» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
146 / 168
»»

en_bk ::

Evo, nabavu Gericoma 26" in sem zelo zadovoljen. Slika kt šus /mislm, če primerjam ta monitor in crt tv, ki sem ga imel prej/

Edin problem mam s snemanjem na vcr in predvajanjem. Na Sagemov TV komunikator mam prek scarta priključen vcr, monitor pa prek HDMI izhoda. Prej sem imel tud Tv priklopljen prek scarta in zgleda, da Sagem omogoča prehod signala iz enga scarta na druzga, iz scarta na hdmi pa ne.

Ne vem, kaj naj naredim. Snemalnik na Siol IpTV še ne dela /nimajo pogodb s TV hišami/. Mislm, da bo še najceneje, če nabavim en usb tv tuner in sliko prek antenskega izhoda na vcr-ju pripeljem na tv tuner, tega pa povežem z avdio ali dvi vhodom na monitorju.

A morda kdo ve, ali se signal iz vcr-ja prek scarta na tv komunikaturju prenaša tud na analogni video /chinc/ izhod na komunikatorju in če ja, ali obstaja kabel YPbPr na VGA /D-sub/?

Hvala

Zero One ::

Ima kdo morda monitor Samsung T260HD? Kako ste zadovoljni?
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

ivanuscha ::

Review novih Samsungovih monitorjev. Samo 260HD ni stestiran... naj pa bi bili 19",22" in 24" odlični, 20" in 26" pa ne tako dobro skalibrirani. Baje tale nova serija nima konkurence.

Flyer ::

Zanima me trenutna najboljša izbira za nakup 22" LCD monitorja za ceno 200€. Hvala za nasvet

Urc ::

Mene tudi zanima. Trenutno se nagibam k Samsungu T220, samo vem da je v preteklosti imel Samsung bledo in slabšo sliko napram ostalim monitorjem. Tako da zdaj ne vem. Eni komentarji so, da je ta monitor zanič, drugi ga pa zelo hvalijo ...

Bratranec je kupil Samsung 19" wide 2ms,... pred 2.leti in ga je mel že dvakrat na servisu, sedaj mu dela. Mogoče je mel smolo, sicer pa je zadovoljen z njim.
Jest mam doma 19" 4ms LG in sem zelo zadovoljen, deluje brez problemov.
Sedaj kupujem 22" 2ms za 200€. Ogledoval sem si naslednje:
- SAMSUNG LCD monitor 2253BW
- ASUS LCD monitor 22" VW222S
- SAMSUNG LCD monitor 22" SYNCMASTER T220
- LG LCD monitor 22" L227WT

Prosim za mnenje. Katerega se splača kupit? hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Flyer ()

Glede na opisane specifikacije zgleda, da je SAMSUNG T220 res najboljši od zgoraj naštetih, vendar ali je res to pa ne vem.

PrimozR ::

A je tole prava tema tudi za nakup LCD TVja?

Nima nihče pojma o LCD televizijah?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Božo Tolče ::

nameravam kupiti LCD monitor s ceno tja do 200€

zanima me kaj menite o tem:
http://www.mimovrste.com/artikel/265004...

Matev ::

tu je en zelo zanimiv

http://www.mimovrste.com/artikel/265005...

kaj porečete?

neki4 ::

kot zgleda nima dvi.

kmetek ::

čim cenejšega vzemi, ti bodo oči zelo hvaležne....sej špara se pri takih stvareh a ne pri lcdju? ja eni smo pametni res.

Blinder ::

A se vam zdi nakup tega lcd-ja dober? http://www.bolha.com/oglas3801318/prodam-monitor-aoc-210s-22-quot-prodam-takoj-zelo-ugodno

Novi 19" so od 120€ dalje, vcasih v akciji se jih dobi ze od 100€.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zheegec ::

čim cenejšega vzemi, ti bodo oči zelo hvaležne....sej špara se pri takih stvareh a ne pri lcdju? ja eni smo pametni res.

Zakaj bi bil dražji LCD boljši za oči, kot cenejši?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

alien

ne razburjaj se

kmetek ima vedno take izpade

baje ga mati niso dojili

Božo Tolče ::

sam res KMETEK, ce je pocen se ni nujn da je zanc.
pac enim ne prneseju use k rit starsi

Zgodovina sprememb…

zanima me zakaj bi kupil nek 26" monitor za 700 eur, če lahko nabaviš lcd tv 40" za isti denar in priklopiš na pc.
V čem je prednost lcd monitorja?
lp

tilinho20 ::

Recimo LCD im a pri 40'' slabšo sliko, pa tudi nižjo resolucijo!

flipflop ::

Sem bral sporočila za nazaj pa mi še vedno ni čisto jasno. Trenutno mam CTX 17" LCD ekran, bi ga pa zamenjal za 22". Namenjen bo za bolj splošno uporabo, veliko interneta, kak film, malo iger,... S fotografijo in grafičnim oblikovanjem se ne ukvarjam. A se mi potem splača dati več denarja za S-PVA matriko ali je tud TN dosti dobra? Ali je pa za to razliko v ceni mogoče boljše kupit 24"?

bluefish ::

Za tvoj namen uporabe bo TN dovolj. Če pa imaš kaj odveč denarja za ta namen, potem pa vsekakor izberi PVA ali IPS.

Denar niti ni hud problem, sicer kupim enkrat in potem vsaj 4 leta ne menjam nič, pa vseeno ne bi rad plačeval za nekaj kar mogoče ne bom niti opazil? Me pa zanima če se to splača doplačat razliko za boljšo matriko? Oziroma kje bi si to lahko na svoje oči pogledal?

Ker če prav razumem, TN matrike niti niso nek crap, ampak pač niso uporabne za grafično oblikovanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

glede na tvoj namen uporabe se bo razlika še najbolj poznala ob ogledu filmov (v primeru HD) in ob morebitnem gledanju malo bolj od strani. Drugje pa praktično ne boš opazil razlike, če boš le izbral kolikor toliko kvaliteten TN zaslon (da, tudi med njimi se pojavljajo razlike). Monitorje lahko primerjaš v trgovinah ala BigBang, HN,... seveda pa ni nujno, da bodo imeli na voljo čisto določen model. Je pa ravno dovolj, da boš opazil (ali pa tudi ne) razliko med matrikami.

Katerega pa bi potem bilo smiselno vzeti? S ceno do cca 300€?

MrStein ::

Dolgorocne investicije visjih vsot v LCD monitor se trenutno po moje ne splacajo, ker imajo se nekaj slabosti, ki se ravnokar izboljsujejo. Torej bos cez eno leto dobil za isti denar boljsi monitor.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Recimo LCD im a pri 40'' slabšo sliko, pa tudi nižjo resolucijo!

torej je monitor po domače narejen "bolje", ker je sposoben prikazati boljšo resolucijo kot pa nek full hd tv?
Verjetno je pomembno da imaš tudi vsaj neko grafično, ki je tega sposobna, torej praktično vsaka, ki jo kupiš v trgovini?

Joup.

Kako se pa odzove nek hd video če imam jaz lcd monitor 20" 1680X1050, gledam pa filme v 1080?
Recimo 24" lcd monitorji pa imajo 1920 x 1200, torej je to bolje?
Kako se poznajo te razlike v teh nesorazmerjih v obeh primerih?

če gledaš 1080p na monitorju z resolucijo manjšo od te dobiš črne robove zgoraj in spodaj.

črni robovi so pri različnih razmerjih stranic

imaš recimo film 4:3 in monitor 16:10
potem imaš črne robove ob strani

pri filmu 16:10 in zaslonu 4:3
so črni robovi zgoraj in spodaj

zadeva nima veze z ločljivostjo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Seveda ima. Vse je odvisno od nastavitev.
Motiti se je človeško.

črne robove neredi napačno razmerje

ločljivost je tu popolnoma nepomembna

praktično ni filma v 1920x1200px
kot imam jaz monitor

a vseeno predvajam celozaslonsko - pač z robovi ali z odrezanostjo

gor in dol ali levo i ndesno (velja za robove ali za odrezanost)

Constantine ::

Živjo,

kupujem še en 24" monitor ( enga 24" samsunga že imam ) in me zanima katerega se trenutno najbolj splača na slovenskem trgu? Cena ni vprašanje.

LP

Lawler_ ::

črni robovi so pri različnih razmerjih stranic

imaš recimo film 4:3 in monitor 16:10
potem imaš črne robove ob strani

pri filmu 16:10 in zaslonu 4:3
so črni robovi zgoraj in spodaj

zadeva nima veze z ločljivostjo

Filmi so v 16:9 ne v 16:10

črne robove neredi napačno razmerje

ločljivost je tu popolnoma nepomembna

praktično ni filma v 1920x1200px
kot imam jaz monitor

a vseeno predvajam celozaslonsko - pač z robovi ali z odrezanostjo

gor in dol ali levo i ndesno (velja za robove ali za odrezanost)

Jp, fora je v razmerju, ampak zato ker je različno ne napačno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lawler_ ()

Večina filmov je v 1:1,85 in podobnih formatih, ki so širši od 16:9.
Motiti se je človeško.

Večina filmov je v 1:1,85 in podobnih formatih, ki so širši od 16:9.

Ja, sm čist pozabu. Hvala za popravk. Najširši je biu 2.66:1 (cinemascope) se mi zdi.

ben hur ima črne robove na kateremkoli monitorju

Aspect ratio Description
1.33:1 35 mm original silent film ratio, commonly known in TV and video as 4:3. Also standard ratio for MPEG-2 video compression.
1.37:1 35 mm full-screen sound film image, nearly universal in movies between 1932 and 1953. Officially adopted as the Academy ratio in 1932 by AMPAS. Still occasionally used. Also standard 16 mm.
1.43:1 IMAX format. Imax productions use 70 mm wide film (the same as used for 70 mm feature films), but the film runs through the camera and projector sideways. This allows for a physically larger area for each image.
1.5:1 The aspect ratio of 35 mm film used for still photography. Usually called 3:2.
1.56:1 Widescreen aspect ratio 14:9. Often used in shooting commercials etc. as a compromise format between 4:3 (12:9) and 16:9, especially when the output will be used in both standard TV and widescreen. When converted to a 16:9 frame, there is slight pillarboxing, while conversion to 4:3 creates slight letterboxing.
1.66:1 35 mm European widescreen standard; native Super 16 mm frame ratio. (5:3, sometimes expressed more accurately as "1.67".)
1.75:1 Early 35 mm widescreen ratio, primarily used by MGM and Warner Bros., and since abandoned.
1.78:1 Video widescreen standard (16:9), used in high-definition television, one of three ratios specified for MPEG-2 video compression.
1.85:1 35 mm US and UK widescreen standard for theatrical film. Uses approximately 3 perforations ("perfs") of image space per 4 perf frame; films can be shot in 3-perf to save cost of film stock.
2.00:1 Original SuperScope ratio, also used in Univisium. Flat ratio in the 1950s, abandoned in the 1960s.
2.20:1 70 mm standard. Originally developed for Todd-AO in the 1950s. 2.21:1 is specified for MPEG-2 but not used.
2.35:1 35 mm anamorphic prior to 1970, used by CinemaScope ("'Scope") and early Panavision. The anamorphic standard has subtly changed so that modern anamorphic productions are actually 2.39,[1] but often referred to as 2.35 anyway, due to old convention. (Note that anamorphic refers to the compression of the image on film to maximize an area slightly taller than standard 4-perf Academy aperture, but presents the widest of aspect ratios.)
2.39:1 35 mm anamorphic from 1970 onwards. Sometimes rounded up to 2.40:1[1] Often commercially branded as Panavision format or 'Scope.
2.55:1 Original aspect ratio of CinemaScope before optical sound was added to the film. This was also the aspect ratio of CinemaScope 55.
2.59:1 Cinerama at full height (three specially captured 35 mm images projected side-by-side into one composite widescreen image).
2.66:1 Full frame output from Super 16mm negative when an anamorphic lens system has been used. Effectively, an image that is of the ratio 2.66.1 is squashed onto the native 15:9 aspect ratio of a Super 16mm negative.
2.76:1 MGM Camera 65 (65 mm with 1.25x anamorphic squeeze). Used only on a handful of films between 1956 and 1964, such as Ben-Hur (1959).
4.00:1 Polyvision, three 35 mm 1.33 images projected side by side. Used only on Abel Gance's Napoléon (1927).

biokill ::

ker 22" monitor, tja do 230-240 EUR, vem da dobim samo tn, ampak vseen, uporabljal se bo za igre, internet, filme, photoshop, kakšn 3d programam....

geledal sem LG L227WT, ker se govori da je dobr, pa ga ne morm nikjer dobit, nakupovanje ga nimajo, bigbang tudi ne, sicer ga majo v nekih meni nepoznanih trgovinah aka megamarket in podobno, ali bi bil ta splo vredu, na njem so mi barve ušeč...ali kdo slohpozna ta megamarket.......ali naj vržem u na katerega drugega?

Mah, sej sem ti rekel da kupi tistega Chimei.

biokill ::

ne hvala, me že po zunanjosti tako odbija, da si rarje postavim kartonasto škatlo na mizo, sploh pa nima tako dobrih ocen...

Mah, te 22-tke so čist vse bol tak tak.
Vsaj kar sm jest do zdej vidu.

to predvsem zaradi TN matrik, ki v razredu 22" prevladujejo.

Jp. Bolš je še mal našparat pa kupt kaj bolšga.

Zgodovina sprememb…

huelz ::

Tale ChiMei je res solidna zadeva, samo skoda, ker se ga pri nas ne dobi vec (predvsem zaradi komponentnih vhodov, tako bi bp priklopil prvi xbox gor).
Je pa res, da se vse vec monitorjev dobi z HDMI-jem, ki so se vedno kar poceni.
Zato sem jaz vzel LG-ja L246WH.

nimsaj ::

Kupil sem si LG 42LG7000. Pri gledanju DVDjev je slika odlična vendar pri gledanju televizijskih kanalov je pa zelo slaba. Mogoče kdo ve v čem je problem?! Moram kake nastavitve spremeniti, dodati kak pretvornik,..? (pri navadnem TVju je bila slika brezhibna)
Hvala za vsakršen odgovor!

Kakšno tv imaš? Analogno?

Zgodovina sprememb…

leva ::

Kaj pa mislite o tem Samsungu? Ma kdo kakše izkušnje z njim?
In če mi kdo lahko pove, če se lahko preklaplja med 3:4 in širokozaslonskim načinom.

lp leva

nimsaj ::

Navadno kabelsko imam (verjetno je to analogno?!)! Sm že malo slišal, da moram prešaltati na digitalni signal.
««
146 / 168
»»