Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
gruntfürmich ::
zdaj sem ugotovil kaj pomeni led brightnes....
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zheegec ::
To je samo brightness za lučko, ki sveti, ko je monitor prižgan.
Saj kaj drugega bi bilo težko, glede na to, da je to edina LED-ica v tem monitorju
Drugače pa malo pogooglaj za 20WGX2 calibration, kolikor sem gledal teste so barve po kalibraciji neverjetno natančne.
Ali pa si pač kupi kalibrator, če se greš zares.
Saj kaj drugega bi bilo težko, glede na to, da je to edina LED-ica v tem monitorju
Drugače pa malo pogooglaj za 20WGX2 calibration, kolikor sem gledal teste so barve po kalibraciji neverjetno natančne.
Ali pa si pač kupi kalibrator, če se greš zares.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
kakšno kalibracijo ti misliš? kaj z njo naredim?
ne, jst morem samo svetilnost zaslona nekako zmanjšat, pa ne z ''brightness''. sem mislil da bom lahko z 'led brightnes'
ne, jst morem samo svetilnost zaslona nekako zmanjšat, pa ne z ''brightness''. sem mislil da bom lahko z 'led brightnes'
Domke ::
Ja sem tud jst vidu teste, kaksne barve ma po kalibraciji. Je bil drugi najbolsi tale NEC 20WGX2 Pro, edin se en NEC je bil pred njemu. In kje nej to pol kalibriram?? Kar s tistimi gumbi???
verjetno kr s tistimo ja.
nsane ::
Jaz imam takšne nastavitve:
Profile name: 20WMGX2 Calibrated.icc
Make/Model/Size: NEC 20WMGX2 20"
Calibration system: ColorEyes Display 3.2 software with Eye-One Display 2 colorimeter
Brightness: 25% (can be set higher without significantly affecting colors)
Contrast: 50%
Sharpness: 8.3%
Advanced DV mode: OFF
DV mode: Text
Red: 100.0%
Green: 95.2%
Blue: 96.8%
S tem odpraviš tudi banding problem.
Profile name: 20WMGX2 Calibrated.icc
Make/Model/Size: NEC 20WMGX2 20"
Calibration system: ColorEyes Display 3.2 software with Eye-One Display 2 colorimeter
Brightness: 25% (can be set higher without significantly affecting colors)
Contrast: 50%
Sharpness: 8.3%
Advanced DV mode: OFF
DV mode: Text
Red: 100.0%
Green: 95.2%
Blue: 96.8%
S tem odpraviš tudi banding problem.
kaj usb pri necu 20wgx2 pro je samo kot razdelilec, ali ima še kakšno drugo funkcijo?
Rapier ::
Hoj!
Odločam se za nakup novega monitorja(trenutno imam Nokia 447F), porabil pa bi okrog 400E. Kar sem razbral iz zadnjih par postov, je
226BW dober nakup za hardcore igračarja?
Hvala.
Odločam se za nakup novega monitorja(trenutno imam Nokia 447F), porabil pa bi okrog 400E. Kar sem razbral iz zadnjih par postov, je
226BW dober nakup za hardcore igračarja?
Hvala.
glinik ::
Pred kartkim sem imel možnost uporabljati en 22" Asusov model. Žal moram povedati, da še slabšega monitorja nisem videl. Slika je bila grozno flekasta, meglena. Text se je dalo razvidno brati lepo kotih, vse drugo ... Sploh ne razumem da si upajo prodajati tako krš robo ...
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
LordWorm ::
zgodilo se mi je da lazje bulim v LCD od (sicer novega) laptopa kot pa v mojega Samsung 970P.
zgleda da so novi LCDji manj agresivni za oci?
zgleda da so novi LCDji manj agresivni za oci?
ni podatka
kixs ::
LordWorm:
nastavi si svetlost in kontrast podobno kot imas na notebooku, pa bos resil problem. Nastavi seveda glede na sliko in ne glede na stevilke
nastavi si svetlost in kontrast podobno kot imas na notebooku, pa bos resil problem. Nastavi seveda glede na sliko in ne glede na stevilke
jaz pri necu 20wgx2 pro še vedno nisem rešil problem prevelike svetlosti, ker se prava rešitev ne skriva v zmanjšanju brightnessa. bom si že nastavil tko da mi bo prav. ima kdo kakšen predlog? alien?
sem pa zrihtal drug problem, o katerem sem že govoril. uspelo mi je izničit lagg, ki se mi je pojavljal v igrici, katira ne prebavi uredu wide screena. rešitev je bila v nastavitvi grafičen kartice, da mi butne črne robove, in potem pravilna nastavitev resolucije v igrici, da so omogočeni črni robovi. tko da popravljam svojo izjavo, da ta monitor ni ok. zdaj je veliko boljši. in bo še boljši.
alien! se da kr z monitorjem narihtat da so črni robovi, al mora to podpirat grafična???
alien! daj pls link od testov za kalibracije neca 20wgx2 pro; jst sem že neki gledal, pa sem našel samo šrot. daj če imaš kje pri roki ali v glavi prilimaj link pls.
sem pa zrihtal drug problem, o katerem sem že govoril. uspelo mi je izničit lagg, ki se mi je pojavljal v igrici, katira ne prebavi uredu wide screena. rešitev je bila v nastavitvi grafičen kartice, da mi butne črne robove, in potem pravilna nastavitev resolucije v igrici, da so omogočeni črni robovi. tko da popravljam svojo izjavo, da ta monitor ni ok. zdaj je veliko boljši. in bo še boljši.
alien! se da kr z monitorjem narihtat da so črni robovi, al mora to podpirat grafična???
alien! daj pls link od testov za kalibracije neca 20wgx2 pro; jst sem že neki gledal, pa sem našel samo šrot. daj če imaš kje pri roki ali v glavi prilimaj link pls.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
@@@@nsane
mislim da vem kje si ti videl ta calibration. ampak se mi ne zdi ok, ker je sharpness samo 8%, v praksi pa če je pod 18% je meglena slika. tko da ne vem če se to ok obnese.
mislim da vem kje si ti videl ta calibration. ampak se mi ne zdi ok, ker je sharpness samo 8%, v praksi pa če je pod 18% je meglena slika. tko da ne vem če se to ok obnese.
Ta monitor podpira strojni scaling - sedaj pišem s telefona, pa ne morem točno povedati. Mislim, da je espansion mode, moraš dati na aspect, v nastavitvah grafike pa, da tvoj monitor omogoča scaling.
To seveda samo v primeru, da špil ne podpira 1680x1050.
Ne vem, kakšne težave imaš to s svetlostjo? Daš brightness na 0 in imaš svetilnost pod 50ccd...
Za kalibracijo bi moral nekje imeti link, bom pogledal, čeprav se meni zdi že brez tega slika super in sem si samo spremenil brightness/contrast.
To seveda samo v primeru, da špil ne podpira 1680x1050.
Ne vem, kakšne težave imaš to s svetlostjo? Daš brightness na 0 in imaš svetilnost pod 50ccd...
Za kalibracijo bi moral nekje imeti link, bom pogledal, čeprav se meni zdi že brez tega slika super in sem si samo spremenil brightness/contrast.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
nah...., jaz imam težave svepovsod...
PriMe[si] ::
Mene pa zanima kaj pravite o Samsung SyncMaster 226CW monitorju
Imam na voljo malo več kot 400€ tako da jih bom izkoristil, ker mi je nek prijatelj za nekaj dolžan pa mi je obljubil, da ga mi bo prinesel iz firme...
Imam na voljo malo več kot 400€ tako da jih bom izkoristil, ker mi je nek prijatelj za nekaj dolžan pa mi je obljubil, da ga mi bo prinesel iz firme...
LordWorm ::
kixs97,
se igram ze kar nekaj casa pa se vedno isto. 970P ni dober za moje oci, pa naj recejo kar cejo.
Tisti ki kupujete 22ke wide, priporocam da pogledate (v zivo) se Dell-ove lcd-je.
se igram ze kar nekaj casa pa se vedno isto. 970P ni dober za moje oci, pa naj recejo kar cejo.
Tisti ki kupujete 22ke wide, priporocam da pogledate (v zivo) se Dell-ove lcd-je.
ni podatka
Amadeuss ::
PriMe[si]....tud jest se odločam med tem modelom 226CW in 223BW....baje ma 223BW boljše barve...skrbi me samo odzivni čas ki je pri 223BW večji..torej 5ms, medtem ko je pri 226CW 2ms...če se to v praki ne pozna pri ghostinu se mi zdi 223BW boljši nakup....226CW je mogoče kr mal precenjen... Lepo bi blo ko bi kak modri človek mal komentiru kako je kej z odzivnim časom in ghostingom
Marabela ::
Kaj pa pravite na tole?
acer24"
Edina stvar, ki me zmoti je ta, da nima dvi vhoda in usbjev - kot imajo ostali. Vendar, ali to potrebujem? Je slika slaba če imaš na vga vhodu, namesto dvi?
Graficno imam Geforce 6150, ki ima oba vhoda...gledal pa bi gor tudi tv (t2) prek tv kartice. Ima ta dvi kej veze in a je ta monitor dober nakup - imel bi ga pa vsaj 3-5let?
acer24"
Edina stvar, ki me zmoti je ta, da nima dvi vhoda in usbjev - kot imajo ostali. Vendar, ali to potrebujem? Je slika slaba če imaš na vga vhodu, namesto dvi?
Graficno imam Geforce 6150, ki ima oba vhoda...gledal pa bi gor tudi tv (t2) prek tv kartice. Ima ta dvi kej veze in a je ta monitor dober nakup - imel bi ga pa vsaj 3-5let?
krho ::
NE KUPUJTE monitorjev brez DVIja, ter podpore za HDCP.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
nec ima to podporo? in če je nima, kaj zamujam?
Marabela ::
krho: Lahko to obrazložiš, prosim? Kaj pa če ima kartica samo vga izhod? Kaj zamujam, če nimam DVI vhoda?
kixs ::
Marabela:
priklop preko DVI-ja ti da optimalno kakovost slike. Se pravi, barve in ostrina slike je taksna kot mora biti. Priklop preko 15-pin D-Suba je slika nekje na ravni CRT monitorjev. Je pa odvisno od LCD monitorja ali je malo boljsa od CRT ali pa malo slabsa.
Torej, po mojem mnenju, ce ti LCD podpira DVI, potem moras to tudi uporabiti. Saj zamujas veliko!
lp
priklop preko DVI-ja ti da optimalno kakovost slike. Se pravi, barve in ostrina slike je taksna kot mora biti. Priklop preko 15-pin D-Suba je slika nekje na ravni CRT monitorjev. Je pa odvisno od LCD monitorja ali je malo boljsa od CRT ali pa malo slabsa.
Torej, po mojem mnenju, ce ti LCD podpira DVI, potem moras to tudi uporabiti. Saj zamujas veliko!
lp
djordjevic ::
amadeus: 223-ke sicer nisem nič gledal, sem pa gledal primerjalni test (mislim, da je bil link celo tu nekje, nisem pa ziher) med 226cw in 226bw. Razen tega, da ma wide color gamut, torej naj bi znal prikazati nekaj več barv, je v večini ostalih kategorij proti 226bw popušil. Sam uporabljam slednjega že pol leta (s panel), na žalost samo prek vga porta, pa se mi zdi kul opcija, zlasti za denar, ki ga zahtevajo zanj. Uporabljam ga izključno za delo (video in tekst) in se lepo obnese. Za vidni kot mi dol visi, ker ga ne gledam postrani, osveževalni čas pa je tud okej (vsaj za moje potrebe). Skratka 226cw je bil narejen z namenom, da dobro osnovo bw-ja še izboljšajo, a jim, kolikor vem, ni najbolj uspelo.
Amadeuss ::
Hja sej to da 226CW ni tok bolši od 226BW da bi upraviču višjo ceno se mi nekak zdi....zdej me zanima predvsem ta 223 BW...bi ga toakoj uzev....raje kot 226BW..skrbi me samo mal slabši odzivni čas kot pri 226BW. Pa še zmer ne vem a upravičeno al ne
Ted ::
Tistih 2ms pri 226BW je marketinški nateg tako da kar 223BW kupi oz. če si blizu meje skoči v avstrijo po opazno boljšega HP 2207.
Mah...
macgajver ::
Teli monitorji samsungi imajo RTA ki pospeši odzivni čas iz 5ms na 2ms in kao izbolša bla bla bla jest ne opazim nobene razlike v nekaterih primerih pri igrah s vklopljenim rta imam občutek da slika utripa kot bi imel pri crtju 60hz osveževanje.
Samo kaj pa je fora tega monitorja 223BW razn tega da je 21,6" oba imata a-si TFT/TN 1000:1 (dynamisch 3000:1) razn 170° horizontala/160° vertikala vidni kot je pri 223bw malo bolši pa nekaj drobiža evrov je cenejši od 226bw.
Samo kaj pa je fora tega monitorja 223BW razn tega da je 21,6" oba imata a-si TFT/TN 1000:1 (dynamisch 3000:1) razn 170° horizontala/160° vertikala vidni kot je pri 223bw malo bolši pa nekaj drobiža evrov je cenejši od 226bw.
tenstan krompir je pa zakon
kako se znebiti pri igrah pri lcd monitorjih takih prečnih 'črt', ko ti sliko zamika po takih vodoravnih pasovih. al je to povezano s grafično?
a je pri necu 20wgx2 pro refresh vedno samo 60Hz???
Fizikalko ::
Pri vseh LCDjih je 60 Hz. Nima veze z utripanjem ali čim podobnim, saj imajo LCDji konstantno osvetlitev.
>>kako se znebiti pri igrah pri lcd monitorjih takih prečnih 'črt', ko ti sliko zamika po takih vodoravnih pasovih. al je to povezano s grafično?
Klasičen ghosting. nimaš kaj naredit.
Klasičen ghosting. nimaš kaj naredit.
njok ::
Fizikalko, mogoce pa ni mislil na ghosting.
gruntfurmich, probaj poiskat moznost enable vertical-sync ali nekaj v tem smislu.
gruntfurmich, probaj poiskat moznost enable vertical-sync ali nekaj v tem smislu.
ja njok, so mi v drugem oddelku isto predlagali. bom preiskusil.
in fizikalko!! a misliš da ima moj monitor ghosting???
in fizikalko!! a misliš da ima moj monitor ghosting???
ghosting ima VSAK monitor. Koliko, je pa drugo vprašanje. Precej je odvisno tudi od uporabnika in njegove občutljivosti na to.
moj ne....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
LCD imajo vsi cca 1.000x večji ghosting kot CRT, potem je vse samo stvar posameznika (koliko opazi), in pa koliko je našponan overdrive (kar seveda slabo vpliva na kvaliteto slike).
Če ima slučajno kdo takšne probleme pri NEC, naj proba refresh na 59Hz.
Če ima slučajno kdo takšne probleme pri NEC, naj proba refresh na 59Hz.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
meternich ::
A sploh obstaja kakšna vmesna varianta med NECom 20wgx2 pro in samsungom 971p. Bil bi čisto zadovoljen z 971p če ne bi prebral toliko opisov o njegovemu ghostingu. Ker dosti igram mi to ni preveč fajn. NEC je fajn samo je mal drag in sem pripravljen kupiti nekaj malo slabšega za malo manj denarja.
Kako je možno v trgovini preveriti ghosting monitorja? Vidiš kvaliteto barv, obliko, itd. Kako pa se preveri ghosting v igri? A za to obstajajo kakšne internetne strani, kjer maš gor teste?(videl sem stran za testiranje barv)?
Kako je možno v trgovini preveriti ghosting monitorja? Vidiš kvaliteto barv, obliko, itd. Kako pa se preveri ghosting v igri? A za to obstajajo kakšne internetne strani, kjer maš gor teste?(videl sem stran za testiranje barv)?
Pesimist ::
Od zaj naprej so znani 3 super monitorji za igre. Samsung 226BW (S,A), Samsung 206BW in Dell 228WFP. Vsak drugi monitor za igre je slaba izbira.
Ne vidim razloga, zakaj so ti monitorji za igre edina dobra izbira. So pač monitorji s slabo matriko in pa s (po podatkih) zelo nizkim odzivnim časom, toda tudi malo višjega človeško oko ne opazi.
zakaj vsi kupujete najboljše grafične kartice, da daste grafične nastavitve v igrah lahko na maksimum, če pa potem to gledate na slabem monitorju?
zakaj vsi kupujete najboljše grafične kartice, da daste grafične nastavitve v igrah lahko na maksimum, če pa potem to gledate na slabem monitorju?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
T-h-o-r ::
sawyer bedarije trosiš
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Enostavno ni bolsih trenutno zunaj. Zakaj? Simple ker imajo najmanjse input lage v primerjavi z CRT. To pa je se kako pomembno za igre pri katerih je pomemben reakcijski cas, torej ne strategije, pasijannsa in arkade. Prakticno vsi 3D shooteri in igre z simulacijsko fiziko kot dirkacine. Govorim seveda le od 20" widescreen modelov in up. Stari monitorji 14-17" vecina tudi nimajo input lagov. Ampak, ce danes kopujes ne kupis vec majn kot 20" more or less.
HP w22 se bi lahko zraven dodal ceprav je 50% pocasnejsi od prvih treh. No to so vsej monitorji, ki so testiran,i torej znani.
meternich: za ghosting se nerabis skrbet sej je vse pod 8ms prakticno neopazno, danes pa je tak standardno ze 5ms.
HP w22 se bi lahko zraven dodal ceprav je 50% pocasnejsi od prvih treh. No to so vsej monitorji, ki so testiran,i torej znani.
meternich: za ghosting se nerabis skrbet sej je vse pod 8ms prakticno neopazno, danes pa je tak standardno ze 5ms.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
frudi ::
tistih 20 ms, kolikor je razlike v input lagu med najhitrejšimi monitorji in večino ostalih, je za 99% igralcev neopazno. Dokler ne igraš MP na nivoju najboljših igralcev na svetu, je teh 20 ms zanemarljivih v primerjavi z ~200 ms laga, ki ga prinesejo tvoji refleksi.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
frudi (ali tudi kdo drug, ki ima ta monitor) , ravnokar sem menim s tistim Nizozemcem za nakup Dell-a 2407wfp. A si ti orenk zadovoljen? Sem najprej misli kupit LG L245WP, pa sem se na koncu odločil za Dell-a. Opaziš kakšne pomanjklkjivosti (zdaj, ko ga maš že nekaj časa)? kakšen mrtev pixl?
Aja, še to: pravi, da ima verzijo HC. A je to ok?
Tnx.
Aja, še to: pravi, da ima verzijo HC. A je to ok?
Tnx.
To je mogoce res, ampak iz svojih izkusenj vem da input lag vec kot 20ms nebi kupo.
1 teden sem imel doma 50ms lagger monitor Samsung 215TW. Katastrofalni monitor, res je da je slika lepsa in koti, ampa se premikanje kazalca po desktopu je bilo neudobno in zalagano. Tesko sem - [] x v okencah zadel sploh. Ze sam po sebi se je cutil zamik. Ko sem igral 3D shooter sem imel obcutek, kot da, nevem kak bi reko, kot da imam gumjasto pusko. To je bil moj prvi LCD monitor in se do tega trenutka sploh nisem zavedal, da obstaja zadeva kot input lag. Na mojo sreco je se isti teden, ko sem monitor kupo, se pojavil prvi opis in test tega fenomena na internetu, malo sem se po enem forumu spraseval in kar hitro ugotovil kaj je vzrok. Sem se pac skoraj sprijazno, da bo spilanje taksno od zaj naprej, dokler nisem pognal dirkalne igre. Potem sem komaj vido, da je bilo nemogoce drzati avte na limitu, na enakem nivoju kot prej z CRTjem. Te pa mi je dopizdlo in sem ga nazaj neso.
Ce bi danes kupoval pa bi namesto Samsunga tega Della vzel pac, res da je drazji ampak se splaca. To je sicer izjema pri Dellah, sej vsi ostali modeli so mocno zalagani.
1 teden sem imel doma 50ms lagger monitor Samsung 215TW. Katastrofalni monitor, res je da je slika lepsa in koti, ampa se premikanje kazalca po desktopu je bilo neudobno in zalagano. Tesko sem - [] x v okencah zadel sploh. Ze sam po sebi se je cutil zamik. Ko sem igral 3D shooter sem imel obcutek, kot da, nevem kak bi reko, kot da imam gumjasto pusko. To je bil moj prvi LCD monitor in se do tega trenutka sploh nisem zavedal, da obstaja zadeva kot input lag. Na mojo sreco je se isti teden, ko sem monitor kupo, se pojavil prvi opis in test tega fenomena na internetu, malo sem se po enem forumu spraseval in kar hitro ugotovil kaj je vzrok. Sem se pac skoraj sprijazno, da bo spilanje taksno od zaj naprej, dokler nisem pognal dirkalne igre. Potem sem komaj vido, da je bilo nemogoce drzati avte na limitu, na enakem nivoju kot prej z CRTjem. Te pa mi je dopizdlo in sem ga nazaj neso.
Ce bi danes kupoval pa bi namesto Samsunga tega Della vzel pac, res da je drazji ampak se splaca. To je sicer izjema pri Dellah, sej vsi ostali modeli so mocno zalagani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
frudi ::
HC verzija ima drugačno osvetlitev in posledično širši barvni razpon. Koliko pa to v praksi izboljša sliko, pa ne vem, ker ga še nisem videl.
Kako sem pa zadovoljen z njim... za zdaj nimam ne pripomb, ne mrtvih pikslov. Res je, da se po kvaliteti slike ne more primerjati s kvalitetnimi IPS paneli (zakaj morajo biti NEC-i tako prekleto dragi!), ampak to je pač PVA; sej sam poznaš razlike med paneli, tako da ti je to tako ali tako jasno. Slika je vseeno zelo dobra, tako v igrah, filmih, namizju... Problemov z bandingom ali backlight bleeding nisem opazil. Tudi kakih tehničnih problemov za zdaj nisem imel.
Tako da - med mojimi računalniškimi nakupi, je to še vedno najbolje zapravljenih (takrat še) 760€ :)
edit: Sawyer - ja, 215TW je že prav zloglasen zaradi visokega input laga in se je nad njim pritoževalo precej uporabnikov. In tudi od posameznika je odvisno, koliko bo opazil input lag, tako da te povsem razumem, da ti je bilo na tem monitorju nemogoče igrati. Večina uporabnikov bo pa vendarle verjetno prej opazila slabo sliko, kot pa 20 ms višji input lag :)
Kako sem pa zadovoljen z njim... za zdaj nimam ne pripomb, ne mrtvih pikslov. Res je, da se po kvaliteti slike ne more primerjati s kvalitetnimi IPS paneli (zakaj morajo biti NEC-i tako prekleto dragi!), ampak to je pač PVA; sej sam poznaš razlike med paneli, tako da ti je to tako ali tako jasno. Slika je vseeno zelo dobra, tako v igrah, filmih, namizju... Problemov z bandingom ali backlight bleeding nisem opazil. Tudi kakih tehničnih problemov za zdaj nisem imel.
Tako da - med mojimi računalniškimi nakupi, je to še vedno najbolje zapravljenih (takrat še) 760€ :)
edit: Sawyer - ja, 215TW je že prav zloglasen zaradi visokega input laga in se je nad njim pritoževalo precej uporabnikov. In tudi od posameznika je odvisno, koliko bo opazil input lag, tako da te povsem razumem, da ti je bilo na tem monitorju nemogoče igrati. Večina uporabnikov bo pa vendarle verjetno prej opazila slabo sliko, kot pa 20 ms višji input lag :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: frudi ()
PVA/MVA ima daleč najvišji input lag od vseh matrik, tukaj je bil 215TW rekorder, dejansko je to edini monitor, kjer je kdorkoli opazil input lag, pri drugih monitorjih pritožb še nisem slišal.
Jaz govorim o dobrih S-IPS matrikah (hint: NEC), ki imajo nizek response time in input lag, sliko pa primerljivo z najboljšimi trinitronci.
Jaz govorim o dobrih S-IPS matrikah (hint: NEC), ki imajo nizek response time in input lag, sliko pa primerljivo z najboljšimi trinitronci.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
krho ::
@Fizikalko: jaz naj bi ga dobil danes. Končna cena 685€, Monitor + shipping.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
globoko grlo ::
@gruntfurmich
ne me smejat, kakšno grafično pa maš?
po vsem napisanem imaš ti presvoh računalo
ne me smejat, kakšno grafično pa maš?
po vsem napisanem imaš ti presvoh računalo