» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
141 / 168
»»

mavec ::

Lep pozdrav,

na vas se obračam, ker bi rad kar najbolje izkoristil nakup novega monitorja tipa LCD.
Prosim vas, da mi kar najbolje svetujete, glede na želje, ki jih bom izrazil.
Ciljam na 19 do 21 inčne LCDje, lahko tudi kak več, kot drugo pa je omejitev pri denarju, kjer je zgornja meja 190 oz 200€. Monitor bi rabila predvsem mama za brskanje po internetu, pisanje e-pošte, pisanje v wordu ter občasno ogled kakega filma oz. tv serije (tvrip oz. dvdrip).
Monitor bi kupil pri mimovrste, tako da vas naprošam, če se lahko orientirate po omenjeni spletni trgovini.

Hvala za nasvete,
Aleksander :)

PrimozR ::

Samsung 206 BW za ~210 € (jest ga mam en teden za 208 €).

PIP, sem ga pogledal in videl, da obstaja model s skoraj identičnimi osnovnimi karakteristikami od Samsunga, samo cenejši za 20€. V mislih pa imam tale model: Samsung 2032BW
Je vreden take razlike v ceni ali ne? Gledal pa sem tule. Glede na to za kaj se bo monitor uporabljal, sem mnenja, da je dobra izbira + še prihranek 20€ glede na 206 BW.
Povej kaj misliš, seveda dobrodošlo vsakršno mnenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mavec ()

Cveto ::

2032BW je itak novejši (in boljši) model kot 206BW, tako da ti kar navali. Ene sicer moti oblika, meni je pa kul...

Mislim da je 2032BW ogaben. To je to :D

Mislim da je 2032BW ogaben. To je to :D

Mislim, da to moje mame ne zanima, njej je kar vidi všeč :)).
Bom najbrž ostal kar pri tem modelu, saj navsezadnje pri uporabi, ki sem jo zgoraj omenil, je vreden svojega denarja.
Sicer pa hvala za mnenja in nasvete. Poročam o rezultatih, ko mama dobi monitor.

LP,
Aleksander

Evely ::

Če bi lahko izbirali (samo) med temi, katerega bi izbrali:
http://www.mimovrste.com/artikel/265004...
http://www.mimovrste.com/artikel/265003...
http://www.mimovrste.com/artikel/265004...
http://www.mimovrste.com/artikel/265003...

Ker ga naročim jutri se mi malo mudi... dobil ga bo pa fant ki predvsem rad igra igrce ter brska po netu :-)
Hvala za mnenja

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Evely ()

T-h-o-r ::

samsunga
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

MYCROFT ::

Rabim nov monitor
LCD - pva, mva,s-ips ,22-24" cena od 400-550 €
Uporaba za normalno delo, high def filme, nc iger,mora met dobre barve. oddaljenost 1,3 metra od zaslona , tako da Lenovo 220x odpade(prevelka res.).

GO find me one or two :)

bluefish ::

težko bo najti kaj pametnega za to ceno. Morda Hazro.

Ted ::

Lenovo 22, 1920 x 1200, MVA za cca. 400 evrov.
Mah...

destiny ::

Ted, kaj točno od
tako da Lenovo 220x odpade(prevelka res.)
ne razumeš?

MrStein ::

Rečeš, da iščeš 22 do 24 colov, potem pa da je 22 preveč ???

No ja, Hyundai W241D je 24 colov, S-PVA, vsi možni priključki* in funkcije - 465 EUR (Avstrija, Graz).

* - razen DisplayPort ;)
Aja, ima pa bedaste senzorske tipke, ki jih je nemogoče videti, razen če so res dobro osvetljene. Pa še včasih ne primejo iz prve, vsaj na mojem ne.

Samo če so ti barve pomembne, bi najbrž rabil IPS,ki pa je drag. Čeprav baje obstaja en poceni model. V tem forumu (Anandtech) pravi :

DoubleSight DS-263N, 25.5". H-IPS, HDCP, all the scaling options, <1 frame input lag, good response, attractive price, honest advertising. Seriously, what else could you want? $699.99 at Newegg (to je 450 EUR, plus seveda spraviti iz ZDA semle)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

destiny ::

Cenej te verjetno pride Hazro iz UK. Vsaj carine ni treba plačat.

Volk| ::

Mene pa zanima najprej razlika med dinamičnim kontrastom in statičnim??

Pa še pripomba kaj Comtron prodaja, hehe
V tanovem prospektu je napisan skoraj vsaj monitor da dela na 20.000:1 kontrast
KO sem to neverjetno cifro preveril na netu sem ugotovil da je to čista laž saj niti eden ne podpira tako velik(niti dinamični) kontrast.

Sem bil takoj pripravljen menjat mojega, ki sem ga kupil pred tednom dni, hehe
Tega Comtron oglašuje za 20.000:1

pa še kakega...

Lol!! 20.000:1 bodo presegli OLED, ki bodo imeli kontrast mislim da okrog 100.000:1. CRTji recimo majo pa neskončen kontrast (načeloma), ker črna ne sveti nič.

CRTji recimo majo pa neskončen kontrast (načeloma), ker črna ne sveti nič.

"Načeloma" je zelo raztegljiv pojem. ;)
CRT niti slučajno nima neskončen kontrast ali popolno črno, saj se svetloba drugih pikslov odbija po notranjosti. Pa tudi čist izklopljen CRT ni blizu kaki popolni črnini. Daj kaki črn predmet zraven TV-ja, pa boš videl.

(pot tej logiki ima plazma tudi neskončen kontrast. Še bolj kot CRT, ker se svetloba tam ne more širiti med celicami)
Motiti se je človeško.

54321 ::

Pozdrav!

Kupujem monitor. kupil bom 24-ko.
Sam sem se zagledal v DELLovega 2408WFP. Videl sem tudi samsunga 2493HM ki ima tudi glede priključkov kar rabim je pa tu seveda razlika v matriki. Dell ima S-PVA, Samsung TN.
Nimam prakse z LCDji, ker nisem preveč niti sledil, do sedajko kupujem, pa me zanima če navaden uporabnik (Malo igram igre. nekaj obdelujem domače fotke, pišem za eno revijo tedesnski čanek, ter si pogledam sproti nove filme) opazi razliko med tema dvema matrikama. Recimo vidni kot me ne zanima, saj v monitor gledam le direktno od spredaj!
Pa katero še 24. bi mi še predlagali, največ okrog 600€.

Za slike se stegni raje po PVA/IPS.

Nekjaj strani nazaj sem videl da hvalite tudi Novita monitorje..pa me zanima kakšno imate mnenje o Novita 2602WHD¨, ker je cena zelo smešno nizka...z 5% popustom je samo 380€. Z tem, da vidim da ima razmerje 16:10 če je to kakšen problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54321 ()

16:10 razmerje majo itak vi wideLCDji, 16:9 pa HD televizije.

kmetek ::

volk zakaj lažeš?

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

v katalogu je pa res napaka. "Za morebitne tiskarske in oblkovalske napake se opravičujemo"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Ko je on dal link, je blo 20.000:1. Zdej je pač popravljeno.

Kriko ::

54321 je napisal: Nekjaj strani nazaj sem videl da hvalite tudi Novita monitorje..pa me zanima kakšno imate mnenje o Novita 2602WHD¨, ker je cena zelo smešno nizka...z 5% popustom je samo 380€. Z tem, da vidim da ima razmerje 16:10 če je to kakšen problem.
... enako bi prosil jaz..kakšno imate mnenje o tem monitorju. Glede na ceno je verjetno TN ampak vseeno o Noviti slišim le pozitivne zadeve, tako da me zanima če bi bil zadovoljen z nakupom tega modela.
kriko

bluefish ::

Če se ne motim je bilo pred kratkim rečeno, da ima nova serija Novit TN matriko.

za 380€ je BESTBUY.

Kato ::

Pejt si jo pogledat v comshop, meni deluje dobro, je sicer TN samo ni slaba. Za 380€ 26" monitor s DVI,VGA, HDMI je sigurno dober nakup.

Sem šel in si ogledal Novito 2602WHD, ter se tudi odločil za nakup. Z monitorkem sem zadovoljen. Posebej sem bil pazljiv, na robove, da nimajo kakšne čudne osvetlitve. Moram povedat, da je tudi ta Novita narejena v njihovem stilu..torej dobro.
Novita je dokaz, da so monitorji precenjeni. Kako to , da lahko imajo tako zanimive cene. kako to da so lahko 24-ko z S-PVA matriko, za katero sem tukaj bral prdajali za tako ceno! Res svaka čast tej firmi.
kriko

deann ::

torej,kupil sem monitor Acer P241W,naročil sem ga pri enaa,kot prvo sem bil razočaran ker monitor nima Hdmi izhoda ter 5ms namesto 2ms kot so ga oglaševali(podatke so na spletni strani po moji pritožbi spremili...Me pa bolj od naštetega moti piskanje v monitorju,piskanje je glasnejše če je slika svetlejša no.gif kar je zelo moteče, zanima me ali je kdo imel te težave in kaj je vzrok za to...
Monitor mislim zamenjati vendar nevem kaj naj vzamem namesto tega,rabil ga bom tudi za x360 tako da monitor mora podpirati 1080p

Tugo ::

deann:
HDMI izhod?
Se pravi naj bi imel DVI vhod in HDMI izhod?

lp, T.

Cveto ::

Eh, verjetno je mislil HDMI vhod...

Za tako uporabo svetujem (spet) HP W2207h

ZlomljenZob ::

i agree, za x360 ke dovolj 720p, ki pa jih ta monitor podpira...

Kato ::

Benq bo dobra izbira, se ne spomnim kater model. Ima VGA, DVI, HDMI ,ter podpira pixel maping ,torej ne raztegne slike če tako ne želiš. To velja za HDMI(za PS3)za VGA pa ne vem.
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Alamar ::

Kaj pa tale za 199EUR? Je vreden nakupa?
http://www.hofer-slovenia.si/si/html/of...

aco111 ::

Gericom stvari jaz nebi kupoval, raje si zamisli nekaj drugega, malo poglej po temi.
Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

daš 30€ več pa maš LG ali SAMSUNG.

Tugo ::

Cveto: deanna sem spraševal izključno zato, ker je tako pljuval po trgovini, pa je sam napisal samo en post in naredil že v tem napako. Koliko stvari morajo vnesti oz. popravit trgovina. Katerakoli!
Malo tolerance je seveda potrebne. Saj spletna trgovina tako ali tako prevzame napako in lahko dobiš drugo stvar ali denar nazaj.
Razumem, da ni v redu, ampak saj smo vendar vsi le ljudje. Greš na uradno stran izdelka in preveriš kako ali kaj je na tem. Malo pa je vseeno treba vzeti v zakup.
Pa brez zamer komurkoli.

lp, T.

KAj mi lahko malo razloži kako uporabljate wide monitorje.
Kako je z resolucijami v windowsih, katere resolucije uporabljate, da je slika najbolj enakomerna?

KAko je z uporabo teh monitorjev v igrah, saj ko nastavljam reoslcijo opažam, da redko katera igra ima primerne za wide, torej kaj nastavite, in ali imate sliko v igrah vedno čez cel ekran ali imate mogoče robe ob straneh?

Pa če mi kdo razloži, vse te funkcije, katere večkrat tukaj omenjate jaz pa ne vem zakaj se gre! Napreimer pixel maping in še je nekaj takih!
kriko

Večina wide monitorjev nima možnosti nastavljanja 1:1 pixel mappinga, ki omogoča črne robove. Omogočajo pa to grafične kartice - Ati ima sicer s tem težave. Sicer pa to pride v poštev samo pri starih igrah, nove imajo že vse po vrsti na voljo tudi wide resolucije.
Mah...

The Player ::

Včasih se spomnim, da je blo tko, da si mogu uporablat priporočeno resolucijo, da si dobu kakovostno sliko, če si dal pa večjo ali manjšo resolucijo (pač tisto, ki ni priporočena) se je pa kvaliteta slike poslabšala, popačla. Je pri najnovejših monitorjih isto tko al ne?

Ted:
Večina wide monitorjev nima možnosti nastavljanja 1:1 pixel mappinga,

A res ? Še en plus za moj W241D :D

Na mojem in enem 17colskem sem že večkrat poganjal manj kot native resolucijo (igre) pa je čist ok. Najboljše probat pred nakupom...
Motiti se je človeško.

Danes sem kupil kabel in probal priklopit grafično in monitor preko HDMI kabla, in me moti ker je resolucija 1900x1080 kar je pač HDMI samo mi je vseeno boljša resolucija 1900x1200 preko običnega VGa kabla.
Kaj mi lahko kdo pove kaj naj bi bile prednosti HDMI načina ali če bi recimo kupil DVI kabel ali če imaš preko običnega VGA??

MAlo je namreč smotano, ker ne dajo zraven vsaj DVI kabla oziroma konektorja za na monitor, saj mi DVI konverterjo od prejšnjih grafičnih ne sedejo prav.

Ryker ::

Mene pa zanima, kako je kaj s škodljivostjo očem 22" monitorjev napram 19", če jih gledaš z razdalje kakega pol metra, torej pri normalni uporabi računalnika?

matobeli ::

zdravo!
Rabil bi monitor, velikost recimo 21" ali pa 22", mora pa biti čim bolj prijazen očem, ker ga potrebujem za očeta, ki že malo bolj slabo vidi in ga kmalu začno peči oči. ceni niti ni tako važna
Lp

prix ::

Pozdrav!

A so kje na netu meritve input laga za HP W2207h?

In ja tud pri HPjih je loterija glede panelov. Sploh zadnja revizija z HDMI ima samo LG in Inolux panel, ki nista dorasla panelu od Samsunga :\

LP
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.

Mislim da pri TN monitorjih ni težav z input lagom.
Mah...

so so :] tud do 50ms :\

nebi rad kr tak stran vrgo 300€ in potem to nebo vsaj približno tako kot na CRTju :\

darkkk ::

Mene zanima pa naslednje:
za "best buy" pri 22" monitorjih je bil hp w2207h, vendar je izredno težko dobavljiv. Prodajalec pri demise.si (ja zadnji ki so to baje imeli) mi zagotavlja, da pridejo novi modeli ven v roku 7/14d, kar je ravno po mojem dopustu, cene naj bi bile primerljive.

No ker se meni okoli monitorjev čisto nič ne sanja (ok vem da so TN paneli kao najslabši, pa še tukaj so različne kvalitete), me pač zanima kaj je dobra alternativa zgoraj omenjenemu monitorju, če pač ne bo nič pametnega padlo od novih hp modelov. Cena naj bo recimo omejena na recimo 250€ (ker vedno se najde dražji in boljši...).

ti HP W2207h imajo dost slabše panele kot jih je imel osnovni W2207.

W2207h ima panele od Inoluxa in LGja. Zadnji je kvalitetnejši, vendar so v slo vsepovsod inoluxovi paneli, ki imajo back light bleeding pa slabo tovarniško kalibracijo barv.

Osnovni model je imel po večini Samsungove panele, ki so bli seveda boljši.

Mislim kaj se grejo ti proizvajalci oz. sestavljalci monitorjev, da dajejo v iste modele z enako ceno panele z različno kvaliteto.

=\ kr minlo me je da bi kupil novi LCD. Ostajam na DELL 2001FP z IPS matriko :)

No, sicer pa a so že kakšni podatki kje za Samsungovo novo serijo 2253BW in 2253LW?

Ciljam predvsem na input lag...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: prix ()

OCUK FORUM

"However what is noticable is the build quality, it seems quite an improvement over the 226BW/CW models and yes it looks far nicer too.

Overall a great monitor and picture quality seems absolutely fantastic, an improvement over of the 226BW and 226CW models. "

CENE

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()
««
141 / 168
»»