Netrunner ::

Upoštevati je treba tudi da je Slovenija trenutno totalno v k.. in podjetja ne zapravljajo rade za spletne strani ... in če že ... so pripravljne vplačati zeloo malo...

jaz bi gledal raje iskal stranke čez mejo...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

r3dkv1c4 ::

Netrunner je izjavil:

Upam da se zavedate, da teorija je ponavadi daleč od prakse :) ...lepo je vse načrtovat in planirat, vendar upam da imate kakšen bacup plan če se zadeve ne bodo odvijale kot ste si zamislili.

1x so se ze opekli in sam ne vidim neke spremembe....potihem me daje občutek da se bodo se 1x.

želim vam da se motim.

Wox ::

Vi rabte sposobne tržnike. Pa na globalni trg se spraute. Azija, Afrika, Avstralija. Evropa je gotofa.
Commodore 64

lonz ::

Pri nas podjetja v krizi najprej zaprejo marketinške pipce v času krize. To sem slišal na enem seminarju in moram reči da to po mojih izkušnjah drži - če nimaš za surovine/repromaterial, zakaj bi plačeval za novo spletno stran? Napaka, ki je pri nas prepogosta!
Kar pa ne spremeni dejstva, da agencijsko reklamna dejavnost ta hip trpi. Poznam nekaj večjih podjetij z velikimi strankami (Petrol ipd.), ki so se ukvarjala z velikimi posli - sedaj pa dihajo na škrge in odpuščajo.

Hočem povedat, da velkim maherjem ne ratuje ta hip in zato prekleto premisli če je tole pravi čas za tak podvig.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Rok Woot ::

Če je cilj podjetja nerealen, še ne pomeni, da je to slabo.

matijajanc ::

Ja časi so res težki tle ni dvoma. Moje razmišljanje gre v smeri, da nas je trenutno veliko brezposelnih, ki težko najdemo delo, tako, kot bi si ga želeli. Zato je mogoče to naša priložnost, da zberemo dobro ekipo in poskusimo s prodorom. Ker, ko bo imel vsak šiht, ne bo časa še za take stvari in veliko težje se bo našlo ljudi, ki bodo imeli čas ali bli pripravljeni tvegati trenutno službo za nekaj dokaj nesigurnega.
http://www.miselne-igre.si, http://www.becool.si/

lonz ::

Živel pa bodo od elana in dobre volje? Da ti "rata" v enem letu moraš imet noro dobro prodajno idejo, 3 leta je nekako prelomnica za standardna normalno rastoča podjetja. Od česa pa bi vmes živel.

Sori, lahko da se motim, ampak z tole vašo idejo napadate zasičen in usihajoč trg.

Ampak to je samo moje mnenje.
...arrrrrr, shiver me timbers...

mat xxl ::

Pa ste sploh naredili analizo trga, se zavedate , da je v Sloveniji vsaj 100 profesionalnih firm, ki v recesiji na svojih platformah delajo tudi za zelo ugodne cene in še ene 5000 študentov, malih firmic, skratka neprofesionalcev.... no sedaj mi pa razloži, zakaj bi nekdo uspešen podjetnik najel ravno vas, kje je vaša prednost, kaj poonujate več, referenc, kot začetniki namreč domnevam, da nimate ..... Potem pa povej, zakaj ste zagrizli ravno tja, kamor vsi, ker sam sem izdelovalce strani najemal že 4 x za 4 platforme in ja začneš z študentom, načeloma drago, potem nadaljuješ z "znalci" celo z tujci, na zadnje pa greš na naše profesionalce, upam trditi, vsaj ene izmed top 10 v Sloveniji in ugotoviš, da je to daleč najceneje, kljub nekaj višji ceni napram predhodnikom, ker imajo izkušnje, znajo voditi stranko, poznajo trende in ti jih tudi argumentirajo, saj hodijo na svetovne zbore takih ustvarjalcev, cena pa se meni za tako delo sploh ni zdela visoka posebej napram prvim variantam, kjer je bilo dela precej več, rezultat pa sila pičel.....

Torej zamisli se in odgovori, ko boste znali odgovoriti na vsa ta vprašanja in našli svoje prednosti potem vam MORDA uspe, sicer pa ja, lahko se spet pobijate z trdim delom in nizko ceno, saj nekaj kruha bo, samo vseeno boste ostali lačni pa še izgubljali čas z projektom, ki morda sploh ni pravi, skratka lotevate se nečesa, kar dela morje in masa firm in ljudi.......

Mare_BrainD ::

mat xxl je izjavil:

Pa ste sploh naredili analizo trga, se zavedate , da je v Sloveniji vsaj 100 profesionalnih firm, ki v recesiji na svojih platformah delajo tudi za zelo ugodne cene in še ene 5000 študentov, malih firmic, skratka neprofesionalcev.... no sedaj mi pa razloži, zakaj bi nekdo uspešen podjetnik najel ravno vas, kje je vaša prednost, kaj poonujate več, referenc, kot začetniki namreč domnevam, da nimate ..... Potem pa povej, zakaj ste zagrizli ravno tja, kamor vsi, ker sam sem izdelovalce strani najemal že 4 x za 4 platforme in ja začneš z študentom, načeloma drago, potem nadaljuješ z "znalci" celo z tujci, na zadnje pa greš na naše profesionalce, upam trditi, vsaj ene izmed top 10 v Sloveniji in ugotoviš, da je to daleč najceneje, kljub nekaj višji ceni napram predhodnikom, ker imajo izkušnje, znajo voditi stranko, poznajo trende in ti jih tudi argumentirajo, saj hodijo na svetovne zbore takih ustvarjalcev, cena pa se meni za tako delo sploh ni zdela visoka posebej napram prvim variantam, kjer je bilo dela precej več, rezultat pa sila pičel.....

Torej zamisli se in odgovori, ko boste znali odgovoriti na vsa ta vprašanja in našli svoje prednosti potem vam MORDA uspe, sicer pa ja, lahko se spet pobijate z trdim delom in nizko ceno, saj nekaj kruha bo, samo vseeno boste ostali lačni pa še izgubljali čas z projektom, ki morda sploh ni pravi, skratka lotevate se nečesa, kar dela morje in masa firm in ljudi.......


Odvisno ali delaš kot Hobi ali se ukvarjaš s tem za "kruh". Če delaš kot, hobi vsake toliko nekaj dodatnega zaslužka, si opreš Dopolnilno dejavnost, tudi sama dejavnost ni draga. Zakaj rabiš uspešnega podjetnika ? Kaj ni boljše da ponujaš izdelke malim podjetnikom ali samostojnim podjetnikom, kateri bi radi malo, da jih ljudje poznajo. In če je cilj mala podjetja, lahko hitro in lepo zaslužiš, seveda če poznaš dosti takih. Potem so tu gostilne, bandi,... skratka še vedno je zelo iskano. In kaj včasih znajo "male firme" boljše, kot naprimer sam imam veselje. Z veseljem veliko narediš, če ti denar ni glavni cilj.... še toliko boljše. Sam sem študent, delam, s potoma si ustvarjam neko Dopolnilno dejavnost, s nekaj kolegi. Gre se nam za nek dodaten zaslužek + ko bom iskal službo, ki me bo veselila, sem siguren, da bo mi referenca to da sem programiral spletne strani. Kaj ponujamo več ? Vse! Zakaj ? Ker smo najboljši. Sliši se smešno, ampak tu je tekmovanje, kdo bo boljši, in če že sam ne verjameš da si, potem je to nemogoče dokazati stranki. Pa še nekaj, veliko programerjev, se še vedno drži starega načina programiranja, seveda z željo dobiš "high-tech" stran, ampak prihaja pa nova generacija podjetnikov, ki pa znajo malo več in jim je všeč malo več. In mislim, da so tu "študenti, male firme" malenkost v prednosti. Le zastaviti si jo ne smeš narobe.

PS: pa nisem z tvojnet.si, niti ne delam za njih ali kar koli. Le študent, ki bi rad imel in bo imel referenco za službo.
EDIT 2: Skoraj pozabil, potrebuješ še idejo za stran, ki bo tvoja ( ne predstavitvena ), ampak ti bo služila kot referenca. Če maš tako idejo, mislim, da si na dobri poti, do nekaj zaslužka.
Mare
BrainD

Zgodovina sprememb…

mat xxl ::

Mare Brain

Poglej na kratrko, točen tak tip študenta , ljubitelja ... je najslabša možnost za podjetnika, pa četudi je začetnik, sam sem na tak način naredil 3 platforme oziroma so nam naredili...., zadno četrto pa so nam delali čisti profesionalci in ugotovitve so, da nikoli več, ne želimo delati z amaterji ali začetniki ali samooklicanimi znalci, zakaj je pa povsem enostaven odgovor in sem že navajal zakaj, enostavno škoda mojega časa in denarja za polovično rešitev, ki jo bomo že čez leto popravljali....

In konec koncev taki profesionalci naredijo tudi neke zelo osnovne spletne strani navadno dokaj ugodno in to je vsa poanta, seveda stranke lahko vsak lovi, samo za resne in pametne naročnike pa štejejo le reference !!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

mailer ::

Ena odlična aplikacija recimo za Android ali top spletna stran za naročnika (po možnosti)iz tujine te lahko izstreli med najbolj zaželjene razvijalce oz. webdeveloperje, je pa konkurenca huda, zelo huda. Znanja imaš, manjka samo še dobra ideja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mailer ()

blackbfm ::

ja, ena odlično zadeta kombinacija na lotu ti tut loh prinese miljone..žal pa 99.99% ljudem ne uspe:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

mailer ::

Saj sem napisal, da je konkurenca velika. Moraš naredit nakaj novega, unikatnega,...

Mare_BrainD ::

blackbfm je izjavil:

ja, ena odlično zadeta kombinacija na lotu ti tut loh prinese miljone..žal pa 99.99% ljudem ne uspe:))


Tole spoh ni res. Verjetno nisi programer, če pa si potem si "slave" programer, se pravi delaš kar drugi rečejo, kar meni osebno ni zanimivo... Če malo razmišljaš kaj še ni pa čekiraš, mogoče daš kako anketo ven.... S pravilnim razmišljanjem se ti hitro odpre ideja. Seveda mora biti uniq. Tudi vsaka stara igra, ki so jo sli izbolšati,saj je bila zanimiva, vendar najboljša je še zmeraj tista original.
Mare
BrainD

blackbfm ::

kaj točno hočeš povedat? tvoji dve izjavi "delaš kar drugi rečejo" (kar tebi ni zanimivo) in "mogoče daš kako anketo ven" se izključujeta

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Mare_BrainD ::

"Slave" programer - delaš po navodilu, drugih, znaš super programirati, ampak vedno ti dajo navodila drugi. Najbolj zagreti programerji, vedno znajo rešit vsak problem, vendar navodila, kaj morejo narediti pa dobijo od drugih, se pravi nimajo svojih idej. Nekaj v tem smislu, mogoče malo nerodno napisano. Meni tisti "hard" programeranje ni všeč, saj nočem biti 24/7 za računalnikom.

Anketo - ne vem kaj ljudje pogrešajo v spletu, kaj jim je zanimivo. Veliko dobiš "bednih" ven, vendar vmes tudi kako idejo. In če analiziraš ankete, malo razmišljaš hitro dobiš ven neko idejo, ki jo moreš le dopolnit. Tako da nekako ne moreš primerjati z lotom.
Mare
BrainD

blackbfm ::

ideja je vredna tok kot prazen loto listek

ramiz?! ::

blackbfm je izjavil:

ideja je vredna tok kot prazen loto listek

Zame je ideja 80% oz. po tvoje, prazen loto listek z poznano dobitno kombinacijo, ki čaka da jo zapišeš in oddaš.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Mare_BrainD ::

ramiz?! je izjavil:

blackbfm je izjavil:

ideja je vredna tok kot prazen loto listek

Zame je ideja 80% oz. po tvoje, prazen loto listek z poznano dobitno kombinacijo, ki čaka da jo zapišeš in oddaš.


Točen tako.... Zaj če si preveč len, koristi neboš imel v tem primiru od lota ali od ideje...
Mare
BrainD

blackbfm ::

no da ne bomo nakladali v tri krasne, prosim da pokažeta kakšno svojo super uspešno idejo (skupaj z izvedbo), potem se bomo pa naprej pogovarjal

ramiz?! ::

blackbfm je izjavil:

no da ne bomo nakladali v tri krasne, prosim da pokažeta kakšno svojo super uspešno idejo (skupaj z izvedbo), potem se bomo pa naprej pogovarjal

Kašne ti pokaš človek... sej ti skromna kmečka pamet govori, da če je ideja 80% uspeha, je težko priti do nje. Kam pa bi prišli na tem svetu, če bi si vsak vzel 2 min in stresel 10 super idej in obogatel? Sej ni tako težko malo razmisliti preden pišeš, ali pač?

1. Nikjer nisem zapisal, da je do dobre ideje lahko priti, ker to preprosto ni res.
2. Lahko imaš srečo. Če se spet navežem na loto listek. Možnost, da imaš dobitno kombinacijo v rokah je izjemno majhen, ko pa jo imaš, je le še stvar formalnosti, da jo spelješ. Seveda je to le prispodoba, če nisi razumel...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Mare_BrainD ::

blackbfm je izjavil:

no da ne bomo nakladali v tri krasne, prosim da pokažeta kakšno svojo super uspešno idejo (skupaj z izvedbo), potem se bomo pa naprej pogovarjal


Da idejo spelješ kot je treba je potrebno malo več časa in vse. Delam na tem. Ampak ne gre tako hitro. Seveda o ideji res nebi razlagal, ko bo dokončano pa bom z veseljem pokazal.
Mare
BrainD

HardFu ::

Niti ideja, niti izvedba nista vredna nic. Sele trg, ki je pripravljen za produkt ali storitev tudi placat, definira kvaliteto ideje oz. izvedbe.
http://codeable.io

nuclear ::

Komentarji v tej temi me delajo celega depresivnega. Kaj je danes s folkom. Niti žarka upanja.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Vikking ::

nuclear je izjavil:

Komentarji v tej temi me delajo celega depresivnega. Kaj je danes s folkom. Niti žarka upanja.


Imam super idejo, si pripravljen vložit. Veš podjetje sem zaprl sem 2 leti posloval negativno. Pa če bi lahko bi kar ti odprl s.p. pa bi mojo idejo vozili na tvoj s.p. Pa najel boš pisarno v LJ pa še 3-5 ljudi bom pripeljal da jih zaposliš, na začetku boš na svoj s.p. vzel nekaj kredita da bomo zvozili dokler nam ne zalauvfa. Plačo mi daš, pa mojmu kolegu, pa ko bi začeli delat, bi začeli idejo razvijat, pa stranke iskati. Pa mam ful super idej kako najti stranke.

Idejo moraš zvoziti do testnih produktov, ter seveda te testne produkte testirati na trgu, da dobiš odziv. Šele takrat lahko pričakuješ, ko imaš v roka ne idejo in ne besede, in ne upe, ampak konkretne podatke. Da lahko pridobiš nekoga ki bo vložil vate.

Dokler tega nimaš, verjameš pa v idejo, se voziš v garaži mogoče na plečih očeta in mame, živš na obroke, ješ kruh in vodo. nimaš plače ne prihodkov, ampak razviješ idejo do konca.

Nič ni rnarobe z idejami. Ampak od 100 idej je mogoče ena ki bi zagotavljala obstoj podjetja. Ne moreš pa za vsako idejo odpirat podjetje.
Lahko pa odpreš podjetje, ko veš da tvoja ideja ki je že produkt in je odziv trga dober, da se odločiš za to potezo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

nuclear ::

Nasplošno pravim.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
142833 (2240) eric_cartman
»

Cena izdelave spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5115058 (8108) FX6300B
»

Opcije izdelave spletne strani za podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9915587 (12064) BigWhale
»

Kje dobim nekoga, da mi zastonj postavi spletno trgovino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
539862 (6665) BigD
»

Cena manjše spletne trgovine

Oddelek: Izdelava spletišč
4217085 (15957) Spy

Več podobnih tem