» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
128 / 168
»»

Ted ::

HP 2207 ma še najboljše barve od teh "cheap" monitorjev. Sicer pa za 300 evrov ne moreš pričakovati čudežev, dobri monitorji nikoli niso bili poceni. Dobiš pa za nekaj manj kot 400 evrov LG2000, ki ma boljšo matriko in barve, ni pa wide.
Mah...

Matev ::

ni fora v tem da bi bili dražji
zgolj zelo poceni so tisti z TN matriko

včasih je bil lcd mnogo dražji

za kvaliteto in vse ti pa ostane še kljub vsemu kak dober crt monitor

kjer dobiš vse za malo denarja

rabljene dobiš že prav smešno poceni

MEDENA ::

imam razstavljenega LG 226WTQ in moram rečt, da ma lepe barve, kot ok in na splošno hud.

Amadeuss ::

Ja zdej ste povedal tist k že vem:\ HP 2207 pa kokr vem sploh ni dobavljiv v Sloveniji:\
Kokr sm pa gledu nek revirew na netu so pa nadl kr neki napak tko pri LG 226WTQ kot pri Samsungu 226BW, ampak so pol vseen zarad manjšega input laga priporočil slednjega...ne vem...pomoje sploh ni kake ogromne razlike med temi monitorji..ali pač?8-)

Ted: takoj je...LG L200CM 359,00€

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Zheegec ::

Ja, LGja L2000C sem imel kakšen mesec doma - za to ceno je super, čeprav so barve kar sprane in ga je potrebno še veliko kalibrirati da dosežeš solidno kvaliteto barv, seveda je že brez tega slika boljša kot na kateremkoli monitorju s TN matriko.
L2000CM ima MVA matriko - slika zelo podobna, edino ima še malo več ghostinga.

sicer se že ponavljam - pojdi si pogledat NEC 20wgx2pro (za 550eur je najceneje), pa ko boš videl sliko boš rekel samo waw :))
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Karaya 52 ::

Danes sem res šel pogledat tega NECa in morm rečt da se razlika opazi z druge strani trgovine. Ko bi vsaj bil 22''. :(

Edino cena je pa milorečeno neprimerna. Dodaš še dobrih 100 evrov pa maš 24 della (ebay).
Mah...

Mirč ::

se splača vzet samsunga 215tw za 300€
lp

Če te ne moti input lag (beri če počneš na kompu še kaj drugega kot nabijaš first point shooterje) je to odličen nakup za tak znesek, slika je zelo dobra.
Mah...

sem ga kupil ni opazit gostinga igre pa tako zelo malo špilam mogoče 5 na leto.
Aja dobil za 250 evro
lp

Fizikalko ::

KJE? Kje? Kje?

glinik ::

Trenutno je res najbolje vzeti 24" DELLa. Največ ponudi za denar ...

Se pa cene lepo spuščajo, čez 1 leto ko bom jaz zamenjal svojega Philips 109P4, bodo 24" mrcine zelo ugodne.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

frudi ::

250€ za 215TW? Super cena za tak monitor, lepo si nekoga na****il :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Domke ::

Predvcerajsnim sem kupil NEC 20WGX2 pro v big bangu, in morm rect, da je LCD fenomenalen. Barve so odlicne, glossy screen se bolj. Nocem delat reklame ampak LCD se mi rs zdi svetovn in tezko verjamem da se od 20" LCDjev dobi kaj bolsega. Testiral sem ga tudi malo v spilih. V CS:S natancneje. Po pircakovanjih je odzivni cas odlicen in ni bilo opazit nobenega laga. REs bi ga priporocal. Edion kar me se najbolj moti je da barva crne na namizju recimo al pa ko je res velika povrsina crne ni povsem crna, ampak ze kar malo siva. Zanimna me ce kdo ve kaksne nastavitve uporabit, za izbolsanje tega, in ce se sploh da. Hvala vnaprej.

Satelit ::

Odločam se za nakup dveh 19'' LCD monitorjev. In sicer:

-enega wide screen za mene in brata
Odločam se med Samsungom 940BW in Philipsom 190CW

-drugega pa za starše (pisanje dokumentov, brskanje po internetu,...)
Ali bi priporočali enega izmed zgoraj navedenih monitorjev za 'pisarniško' delo? Ali je bolje kupiti navaden (4:3) LCD? (ki pa so dražji od zgoraj navedenih)

Za vsak monitor sem pripravljen odšteti do 200€.
Lep pozdrav

dajat 550€ za 20 wide je pa obup.

Fizikalko ::

Ja, ker ti, medo, gledaš samo na velikost. Ampak - še vedno več ljudi kupi Passata kot Daewoo nubiro. Velikost je pa podobna. štekaš?

jk ::

Medena, to si povedal že najmanj dvajsetkrat.

Če imaš teh 550€ in jih lahko daš za monitor v čem je problem? Razen reklame LG in žalitev vsepovprek (kekci itd.) znaš še kaj drugega?

Joj Medena, njaboljši Spectraview 21" je pa 5.000EUR in kaj potem? Tako in tako je ločljivost ista kot na 22" (kar tistim,ki imamo radi kvaliteto, ustreza - manjši pixel pitch), slika je pa razred zase. Pojdi ga pogledat, preden kritiziraš.
Janez Janša, 29.04.2014

napizdil ne stranki wide ni bil všeč.
lp

Prosil bi da mi nekdo odgovori. MEDENA, sam za informacijo, razlika ze med P-MVA matriko in S-IPS ki jo ima NEC je OGROMNA. So imel v big banu prklopljenih vec LCDjev na isti PC in je bila slika na NECu DALEC najbolsa. Ni mi zal denarja. Da ne omenjam kako grdo je izgledal Samsung 226BW al pa 206BW ob tem NEC. Ni zastonj NEC tok drazji. Zdej pa prosim ce lahko kdo odgovori na moje vprasanje. Ce ma kdo isti monitor me zanima kaksne nastavitve uporablja v NaviSet, in ce je to dober program za rocno kalibriranje ali priporocate kaj drugacnega. Hvala vnaprej.

na 215tw je črna črna bela bela

Edina napaka omenjenega NEC-a je odločno previsoka cena, kako naj ga kupim če pa mam budžet max. 400 evrov. Preprosto si ga ne morem privoščit, če bi si ga pa lahko bi bilo pa bolj logično nabaviti 24 colskega Della za borih 100-150 evrov več. Je pa res da je v Avstriji nekaj cenejši, tudi 50 evrov in več...
Mah...

Reloaded ::

Zdravo.
Eno enostavno pitanje :D

HP W2207 al Samsung 226BW?

Hvala za pomoč vsem lastnikom.
CIAO
Reloaded!!!

Primorec ::

Še eno vprašanje od mene, odločam se med Samsungom 226BW in Lg-jem L226WT. Razen večjega kota gledanja in nagib monitorja za -5 stopinj v prid LG-ja ni skoraj nobene razlike po podatkih...Je kdo imel priliko videti oba?

spenstar ::

Reloaded: Vzemi HP w2207, lepse barve, pa se stojalo je vrhunsko. (jest ga imam)
SPENSTAR--builder

Amadeuss ::

Ja sej...problemčič je sam ker se ga ne da dobit v SLO...jest bom šou pomoje kr na Samsunga 223BW...razen če po čudežu začnejo uvažat tega hp-ja (dvomim). Sam za to se pa ne bom vozu iz lj v Avstrijo.....

Primorec, oba LCDja mislim da uporabljata TN panel, tako da je realni kot gledanja pri obeh nekako 140°. Ce si hardcore igralec spilov potem je definitivno 226BW bolsa izbira, ampak mi je pa osebno LG lepse oblikovan.

Reloaded ::

OK
Problem pri w2207 je res dobavljivost, tujina ostane nam slovencem. Majo pa dobre cene, čeprav tuji 226BW ni več astronomska cena, ga dobiš za okrog 310E že !
Mene zanima predvsem zaradi priklopa X360 gor, pa kaki dvd kdaj, divx ne gledam :)
Težka odločitev je med tema dvema :S
Kaj pa kaj ghosting pri obeh?
CIAO
Reloaded!!!

TeraSonic++ ::

Zanima me kako je z tem DRMjem v primeru, da imaš ldc z DVI priključkom, ki ima HDCP in je priklopljen na grafično (npr GF 8800), ki ima DVI priključek z HDTV podporo. Ali lahko v tem primeru gledaš filme v full HD obliki ali ne, če so piratsko dolpotegnjeni ?

Mi zna kdo to pojasnit

hvala
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

TokioGangsta ::

Zanima me kateri 19" zaslon(naj ne bo wide) naj vzamem do 200€ Ter če se za tak dnar že da dobit kakšnga večga

hvala
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

gruntfürmich ::

tudi jaz, prav tako kot Domke, sem pred 2 urama postal lastnik NEC-a 20WGX2 PRO, ampak nisem zadovoljem. PIZDA!!! dajmo se malo pogovorit o LAGGU! se mi zdi da ima ful lagga. sploh nisem normalno mogel igrat najljubše igrice. pa še oči mi bo spipal. moral bi nekako zatemnit žarnico. ve kdo kako? ja no, in če bo še tko naprej, bom morda prisiljen dat nazaj prejšnjega crt-ja:( . pa se teh 6 ms odzivnega časa kej več pozna u primerjevi z 2 ms pri drugih na TN matrikah?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ja osvetlitev je po defaultu kar na 100% 8-O
Pač daj na manj, pa bo, 100% je res preveč pri vsakem monitorju.

Drugač pa sem imel že kar precej LCDjev in tukaj ne opazim nobenega laga, tudi ne v primerjavi s CRT 959NF.
Janez Janša, 29.04.2014

se z mano pogovarjaš, alien? osvetlitev=brightness? sam je kr problem pol; žari sicer manj, vendar so temne nerazpoznavne. morda veš prav za lučko da se zrihta? morda '''led brightness'''? ampaktrenutno nič ni razlike, je morda potreben kakšen postopek (off-on)?

959 nf je samsung? jst sem prej imel tudi samsung 997MB. bomba monitor.

Matev ::

959nf (nf=natural flat)
je trinitron in ima popolno raven ekran

997MB (magic bright)
je pa klasičen crt z ravnim steklom pred ukrivljenim ekranom

dobr dobr, dejmo se pogovarjat o nec 20wgx2 (pro)!

Ja, osvetlitev in kontrast nastavljaš s tistim več-stranskim gumbom, ki je zraven menu tipke. Torej ne vstopiti v meni, samo tisti okrogli gumb (drugi od leve proti desni) premkani v eno stran, pa boš lahko zmanjšal brightness in contrast. Jaz imam contrast na 50 in brightness na okoli 60 za igre, 50/40 za ostalo.

lahko pa kar vklopiš DVM, če se ti ne ljubi nastavljati tega ročno, tam imaš potem photo, video, standard, text, itd. Nastavitve.
Janez Janša, 29.04.2014

okrogli gumb mi v vsakem primeru vrže meni, tko kot prvi. sj morda bom že kaj zrihtal. morda pa bom kr na defolt vrgel in pri grafični kartici oz kr preko ati catalist contr. centra nastavitve zrihtal. ima ktira kaj prednosti - nastavitve preko kartice ali monitorja?

Jaz osebno mam svetlost na 100% nastavljeno in me ne moti. Alien zanima me kaksne mas se druge nastavitve kej. Recimo LED Brightness pa to.

Sumo ::

100%? Jaz imam brightness in contrast oba na 25, pa se mi ob večerih še vedno zdi malce presvetlo. Očitno pri tem monitorju prihaja do velikih razlik pri izdelavi.

meternich ::

Jaz se odločam med Samsung-om 971p in Nec-om 20wgx2 pro. Danes sem bil po trgovinah (če kdo hoče videti monitorja, neca majo v big bang giga, samsunga pa v harveyu, oboje v lj), da sem videl kako se monitorja obneseta v praksi. Nec ima fajn sliko in osvetlitev. Samsung je deloval tudi dobro sam svetleče ohišje mi ni preveč všeč.
Problem je cena Neca. Vprašanje je koliko navadno smrtnikovo oko opazi razliko med monitorjem kot je samsung in nec. Res da nec vse poseka na testih ampak testi so eno praksa drugo. Ali nec res nudi 1/3 več kot samsung. Takoj bi vzel samsunga, sam če ne bi prebral nekaj postov, kjer govorijo, da ni primeren za igranje iger. Sam sem kar zagret za igre in nočem preveč ghostinga in input laga.
Zanima me še, kaj ti wide naredi z igricami. Se zadeva res obnese ali je slika vsa razmazana. Če kupim neca bo radeon x1950pro dovolj za poganjanje igric pri taki resoluciji?

Treba bo razmislit, da ne bo denarnica preveč trpela!!

Ja uau, saj če si videl oba prižgana si moral videti razliko. Kot je že zgoraj nekdo napisal - razliko se vidi že od daleč.
Janez Janša, 29.04.2014

meternich ::

No saj sm vidu razliko, sam mene sam zanima, če je ta razlika vredna 200 evrov. Definitivno je nec boljši!

glinik ::

Če je razlika vredna 200 EUR, je to stvar posameznika ;)

Best Buy naslova nimajo nikoli najbolše komponente, ker za tisto "malenkost" plačaš kakih 20-30% več. Če se spomnite, Best Buy naslova niso nikoli prejeli Mitsibishi CRT monitorji, ampak vsi vemo da so bili daleč najbolši.

Ne drži, da ta NEC poseka vso konkurenco. Na enem testu sem zasledil, da je največja hiba tega NECa neenakomerna osvetljenost. Zato je v tistem testu NEC pristal na 2. mestu. Sem pozabil, kateri monitor je bil prvi. Lahko pa najdem stran, če koga zanima.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: glinik ()

EvilDare ::

Jaz, ko sem kupoval monitor sem se zanašal na BeHardware. Imajo zelo podrobne teste monitorjev, pa tudi novic o novitetah jim ne manjka. Pa tudi tale primerjava za 24'' monitorje je bila zelo poučna: Klik

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

hja, jst ga (NEC 20wgx2) imam ravno pred samo, in moram povedat da je zelo enakomerno osvetljen. tko da tvoja natolcevanja ne držijo. nec resda poseka vse s svojo barvo, ampak je pa res 200€ dražji.
glede igric pa še enkrat ponovim: ta nec me je zaenkrat full razočaral. stestiral sem pa samo eno igro, vendar že dobivam idejo da bom si dal nazaj crt-ja.
najbolje bi bilo, da bi jih kar preiskusil na svoji igrici, tko se boš najbolje prepričal, kaj je zate najbolje.

macgajver ::

Jest sem končno videl tega neca v živo pa morm rečt kar se slike, barv in kotov tiče me je popolnoma očaral.
Sicer je proti drugim monitorjem izjemno širok to me sploh ni zmotilo najbol so me zmotile izjemno majne črke sicer je slika izjemno ostra tko da od precej blizu se je dalo lepo brat iz ene normalne razdalje sem se moral pa že precej mučit tko da mislim da je res to glavna slabost tega monitorja.
tenstan krompir je pa zakon

ja, ta monitor te kr očara, če imaš recimo izbor bigbanga pred sabo. sj če si zmanjšaš resolucijo bodo črke verjetno večje.
je pa problem, ker nikoli ne veš, kako se bo obnesel ktir monitor za tvojo specifično uporabo.
««
128 / 168
»»