Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
poly_salama ::
Ze par dni se trudim najti kaksen review za LG M2762D monitor. Ce kdo najde kaksen review al pa ima izkusne z njem se priporocam!
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
kmetek ::
Zelo v redu je. Nimaš kaj zgrešiti.
Pa nikar ne nasedat tem Mimovrste akcijam, redna cena ni nikoli 429EUR, priporočena MPC je 379,90.
Pa nikar ne nasedat tem Mimovrste akcijam, redna cena ni nikoli 429EUR, priporočena MPC je 379,90.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
PrimozR ::
O poglej ga zlomka, tukaj je pa cena 368 EUR... Kaj je torej point izpostavljanja 'neveljavne' cene??
zile ::
Fora je v tem, da dajejo 430€ redno ceno, kar očitno ni, kot pravi kmetek.
Se pa folku fajn zdi, da je spletna cena kar 60€ manjša Uaaa, gremo nabavit.
Se pa folku fajn zdi, da je spletna cena kar 60€ manjša Uaaa, gremo nabavit.
Ja, manjša je, pa tista, ki 'velja' (so posebni pogoji, kjer velja spletna cena ampak je to praktično irelevantno). Na foro znižanja gre pa itak OGROMNO spletnih trgovin. poglej raje SOlo.si, oni po ceni razvrščajo celo po redni ceni, kar naredi fsckup z listo artiklov.
mare4444 ::
kateri lcd monitor je boljši nakup za 200EUR LG W2452TX ali LG W2361V? tudi drugi predlogi so dobrodošli.
pa še to me zanima koliko bi bila vrednost monitorja Samsung 940FN? nov je bil 87k sit.
pa še to me zanima koliko bi bila vrednost monitorja Samsung 940FN? nov je bil 87k sit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mare4444 ()
MrStein ::
Pred nekaj dnevi se je še prodajal za 241 EUR. Odvisno kak starega imaš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
aco111 ::
Evo tudi jaz iščem LCD monitor okrog 200EUR. V tej temi je že tolko monitorov blo omenjenih da joj, zato prosim povejte katerega. Al najbolje da grem naprimer v MB v BigBang pa gledat po slikah pa tak, kateri mi se najbolj dopade (slika/videz)?
Malo gledam Newegg komentare monitorjev še.
Lp. Allesandro.
Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aco111 ()
Evo tudi jaz iščem LCD monitor okrog 200EUR. V tej temi je že tolko monitorov blo omenjenih da joj, zato prosim povejte katerega. Al najbolje da grem naprimer v MB v BigBang pa gledat po slikah pa tak, kateri mi se najbolj dopade (slika/videz)?
Ne, ker imajo tam neuporabno sliko gor. Če sploh.
Motiti se je človeško.
deejay2 ::
Folk, kam hodte gledat monitorje pred nakupom? To je prou katastrofa tle v Kranju...greš v Merkur in majo ene 4 monitorje, pa še to nobenga prikloplenga, v Big bangu jih sicer majo nekej več vklopljenih, potem greš še v un media market al kaj je in majo neomejeno število TV-jev, monitorjev pa le kake 4...da ne omenjam to, da so vsi ti monitorji samo TN, tako da o kakem S-IPS lahko samo sanjaš. Prosim za kak nasvet, kje se da dobre monitorje ogledat? Ker monitor na slepo preko interneta ne mislim kupovat.
Ne rabiš.
Ampak ga kupiš, pogledaš, če ni OK, vrneš.
Pa pol povzameš ugotovitve in nam sporočiš... ;)
Sicer vzame čas, ampak obisk v trgovini tudi, razen tega lahko v miru doma testiraš, ne pa v kaosu trgovine.
Ampak ga kupiš, pogledaš, če ni OK, vrneš.
Pa pol povzameš ugotovitve in nam sporočiš... ;)
Sicer vzame čas, ampak obisk v trgovini tudi, razen tega lahko v miru doma testiraš, ne pa v kaosu trgovine.
Motiti se je človeško.
Anton ::
Lp. Allesandro.
Vzameš Samsung P2250 nimaš kaj zgrešit
Ma ne vem če je lih pametno tkole na dom naročat in probavat monitorje. Jest bi še zmerej najrajš vidu u živo več monitorjev in se za enega potem odloču...Precej zamudna, pa tudi ne čist zastonj, je ta tvoja ideja MrStein :).
Vzameš Samsung P2250 nimaš kaj zgrešit
V glavnem koristil bom ga tak 8-12 ur dnevno. Včasih Photoshop, občasno kake igre pa tak.
V glavnem kupujem ga za dve tri leta najmanj.
Torej Samsung P2250, ok bom še pogledal monitore pa bom se odločo.
Lp. Allesandro.
Ma ne vem če je lih pametno tkole na dom naročat in probavat monitorje. Jest bi še zmerej najrajš vidu u živo več monitorjev in se za enega potem odloču...Precej zamudna, pa tudi ne čist zastonj, je ta tvoja ideja MrStein :).
Hodit po trgovinah, kjer vidiš 4 monitorje kak predvajajo zmazke od Winamp-a pa ni?
Hja, saj sem rekel, da ni lahko...
Motiti se je človeško.
christooss ::
Jo
Odločam se za nakup 24" monitorja. A je to smotren nakup napram 22"? Je boljš vzet 1920x1080 al 1920x1200? Ima mogoče kdo predlog za nakup monitorja, ki ima dobro razmerje med kvaliteto in ceno?
Odločam se za nakup 24" monitorja. A je to smotren nakup napram 22"? Je boljš vzet 1920x1080 al 1920x1200? Ima mogoče kdo predlog za nakup monitorja, ki ima dobro razmerje med kvaliteto in ceno?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
žalb ::
Pozdrav!
Kupujem nov čarunalnik, rabil pa bom tudi nov monitor. Odšteti nameravam 200 do 250 EUR. Sicer vem, da bi bilo najbolje iti do kakšne trgovine in v živo pregledat kakšna je ponudba, vendar sem od najbližje trgovine z dovolj veliko ponudbo preveč oddaljen, da bi se mi to ljubilo. Tako, da se bom moral zadovoliti z informacijami z interneta.
Gledal sem ta monitor: http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
Kolikor opažam imajo vsi monitorji v tem cenovnem rangu precej podobne karakteristike. Pomeni to, da je vseeno katerega vzamem ali so med temi navidez zelo podobnimi monitorji v praksi kakšne očitne razlike?
Edina stvar, ki me malo skrbi je kot pri katerem slika ni popačena. Namreč, monitor bo namenjen tudi gledanju TV, kjer bom imel lahko glavo tudi nekoliko nižje od monitorja. Za Samsung SyncMaster P2450H (link zgoraj) ne najdem podatkov ali se lahko nagne ekran "naprej", tako da bi ga gledal naravnost. Kar se tega tiče bi bil verjetno bolj primeren ta monitor:
http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
Vendar ima prvi nekoliko krajšo "globinsko" razdaljo podstavka, kar mi bolj ustreza. Pa še dizajn mi je lepši ;)
Zanimajo me predvsem vaše morebitne izkušnje s Samsung SyncMaster P2450H oz. predlogi za kakšen drug 23 ali 24 inčni monitor.
Hvala za odgovore.
Kupujem nov čarunalnik, rabil pa bom tudi nov monitor. Odšteti nameravam 200 do 250 EUR. Sicer vem, da bi bilo najbolje iti do kakšne trgovine in v živo pregledat kakšna je ponudba, vendar sem od najbližje trgovine z dovolj veliko ponudbo preveč oddaljen, da bi se mi to ljubilo. Tako, da se bom moral zadovoliti z informacijami z interneta.
Gledal sem ta monitor: http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
Kolikor opažam imajo vsi monitorji v tem cenovnem rangu precej podobne karakteristike. Pomeni to, da je vseeno katerega vzamem ali so med temi navidez zelo podobnimi monitorji v praksi kakšne očitne razlike?
Edina stvar, ki me malo skrbi je kot pri katerem slika ni popačena. Namreč, monitor bo namenjen tudi gledanju TV, kjer bom imel lahko glavo tudi nekoliko nižje od monitorja. Za Samsung SyncMaster P2450H (link zgoraj) ne najdem podatkov ali se lahko nagne ekran "naprej", tako da bi ga gledal naravnost. Kar se tega tiče bi bil verjetno bolj primeren ta monitor:
http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
Vendar ima prvi nekoliko krajšo "globinsko" razdaljo podstavka, kar mi bolj ustreza. Pa še dizajn mi je lepši ;)
Zanimajo me predvsem vaše morebitne izkušnje s Samsung SyncMaster P2450H oz. predlogi za kakšen drug 23 ali 24 inčni monitor.
Hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: žalb ()
Gledam še malo naslednje modele:
- Samsung 24" P2450H
- Samsung 22" P2250
- LG 24" W2452TX
- SAMSUNG 24" P2450H
- LG 24" W2453V (W2453V-PF)
- Samsung LCD 24" SM2494HM LS24KIQRFV/EDC
- Samsung 24" SM2443NW LS24MYNKBBA/EN
Katerega, al katerega drugega?
Lp. Allesandro.
- Samsung 24" P2450H
- Samsung 22" P2250
- LG 24" W2452TX
- SAMSUNG 24" P2450H
- LG 24" W2453V (W2453V-PF)
- Samsung LCD 24" SM2494HM LS24KIQRFV/EDC
- Samsung 24" SM2443NW LS24MYNKBBA/EN
Katerega, al katerega drugega?
Lp. Allesandro.
jest10 ::
si temeljito pogledal za dobre cene? kaj če boš nekje 1EUR ceneje dobil?
Bolje kot pa 20€ dražje pri vas
Bolje kot pa 20€ dražje pri vas
Hah, PWN! :>
Ne gre se za ceno, gre se, da je čim boljša slika, kvalitetnejša, vzdržljivost itd..
Lp. Allesandro.
Eno vprašanje, kako nej usposobim radeona 9600, da mi bo v win 7 prikazoval resolucije nad 1280x1024? V XP-jih mi lepo kaže vse tja do resolucije 2000xnevemkoliko...Verjetno bi mogu met nove driverje, ampak sm naložu ene od te grafične za win 7 in mi sistem tud kaže, da je prepoznal grafično, ampak resolucije pa ni taprave. Gre se mi za to, da bom prepričan, a bi mi ob nakupu novga monitorja le-ta delal...
Matev ::
jaz imam radeona 9600xt in mi lepo prikazuje 1920x1200px
verjetno je odvisno od tega kakšen monitor imaš priklopljen in koliko ta monitor podpira
grafične so že lep čas zmožne celga hudiča
verjetno je odvisno od tega kakšen monitor imaš priklopljen in koliko ta monitor podpira
grafične so že lep čas zmožne celga hudiča
Zanimiv je to, da mam na isti mašini naložene dvoje windowse..in pr obeh windowsih je torej isti monitor, ki sicer najvišjo sliko podpira 1280x1024, ampak pri xp-jih kaže drsnik za resolucijo še višje resolucije. Jst si to tko predstavlam, kot da nimam dobrih driverjev na 7.
Nastavitve, ki so večje resolucije se nastavlja tule:
Na namizju: Desna miškina tipka -> Ločljivost zaslona -> Dodatne nastavitve -> Monitor (zavihek) -> (odkljukaj) Skrij načine, ki jih monitor ne more prikazati.
S tem sprostiš vse resolucije :D
Lp. Allesandro.
Na namizju: Desna miškina tipka -> Ločljivost zaslona -> Dodatne nastavitve -> Monitor (zavihek) -> (odkljukaj) Skrij načine, ki jih monitor ne more prikazati.
S tem sprostiš vse resolucije :D
Lp. Allesandro.
Hm...tole kar si ti povedal je za XP, mene pa XP-ji čist nč ne motjo, ker uporablam zdej win 7..in za njih me zanima, če se bo pol kej spremenilo, k bi kupu nov monitor in bi se ob priklopu tisti drsnik za resolucijo povečal na nove, višje resolucije.
PC-Freak ::
Kupujem 24" monitor in me zanima mnenje za BenQ G2420HDBL
Link na spletno stran od proizvajalca!
Je ta monitor OK, ali ne?
Uporabljal se bo za internet, pisanje in za igre!
Hvala
Link na spletno stran od proizvajalca!
Je ta monitor OK, ali ne?
Uporabljal se bo za internet, pisanje in za igre!
Hvala
No gledal sem malo naokrog, pa zgleda, da bom vzel Samsung P2450H 24". Ma kdo kako pripombo na tale monitor?
Lp. Allesandro.
Lp. Allesandro.
T-Majo ::
Dell 2209WA - 230 EUR
22" 1680x1050 , e-IPS matrika
http://geizhals.at/eu/a403665.html
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/moni...
Obstaja še takšen 24' Dell z HD? Pač normalno z višje ceno (cca. 50€)?
Kako je s temi HDMI priklopi danes, a je slika boljša kot pri DVI? Namreč moja grafična nima HDMI priklopa, tako da lahko priklopim samo DVI in VGA monitorje na njo.
Ashrack ::
Kako je s temi HDMI priklopi danes, a je slika boljša kot pri DVI? Namreč moja grafična nima HDMI priklopa, tako da lahko priklopim samo DVI in VGA monitorje na njo.
HDMI=DVI+AUDIO
Je vseeno ce na DVI furas.
....
Kowy ::
V kratkem nameravam kupiti 26" ali 28" monitor. Pred parimi dnevi smo domov dobili letak od Hoferja in v ponedeljek imajo v ponudbi 26" monitor za 249€ in 3-letno garancijo ( http://www.hofer.si/si/html/offers/2867... ). Kako se kaj ti "Q" monitorji obnesejo? Po brskanju po spletu sem izvedel, da naj bi blo to ene vrste Gericom. Ga ima že kdo (se mi zdi, da so jih že enkrat imeli iste v prodaji par mesecev nazaj)? Kakšna je kaj razlika med tem monitorjem in npr. LG-jem (LG W2600H), ki ga imajo pri Mimovrste za 320€? Uporabljal bi ga za delo z AutoCAD-om, za gledanje TV, internet ter občasno kakšna igra. Gledal sem tudi 28" monitor Hanns.G HG281DJ, ki ga imajo pri chiptrade.si za 332€ ( http://www.chiptrade.si/izdelek_Hanns-G... ). Katerega bi se bolj splačalo kupiti? Če bi bil 28" kvalitetnejši, mi tudi ni problem dati še 80€ zraven. Vendar je tukaj tudi moj limit. Za katerega bi se odločili vi?
Kako dolgo današnji TN monitorji zdržijo kvaliteto slike, kot jo majo na začetku? Kupujem nov monitor in se mal bojim, da bi bla slika čez leto ali dve že slabša. Trenutno mam 19" PVA monitor in slika v primerjavi z ogledanim Dellovim 24" TN-jem ni slabša, prej nasprotno...samo bojim se, da bi mi ta Dellov TN v prihodnje dajal slabšo sliko kot na začetku. Ima pa tudi samo 2 žarnici zadaj, s čimer se prihrani pri elektriki, samo morda to vpliva na sliko čez par let, ki je lahko slabša..
A so sicer TN matrike danes boljše od PVA matrik izpred 4 let? Ker mi je res čudno, da ima moj PVA domači monitor po 4 letih slabšo sliko kot jo recimo opažam pri novih TN.
bluefish ::
Boljše niso, so se pa seveda izboljšale in za povprečnega uporabnika skorajda ni razlike (izjema je vidni kot pri večjih ekranih).
Ja, pri večjih od 8 colov se že ful opazi ... ;)
Motiti se je človeško.
Matev ::
jaz na 22inčnem wide (en izmed zaslonov v službi) ne opazim nikakršnega slabega vidnega kota - pa je TN
8 colov? kok inčev je to?
Ja men je najbolj pomembna ostrina slike, ne tolk zlo to, da monitor kakšno barvo ne prikaže čisto to potankosti natančno. Ostrina se je pa kar izboljšala pri teh novih TN monitorjih kot vidim.
Ja men je najbolj pomembna ostrina slike, ne tolk zlo to, da monitor kakšno barvo ne prikaže čisto to potankosti natančno. Ostrina se je pa kar izboljšala pri teh novih TN monitorjih kot vidim.
jaz na 22inčnem wide (en izmed zaslonov v službi) ne opazim nikakršnega slabega vidnega kota - pa je TN
Slabo to gledaš...
bluefish ::
Ja, pri večjih od 8 colov se že ful opazi ... ;)Kot sem rekel, povprečni uporabnik (ne ST-ja), ki po večini sploh ne pozna slabosti.
Ja, tile "povprečneži" so res hecni.
Sem imel na drugem forumu pogovor o novem laptopu, ki ga je en kupil, pa vprašam za vidni kot in pravi, da je odličen, ne vem kak širok, da se nič pomanjkljivosti ne vidi.
Pa ker je šlo za TN, sem rekel, da ne verjamem, naj da video posnetek (ali je video on predlagal, se ne spomnim).
Pol pa na posnetku malo zaokroži (ampak ne več kot 40 stopinj stran) in je slika na monitorju večinoma v negativu...
Preneseno v pisarno:
- "In v oranžnem stolpcu vidimo vrednosti, ki..."
- "Ej, kaki oranžni stolpec? Na mojem monitorju so le zeleni, modri in vijoličen stolpec!?"
- "Huh? Jaz vidim beli stolpec na turkiznem ozadju. A vidva gledata isti dokument???"
;)
Sem imel na drugem forumu pogovor o novem laptopu, ki ga je en kupil, pa vprašam za vidni kot in pravi, da je odličen, ne vem kak širok, da se nič pomanjkljivosti ne vidi.
Pa ker je šlo za TN, sem rekel, da ne verjamem, naj da video posnetek (ali je video on predlagal, se ne spomnim).
Pol pa na posnetku malo zaokroži (ampak ne več kot 40 stopinj stran) in je slika na monitorju večinoma v negativu...
Preneseno v pisarno:
- "In v oranžnem stolpcu vidimo vrednosti, ki..."
- "Ej, kaki oranžni stolpec? Na mojem monitorju so le zeleni, modri in vijoličen stolpec!?"
- "Huh? Jaz vidim beli stolpec na turkiznem ozadju. A vidva gledata isti dokument???"
;)
Motiti se je človeško.