» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
122 / 168
»»

urbecar ::

1)Zanima me če kdo uporablaj funkcijo kjer zarotiraš ekran za 90 stopinj( če prav vem se temu reče strokovno pivot) in kako se obnese? Bi bil problem to delati večkrat na dan zaradi mehanskih poškodb?

2)Kako se strokovno reče glossy (gladek, bleščeč) ekranom in kateri samsungovi 19" monitorji to imajo? Kako se v praksi obnesejo ti ekrani in njihove pasti.

3) Zanimam se za NEC MultiSync 90GX2 Pro. Katere alternative bi še priporočali s tem da je cena 400€ maksimum. Uporablajjl pa bi ga za vse od pisanja besedila, gledanja filmov, igranja iger do nekaj malage grafičnega oblikovanja.

afneguncam ::

Zanima me ce kje v sloveniji prodajajo tale zasloncek?

Belinea 102035W

BladE_ ::

Zivjo!

Slucajno sem med brskanjem po mimovrste.com zasel v temo LCDjev in pritegnila me je stevilka 20" :D. Zanima me katerega se splaca uzet in kako je z wide-screen monitroji? Predvsem me zanima za pisanje v wordu in izgled OSa nasploh (da ni vse raztegnjeno)?

Kateri izmed teh je pravi? Ce obstaja se kaksen za tak denar mi kr svetujte.

klik
klik1
klik 2

LP

kixs ::

Lahko kdo kaksno rece o tem monitorju:

AOC LM 2028

http://www.anni.si/P/PDF/aoclm2028.pdf
http://www.aoc-europe.com/monitors_lm2028.html

LP

totek24 ::

A ma slucajno kdo kakšne izkušnje s AOC 210S monitorem? Je kr zanimiva cena in dokaj zanimive specifikacije >:D
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

kixs ::

totek:

mene moti samo to, ker nima DVI prikljucka.

mebriga ::

Ima kdo kakšno mnenje - izkušnjo s Philipsom, konkretno 190B7 (perfect panel, brez mrtvh točk, z zvočniki)?
:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mebriga ()

totek24 ::

@kixs97
Kaj pa slika kaksna je? in kak se obnasa ob igranju iger ter ogledu filmov? Pa ce je slucajno vsaj malo ekran nastavljiv ali je cisto fixen na svojem podstavku?
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

mebriga ::

Še enkrat: ima kdo Philipsov lcd monitor, iz te serijek 190B7CS (perfect panel, brez mrtvih točk, z zvočniki)? In kot sprašuje tudi totek, kakšna je slika, se obnese za igre? mimovrste 258€
:|

ddeben ::

Zdravo!

Mene zanima če je tale Samsung vreden nakupa? Mogoce že kakšne izkušnje? Komentarji, pohvale?:)

EvilDare ::

A mi lahko tisti ki ste kupili DELL monitor pri "supradictus" na nemškem ebay-u, pošlje njegov mail na ZS. Jaz sem se prijavil že 2 dni nazaj na ebay pa še vedno nobenega maila s kodo nisem prejel. Avtomatsko sporočilo ja, kode pa ne.

TribesMan ::

Mislim da boš dobil po pošti... če se ne motim...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

djordjevic ::

Ddeben: Mam zadevo, uporabljam kake tri mesece, sem zelo zadovoljen. Priporočam.

Igi.M ::

Zanimajo me mnenja glede tega LCD TVja Matrix M26 SL74BL , ga mogoče kdo ima se ga splača kupit za 400 evrov? Zanima me tudi kako je z programi , ki ne prikazujejo široki format slike , kako je potem slika z robovi al kako? http://www.neckermann.si/article.aspx?a...

A mi lahko nekdo, ki ima ebay.de račun pove e-mail tega prodajalca, oz. če se sploh da: klik

Veron ::

Samsung SyncMaster 226BW ali LG L226WTQ

Katerega od teh dveh bi uzeli? In zakaj? Ne morem se odločit za enega od teh dveh. Me pa moti to, da nobeden nima glih nevem kakšno stojalo, torej premikanje ekrana gor/dol.

T-h-o-r ::

nec

Ta teden grem kupit lcd, pa me zanima, če se vam ta zdi predrag?

glinik ::

Se ti zdi BMW M3 predrag? Ne, če si ga lahko privoščiš ...8-)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zheegec ::

Za tega so povsod takšne cene - če imaš denar GO for it.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Denar ni problem, pač sem mislil, da je morda kje cenejše.

Hvala za nasvet, kupil bom ta monitor.

Danes sem gledal 24" Dell-a, ni slabo ... pa niti ni toliko dražji od tega NEC-a. Je vredno razmislit ...

Lp

Je vredno razmisleka ...

ja, samo ne vem če je za igre dober

TribesMan ::

Ta 24" Dell je odličen za vse... uporablja Samsungovo PVA matriko.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Matheeew ::

Eno res noob vprašanje:8) :

Pri nakupu LCD sem dobil 2 kabla za povezavo LCD - rač.

Prvi ima enak priključek na obeh straneh, drugi ima različnega. Na računalnik imam možnost priklopiti enega ali drugega. Kateri je boljši?:)
Če sem prav razumel gre za ali analogni ali digitalni....

krho ::

Tabelega :D
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Matheeew ::

Andrej_ID ::

letošnje poletje bom kupil 24" monitor, gre za dolgoročni nakup zato ne bom šparal (da se razumemo nekje do 800€ v tujini...)

trenutno imam v mislih 24" Dell UltraSharp 2407WFP

danes pa sem opazil tudi 24" Samsung SyncMaster 245B; kaj mislite o temle?

Zheegec ::

Ta Samsung je super nakup če iščeš poceni 24" LCD za igre, mora pa biti kar dosti cenejši od 2407WFP ali LG L245WT da se nakup splača. Pri Samsungu T in P končnice označujejo njihove boljše modele.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

m0LN4r ::

cena je ZELO nizka kaj se mene tiče
skoraj polovica drugih
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Andrej_ID ::

no monitor kupujem za 6-7 let,... zato bi rad zdaj dobro kupil... je pa namenjen prav vsemu, resnemu igranju, filmom, graficnim programom, photoshopu...

Ta Samsung 245B ima TN matriko, zato razen iger pozabi na filme, grafične programe oz. photoshop. Monitor za vse so trenutno samo IPS matrike, to je pa recimo 24 Benq, čeprov me je Dell prepričal z izredno konkurenčno ceno. Upam da se naslednji teden končno vpišem na ebay.de in ga naročim.

Sem malo prehitro napisal IPS za Benq. V resnici uporablja P-MVA matriko in neko novejšo verzijo osvetlitve, ki mu pomaga pri hitrejši odzivnosti.

Kupil sem Nec-a in sem izjemno zadovoljen, edino zanima me kako bi pri COD2 nastavil, da bi bil zgoraj in spodaj temen rob, tako, kot je, ko gledaš dvd film?

Imam graficno 9600XT... nabvt pa mislm tale monitor. Zdej me zanima ce bi to dvoje skupi funkcioniral? Vem, da ne morm pricakovt ne vem cesa ampak mam v nacrtu menjat komplet rac zato me zanima ce bi vsaj za silo blo ql? Graficno bi lahko tut mal navil!

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BladE_ ()

Ted ::

Dajte si že enkrat dopovedat da widescreen monitorji delujejo s praktično vsemi grafičnimi karticami ki so stare 5 let in manj, gre samo za vprašanje gonilnikov in nastavitev.
Mah...

>>><<< ::

Maksimalna resolucija je 2048 x 1536 z osveževanjem na 60 Hz tako, da bi moralo delat, samo špili se ti bodo zatikali...

Kaj pa ce bi spile poganju na mal manjsi resoluciji? Bi mal bedno zgledal pa mogoce nebi stekal?

macgajver ::

Lcd je greh laufat na kej drucga kot native resoluciji se pravi v tvojem primeru 1680 x 1050.
Tvoja grafična je že precej prežveta tko da za filme gledat bo kej drucga je pa vprašanje.
tenstan krompir je pa zakon

To je velika slabost LCDja napram CRTju. Vse v nativni res., drugače je slika katastrofalna ...

Mene pa zanima katera grafa bi zadovoljivo poganjala 22" LCDje in katera 24" LCDje? Recimo kak WOW ali dobri stari warcraft ...

Lp

Je vredno razmisleka ...

Tugo ::

Igre lahko poganjate tudi na manjši resoluciji.
Tukaj imaš 2 opciji:
- pixel na pixel prikaz, kar pomeni, da bo slika manjša, vendar pride pika na piko in ostane kvaliteta enaka. Ali pa če poganjaš na manjšem monitorju, pa imašp spet enako sliko
- resize slike iz recimo 1280x960 na 1680x1050 kar pomeni, da ni pixel na pixel slika, vendar v igri velikokrat niti ne opaziš, ker igraš igro in ne gledaš toliko slike.

lp, T.

Ted ::

Tako je, slika je gibljiva in se dejansko ne pozna toliko, da je resize kot denimo če to nastaviš v windowsih. Drznil bi si celo reči, da če nisi dlakocepec tega niti ne boš opazil.
Mah...

macgajver ::

Glink manj od 8800gts 320mb jest v tem trenutku nebi kupoval pa tud kaj manšega od wide 21 inch ne tko če hočeš igre igrt še kkšen let.

za wow in warcraft pa itak ne rabš nevem kaj.
tenstan krompir je pa zakon

Dell 2407wfp je naročen, jutri ga še plačam. Prodajalec mi je še namignil da naj bi naslednje leto lahko nudil polno garancijsko podporo v Sloveniji, če pride do kakšne nevšečnosti.

njok ::

Kje in za koliko si ga pa nabavil, ce lahko vprasam?

Cena s poštnino 685€ na Nizozemskem. In naj bi prišel 100% brez kakršnega koli mrtvega ali svetlega pixla, ker bi ga drugače brezplačno zamenjali.

JamesQ ::

Lepo pozdravljeni.

Zadeva je sledeča:
oče se odloča med Samsung Syncmaster 970P in 971P.
Prebral sem že veliko reči o teh dveh zaslonih in sta si kar enakovredna.
Napišite prosim še Vi mnenje o obeh monitorjih.

Najlepša hvala.

LDŽ

J.F.K. ::

Mogoče kdo ve, kje bi lahko našel Samsung 226BW S ?

mailer ::

Z črko S si verjetno mislil na matriko. Harvey Norman ga je imel cca 2 meseca nazaj ko sem bil tam in je na nalepki pisalo S.

urbecar ::

Zanima me če ima kdo tega 226bw in ga uporablja z pomočjo namiznega nosilca. Zanima me predvsem zaradi možnosti pivota. Saj se mi wide (vsaj pri 22") ne zdi nikakor primeren za pisanje teksta oz. programiranje.

J.F.K. ::

Ja, mislil sem Samsungovo matriko. Sem se oglasil Pri Jae, Bof, Mlacom pa so imeli C matriko. Po tvojem nasvetu pa še v Harvey-u. Sva s prodajalcem odprla par škatel dokler se ni končno S zasvetil. Nisem uspel še testirati, ker me navdušenje nad kvalitetno sliko še ni minilo.
Hvala za nasvet mailer.
««
122 / 168
»»