Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
destiny ::
PIP, pa kje ti vidiš wfp-ja pri FMC-ju? Jest ga na njihovi strani ne vidim več... Mel so ga še ene 2 meseca nazaj se mi zdi, zdej pa je samo še fp...
gruntfürmich ::
kako se pa pozna (recimo pri dellu) 16ms odzivnega časa pri žganju igric? dajte malo povejte prosim!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Premalo? Ker na 22 vidiš več?
Je pa res da je 22 bolj "udoben"...nekako tako kot 19 napram 17
Je pa res da je 22 bolj "udoben"...nekako tako kot 19 napram 17
Markus55 ::
Imam Dell 22" E228WFP in E2208WFP.
Razlike je malo. Drugi je boljši za igranje iger. Na splošno pa sem zelo zadovoljen. Kvaliteta izdelave je pa super (nič ne škripa, nič se ne maje in gunca levo desno po mizi...).
Če je svetel prostor, razlike ni glede kontrasta.
Lp
Razlike je malo. Drugi je boljši za igranje iger. Na splošno pa sem zelo zadovoljen. Kvaliteta izdelave je pa super (nič ne škripa, nič se ne maje in gunca levo desno po mizi...).
Če je svetel prostor, razlike ni glede kontrasta.
Lp
Cveto ::
Končno sem dobil opevani HP W2207h. Nabavil sem ga pri elektroniki.si, za 260€, prišel pa je naslednji dan, v originalni embalaži in brez bad pikslov, nad čemer sem bil glede na slab sloves dotičnega prodajalca kar presenečen.
Prvi vtisi so:
-v primerjavi z mojim 20" Gericomom (in tudi ostalimi monitorji ki sem jih imel doma, recimo Samsunge 2232BW, 245B, Nec 22VW, NEC203WM, Philips 200WS, AOC 201S)je slika daleč najboljša, se posebej kontrast, ki je zaradi "bleščečega" zaslona res odličen. Črna je tukaj res črna, za razliko od nekaterih ostalih monitorjev.
-Pri delujočem monitorju je odsevanje okolice praktično neopazno oziroms precej manjše kt sem pričkoval.
-Monitor zna preko HDMI-ja prikazat tudi sliko v 1080p, (tudi v windosih javi to ločljivost), ki je presentljivo lepa, glede na to da to ni priporočena ločljivost.
-Slika je tudi preko VGA vhoda praktično enaka kot preko DVI/HDMI
-Stojalo je res odlično, sploh nastavitev višine je res enostavna, ker ima stojalo vzmet in z premik zadostuje že rahel pritisk gor ali dol. Zaradi kostrukcije podstavka lahko tipkovnico med neuporabo monitorja posparviš kar pod monitor (ker je podstavek tako zakrivljen nazaj)
-tudi pri hitrih igrah nisem opazil nobenega ghostinga, vsaj zame je glede tega monitor izenačen z 2232BW ki ima 2ms panel (res pa je da nisem občutljiv na te zadeve)
dosedaj opažene slabosti pa so:
-dokaj močno uhajanje backlight osvetlivte na robovih monitorja
-v primerjavi z ostalimi monitorji ki sem jih imel doma ima ta slabši horizontalni vidni kot. Zaradi bleščečega zaslona je to morda še bolj opazno, se pa da z nastavljanjem višine to lepo odpraviti.
-priloženi software "HP My Display" je poln hročev in mi ga do sedaj še ni uspelo usposobiti za delovanje z monitorjem
-zvočniki so res slabi in primerni samo za osnovne zvoke (verejtno tudi pri ostalih niso kaj boljši)
Kljub naštetim zadevam sem z monitorjem zelo zadovoljen, ker sem se končno rešil tiste "sive" črne ki se tako pogosto pojavlja pri ostalih LCD-jih.
Prvi vtisi so:
-v primerjavi z mojim 20" Gericomom (in tudi ostalimi monitorji ki sem jih imel doma, recimo Samsunge 2232BW, 245B, Nec 22VW, NEC203WM, Philips 200WS, AOC 201S)je slika daleč najboljša, se posebej kontrast, ki je zaradi "bleščečega" zaslona res odličen. Črna je tukaj res črna, za razliko od nekaterih ostalih monitorjev.
-Pri delujočem monitorju je odsevanje okolice praktično neopazno oziroms precej manjše kt sem pričkoval.
-Monitor zna preko HDMI-ja prikazat tudi sliko v 1080p, (tudi v windosih javi to ločljivost), ki je presentljivo lepa, glede na to da to ni priporočena ločljivost.
-Slika je tudi preko VGA vhoda praktično enaka kot preko DVI/HDMI
-Stojalo je res odlično, sploh nastavitev višine je res enostavna, ker ima stojalo vzmet in z premik zadostuje že rahel pritisk gor ali dol. Zaradi kostrukcije podstavka lahko tipkovnico med neuporabo monitorja posparviš kar pod monitor (ker je podstavek tako zakrivljen nazaj)
-tudi pri hitrih igrah nisem opazil nobenega ghostinga, vsaj zame je glede tega monitor izenačen z 2232BW ki ima 2ms panel (res pa je da nisem občutljiv na te zadeve)
dosedaj opažene slabosti pa so:
-dokaj močno uhajanje backlight osvetlivte na robovih monitorja
-v primerjavi z ostalimi monitorji ki sem jih imel doma ima ta slabši horizontalni vidni kot. Zaradi bleščečega zaslona je to morda še bolj opazno, se pa da z nastavljanjem višine to lepo odpraviti.
-priloženi software "HP My Display" je poln hročev in mi ga do sedaj še ni uspelo usposobiti za delovanje z monitorjem
-zvočniki so res slabi in primerni samo za osnovne zvoke (verejtno tudi pri ostalih niso kaj boljši)
Kljub naštetim zadevam sem z monitorjem zelo zadovoljen, ker sem se končno rešil tiste "sive" črne ki se tako pogosto pojavlja pri ostalih LCD-jih.
bond007 ::
No jst uporabljam 22" acerja P223W z bleščečim premazom in imam precej podobno izkušnje kot ti z hpjem. Torej vsi so govorili, kako se bo bleščalo, ampak dejansko se res minimalno, pa še to samo, če maš za samo nek vir svetlobe in da monitor prikazuje nekaj črnega. Barve so super, črna je res globoka črna in ne neki približki.
Minusi so backlight bleeding in pa mogoče nekoliko neenakomerna osvetlitev (ampak spet to opaziš, če maš popolno temo v sobi in monitor prikazuje črno barvo). Vsekakor je razočaranje stojalo, ki ne samo da nima veliko nastavitev (samo tilt), ampak tudi deluje malo nekvalitetno. Sicer sem z monitorjem zaenkrat vseeno zelo zadovoljen, vendar če bi še enkrat kupoval, bi verjetno vzel hp-ja zaradi boljšega stojala in same kvalitete.
Minusi so backlight bleeding in pa mogoče nekoliko neenakomerna osvetlitev (ampak spet to opaziš, če maš popolno temo v sobi in monitor prikazuje črno barvo). Vsekakor je razočaranje stojalo, ki ne samo da nima veliko nastavitev (samo tilt), ampak tudi deluje malo nekvalitetno. Sicer sem z monitorjem zaenkrat vseeno zelo zadovoljen, vendar če bi še enkrat kupoval, bi verjetno vzel hp-ja zaradi boljšega stojala in same kvalitete.
kmetek ::
cveto med slabosti omenjaš kote, ampak recimo LCD je mišljen bolj za naravnost gledat....kaj to pomeni osvetlitev backlight in pa sam software služi čemu? Si morda kaj pogledal na HPjevi spletni?
Fizikalko ::
cveto med slabosti omenjaš kote, ampak recimo LCD je mišljen bolj za naravnost gledat....
WTF? Se mal hecaš, ne?
cveto med slabosti omenjaš kote, ampak recimo LCD je mišljen bolj za naravnost gledat....kaj to pomeni osvetlitev backlight in pa sam software služi čemu? Si morda kaj pogledal na HPjevi spletni?
Na stolu ponavadi ne sediš vedno v isti pozi (vsaj jest ne), včasih pogledaš na monitor tudi od zgoraj ali od strani (ali pa recimo če gleda več ljudi hkrati na monitor) in takorat je to opazno. Nisem napisal da ful moti, je pa vidno. Pri normalni uporabi se sploh ne opazi.
Glede t.i. "backlight bleedinga": če monitor prikazuje pretežno črno površino, je pri nekaterih monitorjih opazno da na robovih "uhaja" svetloba ki sicer služi za osveltitev monitorja. Tudi v tem primeru stvar ni pretirano moteča in je pri normalni uporabi praktično neopazna.
Oboje (in še kaj drugega) je že znana slabost TN (oziroma cenejših) LCD-jev in tudi sam sem šel v nakup takega monitorja z vedenjem da do tega prihaja. Recept za odpravo teh in podobnih težav je že dolgo znan, in sicer nakup IPS ali PVA monitorja, žal pa je s tem povezan tudi precejšen dvig cene, ponavadi faktor x2.
Čemu služi software? Da lahko v windowsi z moiško nastavljaš vse parametre monitorja in ti ni treba telovaditi po OSD menijih. Gre seveda tudi brez tega, ti pa vsaj na začetku, ko še "iščeš" nastavitve zadeva precej pomaga.
P.S.: ne me narobe razumet, večina uporabnikov bo zadovoljna z praktično vsakim monitorjem, ko pa imaš enkrat stika z večimi različnimi tipi in ko znaš pogledati, pa opaziš razlike. In HP W2207 je odličen monitor z pa znanimi pomanljivostmi TN tehnologije.
papameneger ::
Mene pa zanima kateri LCD monitor 24' ponuja najvec za svoj denar, za nekje okoli 450e.
Zagledal sem se predvsem v LG L246WH, pa me zanima vase mnenje.
LP Tom
Zagledal sem se predvsem v LG L246WH, pa me zanima vase mnenje.
LP Tom
Acoslav ::
V FMC sem videl, da prodajajo Dell 2007FP pa me zanima, ce kdo ve a ima S-IPS ali S-PVA matriko. Sem ze klical FMC pa mi je prodajalec znal povedati samo to, da ima boljso.
tilinho20, so to insajderske informacije? Ker pri teh monitorjih je panel loterija.. Lahko dobis S-PVA ali pa S-IPS.. odvisno od serije.
imott3791 ::
Zanima me kolko najnižje se da lahko nastavit monitor? Gre spodnji nivo pod horizontalo podstavka? Ali je rob ekrana (plastika) bleščeč ali mat?
Najboljša ženska je Miki Miška, ko se je naveličaš ugasneš risanko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imott3791 ()
PrimozR ::
Kako bo šlo pod podstavek, če je ta na mizi? :> Ja, lahko bi bil monitor na robu a večina folka pač nima take konfiguracije namizja (realnega, ne OS namizja :P). Zato pač firme tega ne delajo. Še klasične nastavitve po višini nimajo nekateri monitorji. Lahko si pa naštimaš VESA nastavek.
Kako bo šlo pod podstavek, če je ta na mizi? :> Ja, lahko bi bil monitor na robu a večina folka pač nima take konfiguracije namizja (realnega, ne OS namizja :P). Zato pač firme tega ne delajo. Še klasične nastavitve po višini nimajo nekateri monitorji. Lahko si pa naštimaš VESA nastavek.
Kupujem še en monitor. Stari monitor je odlični Samsung SyncMaster 173p, ki je gibljiv in gre spodnji rob ekrana pod podstavek. Imam pač tako mizo s prednjo poličko in se mi fino obnese ker imam spodaj tekoče papirje.
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
imott, a to ročno piše podpis v vsako sporočilo ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
imott, a to ročno piše podpis v vsako sporočilo ?
Ja ker ne vem kako dodat pod ravno linijo tako kot ostali.
Zanima me kolko najnižje se da lahko nastavit monitor? Gre spodnji nivo pod horizontalo podstavka? Ali je rob ekrana (plastika) bleščeč ali mat?
.
V najnižji legi je spodnji rob monitorja 3-4cm nad mizo. Rob ekrana je bleščeč, tako kot sam ekran.
V najnižji legi je spodnji rob monitorja 3-4cm nad mizo. Rob ekrana je bleščeč, tako kot sam ekran.
Se pravi se od roba ekrana blešči zunanja svetloba kot pri Samsungih 223xxx, kjer so črni lakirani robovi?
Tako je!
Se mi pa zdi da je pri Samsungu 2232 rob še bolj "spoliran".
Nasploh se daje temu bleščanju prevelik pomen. Trenutno je recimo zunaj močno sonce, računalnik je ob oknu, pa kljub vsemu bleščanje ni opazno. Vidi se samo malo na robu in pa na ekranu, ko je ugasnjen.
Nasploh se daje temu bleščanju prevelik pomen. Trenutno je recimo zunaj močno sonce, računalnik je ob oknu, pa kljub vsemu bleščanje ni opazno. Vidi se samo malo na robu in pa na ekranu, ko je ugasnjen.
Tako je!
No nisem mislil direktno bleščanje od sonca ampak če delam na PCju in imam levo ali desno ali zadaj prižgano lampo in če se ta svetloba pozna? Namreč že par let imam Samsunga 173p ki ima srebrn mat okvir in ni nikakršnega bleščanja kar mi zelo ustreza. Sem bil v parih trgovinah in me novi Samsungi s črnim spoliranim bleščečim robom enostavno motijo ker katerakoli svetloba v prostoru se na njemu pozna. Problem je v tem ker tega monitorja (HP) enostavno ni v nobeni trgovini da bi si ga lahko od blizu ogledal zato tudi toliko vprašanj. Bi te prosil če mi lahko na ZS pošleš par slik tvojega monitorja (dve od spredaj in ene dve od strani oz malega kota). Hvala.
Zgodovina sprememb…
Zheegec ::
Saj so si precej podobni. Drugače je trenutno edini dober 22" LCD na trgu Lenovo L220X (S-PVA, 1920x1200).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Superboyy ::
Kater 24" monitor za do 600-800 eur se mi splaca kupit? Namen predvsem delanje z grafiko, videom, pa nizek lag in dobra odzivnost nista odvec.
Neki sm ze gledu za samsungov 245t in dellov 2408WFP. Še kšn drug predlog?
Neki sm ze gledu za samsungov 245t in dellov 2408WFP. Še kšn drug predlog?
Jereb ::
Kupi tegale 26 colca ... ima panel s-ips ful zakon :)
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
pa še ni tok drag :)
lp
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
pa še ni tok drag :)
lp
aco111 ::
Kaj pa pravite na LG W2252TQ glede na HP L2208W. V kratkem bom kupoval LCD pa pač me zanima katerega nabaviti. Med tema dvema je mala razlika v ceni ampak boljše specifikacije ime W2252TQ.
LG W2252TQ:
Osnovne tehnične lastnosti:
velikost : 22" wide
vrsta zaslona: TN
maksimalna ločljivost: 1680 x 1050
velikost pike: 0.282 mm
horizontalna frekvenca: 30 ~ 83 kHz
vertikalna frekvenca: 56 ~ 75 Hz
vidni kot: 170°/170°
kontrast: 10000:1
svetilnost: 300 cd/m2
št.barv: 16.7 mio
odzivni čas: 2 ms
priklop: analogni, DVI
HP L2208W:
Velikost zaslona: 22"
Resolucija: 1680 x 1050
Velikost pike: 0.282
Kontrast: 1000:1
Vidni kot: 160/160
Svetilnost: 300cd/m2
Odzivni čas: 5ms
Št. barv: 16.7 mio
Horizontalna frekvenca: 31 - 83 Hz
Vertikalna frekvenca: 50 - 76 Hz
Nagib: -5° - +25°
Teža: 5.4 kg
Dimenzije: 51.4 x 6.0 x 34.5 cm
Lp. Allesandro.
LG W2252TQ:
Osnovne tehnične lastnosti:
velikost : 22" wide
vrsta zaslona: TN
maksimalna ločljivost: 1680 x 1050
velikost pike: 0.282 mm
horizontalna frekvenca: 30 ~ 83 kHz
vertikalna frekvenca: 56 ~ 75 Hz
vidni kot: 170°/170°
kontrast: 10000:1
svetilnost: 300 cd/m2
št.barv: 16.7 mio
odzivni čas: 2 ms
priklop: analogni, DVI
HP L2208W:
Velikost zaslona: 22"
Resolucija: 1680 x 1050
Velikost pike: 0.282
Kontrast: 1000:1
Vidni kot: 160/160
Svetilnost: 300cd/m2
Odzivni čas: 5ms
Št. barv: 16.7 mio
Horizontalna frekvenca: 31 - 83 Hz
Vertikalna frekvenca: 50 - 76 Hz
Nagib: -5° - +25°
Teža: 5.4 kg
Dimenzije: 51.4 x 6.0 x 34.5 cm
Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)
Ted ::
Tale HP je poceni verzija, HP w2207 je pa Pavillon serije, ki je v Sloveniji uradno niti ne prodajajo, ker je samo na zahodnih trgih. Skratka, w2207 je precej boljši monitor kot tale w2208. Je tudi najboljši 22 monitor s TN matriko.
Mah...
aco111 ::
Aha, kaj pa w2207 glede na LG W2252TQ? Kaj je bolje, da se kupi?
Lp. Allesandro.
Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)
Jereb ::
A nima tale monitor Lenovo L220X mal prevelike ločljivosti za 22 col ?? Se normalno vidi brat črke pa to ?
lp
lp
MrStein ::
Font size reši vse.
(oziroma DPI)
(oziroma DPI)
Motiti se je človeško.
Čisto normalno se da brati črke. Sprobano ravno vmes, ko to pišem :)
Velikost pixla je praktično enaka, kot na 20". Dejansko je ravno to en od argumentov za ta monitor, ker 22" s 1680x1050 ima zelo velik pixel, tako kot 19".
Velikost pixla je praktično enaka, kot na 20". Dejansko je ravno to en od argumentov za ta monitor, ker 22" s 1680x1050 ima zelo velik pixel, tako kot 19".
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Gatsu ::
Je komu jasno zakaj je v osd meniju opcija Color onemogocena pri mojem ravnokar dobljenem HP W2207H? Drugac pa slika je napram mojem bivsem Samsungu 930BF res fenomenalna, sam me pa moti da sam sebe gledam not...
Najbrž imaš nekje vključen dinamični kontrast in to sam uravnava...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014