» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
16 / 168
»»

boštjan ::

mogoče tu al pa comtron

Hehe ::

a je imel že kdo možnost sprobat DELL UltraSharp 2001FP? (20", 16ms,..)
oz. kje bi se pri nas lahko preizkusil omenjeni lcd :)

ANDRE1 ::

Zanima me kje bi se dalo najbližje kupiti Hercules920 PRO DVI. Vcasih je Herculese prodajal Jae ampak nič več. IN zanima me koliko so cene recimo cene v Avsriji nižje kot npr. v Sloveniji.Če kdo dobi podatek kje bi se dalo kupiti monitor naj prosim sporoči in tudi ceno.8-)
Lp: ANDRE1

Trubar ::

Tuki je ze toooooooooooolk tega vsega in oh in sploh d se ne znajdem vec. Dejte mi lepo napisat katiri LCD je najbolsi od 17" od 18" in od 19". Hvala
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2

Jackass ::

Od 17" je najboljši SONY SMD-HX73! Zlo dober je tut Hyundai Q17, ki je veliko cenejši!
Od 19" je najboljši SONY SMD-HX93!

Moje mnenje! Lahko ti pa še vsak pove svojga in na konc boš ugotovu, da boš mogu sam po firmah mal pogledat specifikacije, nato pa še v živo in se odločt, ker ma vsak svoj prov!

glej tudi firme:
LG
Samsung
NEC
Iiyama
Compaq 18" (če jih še majo v BOF-u, zelo lepa slika, dober odziv, samo malce brni)

Ne gledat (škoda cajta):
AOC
Prestigio
Benq
Acer
jAcKaSS

Mihc ::

Premišljujem o nakupu LCD-ja! Ogledoval sem si po Net-u in sem si ogledal monitor Samsung SM173T in se zaljubilj v to stavrico! :D
Zanima me ali ima že kdo ta monitor in če je z njim zadovoljen. Vesel pa bi bil komentarja tudi Vas osatlih, ki tega monitorja nimate, ali pa ste si ga ogledali kje v kaki trgovini in videli kako deluje.
Osnovne karakteristike!:D
Hvala za komentarje!

Lp, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

CoCkTAil ::

Zanima me kateri ekran bi si lastili, če nebi imeli omejitve v ceni in da je velikost ekrana od 19" do 21"... hvala

TribesMan ::

NEC 1960. Zadeva je srčkana, sam cena je mal huda. 21" je pa edin kakšn Samsung 213T sam mene ni prepričal z kvalitete, bi raje vzel NECa ki ima veliko boljšo sliko in tudi response time.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

CoCkTAil ::

Kje bi se ga pa dalo kupit? Pa kolk prbližn bi pršla cena? Uporabljam LCD NEC 1760NX in imam najbolše mnenje o njem, noben drug ekran mu ni blizu, a je 1960 enak (sam večji)?

Enak zihr ni! Verjetn ma slabši odzivni čs! Vsaj pr večini 19" je tko, da majo sicer večji kontrast, ampak slabši odzivni čas!
jAcKaSS

Nec 1960 pride okoli 250kSIT... je pač profi zadeva in ma tud profi ceno. Ampk vreden vsakega dinarja.

LP

TribesMan

MIHC: za samsunga naj bi nekako veljalo da sta starejši seriji 172 in 192 boljši kot novejši 173 ter 193. Tudi ja se odločam za nakup monitorja in sem po internetu pregledal mnogo strani o samsungu 172T in so ga povsod dobro ocenili. Ja osebno se bom odloču rajši za 172T. Pa še podatek da naj bi imel 173T kontrast 700:1 mislim da ne drži, saj je na mnogih straneh podan podatek 450:1.
lp : ANDRE1

helowsa ::

NEC 1960 NX se da dobit za cca 200.000.
Hercules Prophetview 920 PRO Dvi pa 115.000 SIT.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: helowsa ()

Helowsa mi lahko prosim poveš kje se da dobiti herculec 920Prod Dvi.
lp:NDRE1

pingec ::

a kdo ve ce majo v comtronu res 17" lcdje za okoli 90k?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

tomaxxx ::

v igri imam iiyam PLE 481S-S in LG L1910B

ce ima kdo izkusnje z katerim od teh dveh naj mi prosim mal "pomaga".
Bil sem ze skora 100% za iiyamo, vendar mi je par trgovcel precej imel za povedat cez uvoznika (acord-92), poleg tega te iiyame ni nikjer za videt, ker je povsod po narocilu, kar se mi zdi precej podobno kupovanju macka v zaklju (vsake oci imajo svojega malarja).

Kar se pa tice LGja pa nisem zaenkrat se nic slisal govort cez njega, in tut upam da ga bom lahko vsaj videl (prizganega) prej preden ga kupim(ce ga kupim).

vsekakor dobrodosli komentarji :)

Marjan ::

Prižganga imej oba, enega ob drugem in primerjaj.

Najbolj ziher.

perci ::

tomaxxx: Monitor nujno najprej poglej v živo preden ga kupiš. Drugače raje ničesar ne kupi.

Če imaš to možnost, ki jo Marjan omenja je pa sploh super, še posebej če je dual grafična in gledaš klon slike. Če ti to rata, naredi še Slo-Tech test.

to bi blo zelo lepo ja, ampak kot pravim, iiyamo imajo povsod le po naročilu, sepravi je treba najprej nekaj vplačat vnaprej, da ga bom potem ziher vzel.
LGja pa imajo v comtronu, tko da za to nebo problem sprobat.

mile ::

A je kdo ze sprobal NEC-a 1860 ?

Je dober samo predrag. Pa malo me moti njihov ne prav ličen design.

LP

TribesMan

helowsa ::

ANDRE1 : Poglej pod zasebna sporočila.
tomaxx : Že LG 1810B se je precej slabše odrezal kot 1710B (ki ga sicer precej hvalijo), tako da res preveri, kaj je z 1910B. Predvsem je problem odzivni čas in neenakomerna osvetlitev.

lp, D

nicjasno ::

Tega 19" LG lcd-ja smo nabavli v firmi za prikaz zive slike na spodnji postaji vzpenjace.

Za desktop monitor je slika OGABNA . Razmazana in grda. Odsvetujem. Res pa , da je za 19" poceni.

koncno eden ki je povedal tako kot se vidi za LGja, tudi sam nisem bil ravno impresioniran.
Poleg tega pa sem zvedel da v sloveniji ne zastopajo vec iiyame, vsaj z strani accord92 ne, ker naj bi imeli full probleme z dobavo in servisom. Skoda, ker so dobri monitorji (bili!?).

Upam da bom imel v tujini (AUT) kaj vec srece z 19" lcd-ji.

Poleg tega pa sem zvedel da v sloveniji ne zastopajo vec iiyame, vsaj z strani accord92 ne

kje pa si to zvedel?

tomaxxx: Kupu monitor, preizkusi, če ti ni všeč vrni v roku 8 dni! Po zakonu o varstvu potrošnikov ima vsak kupec 8 dnevno preizkusno dobo in ti morjo na tvojo željo izdelek vzeti nazaj, ga zamenjati ali pa ti vrniti denar!
jAcKaSS

Po zakonu o varstvu potrošnikov ima vsak kupec 8 dnevno preizkusno dobo in ti morjo na tvojo željo izdelek vzeti nazaj, ga zamenjati ali pa ti vrniti denar!

In kje točno v zakonu o varstvu potrošnikov to piše? :\

To določilo namreč velja samo za prodajo po pošti.

edit: ok, on očitno kupuje po pošti :D - my bad

še en edit: po ponovnem branju dobivam občutek, da ne kupuje po pošti, ampak da mora kao dat nek avans, da bo kupil??? Nič jasno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Jackass,poskusne dobe ziher ne,ampak ,če z izdelkom nisi zadovoljen,takrat ti morajo zamenjat blago ali pa vnit keš,samo ti moraš navest razlog zakaj,ne pa kar prinest nazaj pa rečt:dajte mi dnar nazaj,jaz nisem zadovoljen z izdelkom

Ni nič govora o tem, da ne bi bil zadovoljen, če gre za prodajo po pošti ti morajo vrnit keš v vsakem primeru, ne glede na to kake vzroke imaš, ker je tvoja pravica odstopit od pogodbe.

43. člen

Pri prodaji blaga po pošti ima potrošnik pravico, da v osmih dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v osmih dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

nisem mel v mislih poštne prodaje;)

Hehe ::

na vratih štacune pa piše: kupljenega blaga ne menjamo! (jst se nebi glih na tale člen zanašal...)

pa še kako hitro ga menjajo,ko inšpekcijo pokličeš

mile ::

Pa je kdo sprobal tega NEC-a 1860? Ker baje je ghosting kar očiten... Sicer igric ne igram, samo včasih se pa kakšna urica vseeno uniči na ta način :))

Pa meni se ne zdi ravno grd, eleganten pa priznam da ravno ni...

Bil sem v Harvey Norman-u in sem si ogledoval monitorje! Tam mi je bilo zelo všeč, ker imaš možnost primerjat monitorje med seboj. Sem si ogledoval monitor Benq Fp731 in sem ga primerjal z ostalimi in moram vam povedat, da nisem videl kakšne velike razlike od ostalih oziroma nobene, celo boljši se mi je zdel. Zanima me Vaše mnenje o tem, zanima pa me še posebno zato, ker je prej nekdo omenil, da je ogledovanje Benq-a zguba časa!:D

Je pa res, da nima DVI-ja, ostale "uradne" karakteristike pa so čisto običajne!

Torej kaj menite ostali!

LP, Mihc

smirnof ::

u herviju majo vse monitorje vezane na en komp, tko da ne morš primerjat
EJ6

Ja, to je res, pa še nastavlen je vsak mal drgač! Probi kšnga prodajalca kej vprašat, pa pol povej kolk je kej kul!>:D

Men so se zdel tisti monitorji v Harveju od Benq-ja bl slabi! Pa tut če se odločš za kšn monitor tm, ga pejt raj drgm kupt, ker je v Harveyu vse nekje 10% dražje kt drgje (ok razn Win XP, ki so kar 100% dražji)!
jAcKaSS

no pri meni je zdaj stvar taka da smo zbrali krepkih 200k in si rekel da bom invstiral v res dober monitor, ter prisel do zakljucka da bi bil to Sony HX93, ze po karakteristikah krepko izstopa, pa se okrog garancije je vecina rekla da je ok. Imel se moznost videti HS93 in me je slika navdusila:)
In nastane problem da je teh monitorjev zmanjkal (HX93) ;( , in po podatkih parih trgovcev naj bi bil dobavljiv nekje v 14dneh do enega meseca ali se malo cez :'( . Najugodnejso ceno sem pa nasel ravno na enaa.com (222k)

footprint ::

Hudiča! Res ste se razpisali. In prav gotovo nimam cel teden časa da preberem vse objave, zato raje vprašam in če že drugič sprašujem isto se opravičujem.

Pri vseh podatkih, ki jih zasledujem pri nakupovanju LCD ekrana mi manjka, meni kar pomemben podatek.
Življenska doba LCD ekrana oz. nasploh tranzistorja, saj si ne želim žez 5 let nekih pikic po ekranu.

Verjamem da so lahko dobe precej dolga vendar dvomim da so daljše od CRT ekranov (saj nam je poznano da imamo še danes delujoče ČB ekrane da ne rečem televizorje 20 in več let stare).
Mislim da se govori, da je življenska doba LCDja cca 20.000 ur.
Od česa pa je odvisna življenska doba pa mi ni jasno. Morda od časa delovanja ali od števila prižiganj.

Sprašujem vas ali vesta ali mi bo LCD crknil hitreje če bo prižgan 24h/dan ali če ga bom prižgal 24x/dan???

Če pa mi dovolite da izrazim svoje mnenje o LCD ekranih bom pa takole povedal:
Kupil sem si NEC 1960NX in je star 14 dni.
Ekran je velik prav tako kot njegova cena, vendar če preračunam koliko tranzistojev sem dobil za to ceno potem niti ni tako drag. Kvaliteta LCD ekranov napram CRT se mi zdi neprimerljiva, saj sta ti dve tehnologiji tako različni, da je več kot očitna razlika tudi pri delu z napravama. Osebno mi je slika, barve in nasploh kvaliteta ljubša pri kvalitetnem CRTju (uporabljam še 22'' Iiyama 510 PRO). Za LCD bi rekel da ima metalik barve, svetilnost kot sonce (komaj gledaš vanj), odzivnost pa zaspano (slika se premika kot bi ime slow motion) seveda vse v primerjavi z CRT. Plazma se mi zdi že bolje vendar pa v računalništvu ne vem kdaj bomo lahko kaj takega videli.
Zelo vesel sem pa, da je ekran dead pixel free, kajti ko berem oglase in izkušnje drugih z mrtvimi pikami me kar srh obletava. Lepo je imeti ekran, ki je zanesljiv in te nič ne moti na njem.
Neverjetno mi je prisotnost LCD ekrana povrnila delovnega prostora na mizi, kjer sedaj resnično lahko uživam in imam prostora za roke in tipkovnico več kot kdaj koli. Velikaaa prednost!

To so moja videnja in izkušnje z LCD ekrani. Morda sem komu dal pobudo da kupi LCD ali pa ostane zvest CRTja do naslednjih tehnologij.

Lep pozdrav vsem,
;-)

MilkyWay ::

Življenjska doba LCD monitorja je 20.000 do 30.000 ur. Precej malo, glede na to kakšne so cene LCD-jev.

Ghero0 ::

To me pa prou živcira. Po dolgem času izbiranja monitorja, prebiranju nešteto mnenj, glavo razbijajočem razmišljanju, nabiranju keša,...itd se človk končno odloč za en monitor, vid aha ga ma neki trgovin na cenikih, mal pokliče in pol nč! Ja nimamo, mogoče bo ta mesec, bla bla bla,... mislm pa kaj majo pol miljon stvari na cenikih če se pol stvari sploh ne da dobit! ;(( Kok bedno!
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Katerega kupuješ?

Mislu sm LG 1710B. Ta naj bi bil se kr dobr, vsaj po mnenjih, pa kr ugoden je...

footprint ::

Žal je res tako, da naši trgovci na cenike namečejo vse kar pri svojih dobaviteljih dobijo. Tako, da sem pri kupovanju svojega monitorja opazil da v večini trgovin če prideš s kešom po veliki 19+ inčni ekran LCD seveda, greš domov brez njega. Saj je dobavni rok 14 dni (navadno 2 v mesecu nekje tudi manj).

Ker sem svoj monitor naročil v novembru in sem ga dobil tako po božiču sem bil kar presenečen saj sem bil prepričan da bo šel po novem letu prišla pošiljka iz Nemčije.

Mogoče se lahko mal tolažmo da bo kmalu boljš EU pa to.

Ghero0 pojdi si ogledat ta monitor v JAE, kjer ga imajo rastavljenega. Tudi jaz sem premišljeval o tem monitorju, sam ko sem ga šel pogledat, je bila čudna slika, kajti slika je utripala, oziroma je bila nemirna. Smo probali kaj rešit z osvežovanjem, pa ni bilo nič boljše!
Tudi mene zanima, ali ima že kdo ta monitor in če se njemu tudi kaj takega podobnega dogaja.

LP, Mihc

Hahaha fantje, pa je slučajno kdo že preračunal koliko je 20000ur? Po mojih izračunih to pride pri moji povprečni "obremenitvi" 8h na dan (kar pomojem ni glih malo), okoli 7 let. Zdej mi pa povejte kater CRT monitor bo po 7 letih še uporaben? Ker če še ne veste, pri CRT ekranih kvaliteta slike z leti upada, še posebej ostrina slike, pa tudi svetlost in kontrast z leti izgubljata na pomenu.

Pri LCDju pa nikoli ne bo upada kvalitete v ostrini slike, tudi kontrast bo ostal nespremenjen, edino kar je se manjša svetlost, ki pa je odvisna od vgrajene žarnice (oziroma bolje rečeno svetila, ker tisto notri je neke vrste hladna katoda), ki se jo da pri vseh ekranih menjati.

Tako da ne vidim problema v tem da bi ekran zdržal premalo.

Drgač sem pa jest svojega 17" CRTja uporabljal 6 let (Nokia 447XPro trinitron katodna cev) pa za njega sem dal okoli 160kSIT ko sem ga kupil... in raje ne omenjam da je kvaliteta slike zelo upadla. In z brez problema si upam trdit da bo LCD čez 6 let v boljšem stanju kot kirkoli CRT kupljen isti čas.

LP

TribesMan

Ok, bom pol skoču v Jae ga pogledat. Morm priznat, da ga res še nikjer nisem vidu razstavlenga in delujočga. Tenx za info!

Blade ::

Slika v JAEu utripa čisto na vseh LCDjih, prav tako na CRT iiyami .. ne vem kako lahko poj pričakujejo da bo kakšen kupil LCD, saj vsak misli da je težava prav v LCDju. Jest mislim da slika skače zaradi razdelilca in verjetno bo držalo (edinole Samsung je bolj odporen na slab signal).
Drugače imajo pa v JAEu 1710 (ne B), razstavljene imajo pa samo 15" .. vsaj takrat ko sem bil jaz tam.

V JAE sem bil v sredo, prvi dan po inventuri. 100% Je bil model 1710B, je pa res, da sem opazil, da tudi Samsung, SM 172V , ki je bil polega LG-ja utripa. Morda je pa res kriv razdelilec.:\
Je pa tudi res, da je bil poleg teh dveh LCD-jev tudi neki drugi 18"LCD (ne vem firme in modela), ki je bil tudi priklopljen na isti razdelilc, pa ni utripal.
:\

LP,Mihc

Wox ::

Ghero0: LG-ja 1710B imam zdaj že več kot mesec dni. Moje izkušnje z njim so več ali manj pozitivne. Ne vem o kakšnem utripanju govorite, ker utripanja ni, čeprav ga imam priklopljenega na analogni vhod. Sicer pa takole:

+ geometrija
+ hitri odzivni čas
+ 0 dead pixels (vsaj do sedaj)
+ barve so mi všeč
+ 2 USB
+ DVI vhod
+ nič glavobola, čeprav delam z računalnikom dnevno cca. 8 ur

- neenakomerna osvetlitev (ob levem in desnem robu preveč, zgoraj in spodaj premalo)
- majhno število barv, kar se pozna pri sivinskih prehodih (no, to je pač minus vseh LCDjev)
- ni prilagajanja zaslona po višini
- pri nižjih ločljivostih od priporočene je slika razmazana (tudi to je minus vseh LCDjev) in s tem ima probleme nicjasno na spodnji postaji vzpenjače

Lp

No pa se je koncno oglasu tut en s tem LGjem:))

Kok pa je moteča ta neenakomerna osvetlitev? Se nanjo navads al jo skos opazis? Pol priporocas nakup?
««
16 / 168
»»