» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
150 / 168
»»

4TecH ::

Hm, po branju te teme, me je malo minilo glede U2410 - vecina ima probleme z njimi (neenotnost barv je najvecji problem).

Zdaj pa nevem, ali naj pocakam se eno leto, na nove modele, ali zdaj vzamem enega z TN. Kaj bi recimo bilo primerno s tele liste?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4TecH ()

Dr_M ::

Vzemi HP LP2475W. Je dal vse poporodne tezave ze skozi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Curious ::

Ima kdo kakšne izkušnje z Acer B273HU? Ali je sploh dobavljiv v Sloveniji? 30" so dokaj dragi 1920x1080 ali 1920x1200 se mi zdi pa malce malo za 27" monitor.

PrimozR ::

Vzemi 24''?

Sem se napačno izrazil, 1920x1200 mi je premajhna resolucija...ni vezano na velikost LCD-ja.

2x20 oz. 2x24? :D

PIPI, če le gre bi imel en sam monitor saj za 2x24 nimam prostora.

Matev ::

30 inčnega bi ti priporočil

Matev lahko malce bolj utemeljiš svoj predlog. Tudi sam si želim 30" (že dolgo imam ogledanega LG w3000h) vendar so vsi nad EUR1.000.
Ali res ni drugege primerne velikosti, ki ima tudi večjo resolucijo od 1920x1200?

lisjak ::

v hoferju je za 245EUR 26 inčni monitor ... zgleda kar v redu (2ms, 10.000 kontrast, hdmi, 3 leta garancije ...)

ma kdo izkušnje z njim?

sebas4 ::

Prebiram ta forum, pa tuje strani....odločitev je težka. Kaj priporočate iz iskušenj. Rabim namreč kar se da dober LCD 42", za cca 700EUR - 750EUR. Nekateri hvalite phillips (680EUR), LG(744EUR) pa ima po podatkih prizvajalca boljsi kontrast in odzivni čas. Po tujih forumih hvalijo panasonic in samsung.

No, če je tu kak poznavalec, kaj mi svetuje do 750EUR.

Hvala

PS (hdmi, dvb-t, mpg4, vga, izhod za slušalke, izhodi za zvočnike..sorround, usb)lepa slika in da se ne kvari, to so obvezne sestavine.

krucymucy ::

Za 40 evrov vec svetujem Samsunga LE40B650.

Ashrack ::

Zanima se za nakup 23" ali 24" LCDja za okrog 200EUR. Racunalnik primarno rabim za gledanje HD filmov, programiranje ter nazadnje igranje iger.
Problem pa nastane pri igranju igric. Saj tak monitor ima veliko vecjo resolucijo od trenutnega 19" WS LCDja. Je kaksna moznost da igras igrice na manjsi resolucije s tem da ti kvaliteta slike ne trpi? V mislih sem imel recimo da bi v igri zbral manjso resolucijo in jo potem monitor ne bi razpotegnil cez cel zaslon.

Imam pa Radeon 4850 512MB, Ph II 720@3500MHz
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

kmetek ::

lol za okrog 200EUR, pa vi ljudje res ne veste, da ko se gre za oči se ne bi smelo varčevati?

....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

bluefish ::

Povprečen TN, skratka nič posebnega.

BF
pa je dober za svoje denar ali se priporoca kaksnega drugega?
....

Pri TN matrikah je praktično vseeno, izbereš takega, ki ima kolikor toliko dobre možnosti naklona in nastavljanja višine. Sami ekrani pa se ne razlikujejo kaj dosti, sploh ne pri istem proizvajalcu.
Kljub vsemu pa raje išči takega, ki ima vsaj 170/170 kot - cena je malo višja, samo se pri tej velikosti vsekakor pozna.

men se gre vecinoma za vertikalni kot, ki ga ta monitor ima 160. Gledal bi ga s postelje ki je na visini 48cm+jaz ki gor lezim, miza je pa na visini 77cm.
Bo v tem primeru 160 vertikalni kot dovolj?
....

lol za okrog 200EUR, pa vi ljudje res ne veste, da ko se gre za oči se ne bi smelo varčevati?

Kako točno je LCD za 200 € za oči drugačen, kot LCD za 500 €? Razen barv, ki so pa v tem primeru irelevantne. Ne mešaj cene z različnimi tehnologijami (LCD/CRT).

Se bo kar poznala neenakomernost barv in prehod črnine v sivino.

men se gre vecinoma za vertikalni kot, ki ga ta monitor ima 160. Gledal bi ga s postelje ki je na visini 48cm+jaz ki gor lezim, miza je pa na visini 77cm.

Za kakršnekoli razlike v višini vzemi karkoli, kar ni TN. Pri TN se precej pozna že 10-20 cm razlike.

kaj pa se priporoca kaj kar ni TN?
....

24" in 200EUR žal ne bo šlo skupaj pri bolj kvalitetnih matrikah - PVA, IPS. Začne se tam pri okoli 500EUR: http://www.mimovrste.com/artikel/265007...

To je pa kar prevec denarja. Kaj pa kaj bolj ugodnega lahko tudi manjsa velikost?
....

BF
Predrago pa se 16:10 je jaz bi imel raje 16:9.
Kaj so vsi 22"+ LCDji z ne-TN matriko tok dražji od TN matrik?
....

Vsi LCDji z ne-TN matriko sod ražjio od TN matrik ;) It's the way of life al kako bi rekel.

Zakaj pa 16:9? Samo še več prostora zgubiš (že 16:10 je TBH precej široko), ampak po drugi strani zna biti uporabno če res potrebuješ to.

Pa še nekoliko cenejši monitor z dobro matriko:
http://www.mimovrste.com/artikel/265006...

Hvala za vso pomoc ampak ocitno je TN matrika edina moznost za nakup LCDja. Saj so ne-TN matrike 100% drazje.
Potem je zame najbolj vazno vsaj pri TN matriki da ima LCD nastavljivo visino ter naklon. Zato da ga lahko zmanjsam in nastavim naklon da bom s postelje lahko normalno gledal.

Poznate kaksnega takega?
....

pri 24'', Samsung 2443bw! :)

MrStein ::

blueFish :
Pri TN matrikah je praktično vseeno,

Niti slučajno.
Eni imajo 10 stopinj uporabnega vidnega kota, eni pa 20.
To je že konkretna razlika.
Ta podatek pa lahko dobiš v kakem dobrem testu ali pač v živo (s smiselno testno sliko).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Dell 2209WA - 230 EUR
22" 1680x1050 , e-IPS matrika

http://geizhals.at/eu/a403665.html
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/moni...
Motiti se je človeško.

alen1 ::

Kaj je bolje kupiti 1920x1080 ali 1920x1200. Rabim predvsem za vsakdanje delo filmov ne gledam kaj preveč in igric ne igram. Boj je za programiranje. Zadnje čase opažam, da je precej 1920x1080. Kako je v prihodnosti? Bodo 1920x1200 še aktualni? Nevem kaj se mi bolj splača vzet pri 1080 izgubim 120px, je pa velika izbira teh monitorjev.

zile ::

Kakšno vprašanje pa je to? Za programiranje pač kupiš večji zaslon, doh.

alen1 ::

Ja to že samo izbira 1200 se zadje čase krči. Ni samo za programiranje pač vsakdanje delo tu pa tam obdelava kakšnih fotografij... Hočem povedat, da ni v ospredju igranje igric in fledanje filmov.

ja več je bolje
doh

edi123 ::

mene pa zanima če je kakšna razlika med vidnim kotom 170/160 in 160/160?

in če je kakšna dejanska razlika med tema dvema modeloma

http://www.mimovrste.com/artikel/265007...

najcenejši 24" samsung

http://www.mimovrste.com/artikel/265005...

ta pa ima hdmi,usb,... kar pa ne potrebujem sploh . je potem teh 70EUR razlike samo v teh dodatkih in izgledu ali ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi123 ()

in pa T240 ima resolucijo 1920x1200 (16:10) poti 1920x1080 (16:9).
Iz tega sklepam, ker je t240 višji za dobra 2 cm, ima manjši vertikalni kot gledanja. Pri TN matrikah, vsak cm šteje.

vertikalni kot gledanja je dokaj nepomemben
važno je kako je z horizontalnim

edi123 ::

tega pa sploh nisem opazil da je en 16:9 en pa 16:10.

kak pa je kaj ta od LGja http://www.mimovrste.com/artikel/265006...

ima pa kontrast 900:1 ampak ima svetilnost 400 cd/m2, pa vidni kot ima 170/170°

zdaj klko vem je večji je kontrast lepše so barve? svetilnost pa glih nevem zakaj je ?

zgleda bo kar treba dat malo več EUR da bo zadeva vredu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi123 ()

Matev:

To bo bilo res, če bi vertikalni vidni kot bil enako dober kot horizontalni.
Ampak to ni. Uporaben kot je nekje 10-20 stopinj.
In ker pri gledanju že "pokrivaš" ravno nekje toliko, ti ostane zelo malo rezerve.
Par cm za premik glave gor dol.
Pol že padeš v območje, kjer je kontrat konkretno slabši, ali celo barve popačene.
Pri nekje 45 stopinj dol je slika na večini TN matrik že v negativu.
Tistih 160 stopinj nima veze z realnostjo.
Motiti se je človeško.

Seveda to ni res. Veliko lažje se premakneš levo-desno, ker so tla vodoravna. Pa tudi IMO se spreminjanje barv veliko bolj pozna pri pomikanju glave gor-dol, kot pri levo-desno.

in zato ker se več pomikaš levo in desno je vidni kot levo in desno pomembnejši kot gor dol

Horizontalni (uporaben!) vidni kot je precej večji, kot vertikalni. Ni eden bolj pomemben od drugega, le da pri vertikalnem prej padeš v neuporabno območje, zato bi mu moral posvetiti več pozornosti.
Motiti se je človeško.

več pozornosti posvečajo horizontalnemu vidnemu kotu
zato imajo nekateri monitorji 170/150, 170/160 ali kaj podobnega

Kr_En_ ::

Pravkar se odločam za nakup novega monitorja pa me zanima vašo mnenje. Cena naj bi bla nekje okrog 200 evrov. Ker veliko časa preživim za računalnikom me zanima na katere parametre bi moral biti poseben pozoren. Recimo, če sem bolj natančen.. Koliko je važen odzivni čas( 2 ali 5ms), se veliko pozna?

Evo še par potencialnih monitorjev:
samsung
lg w2452
lg-w2353v-pf

Torej za1x se nagibam k lgju w2452, prav zaradi tega me zanima odzivni čas oz nejgova pomembnost.
Hvala naprej za Vaše mnenje ter morda tudi kak drug predlog oziroma kateri drug pomemben parameter monitorja.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kr_En_ ()

jest10 ::

.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

lisjak ::

Eno vprašanje ... je to morda enako ?
-http://www.hofer-slovenia.si/si/html/of...
-http://lcd24-7.info/Monitor/iiyama/ProL...

po karakteristikah je sumljivo podobno...

btw: kaj mislite o tem monitorju ?

lp

Baje je Hoferjev monitor Iiyama.
To sem prebral na drugem forumu, kjer je pisalo, da je to izvedel na slo-techu ;)

Torej malo preišči.
Motiti se je človeško.
««
150 / 168
»»