» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
126 / 168
»»

tom80 ::

Ker tudi sam kupujem LCD monitor, me zanima, ali ima DELL 2407WFP format 16:10 ali 16:9?
Sprašujem zato, ker sta na dveh različnih straneh dva različna podatka - na prvi navajajo 16:10 na drugi pa 16:9. Kar je občutna in pomembna razlika.

frudi ::

16:10, kar je očitno tudi iz resolucije - 1920x1200. 16:9 bi bilo 1920x1080 (full HDTV).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Hvala za odgovor.
Se vidi da ne gre slepo zaupati podatkom, ki jih navajajo spletne prodajalne. :))

- link 1
- link 2

16:10 je tisto kar rabim, med drugim že zato, ker ne gledam filmov na računalniškem zaslonu.
V glavnem pa me zaradi delovnih razlogov, filmski format 16:9 niti malo ne zanima.

Imel bi še eno vprašanje, ker ne poznam tvojih razlogov za odločitev pri nakupu. Morda je bila kje v predhodnih 125 straneh debata o tem, pa je ne poznam. Čemu se nisi odločil za DELL-a 2407FPW? Razlika v ceni med njima je zanemarljiva. - link.

Na to zadnje vprašanje sem že našel odgovor.

Ampak to je vseeno katastrofa!! Na zgornjih treh linkih imajo pravi kaos z informacijami, ki jih posredujejo nam kupcem.
Ne verjamem, da sem kaj takega že videl. 8-O

mamut ::

tom80 si me kar malo zmedel. Ob preverjanju zakaj sem se odločil za WFP sem prišel do istega zaključka kot ti. Obstajajo serije FP in WFP. FPW ne obstaja. :)

Mene so pa zavedli trgovci. Fuj in fej!

Drugače pa mislim, da gre za dober nakup, Nekaj izkušenj z Dellom že imam in te so dobre. Poleg tega pa DELL 2407WFP izpolnjuje standarde za Extreme High Definition (XHD).

Poleg ustrezne grafične, priporočam še ustrezno kablažo za XHD standard - link.
Sam imam sicer drugo znamko kabla za S-video-S-video povezavo HTPC-ja in za zdaj še katodnega TV-ja; in sicer Profigold Oxy Pure Series:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tom80 ()

jimyboy ::

Je že kdo sprobal ta LCD monitor : stran na www.ceneje.si

Gledal sem ga v Big-Bangu pa se je vsaj meni slika zdela precej podobna ostalim TN monitorjem. Zraven so bili Samsung 205,206BW in še drugi navadni TN. Vidni kot je glede na specifikacije precej majhen, vendar tudi tega nisem glih opazil. Zanima me tudi če je enakomerno osvetljen. Mika me predvsem zaradi res nizke cene.

Zheegec ::

Veliko ga sicer nisem sprobal - slika je seveda podobna kot pri raznih 206BW in 226BW, saj so to vse podobne matrike. Če bi vidni kot proizvajalci navajali pri podobnem kontrastnem razmerju, kot se to počne pri boljših monitorjih s (M)PVA in s-ips matrikami, bi bil tako in tako v rangu 100/60 namesto 160/160.
Aja, nima DVI priključka.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Blinder ::

Še jaz potrebujem pomoc.. bom kupil rabljenega lcd-ja ali mogoce kakega cenejsega novega...

Trenutno imam crt 757nf. Pri monitorju mi je vsec, da so pixli cim manjsi(zdaj na 17" uporabljam 1280*960).
Sem videl nekatere lcd-je, ki so imeli res velike pixle. No takih nocem:)
Kaj mi svetujete? A moram gledat tisti podatek "pixel/dot size"?
Kaksne nevsecnosti so lahko pri rabljenih monitorjih?

Lp

TeraSonic++ ::

Rabil bi nek lcd za AutoCAD, Photoshop, Filme, Špile pa da je najmanj 21" .

Samsung SyncMaster 214t se mi zdi kar primeren z pva matriko.

------------------------------------------------------------->Ima mogoče kdo bolšo idejo kaj kupit ?

Budget je okoli 600 EUR
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

TeraSonic++ ::

Btw: Tisti DELL zgoraj (2407WFP) kaj ima to zaeno matriko ?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

sniffo ::

Je že kdo sprobal ta LCD monitor : NajboljĹĄe cene za BENQ LCD monitor 20.1" FP202EA - Ceneje.si

Jaz imam tegale BENQ in je za internet, word, excel, outlook in msn BESTBUY, po mojem mnenju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sniffo ()

mailer ::

TeraSonic++, nimaš kaj falit lahko pa si pogledaš še 20" Neca 2070NX za približno isti dnar

DonKiHot ::

Kateri 19" lcd monitor predlagate v cenovnem razredu do 250€? Uporabljal bi ga predvsem za igranje iger.

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DonKiHot ()

DonKiHot ::

A ima kdo izkušnje z: LCD 20" Samsung SyncMaster 206BW (http://www.mimovrste.com/artikel/265002...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DonKiHot ()

mamut ::

TeraSonic++ mislim, da ima S-PVA matriko.

X-Hair ::

126 strani 8-O Ravno vsega nebi sel brati, ker se mi pa res ne da. Od kje naprej bi dobil kak info, kaj bi si vzel. Se da na LCD-u igrat v resoluciji 1280x1024 ker vidim da so neka razmerja pomembna :)

ant ::

čao

kateri izmed teh monitorjev bi bil najboljši nakup? uporaba: internet, filmi, tv preko tunerja, office
http://www.ceneje.si/ap.aspx?idKat=50&p...

hvala

tone222 ::

Hey ant 100% LG LCD monitor 19" L194WT nimaš čist nč falit.Kar sm brov ga sam hvaljo. sm ga že sam mislu kupt pa bom raj 22". Njegova edina slaba lastnost je da ni najnovejši model. Drugač pa kr tega uzam cena je tut zlo dobra glede kakovost.

TekO ::

Pozdrav.

Mi lahko kdo pove kateri monitor bi se najbolj splačal tja od 300-400€?

Bil sem že po raznih Big Bangih, Harvey Normanu.. pa so imeli razstavljene skoraj samo tiste s TN matriko. (2 nista imela TN) ;((
Velikost mi niti ni važna tam 19", 20".. saj je vseeno, če je wide mi je tudi vseeno, rabil bi le nekakšnega kvalitetnega, dobra slika, nič ghostinga ipd. Uporabljal ga bom za surfanje, kakšno igrico odšpilat in za filme.

Gledal sem že HPjevga LP2065, ki je sicer 470€ pa sem videl da je en omenil, da ima malo ghostinga, kar se mi za ta denar ki ga daš zdi presenetljivo8-O in pa LG L2000C-SF, ki pa pravijo da ima neke čudne vijolične barve..
Ima kdo izkušnje s tema monitorjema oz. katerega drugega bi priporočili? 0:)

Thx
Ideas are bulletproof.

Ted ::

LG 2000 je zlo ok, sploh za to ceno. Drugače pa bi sam poskusil najti HP w2207.
Mah...

Karaya 52 ::

Namervam kupiti nov lcd monitor, ki ga bom priključil analogno na prenosnik. Kakšna je izguba kakovosti v primerjavi z digitalnim vhodom? Če se odločim za boljšo matriko, bo ta analogni vhod izničil njene prednosti?

Monitor bi uporabljal za delo z autocadom in sorodnimi programi ter splošno uporabo (filmi, net...). Sicer sem bral par strani ampak po pravici povedano sem postal zmeden. Sedaj ne vem več, naj gledam 16:9 ali 16:10? Ali bi nakup lcdja z boljšo matriko v mojem primeru opravičil višjo ceno (glede na namen)?

Constantine ::

Živjo,

zagrel sem se za nakup Samsunga 226BW in sem prebral par strani nazaj, da je treba izvohati S oznako matrike in da je možno dobiti samo v Harvey Normanu, to še vedno drži? Kdo ve če v Mimovrste tudi držijo to oznako?

Hvala

V eni od tem na forumu sem prebral da samsung več ne označuje panelov. Ali to pomeni da so vsi paneli S pa ne vem. Če prav razumem situacijo so zdj novi 226BW brez oznake, vseeno pa ne veš ker panel imaš (brez testov).

MaDrung ::

Lep pozdrav

nameravam kupiti lcd televizor za okoli 550€-650€ in, ker sem bolj sveze pecen v lcdjih me zanima kaj pomeni dinamični kontrast in navaden kontrast, kajti opazil sem, da večinoma trgovine navajajo dinamiočnega, ker je ponavadi večji, na spletu pa pri nekaterihh modelih sploh ne najdem dinamičnega kontrasta ali obratno, celo na njihovih uradnih straneh.
torej prvo bi rad izvedel v čem se oba kontrasta razlikujeta in na katerega moram bolj paziti.

LCD TV bi uporabljal za XBOX360 in pa, za predvajanje filmov iz računalnika.
Zanima me kaj ti priključki pomenijo in kateri bi bil best za zgoraj našteto (rad bi imel tudi podnapise).

torej kaj pomeni:
D-sub
S-Video
avdio- video
komponenti video
AV

in zanima me tudi kakšen kabel moram kupiti za najboljšo možnost.

jimyboy ::

MaDrung: Kontrast ne eden ne drug ne pove o kvaliteti slike skoraj nič. Bolje da kar gledaš za konkretnimi zadevami. Poglej pod temo LCD ali plazma. Mislim pa da se najbolje za Xbox odnesejo Samsungi, nad LG pa niso glih navdušeni za konzolo.

urbecar ::

@TekO: Imam ta monitor in ni prav nič vijoličen po kotih. Mogoče so bile take prejšnje serije. Sta pa v slabih dveh mesecih uporabe crknila že dva subpiksla.

Gledal sem že HPjevga LP2065, ki je sicer 470€ pa sem videl da je en omenil, da ima malo ghostinga, kar se mi za ta denar ki ga daš zdi presenetljivo8-O in pa LG L2000C-SF, ki pa pravijo da ima neke čudne vijolične barve.

To sta oba monitorja z boljšimi matrikami. Torej dosti lepše barve in vidni koti, je pa odzivni čas slabši. L2000C-SF se še težko dobi na trgu, ima S-IPS matriko, katere slabost je, da je pri večjih kotih gledanja črna barva rahlo vijolična. Je pa to drugače najboljši tip matrike. Sedaj se dobi L2000CM, ki ima MVA matriko.

Če gledaš boljše matrike, so monitorji brez ghostinga ali input-laga precej redki. Eden izmed njih je recimo NEC 20wgx2PRO.
Janez Janša, 29.04.2014

po par dneh iskanja sem se ustavil pri tem LCDju LT-32A70 od JVCja.
ali je glede na ceno ugoden? Ima kdo izkušnje z njim?

Gre se mi predvsem za to, da ima dva HDMI priključka, ker bom imel enega povezano z grafično na PCju, drugega pa z XBOX360.

Ce je slaba izbira me prosim opozorite ;D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MaDrung ()

krho ::

Kaj za vraga delajo LCD TVjiv temi o LCD monitorjih.. LCD TVji imajo svojo temo...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

jah ne vem, pise vse o lcd, nikjer pa vse o LCD monitorjih.....
se oproščam ampak nisem zasledil nobene teme o lcd tvjih.

Dans sm šel v celski bigbang, in sta bla skupi samsung226bw in LG L226WTQ. Na žalost niso imeli nastavljeno na priporočeno resolucijo tako da je blo ocenjevanje težje ampak LG se mi je zdel malenkost boljši. Barve so se manj spreminjale pri lgju pri samsungu pa so bile bolj opazne tiste temne lise na vrhu. Kaj pa je s tistim opevanim HPjem ki sodi med ta dva in ga ni nikjer na policah?

Cena je bila ista 360€, mimovrste pa ima tega LGja za 300€...

Zgodovina sprememb…

Domke ::

Lep pozdrav vsem. Sam se zanimam za nakup novega LCD-ja. Bil sem ze skoraj preprican da bom vzel Samsung 215TW, amapk sem slisal da ima tezave z input lagom. Tako da se zdaj odlocam med Dell-om 2007WFP, in NEC-om MultiSync LCD20WGX2 PRO. NEC je malo drazji, ampak sem slisal da ima Dell slabe barve ce ga strojno ne kalibriras. Problem je da sam nimam tiste naprave za strojno kalibriranje, in je tudin nimam moznosti kje dobiti. Zanima me torej ce se ga da rocno kalibrirati, da bi rocno dobil dobre barve?? Vem da ima NEC glossy screen ampak me to ne bi pretirano motilo. Res je da imam za zaslonom okno, ampak mi ga ni problem zagrniti. Torej katerega izbrati?? Prosil bi za cimhitrejsi odgovor, in se ze vnaprej zahvaljujem.

Opevanega HP-ja vsi uporabniki hvalijo da ma najboljše barve in nasploh najlepšo sliko med 22 colskimi wide ekrani. Poleg tega ima najbolj fleksibilno stojalo. V Sloveniji ga očitno prodaja samo tale tip preko bolhe: Evo linka. Cena je zelo ugodna, če ma zadeva porihtano garancijo bi ga jaz letel takoj kupit. Al pa ti prodam svojega 226BW (S verzija) za 350 evrov pa ga sam nabavim:D .
Mah...

@urbecar, kako se ti pa drugače dopade monitor? Slika in odzivnost?

@ALIEn3001, sem malo pogledal za tegale NECa, pa sem zaslediu edino nevšečnost (poleg cene :) ), da ima nek glossy premaz. Lahko na kratko malo poveš o tem, zakaj je dobro/slabo, kako to zgleda?
Aja pa kje bi si lahko tak monitor ogledal v živo?

Hjao zdaj sem še bolj zmeden kot prej :)
Hvala za odgovore!
Ideas are bulletproof.

urbecar ::

Zadovoljen. Barve niso nevemkako pravilne. Najbrž se to da poštimati vendar sam nimam potrebe po pretirani pravilnosti barv. Odzivnost je odlična, saj v FPSjih nisem zasledil nobenega input laga. Posebej se mi dopade podstavek, ki je odličen. Za razliko od večine cenejših samsungov. Edino navzdol se nagne samo za kake 5 stopinj.

m.i.h.a. ::

@Domke: jaz imam Dell 2007WFP, sicer ne morem komentirat, kakšen je v primerjavi z tistim Nec-om, ampak če imaš kakšno bolj specifično vprašanje glede tega monitorja lahko komot vprašaš,.....stran oz dve nazaj je bilo tudi malo govora o teh dveh modelih

sem pa nad svojim zelo zadovoljen, paziti moraš le to, da vzameš zadnji rev. monitorja, ta je trenutno A04, ker ima garant S-IPS panel in nima težav z banding-om, kar je bilo prisotno pri rev. 01, sicer pa se teh niti ne dobi več razen, če boš kje rabljeno kupoval

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m.i.h.a. ()

Glossy premaz ima več prednosti v lepših barvah, kontrastu ipd. saj so barve optično bolj žive in naravne. Edini problem je odsev svetlobe, ki je pri direktni svetlobi bolj moteč kot na klasičnem LCD zaslonu. Rešitev je postavitev LCD-ja tako, da za sabo nimaš sonca/žarnic. Če je ta pogoj izpolnjen bo slika lepša.
Mah...

Ja, boljši kontrast je, ta je načeloma pri S-IPS matrikah malo slabši kot pri PVA/MVA, pa tudi bolj "ostra" slika je - to je malo težko razložiti. Recimo, da imaš za ozadje belo barvo. Pri vsakem LCD monitorju se na beli vidi pixle (vidi se, da je slika sestavljena iz pixlov), tukaj pa se to ne vidi.
Moraš it pogledat, idi v bivši BOF v BTC, tam bi moral biti prižgan, ali pa reci naj priklopijo.

glossy je za nekatere moteč, to se v glavnem opazi pri črni barvi, samo mene čisto nič ne moti, važno, da so luči in okna pod takšnim kotom, da se ti svetloba ne odbija direktno v oči.
Takšen enkran imajo v glavnem skoraj vsi prenosniki, samo da razen redkih izjem (Sony??) vsi uporabljajo slabe TN matrike, kar potem izpade dosti slabše.

je pa ta NEC zakon (kot že n-krat povedano) in ga ne zamenjam za nič :)) oziroma zvesto čakam 24" reinkarnacijo (wishful thinking, ja).
Janez Janša, 29.04.2014

ryfee ::

kupujem nov lcd in se nemorem odločit med naslednjima dvema
LG L204WT 20'' (http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=2...
206BW 20'' LCD WIDE DVI SAMSUNG (http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=B...

Ok. Hvala vam Ted, urbecar in ALIEn3001 za odgovore :)
Danes upam da bom mel čas da jih grem osebno pogledat.

Zanima me samo še, kako pomembno je, da ima monitor HDCP vhod?
Ko sem bral nekaj reviewov je bilo pri raznih monitorjih napisano kot minus, to da nimajo tega vhoda in da naj bi bili neuporabni ob DRM vsebinah.
Npr. Quote:
"zlasti ob dejstvu, da nima HDCP-vhoda, kar pomeni, da bo ob (grozečih) medijskih vsebinah DRM na HD-ju praktično neuporaben" …

To kot sem videl na wikipedii, naj bi bila tehnologija, ki bi preprečevala kopiranje medijskih vsebin (Filmov, igric, muske) ali nekaj takega?
Torej, če prav razumem, tiste vsebine, ki bodo imele DRM zaščito jih ne boš mogu gledati preko HDCP vhoda, ali kaj?... v čem je fora:S
In koliko je to "resno nevarno", bojo res to naredili al je to en BS?
Ideas are bulletproof.

Pomanjkanje HDCP načeloma pomeni, da ne moreš na monitorju gledati HD-DVD in Blu-Ray filmov, ker vsi uporabljajo HDCP za audio/video. Ta moj NEC HDCP nima, kar me sploh ne skrbi, saj je bila zadeva že zdavnaj skrekana, tako da lahko normalno originalne HD-DVD pa Blu-ray filme gledaš, tudi če monitor ne podpira HDCP. Nov kodirni ključ je bil tudi že skrekan...
Janez Janša, 29.04.2014

Muks ::

Kje pa piše REV 04 na dellovih lcd-jih, sam ga bom kupil, model 2007wfp, in se ne bom pustu nategnit >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Muks ()

frudi ::

Ksim, vsak model ima različne revizija. A04 je recimo zadnja revizija modela 2407WFP, 2007WFP ima pa svoje, ne vem pa, do katere so prišli do sedaj.
Sicer pa je na mojem revizija napisana tako na nalepki na zadnji strani monitorja kot na sami kkartonski škatli.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

m.i.h.a. ::

jp...napisano je na nalepki na monitorju in na nalepki na škatli (pod serijsko številko - service tag)......je pa A04 zadnja revizija

Pesimist ::

A ste vidli kak tanovi Samsung 226CW popusi napram BW S in A primerkam glede input laga. Verjetno je to neposredno povezano z izboljsavo slike v tem panelu.

macgajver ::

Kolega je naročen na SWP sem prebral teste lcd monitorjev in samsunga 226cw full hvalijo oceno je dobil 96%. ubistvu izmed vseh tam testiranih 22inch lcdjev pravijo da je najboljši.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

226CW dobil oceno 96% ?! To je najbrž glede na ceno, monitor drugače ni nič posebnega, pri TN matriki ti bleščeči ekrani niso ravno dobri...
Janez Janša, 29.04.2014

macgajver ::

BOM prov povzel par stvari ki so jih napisali
drugač testirali so
ASUS MW22IU
BELINEA 22W
LG L226WTQ
MAG BP2219W
MIRAI DML-522W100
PHILIPS 220W58F5
SAMSUNG 225MW
SAMSUNG 226CW
VIEWSONIC VG223OWM

GLEDE SAMSUNGA 226cw- citiram Barve so žive in polne, povsem na ravni dobrega katodnega monitorja.
dober prikaz črne barve, velikost zaslona in enakomernost osvetlitve so pripomogli k odličnemu prikazu videovsebin.
Prikaz besedila na beli podlagi je oster in razločen,med temeljitim preizkusom vseh možnih kombinacij smo odkrili le manjšo nekontrastnost črnih črk na sivi podlagi.Morda bodo koga motili vidni koti, ki znašajo 160stopinj vodoravno in navpično, vendar pri majhnih premikih glave ni zaznati občutnih sprememb, med vsakdanjim delom torej nihče ne bo prikrajšan oziroma nič manj kot pri drugih lcdjih.

Pravijo da se v igrah obnese tudi odlično in nasplošno da naj bi bil odličen monitor predvsem so povdarjali odlične barve in odzivnost monitorja.

Ga bom šel pogledat v eno štarcuno pa bom videl kako stvar res stoji.
tenstan krompir je pa zakon
««
126 / 168
»»