Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
Fizikalko ::
krho, super, čimprej poročaj. A to si naročil od Supradictus-a? Koliko časa od nakazila se pa čaka?
krho ::
fizikalko, da. Plačano preko swifta v torek zjutraj. Denar je dobil v četrtek okrog 13h (#$%& @ NLB pravijo transakcije oddane do 13h po EU drugi dan, so pa nucali 2 dni), ter obljubil, da bo poslal v roku 2h. Zadeva naj bi "potovala" 3-4dni.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Aha, fino, No, javi se, ko ga dobiš.
Mater, ne morem se odločit: pri Rolan-u sem se zmenil, da mi dobavijo LG L245WP za dobrih 700 EUR (in mi pogledajo mrtve pixle).
Mater, ne morem se odločit: pri Rolan-u sem se zmenil, da mi dobavijo LG L245WP za dobrih 700 EUR (in mi pogledajo mrtve pixle).
mailer ::
Mene pa zanima glede laga oz zakasnitve nekaj. To je slika zakasnitve pa me zanima koliko je to vidno oz moteče pri vsakdanjem delu in igrah, filmih? Razlike pa je kot je vidno iz slike 35 tisočink sekunde, kar znese pri recimo 25 slikah na sekundo eno ghost sliko pri frekvenci osveževanja recimo 60hz pa približno 2.
njok ::
Kolega poleg mene je tudi narocil od tega nizozemca, pritozeval se je samo nad nasimi bankami, sicer izgleda vse ok.
Zdaj se mene mika, prej sem bil preprican da bo 20" dovolj... damn :)
Zdaj se mene mika, prej sem bil preprican da bo 20" dovolj... damn :)
gruntfürmich ::
@sawyer! zakaj predlagaš 22 colske ekrane za streljačine? to so preveliki. dajte fantje napisat max 19' ekrane, katiri so primerni za fpš.
€globoko grlo! o čem že teče debata? spomni me. in moj komp je spodaj zapisan.
€globoko grlo! o čem že teče debata? spomni me. in moj komp je spodaj zapisan.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
krho ::
Dobil zadevo danes. Monitor je napram 19" CRT Iiyami naravnost gromozanski.
Barve,svetilnost in kontrat so privzeto nastavljeni na 50%. Sem Svetlost zmanjšal na 30%, sedajle zvečer je brez prižgane luči vse skupaj še vedno ubijalsko za oči. Edina zamera gre, da ne moreš zamenjati profila s eno tipko(sem navajen iz Iijame, da nastavim Movie mode s 2x pritiskom na tipko) tule pa je potrebno šarit po meniju, kar je zamudno.
Ghostinga kot ga je nekdo nalimal v eni temi za tale model ne vidim, ima pa monitor nekaj backlight bleedinga v desnem zgornjem in spodnjem kotu. Težko je slikat tole
Barve,svetilnost in kontrat so privzeto nastavljeni na 50%. Sem Svetlost zmanjšal na 30%, sedajle zvečer je brez prižgane luči vse skupaj še vedno ubijalsko za oči. Edina zamera gre, da ne moreš zamenjati profila s eno tipko(sem navajen iz Iijame, da nastavim Movie mode s 2x pritiskom na tipko) tule pa je potrebno šarit po meniju, kar je zamudno.
Ghostinga kot ga je nekdo nalimal v eni temi za tale model ne vidim, ima pa monitor nekaj backlight bleedinga v desnem zgornjem in spodnjem kotu. Težko je slikat tole
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
serakeš ::
Zanima me če ima kdo mogoče doma Samsunga 226BW 22", je vreden svojega denarja, se pravi 317€...??
ne, vreden je tvojega.
nejcek74 ::
Tudi sam sem ravnokar dobil monitor od supradictusa (po tem ko so me lepo nategnili pri Acordu).
Kupoval sem čez firmo, zato sem se najprej pri njih pozanimal za račun. Z ebaya so me preusmerili na spletno stran njihove trgovine (www.qsix.eu), tako da sem potem naročilo opravil tam. 3 dni za bančni transfer, 6 dni za pošiljko. Računa ni bilo zraven, sem jim poslal mail (danes) in so mi odgovorili, da ga dobim od njihovega računovodje. Na hitro sem ga preveril na uč za mrtve pixle pa nisem opazil nobenega. No ker gre pa za della 3007wfp-HC se mi ne da iti s povečevalnim steklom čez cel zaslon.
V nakup sem sae spravil z nejevero, da bo vse ok, vendar stvari zaenkrat delajo. Če ne bi na lastni koži izkusil, kako ti slovenski zastopnik poizkuša prodat poškodovan monitor kot nov (za 1300 ojrov) si ne upal iti v tole sumljivo poceni zadevščino. Potem si pa itak rečeš, da je vseeno in da si že vsega hudega navajen.
Kupoval sem čez firmo, zato sem se najprej pri njih pozanimal za račun. Z ebaya so me preusmerili na spletno stran njihove trgovine (www.qsix.eu), tako da sem potem naročilo opravil tam. 3 dni za bančni transfer, 6 dni za pošiljko. Računa ni bilo zraven, sem jim poslal mail (danes) in so mi odgovorili, da ga dobim od njihovega računovodje. Na hitro sem ga preveril na uč za mrtve pixle pa nisem opazil nobenega. No ker gre pa za della 3007wfp-HC se mi ne da iti s povečevalnim steklom čez cel zaslon.
V nakup sem sae spravil z nejevero, da bo vse ok, vendar stvari zaenkrat delajo. Če ne bi na lastni koži izkusil, kako ti slovenski zastopnik poizkuša prodat poškodovan monitor kot nov (za 1300 ojrov) si ne upal iti v tole sumljivo poceni zadevščino. Potem si pa itak rečeš, da je vseeno in da si že vsega hudega navajen.
nejcek74 ::
Kupoval sem na firmo, iz EU si potem lahko izbereš ali plačaš DDV in ga kasneje odbiješ tukaj ali pa ne. Jaz sem plačal brez DDV 1041 € (monitor je 1007, ostalo poštnina). Z davkom imajo drugače ceno 1199 + poštnino.
Še to; preveril sem še Dell service tag in očitno gre res za ta monitor, bal sem se da gre za nateg, pa da je recimo prejšnji model, ki ni HC.
Računalnik v glavnem uporabljam za risanje v Autocadu in tale zaslon popolnoma spremeni zadevo. Bom pa verjetno moral reči adijo še tistim nekaj igram, ki sem jih do sedaj igral, ker ne verjamem, da bo moja 7600gt zmogla karkoli uporabnega na tej resoluciji. Vsaj ne bom več zgubljal časa.
Še to; preveril sem še Dell service tag in očitno gre res za ta monitor, bal sem se da gre za nateg, pa da je recimo prejšnji model, ki ni HC.
Računalnik v glavnem uporabljam za risanje v Autocadu in tale zaslon popolnoma spremeni zadevo. Bom pa verjetno moral reči adijo še tistim nekaj igram, ki sem jih do sedaj igral, ker ne verjamem, da bo moja 7600gt zmogla karkoli uporabnega na tej resoluciji. Vsaj ne bom več zgubljal časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejcek74 ()
avtocad, ja, in 30 col. kdo pa potem rabi fire gl in podobne karte za par 1000 €, če ti tole furaš s 7600?
TribesMan ::
FireGL nuca tist ki hoče strojno 3D pospeševanje v AutoCADu... Sicer se pa da praktično vsakega GeForcea spremenit v Quadro...
Tako resoulcijo furat pa itaq ni problem za nobeno malce modernejšo grafično.
Tako resoulcijo furat pa itaq ni problem za nobeno malce modernejšo grafično.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Jst ::
Hello!
Tudi sam menjam ~10let star 17" monitor, pa ne vem, katerega LCDja naj vzamem. Tu sem totalni noob. Uporabjal bi ga za kakšno igro, film,... za Desktop "Enterneinment" living-room PC.
Gledal sem na SharkyExtreme / June High-end Gaming PC Buyer's Guide.
Tam priporočajo:
Dell UltraSharp 2007WFP 20.1" LCD,
Samsung 204B.
Na tomshardware.co.uk/forum/ forumu je tema, kjer človek pravi o zelo negativni izkušnji s Samsungom.
Če imate kakšne predloge, prosim, ne bodite leecherji. :)
Kupil bi pa razred okoli 20" do 22", razmerje 1680x1050, ali kaj podobnega. Samo ne 1920x, ker ne bi rad preveč zapravil za grafično kartico, ker igram mogoče 1 uro na teden, niti nimam potrebe po takšni (veliki/HD) resoluciji.
Lp,
Hvala za morebitno pomoč.
Tudi sam menjam ~10let star 17" monitor, pa ne vem, katerega LCDja naj vzamem. Tu sem totalni noob. Uporabjal bi ga za kakšno igro, film,... za Desktop "Enterneinment" living-room PC.
Gledal sem na SharkyExtreme / June High-end Gaming PC Buyer's Guide.
Tam priporočajo:
Dell UltraSharp 2007WFP 20.1" LCD,
Samsung 204B.
Na tomshardware.co.uk/forum/ forumu je tema, kjer človek pravi o zelo negativni izkušnji s Samsungom.
Če imate kakšne predloge, prosim, ne bodite leecherji. :)
Kupil bi pa razred okoli 20" do 22", razmerje 1680x1050, ali kaj podobnega. Samo ne 1920x, ker ne bi rad preveč zapravil za grafično kartico, ker igram mogoče 1 uro na teden, niti nimam potrebe po takšni (veliki/HD) resoluciji.
Lp,
Hvala za morebitno pomoč.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
TeraSonic++ ::
"Sicer se pa da praktično vsakega GeForcea spremenit v Quadro..."
TribesMan a to resno? Kako bi jz to lahko izpelu z 8800gts npr ? hvala
TribesMan a to resno? Kako bi jz to lahko izpelu z 8800gts npr ? hvala
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
Tale LG L226WTQ-SF na funtech.si mi tudi lepo deluje. Čeprav Američani (prebral na forums.anandtech.com) je*ejo, strelajo v ta monitor, ker se mi dogaja neverjeten ghosting (ali kako se reče tem problemom pri lcdjih), se potem oglasi nekaj tipov iz EU, ki imajo enak lcd, pa teh težav nimajo. Še več, super zadovoljni so. Tako, da so informacije, da v je v EU ta monitor z enako oznako dejansko drugačen od tistega, ki se ga dobi na ameriškem trgu. Pa cena je tudi ugodna. 280EU. No, cena meni ni ravno pomembna, ampak vseeno ne bi rad kupil extra dragega lcdja, za katerega vem, da ga bom uporabljal 2-3 leta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
> za katerega vem, da ga bom uporabljal 2-3 leta.
Sem kadilec in iz izkušenj vem, da se cigaretni dim tako lepo na lcdju nabere, da ga nikakor ne moreš več očistiti. :) No, mogoče še kakšen razlog, ampak ta je glavni.
Sem kadilec in iz izkušenj vem, da se cigaretni dim tako lepo na lcdju nabere, da ga nikakor ne moreš več očistiti. :) No, mogoče še kakšen razlog, ampak ta je glavni.
Matev ::
odločam se za nakup velikega lcd-ja
v poštev pridejo zgolj monitorji z 178stopinjskim vidnim kotom
in velikosti od 21 inč navzgor
kot naprimer samsung 214t
amapk ta samsung ima tak grozen lag, da se nikakor ne da normalno primikati miške
kaj mi svetujete
če bi imel denar bi kupil mac23", a ga na žalost ne nameravam porabiti toliko...
cca 600-700 evrov bi dal
v poštev pridejo zgolj monitorji z 178stopinjskim vidnim kotom
in velikosti od 21 inč navzgor
kot naprimer samsung 214t
amapk ta samsung ima tak grozen lag, da se nikakor ne da normalno primikati miške
kaj mi svetujete
če bi imel denar bi kupil mac23", a ga na žalost ne nameravam porabiti toliko...
cca 600-700 evrov bi dal
Priporočam LG L245WP, ga imam sam (glej raje temo Kateri 24" kupiti - klik.). Daleč najboljša izbira glede na nizko ceno. Seveda, če kupuješ pri nas, če pa v tujini, pa dobiš na Bayu Dell 2407WFP že za 650 EUR.
214t imamo v službi
in je na isti konfiguraciji - g5 z enako miško in enakim dual core procesorjem obup v priemrjavi z mac cinema displayem
pri 214t enostavno ne moreš premikati miške tako kot ti švigajo oči po zaslonu
ni variante
lag je obupen
in je na isti konfiguraciji - g5 z enako miško in enakim dual core procesorjem obup v priemrjavi z mac cinema displayem
pri 214t enostavno ne moreš premikati miške tako kot ti švigajo oči po zaslonu
ni variante
lag je obupen
Mirč ::
no jaz imam 215tw ki ima baje največji lag pa tega ne opazim nikjer.
Morda zato ker večinoma v sluzbi up.notebooka katerih zaslonu so zelo slabi napram namiznim lcd.
lp
Morda zato ker večinoma v sluzbi up.notebooka katerih zaslonu so zelo slabi napram namiznim lcd.
lp
pa tega ne opazim nikjer.
tako kot tudi jaz ne opazim slabih pospeškov na mojem cliu
214t je pač prepočasen zame (a za marsikoga je lahko perfektno odziven - se strinjam)
MasTTer ::
Mene pa zelo zanima, če mi lahko keri pove za tisto stran, na kateri piše o nastavitvah za resolucije, recimo za moj 22" ekran, ker nevem na kako velikost bi se naj v igrah nastavila resolucija ????
Ta maximalna in priporočena 1680x1050 je pomoje preeevelka!
In pa še nekaj, a komu drugemu tudi to dela ekran, da od sredine pa vse do desne stranice ekrana odebelji črke oz. so drugačne??
Monitor: Samsung SyncMaster 225mw
Hvala za odgovor!
Ta maximalna in priporočena 1680x1050 je pomoje preeevelka!
In pa še nekaj, a komu drugemu tudi to dela ekran, da od sredine pa vse do desne stranice ekrana odebelji črke oz. so drugačne??
Monitor: Samsung SyncMaster 225mw
Hvala za odgovor!
Zheegec ::
20" do 22" wide monitorji imajo priporočeno ločljivost 1680x1050. Če grafična te ločljivosti ne zmore v igrah, uporabi drugo z istim formatom 16:10 - 1440x900 ali 1280x800.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
MasTTer ::
Aha... no, hvala za odgovor!
Drugače grafična zmore, ker je GF8800gts OC z 640mb rama, samo fps pri kakšnem crysisu ki zdaj izhaja nevem če bo dobra ;)
Ni mi pa jasno kako se na taki ločljivosti gleda, ker sem prej imel 17" na 1024x768 in je bilo vse večje, tako da se je fajn vidlo, zdaj pa
Drugače grafična zmore, ker je GF8800gts OC z 640mb rama, samo fps pri kakšnem crysisu ki zdaj izhaja nevem če bo dobra ;)
Ni mi pa jasno kako se na taki ločljivosti gleda, ker sem prej imel 17" na 1024x768 in je bilo vse večje, tako da se je fajn vidlo, zdaj pa
ločljivost na crt-jih mora biti manjša - ker se pike pri visokih resolucijah slivajo med seboj
pri lcd teh problemov ni - ker je vsaka pika zase in se ne "tepejo" med seboj
pri lcd teh problemov ni - ker je vsaka pika zase in se ne "tepejo" med seboj
kixs ::
ločljivost na crt-jih mora biti manjša - ker se pike pri visokih resolucijah slivajo med seboj
Kaj si hotel s tem povedat???
to da na 19inčnem ne moreš imeti 1600x1200 ali več čeprav monitor to podpira
ker se pike preveč zlivajo med seboj
jaz imam recimo na 19inčnme lahko 2048x1536
a je obup
na lcd pa ne glede na ločljivost (če je le-ta nativna, teh problemov ni)
ker se pike preveč zlivajo med seboj
jaz imam recimo na 19inčnme lahko 2048x1536
a je obup
na lcd pa ne glede na ločljivost (če je le-ta nativna, teh problemov ni)
kixs ::
Tvoj odgovor se ni skladal na post pred njim. Zato mi ni bilo jasno kaj zelis povedat.
Problem, ki ga navaja MasTTer, pa je samo DPI ter nezmoznost (neuporabnost) vmesnih resolucij pri LCD monitorjih. Kupis vecji LCD z manjso ali enako resoluciji. Npr. 20, 21, 22 wide LCDji imajo vsi enako resolucijo. Torej kupi 22, pa bos imel vecje crke
Na CRT monitorjih je problem natancnosti zarka, ko gres v "ultra" locljivosti. Sicer pa za igre lahko k'mot uporabljas 1600x1200. Za text in podobne reci pa je ze problem.
lp
Problem, ki ga navaja MasTTer, pa je samo DPI ter nezmoznost (neuporabnost) vmesnih resolucij pri LCD monitorjih. Kupis vecji LCD z manjso ali enako resoluciji. Npr. 20, 21, 22 wide LCDji imajo vsi enako resolucijo. Torej kupi 22, pa bos imel vecje crke
Na CRT monitorjih je problem natancnosti zarka, ko gres v "ultra" locljivosti. Sicer pa za igre lahko k'mot uporabljas 1600x1200. Za text in podobne reci pa je ze problem.
lp
pri crt-jih ni problem samo natančnost žarka
tudi luknjice v mrežici so premaloštevilne za recimo 1600x1200 na 17 al i19inčnežih
in potem dva žarka padeta na eno fosformo piko (luknjico)
kar prinese meglen neoster videz
tudi luknjice v mrežici so premaloštevilne za recimo 1600x1200 na 17 al i19inčnežih
in potem dva žarka padeta na eno fosformo piko (luknjico)
kar prinese meglen neoster videz
mailer ::
Je lag večji če je monitor priklopljen preko VGA konektorja ker je treba pretvarjat signal? Kako je z DVI? Je lag povezan z odzivnim časom? Imam monitor iiyama 15" z 23ms odzivnim časom pa laga ne opazim. Rad bi kupil 214T pa ne vem če je res tako grozn kot je napisal Matev. Kako se vidi to pri gledanju filmov, saj iger v bistvu ne igram zaenkrat pa imam še vedno grafično kartico GF 5200.
pri filmih je neopazno
pri igranju iger ne vem
ampak pri delu pa moti
kazalec od miške ne leti po zaslonu kot bi moral
ne leti tako kot ti pogled šiba
pri hitrem delu je to cokla
pri igranju iger ne vem
ampak pri delu pa moti
kazalec od miške ne leti po zaslonu kot bi moral
ne leti tako kot ti pogled šiba
pri hitrem delu je to cokla
gego ::
Kupujem nov 19" LCD in bi rad, da ima DVI in po možnosti, da so zraven še zvočniki in za ceno tam okrog 200 EUR. Na nakupi.net sem zasledil LCD MIRAI DML-619N200, ki bi bil kot nalašč zame, a sedaj se sprašujem kaka je pa kvaliteta tega monitorja... A si ga mogoče kdo lasti in mi pove iz prve roke, a je vreden nakupa ali ne?
hvala in lp
hvala in lp
globoko grlo ::
mam 215TW kakšno leto in še sedaj kakšno ikonco overshootam, lag je, mal se ga navadiš, zgine pa nikol
pr SupCOmu se to ne pozna, pri singel player MOHAA tudi ne
vglavnem se da živet
kako je pa z 214 pa ne vem
pr SupCOmu se to ne pozna, pri singel player MOHAA tudi ne
vglavnem se da živet
kako je pa z 214 pa ne vem
JerKoJ ::
Kdo ve kje se da kupiti HP w2207, ker ga pri nas ocitno ni za dobit.
Rabu bi predvsem kaksen naslov od fizicne trgovine v Avstriji blizu meje, ki ta monitor premore.
Vem da je TN matrika, samo po ocenah in funkcijah je dalec najboljsi med tem, kar pri nas dobis v 22" razredu - samsung 22...
Ce drucga ne ima vsaj USB in to za ceno <300€ .
Ker vseeno se ni dokoncen nakup: ve kdo za kaksen 22", ki ni svetlece crn ali pa z ne-TN matriko?
Rabu bi predvsem kaksen naslov od fizicne trgovine v Avstriji blizu meje, ki ta monitor premore.
Vem da je TN matrika, samo po ocenah in funkcijah je dalec najboljsi med tem, kar pri nas dobis v 22" razredu - samsung 22...
Ce drucga ne ima vsaj USB in to za ceno <300€ .
Ker vseeno se ni dokoncen nakup: ve kdo za kaksen 22", ki ni svetlece crn ali pa z ne-TN matriko?
volkwolf ::
Hi, im new here
Že nekaj dni berem samo o monitorjih, ker kupujem novega in enostavno ne vem kaj kupiti. Upam na pomoč
Kupujem nov monitor, veliko igram igre, nebi rad tn matrike...osnovni podatki.
Bral sem o samsungu 193P+(že sem bil prepričan, da bom tega kupil) in se je veliko ljudi pritoževalo nad ghostingom. Sigurno je odličen monitor, samo za igre ni.
Sedaj me zanima NEC MultiSync LCD1970NX, ki ima s-ips matriko z 18ms odzivnim časom in me zanima, če ima kdo izkušnje s tem monitorjem in če bo za igre.
V tej temi sem prebral, da se ips matrika precej boljše obnese v igrah kakor PVA/MVA, zato se zanimam za tega neca.
Nebi se branil tudi kakšnega predloga za monitor, ki bi bil dober za igre in nima tn matrike.
Spranih barv enostavno nebi prenesel in imam rajši crt.
Hvala vam
Že nekaj dni berem samo o monitorjih, ker kupujem novega in enostavno ne vem kaj kupiti. Upam na pomoč
Kupujem nov monitor, veliko igram igre, nebi rad tn matrike...osnovni podatki.
Bral sem o samsungu 193P+(že sem bil prepričan, da bom tega kupil) in se je veliko ljudi pritoževalo nad ghostingom. Sigurno je odličen monitor, samo za igre ni.
Sedaj me zanima NEC MultiSync LCD1970NX, ki ima s-ips matriko z 18ms odzivnim časom in me zanima, če ima kdo izkušnje s tem monitorjem in če bo za igre.
V tej temi sem prebral, da se ips matrika precej boljše obnese v igrah kakor PVA/MVA, zato se zanimam za tega neca.
Nebi se branil tudi kakšnega predloga za monitor, ki bi bil dober za igre in nima tn matrike.
Spranih barv enostavno nebi prenesel in imam rajši crt.
Hvala vam
Jah 16ms se pa že opazi... Če si prebral zadnjih par strani te teme, že veš, kaj bom napisal :)
nec 20wgx2...
nec 20wgx2...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
volkwolf ::
Jp, tale zgleda too good to be true, samo večjega od 19" ne potrebujem, pa tudi max kar dam za monitor je 440EUR.
Če bi dobil, kakšnega dobrega za igre in da ni tn...
Če bi dobil, kakšnega dobrega za igre in da ni tn...
Kdo pa še kupuje 19"?
Ravno na 19" je slika najbolj zrnata, tudi če je boljša matrika ali glossy premaz se to opazi, ker je fizično pixel največji (t.i. Pixel pitch), vzemi 20" wide, za igre in filme je to najboljši format.
Pogojno užiten bi bil LG L2000CM, ima MVA matriko, sicer ne ravno super kontrast. Po sliki je boljši od TN, z omenjenim NECom se pa ne more primerjati. Glede na ceno je zelo dober nakup, ghosting na tem monitorju že opazim, ni pa to nekaj hudega, ga je manj kot pri 193P+, oziroma nasledniku 971P.
Ravno na 19" je slika najbolj zrnata, tudi če je boljša matrika ali glossy premaz se to opazi, ker je fizično pixel največji (t.i. Pixel pitch), vzemi 20" wide, za igre in filme je to najboljši format.
Pogojno užiten bi bil LG L2000CM, ima MVA matriko, sicer ne ravno super kontrast. Po sliki je boljši od TN, z omenjenim NECom se pa ne more primerjati. Glede na ceno je zelo dober nakup, ghosting na tem monitorju že opazim, ni pa to nekaj hudega, ga je manj kot pri 193P+, oziroma nasledniku 971P.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Jaz sem še do nedavnega imel tega Nec-a 1970NX. Lahko samo rečem, da bolj zadovoljen že ne bi mogel biti. Sedaj imam LG 24" s kao 8 ms, pa je ghostinga vsaj toliko, če ne več kot na Nec-u (pa sem imel še eno starejšo revizijo, ki je imela 25 ms). Skratka, 1970 NX all teh way, razen, če si HC gamer.
Aja, z Alienom se pa ne bi strinjal, da je 20" wide boljša izbira kot običajni 19" - 20 wide je enostavno prenizek za normalno delo. Wide je IMHO ok šele 24".
EvilDare ::
Če bi prodajali 22'' še kaj drugega kot TN matrike bi se mogoče celo za to odločil, ker bi bil dovolj velik. 20'' je pa res premajhen. Samo ker je bilo tako poceni iz tujine sem kar 24'' kupil.
Wofk ::
potem 20 inch monitor ni dober za igre in gledanje filmov
ker sam sem se nakako zagrel za samsung 206BW
če je kaj boljšega v tem cenovnem rangu sem odprt za predloge
ker sam sem se nakako zagrel za samsung 206BW
če je kaj boljšega v tem cenovnem rangu sem odprt za predloge
Wide je za igre in filme seveda boljši (sploh za filme, ki SO v WIDE formatu), kar se pa tvoje izjave tiče, Fizikalko; 20" Wide ima 1680x1050, 19" pa 1280x1024, torej večja delovna površina, tako vertikalno, kot horizontalno.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014