Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
nicjasno ::
Po mojem imas kontrast na prevec nastavljen. Zmanjsaj svetlost in barve na pod 50% .
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
indijanc ::
Po mučnem prebiranju postov o LCD-jih z mojo katodno cevjo (rdeče oči) sem naredil mali izvleček svojih finalistov 17'' LCD-jev:
MODEL....... CENA....... PRODAJALEC....... GAR.....DP kdaj zamenja..... opombe
- CTX.........136.786.....IZIShop.net....... 3 leta......Zero (101d)........xxxxxxxxx
S730G.........000.000....xxxxxxxxxx........xxxxx.......xxxxxxx...........xxxxxxxxx
- NEC..........151.320.....JAE...................xxxx........xxxxxx............xxxxxxxxx
1760NX.......151.661.....Power Plus..........xxxx.......xxxxxx.............xxxxxxxxx
- SONY........158.000..... Nakupovanje.net...xxx........xxxxx..............najlepši
HX73S.........000000......xxxxxxxxxxx.......xxxx..........xxxx...........xxxxxxxxxx
- Samsung....165.000......Autronic............xxxx..........10................xxxxxxxx
172T...........000000.......xxxxxx.............xxxx........xxxxxxx............xxxxxxxx
- Hyundai.....129.900..... Norecene.com....xxxx........xxxxx..............xxxxxxxx
Q17............000000......xxxxxxxxx.........xxx..........xxxx...............xxxxxxxxx
- LG............127.900....Nakupovanje.net...xxx..........xxxx...............xxxxxxxx
L1710B............?.........Comtron.............xxx..........xxxx................xxxxxxx
.................129.000.....JAE.................xxxxx.........xxxx...............xxxxxxxx
Vse cene so z DDV!
Seveda ste vsi dobrodošli dodajanja v 'tabelo' in upam, da bo na koncu pomagala marsikomu, do lažje odločitve…tudi meni. (namesto 0 in x-ev pišite svoje poizvedbe)
Rad pa bi, če kdo ve za omenjene LCD-je 'statične' prodajalce, ki imajo dealer cene (JAE, Autronic,…)..zgoraj napisani so iz neta, ker sem pač te našel.
Mlacomu bi se rad izognil…slaba izkušnja (a so kej boljši sedaj na novi lokaciji)
lp
MODEL....... CENA....... PRODAJALEC....... GAR.....DP kdaj zamenja..... opombe
- CTX.........136.786.....IZIShop.net....... 3 leta......Zero (101d)........xxxxxxxxx
S730G.........000.000....xxxxxxxxxx........xxxxx.......xxxxxxx...........xxxxxxxxx
- NEC..........151.320.....JAE...................xxxx........xxxxxx............xxxxxxxxx
1760NX.......151.661.....Power Plus..........xxxx.......xxxxxx.............xxxxxxxxx
- SONY........158.000..... Nakupovanje.net...xxx........xxxxx..............najlepši
HX73S.........000000......xxxxxxxxxxx.......xxxx..........xxxx...........xxxxxxxxxx
- Samsung....165.000......Autronic............xxxx..........10................xxxxxxxx
172T...........000000.......xxxxxx.............xxxx........xxxxxxx............xxxxxxxx
- Hyundai.....129.900..... Norecene.com....xxxx........xxxxx..............xxxxxxxx
Q17............000000......xxxxxxxxx.........xxx..........xxxx...............xxxxxxxxx
- LG............127.900....Nakupovanje.net...xxx..........xxxx...............xxxxxxxx
L1710B............?.........Comtron.............xxx..........xxxx................xxxxxxx
.................129.000.....JAE.................xxxxx.........xxxx...............xxxxxxxx
Vse cene so z DDV!
Seveda ste vsi dobrodošli dodajanja v 'tabelo' in upam, da bo na koncu pomagala marsikomu, do lažje odločitve…tudi meni. (namesto 0 in x-ev pišite svoje poizvedbe)
Rad pa bi, če kdo ve za omenjene LCD-je 'statične' prodajalce, ki imajo dealer cene (JAE, Autronic,…)..zgoraj napisani so iz neta, ker sem pač te našel.
Mlacomu bi se rad izognil…slaba izkušnja (a so kej boljši sedaj na novi lokaciji)
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: indijanc ()
3 dni. Sem pa jih ze za firmo veckrat vzel tam in so jih meli kar takoj na zalogi.
ginekolog ::
Danes sem videl v bigbangu lcd e-yama.. naj bi bil iiyama z drugim imenom. Stane 114k. Kaj je to za ena fora sedaj ??? http://www.e-yama.de/
Divers do it deeper.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekolog ()
The Yankee ::
Jest mam pa Hyundaia Q17 na DVI, pa mi noče kazat slike na 640x480 (katerakoli barvna globina)....sej ne da bi tok rabu to resolucijo, ampak pr nekaterih stvarej jo pa tud rabm. Na začetku je vse delal OK, pol je slika začela utripat, zdej pa je čista tem - sveti ORANžNA lučka. Sm na analog pa dela OK, tud pr 640x480 - lahk da je DVI kej pokvarjen. A je možno, da je kej z grafično narobe (Sapphire Radeon 9600 XT)???
PARTyZAN ::
Hm...recimo vsi? Zdej neboš najdu samsunga z 16ms odzivnim časom...vse je od 20ms naprej se pravi za nas gamerje -> suq BTW kupujem Sony X73
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PARTyZAN ()
boštjan ::
bi rad vido lcd s 16ms odziva,prej bi reko,da je to marektinška fora.sicer pa mam sam samsung 172T in zelo rad igerce špilam,zadnje cajte manj,a z odzivnim časom od 25ms nisem imel nikoli težav
Jah nekateri smo pač freaki...v big bangu in harvey normanu sm stesteru neke samsungove 25ms pa iiyame 20ms pa NEC-e 20ms. Ko sm probu sonyjevo HX in X serijo (16ms) se je vidla velika razlika (pri 25ms je ghosting za moje pojme prevelik)
no,na 172T prek DIGITALNEGA priključka ni ghostinga,tako da je možno,da so tisti LCD bili prek analognega priključeni.ker tudi na mojem je prek analognega,slika slabša
Hm...DVI je boljši od analognega samo zaradi manjše izgube podatkov kokr jest vem...to pa nima nobene veze z ghostingom, se motim?
DjTonic ::
Emm tako velike izgube podatkov pa spet ni. DVI nudi samo direkten digitalni signal na lcd, če pa imaš preko analognega pa se izvršita dve pretvorbi signala. Kvaliteta pa je odvisna večinoma od D/A, A/D konverterjev. Vsekakor je boljši DVI vendar nevem kakšne razlike pa ni za opaziti. Zelo dober nakup je tudi HYUNDAI Q17, ki je sodeč po karakteristikah odličen v tem cenovnem rangu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DjTonic ()
smirnof ::
a je res, da ima po testih najlepšo sliko iiyama pro lite E431S (dvi, 16ms)? ker nameravam kupiti to zadevo, bi prosil za par mnenj.
EJ6
ginekolog ::
A je e-yama boljša od iiyama 431 ? Kateremu modelu je primerljiva po kvaliteti e-yama?
Divers do it deeper.
Ghero0 ::
Kaj pa samsung 174T? Kdo že vidu?
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.
imi ::
Ma ti Samsungi: 171 s,p ...., 172t, 173, 174....... vse skupaj brezveze. ne vidim večjih (tehničnih) razlik med njimi.
Sama zmešnjava na trgu.
Sama zmešnjava na trgu.
Jackass ::
MODEL....... CENA....... PRODAJALEC.........GARANC.....DP kdaj zamenja........opombe
- CTX.........136.786.....IZIShop.net....... 3 leta......Zero (101d).........xxxxxxxxx
S730G....................xxxxxxxxxx...........xxxxx.......xxxxxxx............xxxxxxxxx
- NEC..........151.320.....JAE.................xxxx........xxxxxx............xxxxxxxxx
1760NX.......151.661.....Power Plus............xxxx.......xxxxxx.............xxxxxxxxx
- SONY........158.000.....Nakupovanje.net......xxx...........3...............najlepši
HX73S.........000000......xxxxxxxxxxx..........xxxx........xxxx..............xxxxxxxxxx
- Samsung....165.000......Autronic.............xxxx..........10........slabi odzivni čas (25ms)
172T...........000000.......xxxxxx..............xxxx........xxxxxxx..........xxxxxxxx
- Hyundai.....129.900..... Norecene.com........xxxx...........7..............xxxxxxxx
Q17............000000......xxxxxxxxx............xxx..........xxxx............malo manj lep
- LG..........127.900....Nakupovanje.net........xxx..........xxxx............xxxxxxxx
L1710B............?.........Comtron.............xxx..........xxxx............xxxxxxx
..............129.000........JAE...............xxxxx.........xxxx............xxxxxxxx
L1720..........xxxxxx.......xxxxxxxx...........xxxx..........xxx.............zelo lep
Js sm že mal vn in nism več na tekočm, ampak bi blo pa prov hudo, če bi vsak dopolnu tabelo, za tist kr pozna, kr je mogoče že preizkusu, ker zdej k je že čez 1000 postov, vsh zihr ne bo šou noben brt, da bi najdu želen podatek in bi samo prečekeru tabelo in se pol pč odloču za en LCD!
- CTX.........136.786.....IZIShop.net....... 3 leta......Zero (101d).........xxxxxxxxx
S730G....................xxxxxxxxxx...........xxxxx.......xxxxxxx............xxxxxxxxx
- NEC..........151.320.....JAE.................xxxx........xxxxxx............xxxxxxxxx
1760NX.......151.661.....Power Plus............xxxx.......xxxxxx.............xxxxxxxxx
- SONY........158.000.....Nakupovanje.net......xxx...........3...............najlepši
HX73S.........000000......xxxxxxxxxxx..........xxxx........xxxx..............xxxxxxxxxx
- Samsung....165.000......Autronic.............xxxx..........10........slabi odzivni čas (25ms)
172T...........000000.......xxxxxx..............xxxx........xxxxxxx..........xxxxxxxx
- Hyundai.....129.900..... Norecene.com........xxxx...........7..............xxxxxxxx
Q17............000000......xxxxxxxxx............xxx..........xxxx............malo manj lep
- LG..........127.900....Nakupovanje.net........xxx..........xxxx............xxxxxxxx
L1710B............?.........Comtron.............xxx..........xxxx............xxxxxxx
..............129.000........JAE...............xxxxx.........xxxx............xxxxxxxx
L1720..........xxxxxx.......xxxxxxxx...........xxxx..........xxx.............zelo lep
Js sm že mal vn in nism več na tekočm, ampak bi blo pa prov hudo, če bi vsak dopolnu tabelo, za tist kr pozna, kr je mogoče že preizkusu, ker zdej k je že čez 1000 postov, vsh zihr ne bo šou noben brt, da bi najdu želen podatek in bi samo prečekeru tabelo in se pol pč odloču za en LCD!
jAcKaSS
hm... pozabu sem na čigavem ceniku sem ga vidu...
Mihc ::
Nekaj postov nazaj sem napisal, da si bom polastil, oziroma kupil Hyundai Q17! No sedaj ga imam! Zopet nasmešek,le zakaj?!?
Vam bom podal malo izkušenj s tem monitorjem, kolikor jih imam! V prejšnem postu sem videl komentar, da je malo manj lep! Meni se zdi ravno nasprotno, zame je pravi lepotec, sicer pa imajo vsake oči svojega malarja. Ko sem ga dobil sem najprej preveril če ima kaj "mrtvih" pixlov in sem bil zelo vesel ko sem ugotovil, da jih ni! (Tudi do danes jih ni) Osvetlitev je malo po desnem in levem robu močnejša in ni moteča, saj jo morda opaziš le ob popolnoma črnem zaslonu, drugače ni vidna! Ghostinga ni, vsaj ne omembe vredno! Glede kontrasta sem zadovoljen, saj ne potrebujem več kot ga imam (1:450), ker se ne ukvarjam z grafiko! Kotna vidljivost je manjša kot pri Samsungu 173T oziroma 172T, vendar ekrana ne gledam od zgoraj oziroma od tal, zato ne rabim vertikalne kotne vidljivosti 170°(preseravanje), horizontalna kotna vidljivost pa je odlična.
Zvočnikov ne uporabljam, ker imam zvočno priklopljen na Hi-Fi, zelo bi pa pohvalil USB "razdelilec", ki je v podstavku, ker deluje odlično. Ta USB je še toliko bolj dobrodošel, ker na škatli nimam front USB-ja. Na podstavku monitorja obstaja še možnost priklopa slušalk, kar je zelo uporabno in "pri roki", če uporabljaš slušalke. Ekran ima VGA in DVI priklop in priporočam slednjega, saj so pri digitalnem kablu lepše barve. Pohvalno je pa tudi, da imaš pri nakupu monitorja priložene VSE kable, ki jih potrebuješ , vključno z DVI kablom, kar se pa nekatere druge firme ne morejo pohvaliti! Če ni DVI kabla pomeni to sasmo še dodaten strošek, kar morate prišteti k ceni monitorja!
Torej zključek! Če je kdo v fazi nakupovanja LCD monitorja, mu toplo prporočam nakup monitorja HYUNDAI Q17! Priporočam ga tudi zaradi garancije, saj jo lahko že pri več kot treh mrtvih pixlih uveljaviš, vsaj tako navaja proizvajalec, ne vem pa kako je z našimi uvozniki!
Cena monitorja je pa pod 130.000 SIT-nih, tako da vam ne priporočam kupovat na prvi šus, saj so cene tega monitorja nekje tudi čez 145, oziroma 150.000SIT.
No to bo vse za danes!
LP, Mihc
Vam bom podal malo izkušenj s tem monitorjem, kolikor jih imam! V prejšnem postu sem videl komentar, da je malo manj lep! Meni se zdi ravno nasprotno, zame je pravi lepotec, sicer pa imajo vsake oči svojega malarja. Ko sem ga dobil sem najprej preveril če ima kaj "mrtvih" pixlov in sem bil zelo vesel ko sem ugotovil, da jih ni! (Tudi do danes jih ni) Osvetlitev je malo po desnem in levem robu močnejša in ni moteča, saj jo morda opaziš le ob popolnoma črnem zaslonu, drugače ni vidna! Ghostinga ni, vsaj ne omembe vredno! Glede kontrasta sem zadovoljen, saj ne potrebujem več kot ga imam (1:450), ker se ne ukvarjam z grafiko! Kotna vidljivost je manjša kot pri Samsungu 173T oziroma 172T, vendar ekrana ne gledam od zgoraj oziroma od tal, zato ne rabim vertikalne kotne vidljivosti 170°(preseravanje), horizontalna kotna vidljivost pa je odlična.
Zvočnikov ne uporabljam, ker imam zvočno priklopljen na Hi-Fi, zelo bi pa pohvalil USB "razdelilec", ki je v podstavku, ker deluje odlično. Ta USB je še toliko bolj dobrodošel, ker na škatli nimam front USB-ja. Na podstavku monitorja obstaja še možnost priklopa slušalk, kar je zelo uporabno in "pri roki", če uporabljaš slušalke. Ekran ima VGA in DVI priklop in priporočam slednjega, saj so pri digitalnem kablu lepše barve. Pohvalno je pa tudi, da imaš pri nakupu monitorja priložene VSE kable, ki jih potrebuješ , vključno z DVI kablom, kar se pa nekatere druge firme ne morejo pohvaliti! Če ni DVI kabla pomeni to sasmo še dodaten strošek, kar morate prišteti k ceni monitorja!
Torej zključek! Če je kdo v fazi nakupovanja LCD monitorja, mu toplo prporočam nakup monitorja HYUNDAI Q17! Priporočam ga tudi zaradi garancije, saj jo lahko že pri več kot treh mrtvih pixlih uveljaviš, vsaj tako navaja proizvajalec, ne vem pa kako je z našimi uvozniki!
Cena monitorja je pa pod 130.000 SIT-nih, tako da vam ne priporočam kupovat na prvi šus, saj so cene tega monitorja nekje tudi čez 145, oziroma 150.000SIT.
No to bo vse za danes!
LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!
Kje pa se da dobit Q17 za pod 130.000? A ga majo kje razstavlnga drgac, da bi se ga dal mal pogledat?
Mihc ::
Dobiš ga preko spletne trgovine, ki je napisana tri poste višje! NoreCene, pa še kje drugje se ga da dobit po taki ceni.
Glede ogleda monitorja, pa ti svetujem, da pokličeš v kako trgovino in enostavno vprašaš, če imajo ta ekran razstavljen! Jaz sem si ga ogledal v e-misiji v Kamniku. Pokliči tja, morda ga še vedno imajo razstavljenega!
LP, Mihc
Glede ogleda monitorja, pa ti svetujem, da pokličeš v kako trgovino in enostavno vprašaš, če imajo ta ekran razstavljen! Jaz sem si ga ogledal v e-misiji v Kamniku. Pokliči tja, morda ga še vedno imajo razstavljenega!
LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!
Keyser Soze ::
Sem gledal malo 19" monitorje.
PA me zanima, če obstaja kakšen primeren za igranje iger, gledanje filmov... Skratka en hiter monitor.
V oko sta mi padla NEC 1960NX ter Iiyama ProLite E481S-B. JE mogoče že kdo videl kakšnega od teh dveh? KAteri bi bil po vašem mnenju boljši?
P.S.: ČE bi imeli možnost, a bi vzeli enega 19" LCDja ali dva 17"?? Občasno me prešine ta ideja, da bi dodal še tistih 5cca. 0 tisočakov, pa kupil dva 17" monitorja namesto enega 19". Moti me edino to, ker nisem videl nobene "normalne" kartice z dvema DVI izhododma. Razen ene Ti4200 v Bofu. KAkšnega 9800 najbrž ni z dvema DVI izhodoma?
PA me zanima, če obstaja kakšen primeren za igranje iger, gledanje filmov... Skratka en hiter monitor.
V oko sta mi padla NEC 1960NX ter Iiyama ProLite E481S-B. JE mogoče že kdo videl kakšnega od teh dveh? KAteri bi bil po vašem mnenju boljši?
P.S.: ČE bi imeli možnost, a bi vzeli enega 19" LCDja ali dva 17"?? Občasno me prešine ta ideja, da bi dodal še tistih 5cca. 0 tisočakov, pa kupil dva 17" monitorja namesto enega 19". Moti me edino to, ker nisem videl nobene "normalne" kartice z dvema DVI izhododma. Razen ene Ti4200 v Bofu. KAkšnega 9800 najbrž ni z dvema DVI izhodoma?
OM, F, G!
Hehe ::
skor vse (95%) novejše kartice lahko dobiš z 2 dvi-jema...
za igranje igric ti 2 LCDja ne bosta dobro služila, daj boš gledal ravno v ohišje ( [][] ).
za igranje igric ti 2 LCDja ne bosta dobro služila, daj boš gledal ravno v ohišje ( [][] ).
morphling1 ::
Kartice z dvema DVI priključkoma so bolj redke kot dobra Inno kartica Res jih ni enostavno najti, Ati-jeve rešitve zaenkrat še nisem videl, od malo boljših 3D kartic pa samo Gainward redno daje ven modele z dvema DVIjema, ostane samo še Matrox
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
95%. Ja, my ass.
Pa mi naštej ene par kartic, ki se prodajajo v sloveniji za ene 80 tisočakov in imajo dva DVI izhoda.
DVI- D-SUB adapter že dobiš. Ampak to ni to. Parhelie in podobnih denarnih pošasti pa nimam namena kupovat.
P.S.: A imajo kje razstavljen NECa 1960NX? V Bofu??
Pa mi naštej ene par kartic, ki se prodajajo v sloveniji za ene 80 tisočakov in imajo dva DVI izhoda.
DVI- D-SUB adapter že dobiš. Ampak to ni to. Parhelie in podobnih denarnih pošasti pa nimam namena kupovat.
P.S.: A imajo kje razstavljen NECa 1960NX? V Bofu??
OM, F, G!
Nope, 1920NX pa ja.
Kayser, ena redkih novih kartic z dvema DVIjema je recimo Gaiward 5700 ultra, pa še zelo hitra 3D karta je.
Kayser, ena redkih novih kartic z dvema DVIjema je recimo Gaiward 5700 ultra, pa še zelo hitra 3D karta je.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
In kakšna je razlika med 20nx in 60nx?
Oz. ker si verjetno videl tega 1920nx in ga morda tudi kaj uporabljal. KAko se obnese?
Oz. ker si verjetno videl tega 1920nx in ga morda tudi kaj uporabljal. KAko se obnese?
OM, F, G!
Malenkostna razlika je v kontrastu, 1920nx ima 500:1 1960nx pa 600:1, ostalo je pa predvsem design, ki je pri 1960 res lepši, slika mi je pa na 1920nx bistveno lepša kot na recimo Samsungih 192 ali 193T side by side na DVi je NEC očitno boljši display, bolj enakomerna osvetlitev in predvsem bolj naravne in žive barve.
potem ni bistvene razlike v odzivnem času med 20 in 60nx oz. je sploh ni.
25ms pri teh NECih je dovolj za igranje iger in gledanje filmov? Ali bo potrebno kje malo pogledati skozi priprte oči?
P.S.: Koliko pa stane 1920nx v Bofu?
25ms pri teh NECih je dovolj za igranje iger in gledanje filmov? Ali bo potrebno kje malo pogledati skozi priprte oči?
P.S.: Koliko pa stane 1920nx v Bofu?
OM, F, G!
Za filme je ok, za igre pa tako kot pri večini LCDjev, streljačine so kriza ostalo pa ni problema.
229k
229k
Zgodovina sprememb…
- spremenil: morphling1 ()
smirnof ::
klik
kaj menite o tej zadevi? ima dvi, 25ms, tco 03, kontrast 500:1, vidn kot je ok! zmedlo me je edino, da je to poslovni monitor- kaj bi to pomenilo
a kdo mogoče ve, kje bi ga v živo videl
kaj menite o tej zadevi? ima dvi, 25ms, tco 03, kontrast 500:1, vidn kot je ok! zmedlo me je edino, da je to poslovni monitor- kaj bi to pomenilo
a kdo mogoče ve, kje bi ga v živo videl
EJ6
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smirnof ()
Hehe od danes naprej si tudi jaz lastim novega Hyundaia Q17!
Morm rect da sem kr navdusen. Vid se odličn. Ghosting zaenkrat sicer še kr opazm, sam to pravte da se kao navads in pol ni vec tok ocitn? Edin kar me mot pr tem monitroju je da se brightnes ne da nastavt iz menija?!? Vsaj js ne opazm nobene razlike pri spreminjanju. Lastniki Q17, kako se vi spopadate s tem? Kje spreminjate svetlost in kontrast?
Drugače pa: Super!
LP
Morm rect da sem kr navdusen. Vid se odličn. Ghosting zaenkrat sicer še kr opazm, sam to pravte da se kao navads in pol ni vec tok ocitn? Edin kar me mot pr tem monitroju je da se brightnes ne da nastavt iz menija?!? Vsaj js ne opazm nobene razlike pri spreminjanju. Lastniki Q17, kako se vi spopadate s tem? Kje spreminjate svetlost in kontrast?
Drugače pa: Super!
LP
claw` ::
HeY!
Kdo ve kdaj bo samsung 193p na voljo pri nas? V nemcije je ze kokr vem.
Drugac pa...193t je dobr nakup?
Kdo ve kdaj bo samsung 193p na voljo pri nas? V nemcije je ze kokr vem.
Drugac pa...193t je dobr nakup?
flipflop ::
Danes sem dobil tega CTX-a 730G. Mogoče se moram še nevadit,ampak se mi zdi da je malo vbočen? Mal sem filme gledal,mislim da kakšnega ghostinga res ni,je pa slika mal drugačna od CRT-ja,mi je bla tam skoraj bolj všeč.
Tudi meni se zdi da je moj LCD malo vbočen (imam Hyundaia Q17). Pomoje je to to k oči niso vajene ravnega ekrana, so navajene na izbočene CRT-je. Vsaj pomoje je to to. Js ga mam drgač tut šele 2 dni.
Jaz sem mel enak obcutek da je ekran vbocen, ko sem presedlal iz tvm 15" na sony trinitron 17" pred 4-imi leti. Sedaj ko pa sem sel iz trinitrona na lcd pa se mi zdi slika cisto normalna. Je pa res, da crna barva na lcd-ju ni crna (katerikoli model) in da zna pravtako motit neenakomernost osvetlitve, ki je prav tako prisotna pri vseh lcd-jih.
Je pa res, da je vse odvisno ce te nekaj moti ali ne. Osebno nebi sel nazaj na crt-ja za nobeno ceno, kler ima lcd enostavno prevec plusov za moje oci (ni utripanja, sevanja...)
Je pa res, da je vse odvisno ce te nekaj moti ali ne. Osebno nebi sel nazaj na crt-ja za nobeno ceno, kler ima lcd enostavno prevec plusov za moje oci (ni utripanja, sevanja...)
bomovidelijohn ::
Khm. Da prebereš vse tole moraš biti že mal odbit. No jez sem pač en tistih. Vidim da mal debatirate o monitorjih predvsem o LCD-jih. Pa, da še jaz kaj rečem na to temo. Preizkusil sem nekaj LCD 17" in CRT monitorjev (doma) in zakluček je sledeč. Če pričakujete kvaliteto med CRT-ji in LCD-ji enako se boste ornk uštel. LCD-ji pač niso primerni za kakšne grafične podvige. Ko glih govorite o mrtvih točkah LCD-jev. "Danes moraš met že ornk smolo da dobiš monitor z mrtvimi pikam". Kar se tiče Ghostinga si ni treba delati sivih las hitrost 25 in dol se ga skoraj ne opazi če pa si zatopljen v igre ga pa ne opaziš. Recimo, primerjal sem dva "popolnoma različna monitorja vsaj tako pravijo njihove specifikacije" (Samsung SyncMaster 174T in LG monitor LCD L1710B 17" ter še CRT monitor Nokia 700C) Malenkosti med LCD-jema so tako majhne, da jih povprečni uporabnik ne more opaziti. Razlika med CTR in LCD pa je ogromna v prid slednjemu. Kaj svetovati bodočim kupcem. Prodajalci bodo rekli kupite LCD-je jasno večje provizije. Pa vendar ima LCD eno nepremagljivo prednost pred CRT-ji poraba prostora, "ne pa bahanje pred sosedi" . In to je bil na koncu tudi razlog zakaj sem kupil LCD in sicer LG L1710B 17". Od njega dobim tisto kar sem od LCD-jev pričakoval. Če nimate prostora potem je LCD prava izbira. Slika je dobra, gledanje filmov enako, igranje iger tudi. Pri delu z preglednicami, urejevalniki besedil boste morali zmanjšati svetilnost zaradi bleščeče slike (tudi to ni nevem kaj hudo upravilo dva pritiska na zaslonske nastavitve pa je), problemi pa lahko nastanejo pri delu z grafiko saj barve ki jih vidite niso takšne kot bi morale biti.
Bodoči kupci izbira je vaša če bo LCD ga nikar ne primerjajte z CRT-jem. Pripombe na mojo izpoved pa so zaželjene.
Bodoči kupci izbira je vaša če bo LCD ga nikar ne primerjajte z CRT-jem. Pripombe na mojo izpoved pa so zaželjene.
Tomi ::
Kaj se trenutno splača kupiti med 15" ali pa cenejšimi 17", predvsem mora biti zelo ugodno razmerje cena/kakovost.
Uporabljal se bo predvsem za urejanje besedila (no, pa jaz bom očitno doma sedaj gledal filme), pomembno je pa tudi, da deluje lepo na analognem izhodu, ker kartice ne mislim menjat (se ne splača).
Uporabljal se bo predvsem za urejanje besedila (no, pa jaz bom očitno doma sedaj gledal filme), pomembno je pa tudi, da deluje lepo na analognem izhodu, ker kartice ne mislim menjat (se ne splača).
metrodusa.blogspot.com
v BOF-u si oglej PRESTIGIO monitor na VGA priključko zelo lepo dela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
ZLOky ::
Iskal sem reviewe o Sony SDM-X93H pa bore malo našel. Specifikacije so podobne kot Samsung 192T ali pa Iiyama AS4821DTBK. Edino kar nima so USB vtiči.
Najprej sem nameraval kupiti Samsung 192T, zdaj sem se pa odločil za Sony SDM-X93H.
Kaj vi menite o tem (SDM-X93H) LCDju?
Najprej sem nameraval kupiti Samsung 192T, zdaj sem se pa odločil za Sony SDM-X93H.
Kaj vi menite o tem (SDM-X93H) LCDju?