Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
Gost ::
Za nekaj podobnega se tudi jaz zanimam. V tej temi je nekdo nekaj že napisal o tem monitorju, ali pa morda o HX93. Na hitro sem pogledal specifikacije in se bolje splača HX93. Gledal sem na tej strani. Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
ZLOky ::
Malo sem gledal tale HX93, pa ni velikih razlik, svetilnost recimo.
Nekeje sem zavohal SDM-X93H za okoli 185kSIT z DDVjem, pa ne pri Nas.
Nekeje sem zavohal SDM-X93H za okoli 185kSIT z DDVjem, pa ne pri Nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZLOky ()
Pa glede teh 19 inčnikov, splača se tudi kak NEC 1920 ali NEC 1960. Zanima me pa, če kdo morda kaj ve ali se že morda kje dobi pri nas Dell 2001FP (20" LCD). In pa po kakšnih cenah naj bi se prodajal?
smirnof ::
sem tik pred nakupom lcd-ja, vendar se ne morem odločiti ali nej kupim 19" samsunga 192T ali 17" sony-a
al nej se raj odločm za večjo površino in vzamem v zakup malce slabšo sliko, ali naj vzamem manjšiga in uživam ob vrhunski sliki
al nej se raj odločm za večjo površino in vzamem v zakup malce slabšo sliko, ali naj vzamem manjšiga in uživam ob vrhunski sliki
EJ6
Odvisno kaj boš gledal. Za igre in ostalo dinamiko so 19" zaenkrat recimo manj primerni, 17" so pa za te zadeve nekateri že zelo primerni.
smirnof ::
igram samo dirkačine (ala nfs) pa kak gta3 se najde, pa še to parkrat na let, ko me prime, drgač pa večino časa delam v photoshopu, corelu, indesignu in dreamweaverju ter seveda srfam po netu!
se pravi, da rabim monitor, ki lepo prikazuje barve in tle pride v prednost sony?
se pravi, da rabim monitor, ki lepo prikazuje barve in tle pride v prednost sony?
EJ6
Vodka, pol pa definitivno kak 19", glede kakovosti slike si poglej kake teste na google.com:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
Moram povedati, da sem ponosni lastnik Sonyja SDM-X93H(5999 hrvaških glodalcev) inu grafične Hercules AIW 9800SE. In prvi vtisi so enkratni. Kaj več pa kdaj drugič.
nicjasno ::
Jaz mam prav tako ctx s730g in sem z njim zelo zadovoljen.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
Ikar ::
Mene pa zanima kakšn monitor pripoočate za igranje Flight Simulator 2004 (+gledanje filmov), in kakšno velikost?
Sam se bolj nagibam k 19", sam v zadnjih postih sm pa zasledil da so za igranje boljši 17". Kaj potem?
Medtem ko sm pa tut na začetku te doooolge teme prebral, da je pri 17" predvsem problem pri branju, ker je ta priporočljiva resolucija prehuda...
Preden m začel brati tole temo, sm najprej hotu kupit kakšn poceni 19" LCD pri Mediamarktu, na internetu sm vidu kar dosti nizke cene, od 500 eurov dalje za monitor BTC in še ena znamka, ki sta mi obe neznani...
Kaj menite?
Sam se bolj nagibam k 19", sam v zadnjih postih sm pa zasledil da so za igranje boljši 17". Kaj potem?
Medtem ko sm pa tut na začetku te doooolge teme prebral, da je pri 17" predvsem problem pri branju, ker je ta priporočljiva resolucija prehuda...
Preden m začel brati tole temo, sm najprej hotu kupit kakšn poceni 19" LCD pri Mediamarktu, na internetu sm vidu kar dosti nizke cene, od 500 eurov dalje za monitor BTC in še ena znamka, ki sta mi obe neznani...
Kaj menite?
Kako se obnese? Am, malo prezgodaj za popolne informacije, ampak vseeno.
Zelo povšeči. Prehod iz NOKIE 449Za (15" CRT - odličen 15 inčnik seveda, še vedno kot nov, brez meglenih ali zakrivljenih delov ali karkoli, slika kristalno čista) na SONY SDM-X93H (19" LCD) je zelo, zelo, zelo sape jemajoč.
Zaenkrat sem samo sprobal AquaMark3 in tu nisem zasledil nobenih anomalij aka ghosting,...
Edino kar bi pograjal, je recimo pri "skrulanju" texta na svetli podlagi se opazi "ghosting", pa še to se mi zdi, da vse manj to opazim, se počasi navajam.
Zelo povšeči. Prehod iz NOKIE 449Za (15" CRT - odličen 15 inčnik seveda, še vedno kot nov, brez meglenih ali zakrivljenih delov ali karkoli, slika kristalno čista) na SONY SDM-X93H (19" LCD) je zelo, zelo, zelo sape jemajoč.
Zaenkrat sem samo sprobal AquaMark3 in tu nisem zasledil nobenih anomalij aka ghosting,...
Edino kar bi pograjal, je recimo pri "skrulanju" texta na svetli podlagi se opazi "ghosting", pa še to se mi zdi, da vse manj to opazim, se počasi navajam.
Trubar ::
Moram rec da je 17" LCD CTX S730G DVI ZELO dober. Priporocam. Mimovrste 124000SIT
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
[MYTiX] ::
Mene pa zanima kateri LCD ima najlepso sliko (torej podobno kakovostnim CRTjem)? Velikost od 17"-19". Sm primerjal Sonya in Samsunga in razlika zelo ocitna. Vprid Sonya seveda. Kateri model priporocate.
Mytix, ponavadi in povsod je tako: "Kolikor denarja toliko muzike".
Jaz imam pred sabo Sony SDM-X93H 19" LCD in napram CRTjem je zame edina slabost, da ima samo "eno" velikost/resolucijo (19" 1280×1024pik). Drugače pa sem pregledal miljon CRTjev od 14" do 22" in zdaj ne bi več nikoli zamenjal LCDja za CRT. Je pa res, da za grafične oblikovalce aka fotografe barve na LCDjih niso čisto enake iztiskanim na papir.
Kar se pa tiče mojih oči in LCDja oz. CRTja pa ne bi izgubljal besed.
Jaz imam pred sabo Sony SDM-X93H 19" LCD in napram CRTjem je zame edina slabost, da ima samo "eno" velikost/resolucijo (19" 1280×1024pik). Drugače pa sem pregledal miljon CRTjev od 14" do 22" in zdaj ne bi več nikoli zamenjal LCDja za CRT. Je pa res, da za grafične oblikovalce aka fotografe barve na LCDjih niso čisto enake iztiskanim na papir.
Kar se pa tiče mojih oči in LCDja oz. CRTja pa ne bi izgubljal besed.
PARTyZAN ::
Pri vseh LCDjih je resolucija fixna...(Sam uporabljam Sony SDM-X73 17" 16ms - odličen monitor! Harvey Norman - 180k SIT)
zed 5.0 ::
Da ne bom prebiral vseh N postov nazaj; a mi lahko mogoce samo kdo svetuje/pove kje se splaca kupit DVI kabel za LCD?
Hvala!
Hvala!
TribesMan ::
Jest mam monitor in grafično povezano z obema kabloma in ti garantiram da je razlika več kot očitna, seveda v prid DVI kablu. Barve so veliko bolj žive.. text lepši... slika kontrastnejša... itd. Vsekakor se splača.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
[MYTiX] ::
Se pravi so najboljsi Sony LCDji? Ker denar ni tak problem. Pa kateri modeli so najboljsi pri Sonyu, torej najleps slika in odzivni casi 20ms (25ms je prevec, medtem ko pri 16ms baje da je manj barv-16,2 namesto 16.7 mio)?
Ghero0 ::
Ti cajti po mojem itak niso tok pomembni ker proizvajalci itak tok pretiravajo s tem da nima smisla to gledat. Morš it monitor na lastne oči pogledat pa ga mal stestirat, pa če ti je kul ga kupš. Ponavad pa velja več keša bolš je, edin zdej pr raznih sonyjih pa valda tut firmo plačaš...
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.
Laplace ::
Kaj menite o LG LCD-jih? Predvsem me zanimata dva modela L1710B in L1720B. Zanima me kasna je razlika med njima? Ali gre pri 20-ki samo za novejsi mode ali ima tudi kasne prednosti?
Hvala!
LP Laplace
Hvala!
LP Laplace
link ::
Pred kratkim sem kupil LCD SONY SDM-HX73, slika je na DVI brezhibna, analogno ga še nisem priklopil, vgrajeni zvočniki so sux (več tudi nisem pričakoval), nastavitev ima več kot dovolj, 'ghostinga' skoraj ni opaziti, barve so dokaj realne, najbolj me moti neenakomerna osvetlitev zaslona (levi zgornji del zaslona je za odtenek temnejši, kar se opazi pri svetlejših barvah). Zaradi te napake deluje slika nekoliko 'zategnjeno', pri temnih barvah (predvsem črni), je cel zgornji rob zaslona malenkost svetlejši. Na splošno je monitor dober, vendar bi glede na njegovo visoko ceno pričakoval več.
Ghero0 ::
Laplace, o teh LGjih je blo že kr neki govora, tako da poglej mal nazaj. Drgač je pa bistvena razlika, seveda poleg izgleda, to da L1710B ma DVI medtem ko ga L1720B nima.
LP
LP
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.
zed 5.0 ::
Sam tok v info, ce bo kdo kupoval DVI kabel... Zadnjic sem skor zgubu zivce, v celem BTC-ju niso bli zmozni prodat enga piskavga DVI kabla. BOF ni mel, Comtron ni mel, Conrad ni mel, Harvey-norman ni mel, v BigBangu pa so me gledal kot teleta, ko sem omenu DVI kabel, in me posiljal od TV oddelka do blagajn... Cudn da me niso poslal na kaksen prehrambeni oddelk. Amaterji. No u glavnem, dobil sem ga v tech-trade-u, zraven leva, stane pa tok kot je omenu flipflop, neki cez dva jurja.
cekr ::
Tudi pri Mlacomu ga imajo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
tomba ::
Halo mojstri,
potrebujem nasvet ob nakupu LCD monitorja...
Iscem 19" LCD, ki mi bo sluzil tako kot monitor kot tudi TV ekran (do zdaj sem za oboje uporabljal 17" CRTjca).
Tak monitor bi torej moral imeti ali TV tuner ali pa vsaj VIDEO VHOD (kar bi mi bilo se boljse, ker bi nanj direktno priklopil videorekorder, ki ima tako ali tako svoj tuner).
Za kaj ga rabim: za gledanje filmov (DVD, DIVX, TV, VCR) in klasicno delo z racunalnikom (brez igric).
Nekaj kandidatov sem ze nasel, verjetno pa obstaja se kaj, na kar se nisem naletel in tu bi vas prosil za pomoc.
Nasel sem pa:
s TV tunerjem:
- PRESTIGIO p190 (link)
z Video vhodom:
- NEOVO X19AV (link)
Ali kdo pozna kaj od tega in kaksne so izkusnje? Kaj se se dobi na to temo?
Hvala ze vnaprej!
potrebujem nasvet ob nakupu LCD monitorja...
Iscem 19" LCD, ki mi bo sluzil tako kot monitor kot tudi TV ekran (do zdaj sem za oboje uporabljal 17" CRTjca).
Tak monitor bi torej moral imeti ali TV tuner ali pa vsaj VIDEO VHOD (kar bi mi bilo se boljse, ker bi nanj direktno priklopil videorekorder, ki ima tako ali tako svoj tuner).
Za kaj ga rabim: za gledanje filmov (DVD, DIVX, TV, VCR) in klasicno delo z racunalnikom (brez igric).
Nekaj kandidatov sem ze nasel, verjetno pa obstaja se kaj, na kar se nisem naletel in tu bi vas prosil za pomoc.
Nasel sem pa:
s TV tunerjem:
- PRESTIGIO p190 (link)
z Video vhodom:
- NEOVO X19AV (link)
Ali kdo pozna kaj od tega in kaksne so izkusnje? Kaj se se dobi na to temo?
Hvala ze vnaprej!
boštjan ::
tega PRESTIGIO p190 sem gledal v BOFu in ima res čudovito sliko,TV signala pa ni mel priključenega. Če ga majo v rolanu idi tja pa naj ti priključijo še TV signal.
Caligula ::
Pri LGju svetujem samo, da pred nakupom reces, ce ti pozeneejo kako igro ali benchmark, ker je dostim za v igre hudo pretemen. Ce mislis igrat igre najprej preveri to, da ne bos polbentil nad temno sliko. Drugace kot firma pa je LG zelo vredu.
mahi ::
HELLO!
Ali ima kdo Samsunga 173P ??? ali pa ga je kod mogoce videl / preizkusal?
Kako se obnese? A bi bil to dober nakup??
prosim za cimprejsnje informacije.
Ali bi bila dobra alternativa temu monitorju 174T?
Ali je res da so pri 173T napacni podatki o kontrastu ... baje da se je samsung zaradi velikega povprasevanja odlocil potihoma zamenjat tip panel - baje uporabljajo panele z 450 kontrastom in NE tiste z 700:1
vir: najdite monitor na tej strani www.samsung.ca - to je baje ena redkih strani ki ima updejtane specifikacije!
Ali ima kdo Samsunga 173P ??? ali pa ga je kod mogoce videl / preizkusal?
Kako se obnese? A bi bil to dober nakup??
prosim za cimprejsnje informacije.
Ali bi bila dobra alternativa temu monitorju 174T?
Ali je res da so pri 173T napacni podatki o kontrastu ... baje da se je samsung zaradi velikega povprasevanja odlocil potihoma zamenjat tip panel - baje uporabljajo panele z 450 kontrastom in NE tiste z 700:1
vir: najdite monitor na tej strani www.samsung.ca - to je baje ena redkih strani ki ima updejtane specifikacije!
Jaffa ::
Morph oz. Tribes: Se še da dobit tale Compaq, o katerem je bilo tolko govora ? In kolk je cena. 10x !
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
morphling1 ::
No more, kot je bilo rečeno to je bila edina pošilka.
Mam sicer še en komad samo vga konektor ne dela, ga morem peljat na servis (DVI dela brez težav)
Mam sicer še en komad samo vga konektor ne dela, ga morem peljat na servis (DVI dela brez težav)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
NUJNO!
Prosim ce mi lahko takoj odgovorite na prejsnji moj post glede 173P ??
A bi bil to dober nakup, a ga je kdo ze vidu????????
ajt
Prosim ce mi lahko takoj odgovorite na prejsnji moj post glede 173P ??
A bi bil to dober nakup, a ga je kdo ze vidu????????
ajt
ginekolog ::
Kolikor sem sedaj ugotovil je najbolši samsung 174T. A imam prav? Dobim ga lahko dost ugodno (90k, veze). Čudi me, da ne najdem dosti testov tega monitorja na netu...
Divers do it deeper.
Big_Al ::
173P - zakon. Mislim slika je bomba, videz fancy, tehnologija 1A. Pa naj reče kdorkoli kajkoli - s 25ms odzivnega časa je boljši od monitorjev priznanih proizvajalcev, ki imajo v specifikacijah nižjo vrednost. Pa ni edini - nasploh Samsung zgornjega razreda.
Ne se zaletavat v specifikacije, sploh odzivni čas je po moje čist relativna zadeva in pri kvalitetnem monitorju priklopljenem na DVI slab argument v prid enega ali drugega.
Ne se zaletavat v specifikacije, sploh odzivni čas je po moje čist relativna zadeva in pri kvalitetnem monitorju priklopljenem na DVI slab argument v prid enega ali drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Big_Al ()
xylem ::
kakšna je sploh (bistvena) razlika med vsemi temi Samsungovimi modeli:
172t
173t
174t
173p
....
lp
172t
173t
174t
173p
....
lp
ginekolog ::
so neke male, oblika in oprema (dvi, vga, pivot... ) Eni imajo tudi boljšo matriko, večji kot.
To pa je lancom cenik, brez ddv.
SyncMaster 172V TFT LCD, Analog, SILVER 103.900
SyncMaster 173B TFT LCD, Analog, F/P, SILVER, MM 113.290
SyncMaster 172N TFT LCD, Analog, F/P, SILVER 105.900
SyncMaster 173T TFT LCD, Dual, F/P, SILVER 130.230
SyncMaster 174T TFT LCD, Dual, F/P, SILVER 114.210
Syncmaster 172S TFT LCD, Analog, Dual Hinge, SILVER 110.800
Syncmaster 172S TFT LCD, Analog, Dual Hinge, SILVER, MM 116.500
Syncmaster 172X TFT LCD, Dual, Dual Hinge, SILVER NOVO! 127.900
Syncmaster 172T TFT LCD, Dual, Dual Hinge, SILVER, MM 133.990
Syncmaster 173P TFT LCD, Dual, Dual Hinge + Pivot, SILVER NOVO! 140.400
To pa je lancom cenik, brez ddv.
SyncMaster 172V TFT LCD, Analog, SILVER 103.900
SyncMaster 173B TFT LCD, Analog, F/P, SILVER, MM 113.290
SyncMaster 172N TFT LCD, Analog, F/P, SILVER 105.900
SyncMaster 173T TFT LCD, Dual, F/P, SILVER 130.230
SyncMaster 174T TFT LCD, Dual, F/P, SILVER 114.210
Syncmaster 172S TFT LCD, Analog, Dual Hinge, SILVER 110.800
Syncmaster 172S TFT LCD, Analog, Dual Hinge, SILVER, MM 116.500
Syncmaster 172X TFT LCD, Dual, Dual Hinge, SILVER NOVO! 127.900
Syncmaster 172T TFT LCD, Dual, Dual Hinge, SILVER, MM 133.990
Syncmaster 173P TFT LCD, Dual, Dual Hinge + Pivot, SILVER NOVO! 140.400
Divers do it deeper.
Takole na prvi pogled ima 174T najbolše razmerje med ceno in kvaliteto...je kdo mogoče v praksi videl kakšna je razlika s 172T ?
lp
lp
razlike so velike med ostalimi T modeli in pa tem novim P modelom.
173T sicer ima na netu specifikacije (govorim na www.enaa.com) da je kao 700:1, ampak v resnici so ga izdelovali s taksno matriko zelo malo casa (ze od novembra ga izdelujejo z starejso matriko ki premore le 450:1 po nekaterih poatkih tudi 550:1 ... tko da nabava tega monitorja ni priporocljiva. 174T je pa itak ze po defoultu 450:1 pa vidni kot ima manjsi.
viri: 173T- samsung canada
Samsung Taiwan - 173T drugic
Sem pa nasel tudi en kratek test 173P modela:
173P
[drugič se malo bolj potrudi glede prikazovanja linkov,podaj link-boštjan]
In kaj te je motu tisti link da si ga dol dal ... mogoce se bi lahko mal potrudu pa ga popravu ( ce je bilo kaj narobe), ne pa ga tkoj dol zbrisal
[ker je tisti drugi link boljši,već info.-boštjan]
173T sicer ima na netu specifikacije (govorim na www.enaa.com) da je kao 700:1, ampak v resnici so ga izdelovali s taksno matriko zelo malo casa (ze od novembra ga izdelujejo z starejso matriko ki premore le 450:1 po nekaterih poatkih tudi 550:1 ... tko da nabava tega monitorja ni priporocljiva. 174T je pa itak ze po defoultu 450:1 pa vidni kot ima manjsi.
viri: 173T- samsung canada
Samsung Taiwan - 173T drugic
Sem pa nasel tudi en kratek test 173P modela:
173P
[drugič se malo bolj potrudi glede prikazovanja linkov,podaj link-boštjan]
In kaj te je motu tisti link da si ga dol dal ... mogoce se bi lahko mal potrudu pa ga popravu ( ce je bilo kaj narobe), ne pa ga tkoj dol zbrisal
[ker je tisti drugi link boljši,već info.-boštjan]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
Ali je samsungova T serija boljša od konkurence (npr. hyundai Q17, LG 1710B) ?
Predvsem me zanima realnost barv, kontrast in ostrina, manj pa ghosting, odzivni čas itd..
lp
Predvsem me zanima realnost barv, kontrast in ostrina, manj pa ghosting, odzivni čas itd..
lp
Jaffa ::
Kje bi se še dal tale LG (L1710B) dobit ? Comtron nima več, JAE nima na ceniko sploh...
www.markosoft.si | www.markoshop.si