» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
120 / 168
»»

mp5 ::

Vaše mnenje o tem monitorju (za igre seveda:))

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

prepecenc ::

Pozdrav vsem

Kupujem LCD za v sluzbo, ki ga bom uporabljal izkljucno za delo (word,excell in firefox). Prosil bi vas za nasvet, kateri je najprimernejši 19' monitor za moje potrebe. Najpomembnejše pri tem monitorju naj bo udobje mojih oči ne glede na ceno.

glinik ::

Kak Samsung 971 bi moral služit zelo lepo ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

joze ::

Sam si ga lastim in to lahko potrdim.

snoopy20 ::

hy!

jaz nebi rad odpiral nove teme, zato bom kr tukaj vprašal!
za kateri monitor bi se vi odločili?
monitor bo predvsem za domačo splošno rabo (internet, filmi, office,...)
PC pa je (ker sem nekje bral da bi naj blo tudi odvisno od tega kako grafično maš)
AMD Athlon 3000+
ATI 9600 pro
Samsung
931 BW
932 B

Philips
190C7FS

LG
LG L192WS
LG L1919S

forplan ::

Jaz pa imam vprešanje glede DVI. In sicer imam grafičko ki ima 1 VGA IN 1 DVI izhod. Ves čas imam monitor priklučen preko VGA izhoda.
Sedaj pa imam namen vgraditi novo grafično, ki ima 2 DVI izhoda zato me zanima kako je s tem.
Sedaj ko imam še staro grafično sem probivljal nastaviti sliko preko DVI s pomočjo adapterja, ki ga dam na priključek od monitorja pa mi nikoli ni uspelo.

Zato sprašujem, če je zato potrebno še kaj drugega.
da se strinjam

Pieere ::

Neki se mente o različnih modelih samsungovih panelov (S),... jst mam R in mislim, da s tem panelom ni nic narobe (težko verjamem, da imaš lahko boljšo sliko na TNT matriki), tko da se mi zdi tole okol modelov mal pretiravanje, mogoce obstajajo res kaksni slabsi, sam men se zdi R čist:D

jimyboy ::

Glede panelov v Samsungu smo se menl o 226BW modelu ne pa nasplošno. Saj ni lepo od proizvajalcev da v monitor enakega modela vgrajujejo različne kakovosti panelov.

Pesimist ::

Jaz sem si tudi dans nabavo 226BW R sploh nisem vedo da obstaja R jau. Anyway cool monitor za igre ni kaj :D

btw. kero je neki program ko lahko vse igre forcas v idealno resolucijo tudi ce ne podpirajo?

tonex23 ::

kateri monitor se bolje splača kupiti, Monitor LCD 24" Dell UltraSharp 2407WFP A03 (SPVA) revision ali LG 24" LCD monitor 245WP (s-ips) ?
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tonex23 ()

nsane ::

IMO, lg zaradi s-ips matrike.

Zheegec ::

Mislim da je tudi LG MVA vsaj tako se mi je zdelo... Bo treba še enkrat pogledat... :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ok alien tnx, če boš pogledal še enkrat... Pa, poglej še dell 24" kako deluje, če boš imel čas. lp

Kato ::

Matrika pri tem je P-MVA in ne S-IPS. Ima pa po mojem mnenju lepšo sliko kot Dell, pa še ohišje je lepše.

kako je pa kaj pri ghostingu, inputlag?

sid911 ::

Nucam en hiter nasvet za soliden 17 palčni monitor. Trenutno gledam SONY LCD MONITOR 17" E76D, dobrodošli pa so drugi predlogi tudi.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Ted ::

Samsung 770p.
Mah...

A kje prodajajo Benq FP241W 24" monitor v Sloveniji ?

Nekaj me zanima glede teh TN matrik. Kje tocno variira nizja kvaliteta slike. Vidni koti to vem da je dosti slabse kot kaki MVA ampak kaj pa ce gledas ozdaje kot reicmo windowsovo default plavo ozadje zgleda kot da so cisto nezni temnejsi fleki okrog kao res cisto nezna senca da pada na bacgkround oz kot da bi mel cist nezno umazano. A je to karektaristicno TNa zaradi vidnih kotov al kak?

Matev ::

hmm
teoretično enobarvno ozadje
je dvobarvno - in z prehodom med tema dvema barvama

moraš videti enkrat in primerjati v živo

na TN je kot da ne bi mogel določiti barve
kot tist varnostni element na bankovcih

ki je rjave ali vijolčne barve - odvisno kako ga pogledaš

pri monitorjih to ni problem v kolikor so 15inčni
za 19 ali več je pa kar slabo

vendar večino ljudi tega niti ne vzame za slabo in je povsem zadovoljna z tem

Hm zato se verjetno te ni blo 22colskih TN matrik do pred kratkim. Ker jaz nemislim zaj ce iz pod kota gledas ampak direktno iz centra. Samsung 226BW A panel.

painintheass ::

Moj dobri stari katodnik samsung syncmaster 750s po 6 letih dobrega delovanja kaže prve znake utrujenosti. Da me ne zasači nepripravljenega sem se odločil, da kupim novi monitor predno ta odpove. Trenutno se nagibam za nakup Philips 190C7FS, ki bi odgovarjal mojemu delu na računalniku. Večinoma delam spletne aplikacije in spletne strani, filme gledam na tv preko dvd playerja, iger pa tud ne igram (pesjansi pajek teško rečeš igra ;D). Pravzaprav me zanima ali je slika jasna in dobre barve, ker mi je samo to pomembno. Sej vem, da bo nekdo reko, pa kup vrhunski monitor 22-24" al pa ne vem kaj. Hočem niskoproračunskega (do 250€) 19" monitor z odzivom 5ms ali manj in čisto sliko - ni treba da je ravno videofilska.

aleksej2 ::

painintheass zakaj pa mora met odzivni cas 5ms ali manj? Ce ne igras iger, pa ne gledas filmov na racunalniku, kot si sam povedal, potem odzivni cas ni pomemben. Ne razumem tega. Ce bos hotel nizek odzivni cas, bo to vplivalo tudi na kvaliteto slike. Vsaj vcasih je bilo tako, sedaj ne spremlam vec tolko razvoja lcd-jev

macgajver ::

painintheass veš kaj pravijo mal dnarja mal muske
za tvoje potrebe odzivni čas res nima nobene vloge merkej da neboš kupil kšnega monitorja preveč pocen po podatkih bo dobr notr bo imel pa eno ušivo tn matriko in ga boš potem žalostn.
tenstan krompir je pa zakon

glinik ::

Taje dobra :)

Hočem niskoproračunskega (do 250€) 19" monitor z odzivom 5ms ali manj in čisto sliko

Jaz še nisem videl LCDja, ki ni imel čiste slike :))))

Nabavi si kakega starega Samsunga 192,193 (če me spomin ne vara) al kaj takega ... (še najbolše 193+) Za tvoje potrebe puna kapa ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zdravo!

Tudi sam sem postal lastnik Neca 20WGX2 Pro. Zaenkrat sem navdušen nad njim, slika je samo stoj in glej.8-O. Trenutno se še malo igram z nastavitvami, ampak bo počasi :).

LP!

teedy ::

Zdravo, zanima me, katero 19ko ali mogoče več kot 19 priporočate, cena naj bi bila do 300€, lahko tudi malo več.

lp

Punisher ::

Priporocam nakup Samsunga SyncMaster 226BW...

Velikost ekrana : 22 Wide format 16:10
Resolucija (pixels) : 1680 x 1050
Vidni kot (H°/V°) : 160/160
Pristopni čas : 2
Svetilnost (cd/m?) : 300
Kontrast (x:1) : 700 (dinamični kontrast 3000:1)
Velikost točke (mm) : 0,282
VGA priključki : - DVI (DVI-D) - analogni
Posebnosti: : MagicTune, MagicBright
Stenska montaža: VESA (mm) 100
Dimenzije: (mm) : 514,6 x 422,0 x 219,3
Masa (kg) : 4,9

vec kot zadovoljen z njim...

dober nakup...
Sex, Drugs & Rock n` Roll*

Na Necu 20wgx pro se mi je naredu rdeč pixel, ki je viden samo na beli podlagi. Kakšna je politika za mrtve pixle pri Necu?

wishmastr ::

Oče ima star računalnik in želi kupit neki wide monitor, žal pa mu grafična ne podpira 1680*1050.
Zanima me najcenejša grafična za agp da podpira to resolucijo. Res serije radeon 9200 in 9600 ne podpirajo?
Lahko je tudi Nvidia. Hvala za odgovor.
LP Andrej

wishmaster morm rečt da si me precej nasmejov zdejle s tvojo ugotovitvijo grafična nima veze ona podpira resolucijo do npr:-se zmišljujem 2387-1576 in če boš ti gor priklopil monitor ki dela na resoluciji 1680*1050 bo grafična pač tako resolucijo nrdila. so pa že precej starejše grafične podpirale višje resolucije tolk da mislim da tud za radeona 9200 ni ovira da nebi mogu. za internet pa za film gledat je šezmerej dost tud radeon 9200.

Wishmaster: Podpira brez problema, samo monitor moraš inštalirat. Pri Samsungu 226BW sem samo "inštaliral" inf datoteko iz cd-ja in se mi je ločljivost 1650x1050 čudežno pojavila med nastavitvami, prej je pa ni bilo.
Mah...

preden pa inštaliraš monitor pa raje poglej če si inštaliral driverje za grafično

MEDENA ::

kot da edino Samsung obstaja :\ , saj imate tudi LG 22''

Monitor LCD 22" LG L226WT, WIDE

Tehnične lastnosti:

Velikost: 22" 51,054cm,
Odzivni čas: 5 ms
Svetilnost: 300 cd/m2
Kontrast: Ratio 3000:1
Vhod: Analogni vhod, DVI
Format zaslona: 16:10
F-Engine
Vidni kot: 170°/170°
Ločljivost: 1680 x 1050 pri 60MHz
Barve: 16.7 Mio.
Vidna površina: 376 mm x 301 mm
Velikost Pixela: 0.282(H) × 0.282(V) mm
Frekvenca piksla: 135 MHz
H-Scanning Frequency 30 ~ 83 kHz
V-Scanning Frequency 56 ~ 75 Hz
Nagib: -5 +25

wishmastr ::

Me veseli da sem vas nasmejal :D Oče ma res staro mašino ati rage pro in win 98 ampka mu zadostuje ker ima sam za net in word.
Torej vseen kaj se odloči, verjetno bo vzel samsung 206W, če naloži gonilnike mora špilat?
Hvala

Tako je.
Mah...

Robert_S ::

Ej ljudje , kva je to z višjimi resolucijami od 1280x1024 naprej prek DVI kabla ? Sem ubodu LG L2000C , pa se pojavlja kr en faking blanking/flickering na 1600x1200.Prek analognega dela normalno.Nek sem prebral ,da moraš znižat frekvenco osveževanja na 59 Hertz , samo nimam navoljo možnosti "Advanced timing options". A še kdo fura ločljivosti višje od1280x1024 prek DVI na bilo katerem monitorju ?

drgač nebi smel bit problema osveževanje pust 60hz tko k more bit sej vrjetn ti avtomatsko sam naštela 60hz probej še kšn driver od lgja za monitor naložit sam furam ločlivost prek dvi 1920-1080 prez problema.

Zgodovina sprememb…

Robert_S ::

Sem rešil zadevo

"nVidia Control Panel -> Display -> Manage Custom Timings -> Create or Edit (depending on if you have one for 1600x1200 at 60Hz or not) -> Advanced -> switch the timing standard to "CVT Reduced Blank"

Once I set the timing to CVT Reduced Blank (which drops your refresh rate from 60.00 Hz to 59.92 Hz), the blackouts and pixel snow went away completely:) .

m0LN4r ::

Zdejle mi pa naj nekdo odgovori iz izkušenj !

Kateri monitor ima boljšo sliko

denar ne šteje

226BW vs. 204B
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

204B črtaj iz seznama tako hitro, da glava boli. Jajc TN matrika, raje vzameš LG L2000CM MVA matrika :)

m0LN4r ::

tvoje izkušnje? si jih videl v živo? pa zakaj bi ga naj črtal, jst sem ga videl v Bigbangu pa je imel zelo lepo sliko.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

izkušnje z njim žal ne, samo je predrag za to kar nudi....za 20-30€ maš tegale L2000CM :)

Kaj pa kupovanje monitorjev v tujih državah preko spletne trgovine ala amazon.com,www.bestbuy.com,itd. kjer je skoraj za polovico cenejše. Je varno to? ti vseeno zračunajo carino in nabijejo davek?

Andrej_ID ::

pozdravljeni

letos poleti nameravam kupiti 24" Dell Ultrasharp pa sm neki slišu da je ena opcija da ga dobiš iz nemčije ceneje?... mi lahko kdo več pove. lahko tudi na ZS.

hvala

EvilDare ::

Klik
Zelo nizka cena glede na slo cene, saj naj bi v začetku poletja prišli novi modeli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

Andrej_ID ::

če jst zdaj prav razumem je TALE MODEL 760€ s poštnino vred?

Fizikalko ::

Fantje, eno orenk dilemo imam. Rad bi si kupil večji monitor (mam Nec 1970NX), kakšen 21" wide screen z S-IPS matriko. Problem je v tem, da mam TV tuner (pinnacle PRO) in me zanima, če ima kdo izkušnje: ali tunerji potem izrežejo sliko oz. se jo da izrezat nekako, da gre čez cel zaslon (pan scan neke vrste)? Ker ne bi rad imel črnih robov pri strani, hkrati pa tudi ne razvlečene slike. Nujno bi rad izrez.

frudi ::

Fizikalko, glede tv tunerjev je odvisno od softwarea, ki ga uporabljaš. powercinema 5, ki ga uporabljam, ima možnost avtomatskega obrezovanja slike. če je možno, najprej poreže zgornji in spodnji črni rob, če pa robov ni, pa nekoliko poreže sliko zgoraj in spodaj in jo malenkost raztegne.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Fizikalko ::

Uporabljam PCTV Vision od Pinnacla. Pravzaprav mi je že zdaj, ko imam 19", malenkost obrezal sliko (ker 19" je 5:4), ampak "v drugo smer", kot bi jo moral v primeru widescrrena (torej levoo in desno jo očitno zna obrezat).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()
««
120 / 168
»»