Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
EvilDare ::
Jaz sem kupil pri supradictusu in je bilo tako kot sem napisal. Brez kakršnekoli svetle ali mrtve pike, izredno hitra dostava (poslano v četrtek, v torek naslednji teden zjutraj je bil pri meni), matrika je najnovejša in najnovejši firmware A04. Nastavljanje kontrasta in osvetlitve je bila dolga in mučna izkušnja, samo zdaj je slika super. Glede spreminjaja svetlosti pri premiku glave, je pa opazno samo če je slika statična (namizje), če pa gledaš film ali igraš igro pa zaradi hitro speminjajoče osvetlitve tega ne opaziš. Zdaj ko pišem tale post ne opazim nobene razlike v osvetlitvi.
Eru ::
Jaz sem dobil 30" della dons od supradictusa, vse super. Dober monitor, lepe barve, priporočam.
Nisem pa dobil računa.
Pa sem gledal mnenja od kupcev in nisem prvi. Sem videl od enega ki je čakal 3 tedne na račun, mal neresno.
Nisem pa dobil računa.
Pa sem gledal mnenja od kupcev in nisem prvi. Sem videl od enega ki je čakal 3 tedne na račun, mal neresno.
Jaz tudi nisem dobil nič računa, zato sem prosil da mi ga pošlje. Preko maila sem dobil pdf invoice, samo piše da sem že plačal in imam 5 let garancije od 1.6.07. Napisana je glava podjeja, z njihovimi podatki, tko da sem še kar zadovoljen. Upam pa da je dovolj če pride do kakšnih težav in je treba garancijo uveljavljati.
Močno dvomim. Lahko pa pokličeš na fmc in vprašaš. Jaz bom zahteval normalen račun s štempilko.
Zakaj pa fmc? Saj mi ga niso oni prodali. Če bi bilo kaj narobe bi ga moral poslati na nizozemsko, je pa rekel da naslednje leto lahko nudi podporo v Sloveniji, oz. naj bi Dell nekaj spremenil.
dell ma mednarodno garancijo, fmc je pa zastopnik. nevem kaj skoz bluzite. moja mama je kupila toshibo laptopa v zda, kle uveljaviš garancijo brez problema... samo s sprintanim pdf-jem pa nevem kako je...
Sem poklical na FMC in so mi rekli, da garancija pri njih velja tudi na ta sprintan račun, ki sem ga dobil preko maila. Edino kar moraš plačati so stroški pošiljanja, ki pa naj bi prišli okoli 60€.
CirCA|PhP ::
Samsung 245B, kaj ga ima kdo ali ma kdo slabe izkušnje z njim?
Mogoče še kdo ve, kje bi ga lahko v Celju šel pogledat? Ali pa če kdo ve, v kateri stavbi j BigBang, sm mal pozabu.
Hvala!
Mogoče še kdo ve, kje bi ga lahko v Celju šel pogledat? Ali pa če kdo ve, v kateri stavbi j BigBang, sm mal pozabu.
Hvala!
http://www.icevulcano.com
€uro ::
Hvala vsem na Slo-Tech za pomoč pri izbiri komponent!
Evo, ostane samo še "taprau" monitor (pričakujte poplavo vprašanj ).
Kako ima lahko tale LG LCD monitor 20.1" L204WT kontrast 2000:1 za ceno vsega 258€ . Kje je trik?
Evo, ostane samo še "taprau" monitor (pričakujte poplavo vprašanj ).
Kako ima lahko tale LG LCD monitor 20.1" L204WT kontrast 2000:1 za ceno vsega 258€ . Kje je trik?
Zheegec ::
Poglej kaj je to dinamični kontrast... Drugače sam kontrast ne pove skoraj nič, boljše matrike imajo boljši kontrast (čeprav je številka manjša), so pa seveda precej dražje...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Hvala, sem si ogledal na Wikipediji. Še za meni podobne nube: Dynamic_contrast_ratio.
Mnenja o AOC 210S (22''):
svetilnost 300cd/m2
odzivni čas 5ms
22" Vidna površina
DVI-D in VGA vhod
kontrast 2000:1
1680×1050 največja ločljivost
16.7 miljonov barv
poraba 49W, v pripravljenosti 2W
neto teža 6,5KG
Opomba: kontrast 2000:1 je dinamični kontrast, na kar je opozoril Alien (še enkrat hvala). Sem kliknil na prvega proizvajalca in kontrast je 700:1.
Ima DVI vhod (DVI-D je ista zadeva?), 5ms - povprečen uporabnik kot jaz ne opazi, ločljivost - OK, po sliki sodeč je wide screen - kakšen problem?, kontrast 700:1 - solidno, velikost - 22'', cena - 277€, panel - TFT Aktivna matrika (to moram še pogledat kaj to je).
Kje je šibka točka tega monitorja? Starešine na pomoč prosim .
Mnenja o AOC 210S (22''):
svetilnost 300cd/m2
odzivni čas 5ms
22" Vidna površina
DVI-D in VGA vhod
kontrast 2000:1
1680×1050 največja ločljivost
16.7 miljonov barv
poraba 49W, v pripravljenosti 2W
neto teža 6,5KG
Opomba: kontrast 2000:1 je dinamični kontrast, na kar je opozoril Alien (še enkrat hvala). Sem kliknil na prvega proizvajalca in kontrast je 700:1.
Ima DVI vhod (DVI-D je ista zadeva?), 5ms - povprečen uporabnik kot jaz ne opazi, ločljivost - OK, po sliki sodeč je wide screen - kakšen problem?, kontrast 700:1 - solidno, velikost - 22'', cena - 277€, panel - TFT Aktivna matrika (to moram še pogledat kaj to je).
Kje je šibka točka tega monitorja? Starešine na pomoč prosim .
glinik ::
Za povprecnega uporabnika je TN matrika OK.
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Za to ceno dober nakup, boljše matrike od TN se pa za 300EUR res ne dobi.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Kar sem prebral (in razumel) na Wikipediji je izmed vseh matrik
* TN+Film Matrices
* IPS Matrices
* S-IPS Matrices
* DD-IPS Matrices
* ACE Matrices
* MVA Matrices
* PVA Matrices
najboljša S-PVA (Super Patterned Vertical Alignment, nadgradnja PVA). S-PVA panels all use true 8-bit color electronics and do not use any color simulation methods. PVA and S-PVA can offer good black depth, wide viewing angles and S-PVA can offer additionally fast response times thanks to modern RTC technologies.
Za (S-)IPS pa piše tole: IPS has since been superseded by S-IPS (Super-IPS, Hitachi in 1998), which has all the benefits of IPS technology with the addition of improved pixel refresh timing. Though color reproduction approaches that of CRTs, the contrast ratio remains relatively weak. S-IPS technology is widely used in panel sizes of 20" and above. LG and Philips remain one of the main manufacturers of S-IPS based panels.
Pri katerih cenah se potem začne S-PVA "panele", pri 400 € in kje S-IPS?
Je za povprečnega uporabnika sploh priporočljiva druga matrika kot TN (ciljam na to kolikšna je upočasnitev na račun kvalitete pri sodobnih S-IPS zaslonih)?
LP
* TN+Film Matrices
* IPS Matrices
* S-IPS Matrices
* DD-IPS Matrices
* ACE Matrices
* MVA Matrices
* PVA Matrices
najboljša S-PVA (Super Patterned Vertical Alignment, nadgradnja PVA). S-PVA panels all use true 8-bit color electronics and do not use any color simulation methods. PVA and S-PVA can offer good black depth, wide viewing angles and S-PVA can offer additionally fast response times thanks to modern RTC technologies.
Za (S-)IPS pa piše tole: IPS has since been superseded by S-IPS (Super-IPS, Hitachi in 1998), which has all the benefits of IPS technology with the addition of improved pixel refresh timing. Though color reproduction approaches that of CRTs, the contrast ratio remains relatively weak. S-IPS technology is widely used in panel sizes of 20" and above. LG and Philips remain one of the main manufacturers of S-IPS based panels.
Pri katerih cenah se potem začne S-PVA "panele", pri 400 € in kje S-IPS?
Je za povprečnega uporabnika sploh priporočljiva druga matrika kot TN (ciljam na to kolikšna je upočasnitev na račun kvalitete pri sodobnih S-IPS zaslonih)?
LP
zverinca ::
DELL 2407wfp
Če koga zanima..
1. Najcaneje ga dobiš čez ameriški ebay (probaš se zment, da ti pošljejo kot darilo, je pol še cenej zarad davkov)
2. Jst sm ga hitr rabla, sm ga kupla v Sloveniji, je bil pri gradientu tak banding, da je vse mežikal (REV04!!)
Sm šla lepo prosit na zastopstvo (tud tam so jih mel ene par, vsi z bandingom!), da kej nrdijo, kr jst delam take stvari.. so od nekod dobil druzga
Sm ga glih prklopla.. Nima bandinga, ma pa en velki (po moje jih je več skup) in dva mala dead pixla!!!
In zdej sploh ne vem, če bom druzga dobila!!
To je vse skup en veeelki K za 950€!
Kaj delajo pof korporacije in kako različne izdelke prodajajo pod istim imenom! A je to po zakonu?!
Če koga zanima..
1. Najcaneje ga dobiš čez ameriški ebay (probaš se zment, da ti pošljejo kot darilo, je pol še cenej zarad davkov)
2. Jst sm ga hitr rabla, sm ga kupla v Sloveniji, je bil pri gradientu tak banding, da je vse mežikal (REV04!!)
Sm šla lepo prosit na zastopstvo (tud tam so jih mel ene par, vsi z bandingom!), da kej nrdijo, kr jst delam take stvari.. so od nekod dobil druzga
Sm ga glih prklopla.. Nima bandinga, ma pa en velki (po moje jih je več skup) in dva mala dead pixla!!!
In zdej sploh ne vem, če bom druzga dobila!!
To je vse skup en veeelki K za 950€!
Kaj delajo pof korporacije in kako različne izdelke prodajajo pod istim imenom! A je to po zakonu?!
2407WFP se dobi že za ~750€, oziroma tudi HP se dobi za podobno ceno (ista zadeva praktično)...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
parasit ::
Pozdravljen yure323
Sam sem ga kupil nekaj dni nazaj, ni me razočaral, za ta denar dobiš zares veliko, je pa res, da nima možnosti nastavitve po višini. Slika je dobra, škoda da takrat ni bil v akciji Samsung 940N, ker bi zagotovo vzel tega, saj ima nastavljivost po višini in celo pivot.
Sam sem ga kupil nekaj dni nazaj, ni me razočaral, za ta denar dobiš zares veliko, je pa res, da nima možnosti nastavitve po višini. Slika je dobra, škoda da takrat ni bil v akciji Samsung 940N, ker bi zagotovo vzel tega, saj ima nastavljivost po višini in celo pivot.
To je to!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: parasit ()
Najboljši monitor od (približno) 400 do (približno) 500 evrov? Filmi, internet, malo kode, nekaj iger. Tale HP?
Rad bi dobil najboljše razmerje kvaliteta/denar (Kot najbrž vsi... razen škrtuhov in tech-freakov )
Rad bi dobil najboljše razmerje kvaliteta/denar (Kot najbrž vsi... razen škrtuhov in tech-freakov )
Tale NEC 1970NX ima odzivni čas 25ms, torej je bolj za profesionalno uporabo. Kje je tista meja pod katero nima veze več kolikšen je odzivni čas, hočem reč a je 12ms in 8ms "isto", 8ms in 6 ms "isto", ... kje je meja?
Koliko je v resničnosti 16ms?
Koliko je v resničnosti 16ms?
mayne ::
mene pa zanima kak se vam zdi Samsung 940BW, bi ga nabavu ker ga ma frend in se mi zdi zelo dober nakup.
stran na www.samsung.com
stran na www.samsung.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mayne ()
m.i.h.a. ::
Odločam se za nakup monitorja Dell 2007WFP pa me zanimajo veše izkušnje/mnenja?
Monitor ima preverjeno S-IPS panel, dobim ga za okrog 360 EUR (nov 520 EUR) in se mi nakup že zaradi tega splača. Ne?
Pa še eno vprašanje,...smešno, ampak ok nekih LCD izkušenj nimam.
Torej kako je v igrah s temi lcd-ji, se da pri vsaki nastavit/odstranit tisti črn okvir/rob pri nižjih ločljivostih? Koliko je res moteča nižja ločljivost pri takšnem monitorju, kar se iger tiče? Je razlika ogromna, sprejemljiva, minimalna,...?
Edino način kako se znebiti starega 19" CRT-ja moram še poiskat. Any ideas?
Monitor ima preverjeno S-IPS panel, dobim ga za okrog 360 EUR (nov 520 EUR) in se mi nakup že zaradi tega splača. Ne?
Pa še eno vprašanje,...smešno, ampak ok nekih LCD izkušenj nimam.
Torej kako je v igrah s temi lcd-ji, se da pri vsaki nastavit/odstranit tisti črn okvir/rob pri nižjih ločljivostih? Koliko je res moteča nižja ločljivost pri takšnem monitorju, kar se iger tiče? Je razlika ogromna, sprejemljiva, minimalna,...?
Edino način kako se znebiti starega 19" CRT-ja moram še poiskat. Any ideas?
Lookman: monitor ni nič posebnega, dost bolj se splača 206BW ali L204WT.
Miha: cena je super, to je poleg NEC 20wgx2pro najboljši 20" wide-screen monitor.
črni rob ob strani imaš če je ločljivost slike u špilu v drugačnem formatu kot monitor - torej ne 16:10. Takrat je seveda črni rob zaželjen, da slika ni raztegnjena.
Miha: cena je super, to je poleg NEC 20wgx2pro najboljši 20" wide-screen monitor.
črni rob ob strani imaš če je ločljivost slike u špilu v drugačnem formatu kot monitor - torej ne 16:10. Takrat je seveda črni rob zaželjen, da slika ni raztegnjena.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
gruntfürmich ::
torej, morda se bom odločil za nakup lcd-ja, pa me zanima če so dobri monitorji samsung in pa nec. bo za pretežno igrice, torej nizek odzivni čas. v mislih sem imel pri...
samsungu: 931 F , 931 C , 960 BF - kao gamerski , in pa kao splošni 913 TM , 970 P , 971 P (s-PVA), s približno enakimi lastnostmi. (ostali verjetno TN)
vs
nec: gamerski: 90 GX2 PRO (TN) , 20 WGX2 PRO (S-IPS), splošni: 1990 FXp (PVA) , 1990 SXi (S-IPS) , 2090 UXi (S-IPS)
torej, ktir bi bil najbolj primeren. nec boljši kot samsung?
samsungu: 931 F , 931 C , 960 BF - kao gamerski , in pa kao splošni 913 TM , 970 P , 971 P (s-PVA), s približno enakimi lastnostmi. (ostali verjetno TN)
vs
nec: gamerski: 90 GX2 PRO (TN) , 20 WGX2 PRO (S-IPS), splošni: 1990 FXp (PVA) , 1990 SXi (S-IPS) , 2090 UXi (S-IPS)
torej, ktir bi bil najbolj primeren. nec boljši kot samsung?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
sem opazil da je necov 20 WGX2 PRO wide, torej nekako ne pride v poštev. ali pač?
zanima me še, koliko je dejanske vidne diagonale pri 19' lcd-ju, ker tule na svojem novejšem 19' crt-ju vidim da je samo 17,7'!
zanima me še, koliko je dejanske vidne diagonale pri 19' lcd-ju, ker tule na svojem novejšem 19' crt-ju vidim da je samo 17,7'!
Zgodovina sprememb…
Wide je zakon za špile, drugače ima 20WGX2pro sliko neverjetno boljšo kot vsi ostali Samsungi skupaj :)
Če kaj daš na kvaliteto sploh ni dileme kateri monitor izbrati.
Vidna diagonala pri LCDju je točno takšna, kot piše.
Če kaj daš na kvaliteto sploh ni dileme kateri monitor izbrati.
Vidna diagonala pri LCDju je točno takšna, kot piše.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
hmm, nekako se bolj nagiba k 19'. torej nec definitivno prednjači pred samsungom? (bi res wide bil kul za igre?)
no, za samsunga bi morda izbral 971 P, za neca pa še ne vem, ker gamerski 90_GX2_PRO ima TN matriko, 1990SXi pa S-IPS in 9 ms in mi je slednji bolj kul. ampak 20_WGX2_PRO je pa cenejši kot 1990_SXi.
no, za samsunga bi morda izbral 971 P, za neca pa še ne vem, ker gamerski 90_GX2_PRO ima TN matriko, 1990SXi pa S-IPS in 9 ms in mi je slednji bolj kul. ampak 20_WGX2_PRO je pa cenejši kot 1990_SXi.
Zgodovina sprememb…
971P ima sicer dobro matriko, samo za veliko iger ni ravno najboljši, ima malo input laga in ghostinga, sicer nič pretresljivega.
Če imaš solidno mašino potem definitivno 20" ali večji monitor. 90gx2pro ima sicer super kontrast (Opticlear filter) in odzivni čas (za igre je mogoče boljši kot 971P), je pa TN matrika kar precej slaba kar se barv tiče.
20wgx2pro pa ima super barve in tudi odzivni čas, pa še 20" je. Pojdi si ga pogledat, monitorje je tako in tako pametno sprobati..
Če imaš solidno mašino potem definitivno 20" ali večji monitor. 90gx2pro ima sicer super kontrast (Opticlear filter) in odzivni čas (za igre je mogoče boljši kot 971P), je pa TN matrika kar precej slaba kar se barv tiče.
20wgx2pro pa ima super barve in tudi odzivni čas, pa še 20" je. Pojdi si ga pogledat, monitorje je tako in tako pametno sprobati..
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
hja no, mašina je kr spodaj zapisana.
kje pa bi našel vse te monitorje? big-bang? bof?
kako so pa kaj 1990 necove serije?
kje pa bi našel vse te monitorje? big-bang? bof?
kako so pa kaj 1990 necove serije?
Fatboyslim ::
hellov
Počasi bom moral preiti na večjo delovno provršino (razmišljam o 24"), ekran bo pa uporabljan predvsem za načrte v archicadu, 3d modeliranje, ter splpšno uporabo (net, filmi, itd). Ker se mi z nakupom ne mudi, me zanima kakšna je prihodnost z LED zasloni; in sicer kdaj bodo postali aktualni, ali bodo padle cene navadnim LCD zaslonom ter ali bodo led zasloni boljši kot navadni.
Ekran bi pa kupil maksimalno nekje konec avgusta oz. začetek septembra.
Počasi bom moral preiti na večjo delovno provršino (razmišljam o 24"), ekran bo pa uporabljan predvsem za načrte v archicadu, 3d modeliranje, ter splpšno uporabo (net, filmi, itd). Ker se mi z nakupom ne mudi, me zanima kakšna je prihodnost z LED zasloni; in sicer kdaj bodo postali aktualni, ali bodo padle cene navadnim LCD zaslonom ter ali bodo led zasloni boljši kot navadni.
Ekran bi pa kupil maksimalno nekje konec avgusta oz. začetek septembra.
glinik ::
LED še po moje karrr lep čas ne bodo videla naših miz.
Po moje te bo kakšen 24" DELL povsem zadovoljil. Ni najboljši in ni slab, je pa ugoden.
Lp
Po moje te bo kakšen 24" DELL povsem zadovoljil. Ni najboljši in ni slab, je pa ugoden.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
m.i.h.a. ::
No, da malo pokomentiram mojo pridobitev :), to je Dell 2007WFP o katerem sem že pisal.
S-IPS panel je res vreden svojega denarja in mi ni žal niti tolarja pardon €, slika je zelo dobro vidna iz kjerkoli ga pogledaš, zato tudi ni potrebno neprestano popravljanje višine, nagiba, položaja monitorja,...
Odzivni čas je deklariran kot 16ms in Dell se tukaj drži realni številk in ne nekih Gray-to-Gray zadev. Testiral sm kar nekaj iger ravno zaradi ghostinga in tega nisem opazil.
Glede ločljivosti v igrah ni problemov, testiral sem v HL2, C&C TW, WoW, Splinter Cell DA, stalker, nfs carbon,...in v vseh nisem opazil motečega raztezanja oz vsaj meni, kot dolgemu pristašu CRT-jev ja bila slika kvečjemu boljša na LCD-ju. Kvaliteta slike ob nižjih ločljivostih je še zmeraj ok, ampak v večini špilov sem imel na voljo da izberem default ločljivost monitorja.
Malo me je skrbelo (ampak zaman), da se mi monitor ne zvrne, ker do sedaj sem bil vajen masivnih crt-jev, ki so bili z svojimi 20kg dobro zasidrani na mizi, ampak lcd je vseeno lažji. No monitor je stabilen in tudi ostali premiki (višina, nagib, rotacija) se opravljajo brez posebnih težav in naprezanj.
Skratka enkraten monitor in sem z njim res zadovoljen.
S-IPS panel je res vreden svojega denarja in mi ni žal niti tolarja pardon €, slika je zelo dobro vidna iz kjerkoli ga pogledaš, zato tudi ni potrebno neprestano popravljanje višine, nagiba, položaja monitorja,...
Odzivni čas je deklariran kot 16ms in Dell se tukaj drži realni številk in ne nekih Gray-to-Gray zadev. Testiral sm kar nekaj iger ravno zaradi ghostinga in tega nisem opazil.
Glede ločljivosti v igrah ni problemov, testiral sem v HL2, C&C TW, WoW, Splinter Cell DA, stalker, nfs carbon,...in v vseh nisem opazil motečega raztezanja oz vsaj meni, kot dolgemu pristašu CRT-jev ja bila slika kvečjemu boljša na LCD-ju. Kvaliteta slike ob nižjih ločljivostih je še zmeraj ok, ampak v večini špilov sem imel na voljo da izberem default ločljivost monitorja.
Malo me je skrbelo (ampak zaman), da se mi monitor ne zvrne, ker do sedaj sem bil vajen masivnih crt-jev, ki so bili z svojimi 20kg dobro zasidrani na mizi, ampak lcd je vseeno lažji. No monitor je stabilen in tudi ostali premiki (višina, nagib, rotacija) se opravljajo brez posebnih težav in naprezanj.
Skratka enkraten monitor in sem z njim res zadovoljen.
CCfly ::
Jaz sem pa od prejšnjega tedna na TN matriki (Samsung 225MW), pa moram reči, da moje oči očitno postprocesirajo sliko do zadovoljive kakovosti ;)
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
neznac ::
Jaz bi pa rabil en monitor, ki bi ga mel za špile in filme zajnga bi pa nameraval dati okol 400€
Gledal sem:
http://www.rolan.si/index.php?str=artik...
je keri od teh dveh dober? in če bi še lahk kerga svetoval mi.
LP
Gledal sem:
je keri od teh dveh dober? in če bi še lahk kerga svetoval mi.
LP
_obby ::
Imam težavo z novim monitorjem. Na mašini imam dva monitorja. Enega na VGA izhod, drugega pa na DVI izhod (grafa je Asus Radeon 9550 128MB). Takoj po priklopu monitorja se začnejo pojavljati rdeče migajoče pike (pikice) na resoluciji 1280x1024. Če znižam resolucijo je OK.
V čem je fora?!
Monitor na VGA je Samsung 913N, ta novi na DVI pa LG 1982U. Kabel po tem takem je OK, nisem pa še sprobal z drugimi driverji oz. nimam pojma v cem bi bila fora. Je pa čudno da pa če sta oba na VGA (en z konverterjem na VGA na 1280x1024 resoluciji) je vse OK.
V čem je fora?!
Monitor na VGA je Samsung 913N, ta novi na DVI pa LG 1982U. Kabel po tem takem je OK, nisem pa še sprobal z drugimi driverji oz. nimam pojma v cem bi bila fora. Je pa čudno da pa če sta oba na VGA (en z konverterjem na VGA na 1280x1024 resoluciji) je vse OK.
tom80 ::
Glede na zmogljivost moje grafične, kupujem LCD monitor - grafična seže zgolj do 21 palcev.
Na NVIDIA strani - link - sem preveril kateri monitorji podpirajo XHD.
Samsung 215TW, o katerem je že bilo govora, bi mi ustrezal.
Ima kdo dobre/slabe izkušenje z njim?
+ ima tri leta garancije
še kakšni plusi ali minusi?
Na NVIDIA strani - link - sem preveril kateri monitorji podpirajo XHD.
Samsung 215TW, o katerem je že bilo govora, bi mi ustrezal.
Ima kdo dobre/slabe izkušenje z njim?
+ ima tri leta garancije
še kakšni plusi ali minusi?
jk ::
Odločil sem se za nakup novega monitorja, prvega LCD-ja. Sedaj imam še Samsunga 959NF.
V ožji izbor (tudi po prebrani temi) so prišli:
HP LCD monitor 20.1" LP2065 - par dobrih stvari sem slišal o njem + najcenejši od vseh naštetih (vendar pa cena tukaj ni pomembna),
NEC 20" LCD MULTISYNC 2070NX - skrbi me le 16ms odzivnega časa drugače bi bilo to to,
VIEWSONIC LCD monitor VP2030B - trenutno sem najbližje nakupu tega,
in
NEC LCD monitor 20.1" MULTISYNC 20WGX2 PRO - skrbi me glossy pa tudi sicer me ne privlači wide.
Lahko svetujete?
V ožji izbor (tudi po prebrani temi) so prišli:
HP LCD monitor 20.1" LP2065 - par dobrih stvari sem slišal o njem + najcenejši od vseh naštetih (vendar pa cena tukaj ni pomembna),
NEC 20" LCD MULTISYNC 2070NX - skrbi me le 16ms odzivnega časa drugače bi bilo to to,
VIEWSONIC LCD monitor VP2030B - trenutno sem najbližje nakupu tega,
in
NEC LCD monitor 20.1" MULTISYNC 20WGX2 PRO - skrbi me glossy pa tudi sicer me ne privlači wide.
Lahko svetujete?
T-h-o-r ::
20wgxpro je zakon res dober monitor
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
mailer ::
jk, za podobno ceno kot sta Nec 2070NX in pa WGX2Pro dobiš tudi Samsung 214T ki pa je standardne 3:4 oblike in brez glossy premaza ima pa PVA matriko.
Bela01 ::
Kupujem nov LCD, ker mi je sedanji absolutno premajhen. 20'' bi bil minimum. še raje 22''. Najbolj se mi dopadejo Samsungi. Wide formatni se mi ne dopadejo - s tem pa se tudi izbira močno zmanjša. Predvsem bi ga uporabljala za grafično oblikovanje. Kaj mi še ostane za še neko solidno ceno?
jk ::
Po tem ko sem prebral en kubik raznoraznih reviewov ti lahko povem, da imajo dobre barve monitorji z S-IPS paneli. Dobre ocene so dobili raznorazni NECi in Viewsonici. Edini ki bi bil blizu temu da bi bil poceni pa je NEC 2070NX.
So pa še NEC 2170NX in Samsung 214T (21 inčni) ki imata PVA panel.
Okoli 900€ pa je NEC 2090UXi.
Poceni a?
So pa še NEC 2170NX in Samsung 214T (21 inčni) ki imata PVA panel.
Okoli 900€ pa je NEC 2090UXi.
Poceni a?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jk ()
Še vedno spodoben, toda cenejši je tudi LG L2000C/CM, okoli 400 je cena. Ne pričakuj preveč, sploh sivi gradienti so slabši... Je pa še vedno blazno boljši od monitorjev s TN matriko, ki so na trgu v veliki večini.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Bela01 ::
Saj, pričakovala sem ceno nekje cca. 600-700 eu. Vse kaj je malo bolj pametno je tu nekje ali pa še več. Bomo še malo šparali in zaslužli pač nekaj s tem monitorjem.
tom80 ::
Wide formati se mi ne dopadejo.
Gre za predsodek, ki sem ga imel tudi sam.
Jaz delam v Allplanu in v AutoCADu. V tem zadnjem ne več pogosto. In widescreen format se mi tudi ni dopadel, tako da imam doma LCD monitor 4:3. Ko pa sem pred enim letom v službi dobil LCD widescreen formata 16:10, sem se tako privadil nanj, da ga zdaj kupujem še zase.
Z 4:3 formatom marsikje izgubljaš - link.
Za delo z načrti pa je widescreen format 16:10 sploh optimalna izbira. Načrti večjih objektov (proizvodnih hal, itd) so vglavnem razpotegnjeni, praktičen je tudi pri delu z objekti, ki so bolj kockastih oblik, (stanovanjske hiše itd), kjer si običajne tri etaže (tipično Slovensko) (+ temelje, ostrešje, streho, prereze in fasade) optimalneje razpostaviš.
Tako, da sem se sam odločil za 16:10 format. Vsakdo pa zase najbolje ve.
mamut ::
Včeraj sem prestavil bivši primarni monitor Dimond Pro 2070 (CRT) na sekundarno mesto in ga nadomestil z Dellom 2407WPF...
Widescreen me sploh ne moti :)
LP
Widescreen me sploh ne moti :)
LP