» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
17 / 168
»»

Jackass ::

Viharnik: Js mam tut na svojm SONY HX73 tak probleme z osvetlitvijo. Na levi in desni strni je svetlejše. In bl svetlo k si naštimaš bl je izrazit. Sam js to opazm samo pri popolnoma črnem zaslonu (sliki). To pa res ne vem kako so lohk tolk levi, da ne morjo lepo osvetlit zaslona.

Moteče niti ni, edin če si perfekcionist. Navadš... hja s časoma te pč neha mott (tko kt odzivnost LCD-ja).

Se pa popolnoma strinjam s tistim, k je reku, da svet LCD kt Sonce. Bela barva je tko močna, da se prov mučm k gledam not! (prej sm mel skos Belo temo ST-ja, zdej sm dal na privzeto, da lohk vsaj not gledam)!
jAcKaSS

nicjasno ::

Viharnik: ne, locljivost je na priporocenih 1280x1024 . Na tej locljivosti je slika zelo boga, ce pa dam na kako ki ni priporocena, pa je tako, kot da bi gledal meglo. Mogoce bi pomagalo ce bi ga priklopu na DVI, ampak to v bistvu za zivo sliko ni tak pomembno, ker je sama slika le 640x480 raztegnjena na celi zaslon. Me je pa neostrina motla med namestitvijo v pisarni. Osebno ga za desktop monitor nebi imel. (bi pa imel ctx p22e 19" , ki ima naravnost fantasticno sliko. Ni pa za gledat filme, ker ima zaradi 25ms odzivnega casa lepo viden ghosting.)

Wox ::

nicjasno: Hja, vredu pol. Sej tega 19 palčnega nisem videl v živo, sem pa sklepal glede na to da gre le za 2 palca večji model, da ima ostale karakteristike enake kot moj. Sem se očitno motil.
Ghero0: Seveda se navadiš. Tako kot na dve horozitalni črti pri trinitroncih. Opazno je itak le pri črnem ozadju. Kar se priporočila tiče pa je tak ne, da majo vsake oči svojega malarja. Zato idi lepo v trgovino in zateži prodajalcu 100 na uro, da ti pokaže vse LCD-je ki te zanimajo. Naj požene kako igro pa ostale stvari, pa se pol odloči, ker modelov je zdaj že malo morje.

Pa ja. Nekaj časa traja da se navadiš na zadevo. No, ko se pa navadiš in gledaš v nek povprečen CRT zaslon, pa te že začne mal glava bolet. Pa bela barva ja. Nisem vedu da lahko bela barva tako ubatačno sveti. Moj LG ma 6 prednastavitev, kar imenujejo LightView. Kar vredu zadeva, tak da če dam na prednastavitev TEXT, belina ni več tak močna.

Iz tega razloga jaz ze na crt-ju nisem imel belih ozadij, ampak svetlo siva. Mene bela barva na monitorju enostavno bode v oci.

Brigita ::

Ve kdo kaj o novem Hercules prophetview II 191? Kje pri nas prodajajo Hercules LCDje?
Najlepša hvala!

Brigita

helowsa ::

Včeraj sem nabavil Hercules Prophetview 920 PRO in moram reči, da je - po prvih vtisih - odličen. Nobenga ghosting, dokaj enakomerna osvetlitev.

smirnof ::

in kje si ga kupil, če smem vprašati:|
EJ6

helowsa ::

V Italiji sem ga naročil.

DjTonic ::

Meni se pa ta Sony ful dopade Sony HS73 H 17". Kaj menite o tem modelu? Se ga splača kupit?

Ok js mam en problem: Mam (z moje strani zlo velikrat omnjeni) LCD Sony HX73, grafa je R9800SE - softmod z omega drijverji v 9800PRO.
Na Slo-tech-u opažam, da sivi deli slike utripajo. Najbolj je to opazno na levi in desni strani (kjer je največ sive - pod vsemi linki in napisi...). To me zelo moti, ne vem pa kaj naj bi bilo krivo? Mam ga prkloplnga na DVI, probaval sem spreminjat frekvenco osveževanja ampak ni efekta!

Zdej ne vem al je kej z monitorjem narobe, al z grafično al z driverji...? A ma še kdo podobne težave? Kaj bi lahko bilo narobe?
jAcKaSS

Gandalfar ::

imas

a) pohekano graficno
b) pohekane driverje

hmm.. le kej bi bila tezava, probi zamenjat graficno pa dej gor originalne certifed gonilnike pa poglej...

tomaxxx ::

Je ze kdo stestiral (videl) Hyundai ImageQuest L90D ??
Sprasujem zato ker so ga v megahitu dali v akcijo.
Videl sem Hyundaievo Q17 in se mi je zdela slika precej vredu (na DVI priklopu).

Mihc ::

Tudi jaz sem si ogledal monitor v e-misiji, v Kamniku in po hitrem ogledu mi je bil ta Q17 zelllo všeč in edina stvar, ki mi pa ni bila všeč, je pa bila cena, ker je bila previsoka, ker ga dobiš drugje ceneje. Vidni kot je tudi malo švoh, sicer kdo bo pa gledal monitor od spodaj navzgor.:D

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

tomaxxx ::

No jst sem se odlocil za tega Hyundai-y L90D, zaenkrat vse dela tako kot sem pricakoval, slikca vredu (na DVI), za kontrast tudi nimam pripomb, kot gledanja se mi zdi celo bolsi od Q17. Pri igrah se opazi nekja malega ghostinga, ampka to ce dobro pogledas je tudi pri 17" z manjsim odzivnim casom, nenazadnje ga pa itaq uporabljam za CAD risanje, kjer pa je odlicen nadomestek za prejsni CRT.
Sicer pa, splacalo se je primaknit nekaj vec gnarja za 19" :D

Res je Hyundai L90D ima večji vidni kot kot Q17!
Zelo sem navdušen nad Q17, ko sem ga videl v trgovini, me pa resnično zanima, če ima kdo že v uporabi ta monitor in če mi lahko pove kakšno je njegove mnenje po določenem času uporabe!

Prosim kakšno mnenje!

LP, Mihc

icek ::

Jaz ga imam zdaj okoli 3 mesece in se mi zdi super.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Ravnokar sem prebral teste, kjer so ga ocenili kot eden boljših 17" LCD-jev! Zagotovo mora biti kaj na tem. Garancija naj bi veljala, če imaš tri mrtve, oziroma več kot tri pixle, barve so dobre, USB priključki, avdio priključek,.... Po ogledu monitorja v trgovini in po tem prebranem testu sem se odločil: KUPIL GA BOM! :D :D :D

Vesel sem, ker sem prepičan v dober nakup! A ni to lepo!>:D

P.S: Še lin opravljenega testa!

LP, Mihc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mihc ()

Ghero0 ::

Kje si ga/ga boč kupu? Pa kok je cena?

Dej čez kšn tedn en komplet report nared, pa fajn ga stestetri :D
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Tukaj je naslovček najcenejšega ponudnika, ki sem ga našel do sedaj!
Monitor bom dobavil morda proti koncu januarja, potem pa seveda testa ne uide!:D

Link!

Zanima me, ali bodo konec januarja res padle cene LCD-jev! Če slučajno kdo kaj ve, bi ga prosil, da mi to potrdi.

LP, Mihc

Banananjam ::

Mihc - dobr nakup. sam mam ta monitor pol leta in je super. Glede garancije, sem mel problem z mrtvo piko (že 4 krat crknla in spet začela delat :D ) in sem mal spraševal naokol (e-misija, mlacom) in so rekl da zamenajo če je 6-7 mrtvih pik.

Sm dal nazaj gor originalne driverje, pa še vedno utripa!

To morm res jt nekam prevert, ker če ne je možno, da luč v monitorju jebe! Kr pomeni, da bom spet menju izdelek, tokrat monitor!:'(
jAcKaSS

Vidš, kaj pa nisi hotu Hyundaja vzet ;)

Banananjam dobr si to povedal!:D
Ampak, da ne bom hvalil dneva pred nočjo bom raje tih! Q17 sem že naročil in čakam!:D Ko ga dobim, bom takoj svoje izkušnje delil z Vami.;)

LP, Mihc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mihc ()

Veš, Jackass je moj bratranc in bi mu lahko q17 zrihtu 15% cenej, sam ni hotu ker gor piše Hyundai.:))

Banananjam: Jah mam slabe izkušne s Hyundai-em! No sej bom pršu še k teb pregledat tole utripanje ST-ja! In če ga pr teb ne bom vidu, bom nesu monitor zamenat! Možno je, da je una luč zadi v monitorju zanč in da je še posebaj izrazito glih pr tem vzorcu sive!
jAcKaSS

cekr ::

Možno je, da je una luč zadi v monitorju zanč in da je še posebaj izrazito glih pr tem vzorcu sive!

Malo se zamisli, kaj si ravnokar napisal. ?!
Če bi bila osvetljava zanič, bi skoz utripal, ne pa samo pri sivi.

Se ti kaj pojavljajo duhci?
Si že poizkusil priklopit monitor z navadnim-analognim kablom?

Meni je slika utripnila(!) na vsake toliko časa tako na Sonyu in na Samsungu.
Napaka je bila v grafični kartici na DVI izhodu. Z navadnim kablom je bil potem mir.
To se je pojavilo na štirih ATI-jevih grafičnih.
Sedaj sem poizkusil na novem Radeonu 9600pro, pa zadeva deluje.

Pa še; malo bolje opiši, kako ti sploh utripa?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

TribesMan ::

Jest pa mam en drgačen problem glede LCDja. Odkar sem menjal R9100 za R8500 je moje delo z DVI oteženo, saj se R8500 ne boota z DVIja, ampak vedno s CRTja. Ma kdo kakšno idejo kako to zrihtat. Ker pri R9100 je vse delalo BP. Tle pa nikakor ne! In morem met oba kabla priklopljena na LCD... bad. Je pa slika na VGA občutno slabša kot na DVI... Barve so ful bolj žive z DVI.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Sej to je to, k drgje kt na tej sivini pr Slo-tech-u tega utripanja nism opazu! Zato ne vem kaj bi lohk blo!

Utripanje... nekaj podobnega kot pri CRT-ju, če ne gledaš direktno vanj, še posebaj pri kakšni nizki frekvenci (60Hz)! Ubistvu bolj migeta kot utripa! Ni to utripanje tako, da bi se prižigalo in ugašalo, ampak deluje kot npr. pri neonkah k včasih začnejo mal utripat oz.migetat in pol če pogledaš na steno vidš da svetloba migeta! No neki tazga je to pr men opazno na tej sivini!

Na grafi mam samo DVI izhod! Mam sicer tist pretvornik za analogn štrik, ampak to ne bo spremenil nč! Bom probu dat staro grafo not (GF2 MX400), tm je pa samo analogn priklučk gor! Sam k sm enkrat zamenu grafo se je pol pr zagonu v winse zagon ustavu in ni šlo naprej!

Sam to bi bil lohk tut vzrok, cekr, maš prov!
jAcKaSS

ČIP 008 ::

Jackass pomiri se in ustavi konje.Tudi sam imam Sony HX73B priključenega preko DVI grafika GF Ti 4200 in res če bolje pogledam na Slo-Techu samo tam kjer je siva,samo siva (prazni sivi okvirček bres pisave)res slika rahlo migeta ,nikakor pa ne utripa.Stvar nikakor ni moteča in opaziš jo če si res pozoren.In to je to .Nihče ni popoln tdi Sony ne!:DLP

smash ::

no kaj pol??? HYUNDAI Q17 ali SAMSUNG SYNCMASTER 173T ????:\

Tudi na mojem ctx-u slika malo migeta na tej obrobni sivini. Mozno da gre za opticno varko.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

cekr ::

Imam Sony HX93B 19" in Samsung 193T pa na nobenem ne opazim kakšnega migetanja.

Poskusi, če tudi v kakšnem drugem brskalniku utripa?
Poskusi tudi, kako se ti obnese pri 16 ali 32-bitnih barvah?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

ČIP 008: Si me pomiril! K me je blo groza, da bom šou spet v BOF-a menat grafo!:( No sej sm reku, da je bl migetanje (no ok reku sm tutu utripanje, ampak kul no;) ). Mene pa kr fajn to mot! Tko kt me je na CRT-ju če ni blo na 100Hz!

Bom še pr banananjamu počekeru na Q17, pol si bom pa vrat zavil če tm ne migeta, da nism tut js vzel Q17 in to še s 15% popusta! Sam to morm js pogledat k banananjam k je bl slep! - Tut banananjam ni več tisto kr je bil včasih! >:D

Jp bom pa še v Mozilli probu, pa Operi! sam to dvomm da bi blo krivo!
jAcKaSS

Zarad tega te bom enkrat okol kepe!! Pa Đekes, sej lahko na slo-techu spreminjaš barve - klkineš na nastavitve in pod stil spremeniš barvo, pa ne bo več siv ;)

Ja sej sm spremenu barvo! Zdej mam eno modro! Ni glih lepa, ampak sej nobena ni! Sicer je pa na slo-tech-u itak bl važna vsebina (da se mal vn izvlečm :D)!

Aja pa brez zamere uživač banan!
jAcKaSS

Izak ::

Je razlika med DVI in analognim vhodmo res tako velika? Rad bi izkoristu DVI ki ga pa prvi samsungov model nima.

Odločam se med :

SAMSUNG SyncM. 192V TFT 19" 0.29mm 1280

cena brez ive v sit: 138.000 sit

ter med

SAMSUNG SyncM. 193T TFT 19" 0.29mm 1280 SILVER

cena brez ive v sit: 156.00 sit

Kaj mi priporočate v rangu od 120000 sit do 140000 sit LCD, 17". Lepo prosim z DVI vhodom. Hvala lepa vsem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izak ()

boštjan ::

LG LCD 17" L1710B ali LCD 17" L1720B. 1710B je preverjeno dobra roba,1720B pa je lepši,oba imata DVI in VGA priključke.
Glede dvi in vga priklučka,če bi jaz kupo takrat LCD s samo VGA,zdaj ne bi mogel met 2 compa naenkrat prižgana. In tudi je razlika med DVI in VGA.recimo pri mojem 172T moram na vga priključku met frekvenco osveževanja na 70MHz,pi DVI,pa je vseeno.

rc-car ::

Kje bi se dalo tale dva LG-ja sprobat? Jih malo v BOFu?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

imi ::

Mislim da LG1720B nima DVI vhoda.

MRtwister ::

Kako pa mislis to pripeljat v Slovenijo? Kot jaz vem, gre na prepustnico do 50k brez da bi placal carine :)...

imi,na comtron strani piše da ga ma,najbolje pa da skočite pogledat,ker comtron je tudi v LJ

emkey ::

A bi kdo znal kaj več povedat/svetovat glede 19'' LCDja LG L1910B (kao Bussines) oz. L1910P (kao Professional). Specifikacije na papirju imata iste (vsaj odzivni čas) oz. zelo podobne. Je pa ''P'' dražji.

Zanima me, če kdo ve kje bi kakega od teh LCDjev lahko sprobal/videl v živo oz. če ga morda kdo poseduje pa bi morda kaj komentiral? Pa nobenega reviewa ne najdem... :|

Kakšno 19ko se dandanes vzame, tam v rangu do 200 jurjev recimo?

Jaz sem ene 10-20 postov nazaj povedal o svojih izkusnjah o LG L1910B . Odsvetujem.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

mile ::

Ima kdo/ je preizkusil Iiyama AS4612UT ?

rc-car ::

Tista dva LG-ja so stestirali tukaj.

A se samo meni zdi, al majo vsi novi 16ms monitorji slabšo sliko od starih 25ms (glede na teste po netu)?

Kako pa je sedaj z Samsungom 172X? Najprej so govorili za december, potem januar, ampak v trgovinah ga še vedno ni..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Če bi kdo rad imel priložnost kupit LG L1910B 19" kaj ceneje ima danes in jutri lepo priložnost, da to tudi stori!:D

Licitacija!

LP, Mihc

Izak ::

MRtwister narediš na več prepustnic in naprej veš kako...

PlayTheGame ::

Tudi jaz bom verjetno v kratkem "prešaltal" iz CRT na LCD. Imam čist preprosto vprašanje: Kater 17" LCD monitor do največ 140k sit je najboljši za igre, da je čim manj ghostinga v le teh? Kolikor sem do zdaj pregledal teste in tudi videl monitorje v živo, se še najbolj nagibam k Iiyami (všeč mi je slika), sam nevem kater model (k jih je ogromn) bi mi priporočili? :|
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

dne 20.01.2004 01:25:01 sem na tej strani podal link za dvema LG monitorjoma,čekiraj

The Yankee ::

Jest sm dons dubu Hyundaia Q17 DVI (vsi kabli so bli zravn, tud DVI:D ) in morm rečt da je zadeva super. Zaenkrat besede ghosting sploh ne poznam (upam, da bo tako tudi v prihodnje), malo pa me moti "počasnost" slike pri gledanju filmov, drugače pa nimam pripomb.........aja kupu pa sm ga u Mlacomu za 130.000
««
17 / 168
»»