» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
124 / 168
»»

Thrivial ::

Ok, vem, da se ponavljam, ampak vseeno.

Precej nujno rabim LCD monitor z 19 palci tam nekje do 250 EUR. Vem, da so Samsungi svoje case sloveli kot zelo dobri, zato sem mislil vzeti kar enega izmed njih, ampak imajo toliko razlicnih oznak, da se sploh ne znajdem (ja, sem uspel tule dobiti malo vtisa o razlicnih matrikah, ampak v spletnih trgovinah nisem nikjer zasledil vrste matrike med specifikacijami...). Kako je z drugimi firmami... Phillips, NEC...?

Ce se komu da napisati besedo ali dve (sem iskal kaksen test na ST, pa ga nisem nasel... ), bi bil zelo vesel. :)

P.s. Bi pa rabil zadevo primarno za Photoshop. Obcasno tudi kaksna igra, ampak v drugem planu. V bistvu kupujem samo zato, ker je crknila PCI graficna kartica, ki je skrbela, da so bili na starem 15 incniku nafilani vsi plavajoci meniji v programih, ki jih uporabljam in je stara dobra 17 incna IIyama VisionMaster PRO premajhna za oblikovanje spletnih strani...:)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Thrivial ()

Zheegec ::

Do 250€ je še vse TN matrika, tako da je bolj ali manj vseeno kaj vzameš - rezultati bodo zelo podobni.
Poglej za kakšen cenejši 20" monitor, recimo LG L204WT ali kaj podobnega, več za to ceno ne boš dobil.

Monitorji za Photoshop se pri 400€ ravno začnejo (Samsung 971P, LG L2000C,...).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

yure323 ::

Lep pozdrav,
ma kdo izkušnje z LG 1919S monitorjem ?
http://trgovina.partners.si/product_inf...
Rabim ga pa za filme,igre in brskanje po netu.

VanGog ::

Bi si kar tole temo sposodil in vprašal lastnike SAMSUNG-a 226BW, kakšne imajo nastavitve kontrasta in osvetlitve (DVI kabel)?

Hvala.... :)

Matej_K ::

Jaz kar uni drugi gumb od leve na monitorju uporabljam za spreminjanje osvetlitve in kontrasta, odvisno kaj uporabljam(Internet,Film,Game..

Se mi zdijo čisto dobre nastavitve, če pa kdo pove da se da bolje zrihtat bi pa tud probu...
... .. .

Nik$on ::

Kakšen lcd, mi priporoča za filme, internet, igre do nekje 500€! Sam sem razmišljal o samsungu 214t in 215tw, samo vem pa, da je ta mtrika bolj slaba za igre! :D

yure323 ::

A kdo ve kako so pomembne anti reflection glare tehnologije ? Kdaj pridejo prav,a se izplača zapraviti par evrov več za monitorje s to tehnologijo ali ni večje razlike ?

Hvala alien.

Saj v bistvu sem v prvem trenutku ze hotel kar direktno zaviti v stacuno po principu 'saj ne more biti bistvenih razlik', pa sem potem vseeno raje malo povprasal. :))

Kaj pa glede mrtvih pikslov in zanesljivosti? So te porodne tezave ze odpravljene oziroma ima katera firma se posebej probleme ali je posebej zanesljiva glede tega?

Pa se eno vprasanje - pri wide screen je vidna povrsina vecja kot pri 4:3, ker je samo sirina vecja. Razmisljam prav?

P.s. Kako je z AOC-jem? Jaz prvic slisim za to in 22 incni ekran za 270€ se slisi mamljivo... :)

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Thrivial ()

AOC modelov niti ne poznam, daj kakšen link. Mora imeti DVI priključek in pa solidne specifikacije, obstajajo tudi zelo slabe TN matrike, zato se načeloma držim Samsung, LG & Philips in podobnih, ki zelo slabih modelov niti nimajo.

Pri 20" monitorju je večja delavna površina (1680x1050) ter posledično manjša velikost pixla kot pri 19" monitorjih (razlika v številu pixlov je velika, v velikosti monitorja pa dosti manjša), zato je tudi slika bolj ostra (kljub enaki matriki).
Fizično velikost monitorja pa že poznaš - 20" pri 16:10 razmerju stranic.
Janez Janša, 29.04.2014

http://www.si21.com/news.php?id=58522

http://www.aoc-europe.com/monitors_210S...

DVI je tudi meni v bistvu 'a must', ker ima graficna en VGA in en DVI izhod in samo tako lahko prikljucim se en monitor (v navodilih eksplicitno pise, da z VGA-2-DVI adapterjem ne bo delalo... ).

Ne vem no... po specifikacijah se mi zdi tole dober nakup za 300 evrov. :) Samo, ce sem prav razbral, ima samo VGA vhod? :(

lp

Kaksno mnenje o temle: Mirai?

lp

mailer ::

Kupujem nov lcd monitor monitor:
diagonala 17" ali 19"
analogni RGB, DVI vhod
nastavitev višine, (pivot - ni nujno)
najraje Samsung oz. Nec, lahko tudi kaj drugega - predlogi
max cena 200 evrov (201 je že preveč :( )

glinik ::

Heheh, jaz tudi kupujem nov avto za 4000 EUR, aha BMW mora bit :))

Štekaš? Neca ne dobiš za 200 EUR :)))))))

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Ja dobiš 17" Neca za 180 eur samo kaj ko nima Dvi-ja. Pa ne kupujem zame ampak za nekoga drugega.

*bump

Kaksno mnenje o Miraiju ?

lp

Nič posebnega, malo slabši kontrast ima, kot Samsung 226BW (ki ima 800:1 kontrast), pa kar dobra cena. Je pa seveda TN matrika...
Janez Janša, 29.04.2014

Ker ne dobim odgovora sprašujem še enkrat!!!!!!!!
Kakšen lcd, mi priporoča za filme, internet, igre do nekje 500€! Sam sem razmišljal o samsungu 214t in 215tw, samo vem pa, da je ta matrika bolj slaba za igre! hvala lp Nik$on

Eru ::

Jaz sem že skoraj siguren da bom kupil dell-a 3007WFP. Na review-ih pravijo da je smasung mičkeno boljši a dražji. Za hp-ja pa lepše barve, slabša ostrina teksta...

No v glavnem ve kdo kje se ga dobi čim ceneje? Na ebay.de me pride tam 1280€ z poštnino, kar se mi ne zdi nevem kako ugodno. V sloveniji je pa 1698€.

Aja pa še nekaj, katere grafične za agp imajo dual dvi(saj to rabim za ta monior a ne?)?

popravek: mislim novo verzijo della 3007WFP-HC

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eru ()

Matev ::

Ker ne dobim odgovora sprašujem še enkrat!!!!!!!!

mislim da je vsak tretji post tebi pisan
samo malo se potrudi
ne rečt da na 150+ straneh ne najdeš namiga za tako splošno vprašanje
ki se mimogrede ponovi vsaj 5x na stran

Uh kako smo prijazni, in zdajle bom šel brat vse strani ali kaj! Mislim HALO!!! Pa če je tako splošno vprašanje, potem mi pa prosim odgovori na njega!

Nikson, ta dva monitorja ki si jih podal se razlikujeta med sabo. Prvi je široki drugi pa 3:4 format. Matriko imata identično in sicer PVA, ki je po kakovosti takoj za S-IPS v nekaterih primerih pa celo malenkost boljša. 214T imajo (so imeli) v BOF-u nasproti Koloseja. prosi trgovca naj ti priključi gor računalnik da boš videl kako se obnese. Če želiš monitor do 500 evrov ti ostane verjetno samo 215TW saj je 214T dobavljiv vsaj prinas malo pod 600 Eur.

215TW in pa 214T

215TW ima kar precej težav z input-lagom, ghostinga praktično ni, tako da za igre ni preveč super izbira. 214T nima takšnih težav z input lagom, je pa navaden format, torej 1600x1200.
Poleg 214T se ti še zelo splača pogledati NEC 20wgx2pro, ki bi bil definitino najboljša izbira... pa saj to napišem pri vsakem drugem postu >:D
Janez Janša, 29.04.2014

NEC 20wgx2pro bi bil zagotova dobra izbira če bi obstajala tudi varianta brez glossy premaza, mene pa kakor tudi nekatere druge to moti. Tako da če ne gledaš dosti filmov ti prej priporočam normalen format zaslona 214T kot pa wide 215TW, saj si za filmske užitke tako ali tako kupiš tv.

CCfly ::

Kako opazen je input lag pri 215TW, če nisem ravno strastni igralec FPS-jev od jutra do mraka ?

Pozna kdo še kakšnen alternativen wide-LCD zaslon z video vhodi ? Ne bi ravno nabavljal še televizije, če bi si kakšen Wii omislil.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

frudi ::

CCfly, poglej si še Dell 2007wfp...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

CCfly ::

"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

LordWorm ::

mah ful sem bil vesel ko sem videl nizke cene 22" in 24" sam kaj k je to TN matrika...ne hvala imam pa rajs 970p ki ima PVA. prednost dam kvaliteti ne kvantiteti.
ni podatka

LordWorm, saj obstaja tudi 24" od Samsunga s PVA matriko in sicer model 244T, je pa res da ni wide format ampak običajen 3:4.

244T je kar lepo 16:10 formata, s standardno resolucijo za to velikost - 1920x1200...

zverinca ::

Kere kartice nej bi mele WUXGA - 1920x1200 podporo, kolk morjo bit "nove"?
Kaj če maš star računalnik, si sploh ne morš dobrga monitorja kupit?
pa zanima me še, kdej pridejo teji "novi 24""? a so zdejšnji že "stari"?
Hvala!

ps: mam radeon 9600 pro

Zgodovina sprememb…

• spremenila: zverinca ()

ps: mam radeon 9600 pro

aj če maš star računalnik, si sploh ne morš dobrga monitorja kupit?

odvisno

9600PRO mora podpirati 1920x1200, če jo je GF2 MX400...
Janez Janša, 29.04.2014

ati9600xt jo podpira
sem preizkusil na svojem kompu (imam sicer 19inčni 4:3 monitor CRT)

tko strokovno se sliši! a to slučajno pomeni samo to, če podpira to resolucijo?
ni nwuxga obenga "standard" ?
pol itak da podpira..

Zgodovina sprememb…

• spremenila: zverinca ()

a imajo 24" monitorji tud probleme z lagom kot npr 215TW?
o "tavelkih" je blo več spraševanja kot podatkov

TONEX
EVILDARE
bilokdo, ki ima izkušnje s 24" (ne tn-ji)

kako ste zadovoljni s svojomi monitorji??!!
na kaj treba pazit?

jaz na 24" dellu ne opazim input laga, pa sem do sedaj na njem preizkusil že kup različnih iger (tudi streljačine in dirkačine, kjer naj bi se najlažje opazil). nisem pa ga šel prav meriti, ker nimam primernega sekundarnega monitorja...

ok, super, me zanima še:
kaj misliš o črnini, kontrastu in gradientu
kje in za koliko si ga kupil

zgleda, da majo vsi delle, tonex je pa po nakupu lg-ja spraqševal, če se da stvari vrnit..
a je res dell pol optimalna možnost?
lg je drazji, ma pa 500 svetilnost, dell pa 450.. kak se to opazi v praksi? vpliva na kontrast ali črnino?
kaj pa se govori o hp-ju 2465?

moji nameni so acad, max in tudi nekaj photo-vsega
Hvala!!

a mi nekdo lahk potrdi, da je WUXGA - 1920x1200 le stvar resolucije in ne tuda kakšnega standarda, ki ga nej bi grafična podpirala

jk ::

Izbiram med temi:

NEC LCD monitor 20.1" MULTISYNC 20WGX2 PRO
VIEWSONIC LCD monitor VP2030B
NEC 20" LCD MULTISYNC 2070NX
VIEWSONIC LCD monitor 20" VX2025WM

Nasvet?

Uporabljal bi ga za normalno 'pisarniško delo' (Catia, Autocad...), seveda tudi igre in filmi (redkeje).
Mogočče bi bil primeren kateri drugi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jk ()

hokuto ::

zverinica... a je pri vas tut google crknil?

WUXGA
doke!

zverinca, 1920x1200 je povsem standardna resolucija, ki bi jo morala podpirati večina grafičnih vsaj zadnjih 5 let.
kar se dell-a tiče... edina opazna pomankljivost je nekoliko neenakomerna osvetlitev, ki pa je značilna za bolj ali manj večino, če ne kar vse velike monitorje. s kontrastom in gradienti ni problemov, ima pravo 8-bitno matriko.
svetilnost 'samo' 450 cd naj te ne moti, ker je že to hudo preveč. če naviješ svetilnost na max, ti zadeva ob svetli podlagi razstetli sobo skoraj toliko kot prižgana luč :). sam sem svetilnost znižal skoraj na minimum, na 20%. kljub temu je kontrast še vedno dober, tako v filmih kot igrah.

jk, z necom ne moreš kaj dosti falit. Oba imata s-ips matriko pa tudi razlika v ceni je zanemarljiva, razlikujeta se le v formatu in pa v tem da ima WGX2 pro poseben premaz na zaslonu za bolj žive barve kar pa bo moteče če imaš monitor postavljen tako da imaš za hrbtom kakšen vir sveetlobe recimo0 okno ali luč.Za par evrov več si lahko pogledaš še samsung 214T ki pa ima PVA matriko.

planetparty ::

Pravkar sem dobil death pixel na LG L226WT. Pixel je pa ravno par cm od sredine ekrana in me ful moti. Garancije velja v tem primeru? Monitor je star 2 meseca.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Eru ::

Jaz sem že skoraj siguren da bom kupil dell-a 3007WFP. Na review-ih pravijo da je smasung mičkeno boljši a dražji. Za hp-ja pa lepše barve, slabša ostrina teksta... No v glavnem ve kdo kje se ga dobi čim ceneje? Na ebay.de me pride tam 1280€ z poštnino, kar se mi ne zdi nevem kako ugodno. V sloveniji je pa 1698€. Aja pa še nekaj, katere grafične za agp imajo dual dvi(saj to rabim za ta monior a ne?)?

Kaj noben nič ne ve? Jutri ga kupim. Tako da komentarji dobrodošli.
Prodajam pa tudi mojega hp-ja 2035 (s-ips glej oglas).

lepo prosim email od "supradictus"a, sem prepričana, da bi mnogim prišel prav, ali pa na ZS
priti plis, ker jst nč nemščine ne znem in se tud drugač nimam namena včlanit na ebay

EEDEEOT ::

ok, rabim malo nasvete hitro. pa nekaj razsvetljenja.

jutri grem iskat 22" WS monitor, dell vs. samsung. za dell-e se točno ne spomnim, kakšne so oznake, za samsunga pa se mi dopade tisti 226BW. sem pa slišo, da se tega težko dobi ker ga davajo iz prodaje. slednji ima TN matriko, dell pa spet neko drugo, pa me prvo zanima, katera je boljša, v čem je razlika, in kje se to opazi.

monitor se bo uporabljo izključno za xbox360, na pcju pa vse samo za igre ne.

edit: aja, kje razen v bigbangu v mariboru imajo še (boljšo izbiro) monitorje.

EEDEEOT ::

aja, se opravičujem za dvojni post, ampak še nekaj me zanima. sodeč po specifikacijah, ima samsung boljši kontrast (1000:1 oz. 3000:1), dell-i pa tam okoli 800:1. se v praksi to opazi?

pa je dell nasplošno boljši od samsunga? slednji je 350€, dell pa ~450€.

edit: dell lcd - kako se ta obnese proti 226BWju

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: EEDEEOT ()

Dell se ne splača, ima isto TN matriko kot samsung... Od dell sta dobra modela 2407wfp in 2007wfp (in večji), ostalo pa ni nič posebnega...
Janez Janša, 29.04.2014

Highlander ::

Pred kratkim sem se tud jaz odlocu za Dell-a 2407WFP, zdej se moram samo se, kje nabavt: na eBay.de od raznih "supradicusa" ali drugih podobnih, ali pa v kaki on-line trgovini v Nemciji (mediafrost.de, evolution24.de, hoh.de) - cene so iste, samo v trgovini nic ne pise, da je A04. A ma ze kdo kaksne izkusnje oz. mnenje glede teh nabav?

zverinca: nemscino zna tole, z uclanitvijo v eBay se pa ne zgodi nic hudega. Sicer pa imata ta in ta prodajalec navedenih cel kup podatkov, vkljucno s telefonsko stevilko. Supradictus se mi ne dopade, ker zgleda, da ne vzame kreditne, ostali pa...
««
124 / 168
»»