Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
The Player ::
Živjo!
Mene pa zanima, če kdo ve kaj je active TFT matrix? Kakšna matrika je to? Šel sm gledat na net pa ne najdm nobenga opisa. Najdm opise sam za TN, MVA, PVA in za S-Ips matrike, za active TFT matrix pa ne? Če kdo ve kaj razloži ali pa pripopa link.
hvala
LP
Mene pa zanima, če kdo ve kaj je active TFT matrix? Kakšna matrika je to? Šel sm gledat na net pa ne najdm nobenga opisa. Najdm opise sam za TN, MVA, PVA in za S-Ips matrike, za active TFT matrix pa ne? Če kdo ve kaj razloži ali pa pripopa link.
hvala
LP
MrStein ::
To je nekaj iz preteklosti.
Danes so vsi "aktivni".
Sicer pa sigurno piše na wikipediji.
Danes so vsi "aktivni".
Sicer pa sigurno piše na wikipediji.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
bluefish ::
eh, pravzaprav to ne opisuje vrsta matrike, temveč tip zaslona. Povej, kateri model monitorja si gledal?
pdolzan ::
rad bi slišal kakšen komentar na ta hibrid med monitorjem in TV
SyncMaster LCD T260 HD
je res da imajo samsungovi tunerji težave z zvokom?
so mi pri uvozniku rekli da imajo težave čeprav tega modela ne prodajajo in ne poznajo in so mi odsvetovali nakup :)
nocnitic ::
v planu imam kupiti LCD TELEVIZOR do 1000 EUR. Pa me zanima kateri bi se najbolj splačal glede na to da bi ga uporabljal za gledanje TV-ja na optični povezavi, ter gledanje filmov na blu-reju ali preko računalnika. CILAM NA:
LCD TV sprejemnik LG 37LG5000
LCD TV sprejemnik Sony KDL-37P3000K
LG 37LG6000 LCD TV
Mi lahko kdo priporoča?
LG 37LG6000 LCD TV
Mi lahko kdo priporoča?
destiny ::
Za TV sprejemnike obstajajo druge teme (poglej oddelek zvok & slika), tale tu je namenjena monitorjem.
Ted ::
Poslednji OFFtopic : V Leclercu poglej nov katalog. Sonyev 40 za 1000 evrov, dobiš pa 20% bonusa in lahko 200 evrov zapraviš v trgovini za nakupe naslednji dan.
Mah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ted ()
AvtoR ::
v planu imam kupiti LCD TELEVIZOR do 1000 EUR. Pa me zanima kateri bi se najbolj splačal glede na to da bi ga uporabljal za gledanje TV-ja na optični povezavi, ter gledanje filmov na blu-reju ali preko računalnika. CILAM NA:
LG 37LG6000 LCD TV
Mi lahko kdo priporoča?
V Leclercu trenutno dobiš 42LG3000 LG LCD z diagonalo 42" za 950€. Ko odšteješ bon te pride končna cena 664€.
Mislim,da nikjer drugje ne dobiš večjega televizorja za ta denar!
Zadeva je priklopljena in si jo lahko ogledaš v živo!
The Player ::
Mene pa zanima kakšni so rezultati, če na LCD-ju poganjaš aplikacije na ne native resoluciji. Za koliko se kvaliteta poslabša in kako se poslabša (se poslabšajo barve, ostrina ali kaj drugega)?
Trenutno razmišljam za nakup Lenovo L220x, ker je S-PVA matrika pa dost ql cena je. Monitor bi uporabljal za igre in grafično oblikovanje. A ma kdo boljši predlog?
LP
Trenutno razmišljam za nakup Lenovo L220x, ker je S-PVA matrika pa dost ql cena je. Monitor bi uporabljal za igre in grafično oblikovanje. A ma kdo boljši predlog?
LP
Matev ::
>>> Mene pa zanima kakšni so rezultati, če na LCD-ju poganjaš aplikacije na ne native resoluciji. Za koliko se kvaliteta poslabša in kako se poslabša (se poslabšajo barve, ostrina ali kaj drugega)?
za filme ni problema
na aplikacijah pa imaš zmehčan tekst in mehke robove vsepovsod
za filme ni problema
na aplikacijah pa imaš zmehčan tekst in mehke robove vsepovsod
Aimée ::
Ima kdo slučajno kakšne izkušnje z monitorjem LG W2284F Fantasy? Sem ga zasledila v BOF prospektu, kontrast je enostavno "vau" ... A nikjer na netu ne najdem reviewov ...
Rabila bi monitor za gaming in gledanje filmov.
Rabila bi monitor za gaming in gledanje filmov.
Zheegec ::
Podobna zadeva kot bolj ali manj vse ostalo. TN matrika. Predlagam Samsunga 2253BW za okoli 200€ dokler se ga še dobi...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
kontrast pri tem zaslonu ni to kar misliš
je naveden dinamični kontrast (to je nekaj čisto drugega)
kar je enako kot 200W na micenih zvočnikih za 10 EUR
je naveden dinamični kontrast (to je nekaj čisto drugega)
kar je enako kot 200W na micenih zvočnikih za 10 EUR
Aimée ::
Podobna zadeva kot bolj ali manj vse ostalo. TN matrika. Predlagam Samsunga 2253BW za okoli 200€ dokler se ga še dobi...
Aha, sem glih prečekirala v trgovini, kjer kupujem ... Imajo ga še na zalogi. ^^
Mi lahko kdo razloži razliko med dinamičnim in navadnim kontrastom? Lepo prosim ...
tilenn ::
V Leclercu trenutno dobiš 42LG3000 LG LCD z diagonalo 42" za 950 EUR;. Ko odšteješ bon te pride končna cena xy EUR;.
Mislim,da nikjer drugje ne dobiš večjega televizorja za ta denar!
Zadeva je priklopljena in si jo lahko ogledaš v živo!
Bolj pravilno rečeno je, da daš 950 EUR za televizor in 100-200 kg kruha.
AvtoR ::
Bolj pravilno rečeno je, da daš 950 EUR za televizor in 100-200 kg kruha.
Razliko oziroma bon, lahko vnovčiš že naslednji dan. Verjemi prodajajo tudi kaj drugega ne samo kruh ( tega tam nikoli ne kupujem ker je zanič)
Nazadnje sem tam kupil 500Gb zunanji HD WD My book za 50€. Enak je stal v BB 90€.
Skratka naj se vsak sam odloči, da ne bom komu reklamo delal! Itak pa se zadeva splača kupiti samo takrat ko je v akciji, sicer jo dobiš drugje ceneje.
marsovc ::
Torej, situacija je taka. Kupujem LCD monitor 22", uporabljalo se ga bo predvsem za grafična dela, poleg tega bi mi bilo pa tudi uporabno če bi ga lahko uporabljal kot televizijo. Gledal sem sledeči model - M2294D
Ga kdo že ima, koga pozna, ki ga ima kakšne so z njim izkušnje, ter kje bi ga dobil?
Hvala za pomoč :)
Ga kdo že ima, koga pozna, ki ga ima kakšne so z njim izkušnje, ter kje bi ga dobil?
Hvala za pomoč :)
bluefish ::
odvisno, kaj so zate grafična dela in kako resno se s tem ukvarjaš. Če ti je barvna pravilnost pomembna (kar pri TN ni), potem boš moral vložiti malo več denarja.
Prav tako boš TV-tuner težko našel v kvalitetnejših modelih.
Pa nič nisi povedal, koliko si pripravljen dati.
Prav tako boš TV-tuner težko našel v kvalitetnejših modelih.
Pa nič nisi povedal, koliko si pripravljen dati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
marsovc ::
Oblikovanje in fotografija je primarna funkcija novega monitorja, zato bi blo fajn, da je mal bol sposobn prikazati barve. Venda mi je zaenkrat bol pomebno to, da je vsesplošno uporaben (zato tudi TV-tuner), saj imam dražji in boljši monitor na delovnem mestu. Bi pa dav max. 400€
Za 400€ dobiš recimo Lenovo L220X.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
msms ::
Kaj mi priporočate v rangu do 360€, gledal sem HPja LP2275w. Je še kakšen 22" ki bi bil boljši za ta denar?
Monitor bo predvsem za filme, internet in občasno igre. Zdej imam 17" spva tako da vse tn matrike odpadejo.
Monitor bo predvsem za filme, internet in občasno igre. Zdej imam 17" spva tako da vse tn matrike odpadejo.
g33kbuster ::
tudi sam se odločujem za nakup novega monitorja na katerem se bo igralo igre, surfalo po netu, pogledalo kak film, kakšen in/exterior design program, urejanje slik...
zdaj budget imam 260 EUR, za ta ta denar dobim verjetno samo TN matriko...gledam pa velikost 20-22"
Zdaj vem, da nimajo nevem kako lepe slike TN zasloni, ampak, kateri bi bil tak, da bi le imel malo lepše barve....
gledal sem sledeče:
- HP L2245w
- LG L206WU-WF
- LG L227WT
-potem so tu še samsungi, ampak jih je tolk..da :D
no, zdaj me zanima katerega bi mi predlagali (ni potrebno, da je na seznamu)
zdaj budget imam 260 EUR, za ta ta denar dobim verjetno samo TN matriko...gledam pa velikost 20-22"
Zdaj vem, da nimajo nevem kako lepe slike TN zasloni, ampak, kateri bi bil tak, da bi le imel malo lepše barve....
gledal sem sledeče:
- HP L2245w
- LG L206WU-WF
- LG L227WT
-potem so tu še samsungi, ampak jih je tolk..da :D
no, zdaj me zanima katerega bi mi predlagali (ni potrebno, da je na seznamu)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: g33kbuster ()
Senzacionale ::
Samsung SyncMaster 2253BW
Samsung SyncMaster 2253LW
razlika med njima je 30 eur. V čem je BW boljši in ali je vreden teh dodatnih 30 eur. Mogoče predlagate kak drug LCD za ceno 200 eur?
Hvala
Samsung SyncMaster 2253LW
razlika med njima je 30 eur. V čem je BW boljši in ali je vreden teh dodatnih 30 eur. Mogoče predlagate kak drug LCD za ceno 200 eur?
Hvala
http://www.dostavahrane.si
Blinder ::
V leklerku se da dobit tale
aoc 916 swa
monitor za 99€. A se mi splaca ga kupit? Budget imam zelo omejen, rad pa bi imel lcd-ja ker sem navelican teh starih crt-ov z megleno sliko.
aoc 916 swa
monitor za 99€. A se mi splaca ga kupit? Budget imam zelo omejen, rad pa bi imel lcd-ja ker sem navelican teh starih crt-ov z megleno sliko.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Jaz bi sicer predlagal 22" za pod 200€, ampak za to ceno je tale 19" čisto OK.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
msms ::
No pa da še jaz povem moje izkušnje z HP LP2275w. Monitor ima dobro sliko, igre in filmi lepo delajo.
Vendar pa so se drugi dan začele težave, monitor vsake toliko prikazuje zelene horizontalne barve.
To je zelo moteče, ponavadi se te črte pojavijo ko monitor še ni segret. Sumil sem da meni grafična slabo dela,
sem jo zamenjal pa ni pomagalo. Nakar sem prebral po različnih forumih, da je že več ljudi opazilo ta problem.
Zgleda da ima ta monitor napako. Tako da ne priporočam nakupa tega lcdja. Lp.
Vendar pa so se drugi dan začele težave, monitor vsake toliko prikazuje zelene horizontalne barve.
To je zelo moteče, ponavadi se te črte pojavijo ko monitor še ni segret. Sumil sem da meni grafična slabo dela,
sem jo zamenjal pa ni pomagalo. Nakar sem prebral po različnih forumih, da je že več ljudi opazilo ta problem.
Zgleda da ima ta monitor napako. Tako da ne priporočam nakupa tega lcdja. Lp.
jaxi ::
Eno vprašanje
Kaj dejansko rabi monitor, da ga lahk obrneš pokonci in obrneš sliko?
Ker recimo, sem zdajle razmontiral stojalo za mojega samsunga 245B in ugotovil, da stojalo sicer ima možnost zasuka za 90 stopinj pokonci, vendar je blokirano z vijakom..
A je mogoče, da lahk enostavno inštaliram software za obračanje slike, obrnem monitor, in se slika prav prikaže?
Al rabi monitor met kaj hardversko podprto?
lp, jaxi
Kaj dejansko rabi monitor, da ga lahk obrneš pokonci in obrneš sliko?
Ker recimo, sem zdajle razmontiral stojalo za mojega samsunga 245B in ugotovil, da stojalo sicer ima možnost zasuka za 90 stopinj pokonci, vendar je blokirano z vijakom..
A je mogoče, da lahk enostavno inštaliram software za obračanje slike, obrnem monitor, in se slika prav prikaže?
Al rabi monitor met kaj hardversko podprto?
lp, jaxi
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu
jaxi ::
če to gre, potem je to lep nateg:)
245b prodajajo kot monitor brez pivota.. ma pa bonus en šravf zraven:)
245b prodajajo kot monitor brez pivota.. ma pa bonus en šravf zraven:)
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jaxi ()
Steinkauz ::
Jst sm si zdejle nabavu Samsung T220 in nimam pripomb, samo se pa dogaja neki čudnega.
Prej sm imel Samsung 20" z resolucijo 1600x1200, torej ni bil widescreen.
Zdej pa imam tega in mi vsi špili totalno štekajo
Prej sm mel antialiasing 4x in anisotropic filtering 16x in je lepo delal. Zdej morm dat vse na nulo, da sploh normalno dela. Še kdo kej tazga opazu?
Prej sm imel Samsung 20" z resolucijo 1600x1200, torej ni bil widescreen.
Zdej pa imam tega in mi vsi špili totalno štekajo
Prej sm mel antialiasing 4x in anisotropic filtering 16x in je lepo delal. Zdej morm dat vse na nulo, da sploh normalno dela. Še kdo kej tazga opazu?
>>> Prej sm imel Samsung 20" z resolucijo 1600x1200, torej ni bil widescreen.
tvoj samsung 20" je verjetno gnal ločljivost 1024x768
in zato pri ločljivosti 1600x1200
grafična kartica opeša
tvoj samsung 20" je verjetno gnal ločljivost 1024x768
in zato pri ločljivosti 1600x1200
grafična kartica opeša
LCD je imel to ločljivost, ampak na kateri ločljivosti si imel na nastavljeno v vsaki posamični igri? Nikoli ni ista ločljivost, kot v namizju, ampak moraš sam ročno nastaviti... to je mislil Matev.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Steinkauz ::
Ok sm pogruntal ka je blo. En kabl od napajanja je bil mal čuden, pa grafa očitno ni dobivala dovolj energije.
IceCold ::
Mene pa zanima če se splača kupiti Samsung-a T220? Rabim ga gledanje filmov in občasno igranje iger ter surfanje.
en_bk ::
Hofer prodaja 26" Gericom monitor s HDMI vhodom za 278€, jst mam pa doma Siol TV.
A se ta monitor da uporabit namest TV-ja?
Hvala
A se ta monitor da uporabit namest TV-ja?
Hvala
en_bk ::
V reklami piše, da naj bi mel resolucijo 1920x1200.
Ker bi ga priklopil direkt na Sagemov STB preko HDMI kabla, a bo slika ok, mislm, a bo čez cel ekran? O tem nimam blage veze.
Tko, na prvi pogled ma kao dobre performanse; kratek odzivni čas, veliko resolucijo, verjetno tud svetilnost 300cd/m2 in kontrast /dinamični/ 10000:1 nista tko slaba. Cena je pa sploh privlačna. Recimo, en kolega je kupil Sonyjev LCD TV 26", je dal zanj čez 500€, pa ma resolucijo 1300x780 /tko nekak/, pa tud odzivni čas je daljši.
A je to sploh primerljivo?
Kaj priporočate vi, ki te stvari obvladate v nulo? A naj grem v nakup al ne? A bi znal bit kaki problemi pri priklopu, pa tko?
Hvala
Ker bi ga priklopil direkt na Sagemov STB preko HDMI kabla, a bo slika ok, mislm, a bo čez cel ekran? O tem nimam blage veze.
Tko, na prvi pogled ma kao dobre performanse; kratek odzivni čas, veliko resolucijo, verjetno tud svetilnost 300cd/m2 in kontrast /dinamični/ 10000:1 nista tko slaba. Cena je pa sploh privlačna. Recimo, en kolega je kupil Sonyjev LCD TV 26", je dal zanj čez 500€, pa ma resolucijo 1300x780 /tko nekak/, pa tud odzivni čas je daljši.
A je to sploh primerljivo?
Kaj priporočate vi, ki te stvari obvladate v nulo? A naj grem v nakup al ne? A bi znal bit kaki problemi pri priklopu, pa tko?
Hvala
destiny ::
Preveri še če ima ta Gericom sploh zvočnike, drugač nima smisla. Sonyjev LCD TV ma sicer res manjšo ločljivost, ma pa boljšo matriko + namensko elektroniko za handlanje slike (razni Bravia pogoni itd.)
adapter ::
to je super cena samo za 2 mesca bo že 26 s pva matriko za 300 € itd. tn matrika je preteklost
Shkorc ::
Živjo!
Zanimalo bi me, kater monitor bi bil trenutno najboljši nakup za 350 +- 50 EUR, vseeno ali je 19,20,22,24''.
Uporabljal bi se za brskanje po spletu ter igranje iger. Zaradi slednjega mi je pomemben čim manjši input lag, ghosting ipd. Ker pa mora slika vseeno zgledati kot se šika, mi je vseeno, če je monitor manjše velikosti, pa ima zato lepšo sliko. Se pravi, da izpolnjuje zgornje pogoje: cena ~350EUR, čim boljša odzivnost v igrah, čim bolj kvalitetna slika.
Hvala vsem za vaše nasvete
Zanimalo bi me, kater monitor bi bil trenutno najboljši nakup za 350 +- 50 EUR, vseeno ali je 19,20,22,24''.
Uporabljal bi se za brskanje po spletu ter igranje iger. Zaradi slednjega mi je pomemben čim manjši input lag, ghosting ipd. Ker pa mora slika vseeno zgledati kot se šika, mi je vseeno, če je monitor manjše velikosti, pa ima zato lepšo sliko. Se pravi, da izpolnjuje zgornje pogoje: cena ~350EUR, čim boljša odzivnost v igrah, čim bolj kvalitetna slika.
Hvala vsem za vaše nasvete
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shkorc ()