Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
poly_salama ::
Je rastavljen samo je nastiman na tako gnilo resolucijo, da sploh ne vidis kvaliteto slike.
Veron ::
Kaj pomeni pri NEC MultiSync LCD2070WNX monitorju, ko ma v spodnem opisu na mimovrste prou napisan druge ločljivosti 1440 x 1050; 1440 x 900; 1360 x 768; 1280 x 1024; 1280 x 960; 1152 x 870; 1152 x 864; 1024 x 768; 832 x 624; 800 x 600; 720 x 400; 640 x 480 - a to pomen, da zna tud na teh rezolucijah prikazat "čisto" = "kristalno" sliko?
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=2650021824&orderby=priceasc
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=2650021824&orderby=priceasc
Mirč ::
The 20.1-inch MultiSync LCD2070WNX is a widescreen panel with a native resolution of 1,680 by 1,050.
Matev ::
Je rastavljen samo je nastiman na tako gnilo resolucijo, da sploh ne vidis kvaliteto slike.
to je pa res
vsi monitorji so v trgovini prikazani v neki ločljivosti ki ni nativna
in deluje hudo slabo
trgovci bi se morali malo zamisliti
Zheegec ::
Matev: To je TN matrika, samo da NEC dejansko napiše PRAVE vidne kote, ne pa da napišeš 160/160 vidni kot, kljub temu da je pod tem kotom slika že kot negativ.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
na mac-cinema display lcd-ju kjer delam je slika pod katerikoli kotom popolnoma enaka kot če jo gledam naravnost
frudi ::
očitno tvoj monitor ne uporablja TN matrike, a ne?
sicer pa tudi na PVA/MVA in IPS matrikah kontrast pod večjimi koti nekoliko pade in se barve malenkost spremenijo, tako da pretiravat ti pa tudi ni treba s 'pod katerimkoli kotom popolnoma enaka'...
sicer pa tudi na PVA/MVA in IPS matrikah kontrast pod večjimi koti nekoliko pade in se barve malenkost spremenijo, tako da pretiravat ti pa tudi ni treba s 'pod katerimkoli kotom popolnoma enaka'...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
mailer ::
Danes prvič videl Samsunga 226BW v normanu in lahko rečem da je bila slika odlična. Tudi kotna vidnost je super kljub temu da je tn matrika in ni bil priključen na dvi, vsaj kolikor sem jaz videl. Matrika je pa s varianta in ne a tako da če koga mika ga dobi tam za cca 380 eurov. Je bil pa vključen predvajalnik slik in to v visti tako da ne vem kako bi se ta monitor obnesel pri meni z xp-ji in slabo grafično GF5200.
V bofu videl razstavljen samsung 214T vendar ga nisem mogel preizkusit v sistemu ker so imeli preizkusno različico viste in je ves čas odpiral ie za registracijo. Tako da če ga kdo ima prosim za čimveč informacij je pa 21" 1600*1200 pva matrika in menda 8ms. Se mi je pa zdela slika temnejša kot pri drugih tn monitorjih. Mogoče so nastavitve niso bile poštimane.
Rad bi še da kdo napiše kaj o necu 2070NX 20" 16ms, s-ips, 1600*1200 če ga ima.
Torej kupujem nova monitor tako da glossy premaz odpade ker me odsev moti, naj bo od 19 pa do 21" lahko tud 22W varianta. Torej kaj predlagate.
V bofu videl razstavljen samsung 214T vendar ga nisem mogel preizkusit v sistemu ker so imeli preizkusno različico viste in je ves čas odpiral ie za registracijo. Tako da če ga kdo ima prosim za čimveč informacij je pa 21" 1600*1200 pva matrika in menda 8ms. Se mi je pa zdela slika temnejša kot pri drugih tn monitorjih. Mogoče so nastavitve niso bile poštimane.
Rad bi še da kdo napiše kaj o necu 2070NX 20" 16ms, s-ips, 1600*1200 če ga ima.
Torej kupujem nova monitor tako da glossy premaz odpade ker me odsev moti, naj bo od 19 pa do 21" lahko tud 22W varianta. Torej kaj predlagate.
tonex23 ::
a mogoče kdo ve, kako je kaj z LG L245WP 24" monitorjem ? Ali ima input lag, ima dovolj hiter odzivni čas? Kakšno ima kaj zakonodajo za deathpixle...? hvala za info. lep pozdrav!
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tonex23 ()
nixx ::
A mi lahko kdo pove, kok je kaj razlika na oko v kvaliteti slike(ne zanimajo me specifikacije na papirju), med samsung 225bw in 226bw?
horsovski ::
Nisem bral vseh strani ker je preveč ampak zanima me ,kaj pravite?
LCD 24 DELL 2407 ali SAMSUNG 244T ? Kupujem 24 inch LCD in rabim takega, ki bo hud za igre in videoje, drugače pa itak rabim za poker. mogoče kak link z primerjavo,testi?
lp
rok
LCD 24 DELL 2407 ali SAMSUNG 244T ? Kupujem 24 inch LCD in rabim takega, ki bo hud za igre in videoje, drugače pa itak rabim za poker. mogoče kak link z primerjavo,testi?
lp
rok
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: horsovski ()
Pesimist ::
Pri eni firmi sem bral da mrtvi crni pixel steje za 3 defektne pixle. A je to standard al ne?
ne
piksel je točka
subpiksel je pa ena tretjina te točke
vsaka pika je namreč sestavljena iz treh subpikslov-podpik
piksel je točka
subpiksel je pa ena tretjina te točke
vsaka pika je namreč sestavljena iz treh subpikslov-podpik
suprpp ::
ronaldo ::
suprpp: Sam sem izbral 931BW ker je novejsa verzija 940bw. In ima boljsi odzivni cas, vecje stevilo barv, in vecji kontrast, zraven tega podpira HDCP. Imam ga okrog 3 tedne in sem zelo zadovoljen.
Se vedno pa ne izkoriscam vsega kar mi monitor nudi, ker ga imam nastavljenega na 800x600. (Zame je kvaliteta slika primerjiva z prejsnjim Samsung 957p)
Se vedno pa ne izkoriscam vsega kar mi monitor nudi, ker ga imam nastavljenega na 800x600. (Zame je kvaliteta slika primerjiva z prejsnjim Samsung 957p)
suprpp ::
Wooah [: Namesto na 1440x900 furas 800x600? Kak poseben razlog za to?
Vprasanje: sej je zaslon mat, ne?
Vprasanje: sej je zaslon mat, ne?
ivanuscha ::
Kakšne bistvene razlike v kvaliteti slike med 940bw ter 931bw ni. Je pa 931bw precej lepši na zunaj(za moj okus), nima pa HAS kar pa ima 940bw. Se pravi več opcij prilagajanja višine itd. Sam bi ti sicer raje priporočil 20" (jst imam 206bw) in sicer predvsem zaradi višine zaslona. Namreč 20" wide je od 4:3 17" nižji za 3 cm. Pa tudi sicer nikakor ni prevelik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ivanuscha ()
KuntaKinte ::
zanima me če si kdo lasti samsung SyncMaster 931MP?
mislim zanima me kako je z monitorjem zadovoljen
mislim zanima me kako je z monitorjem zadovoljen
Bom probal še enkrat vprašat... Nisem najdel bobenega testa na netu o tem monitorju ... LG L245WP 24"
Kako je kaj z njim?
Kako je kaj z njim?
Tonex23: kr dobra zadeva, slika se mi je zdela boljsa kor na 2407wfp samo nisem veliko probaval - pojdi nekam sprobat zihr imajo kje prižgane...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
bad_dog ::
Pozdravljeni.
Prebral sem zadnjih 6 strani te teme, vendar odgovora nisem našel. Kupujem monitor za taščo, ki sedaj dela na 15' CRC monitorju. Za menjavo monitorja se je odločila, ker jo po daljšem času gledanja v monitor bolijo oči. Večinoma dela v wordu, zato majhna odzivost ni pogoj.
Zanima me kateri 19' monitor bi priporočili, glede na to da se nekateri pritožujejo, da jih ob preklopu iz CRC na LCD monitor bolijo oči?
Prebral sem zadnjih 6 strani te teme, vendar odgovora nisem našel. Kupujem monitor za taščo, ki sedaj dela na 15' CRC monitorju. Za menjavo monitorja se je odločila, ker jo po daljšem času gledanja v monitor bolijo oči. Večinoma dela v wordu, zato majhna odzivost ni pogoj.
Zanima me kateri 19' monitor bi priporočili, glede na to da se nekateri pritožujejo, da jih ob preklopu iz CRC na LCD monitor bolijo oči?
Pesimist ::
Razmislam o nakupu Samsungovih 206BW ali 226BW za igre. Zdaj pa nevem kaj je bolse meti vecji monitor z vecjimi pixli ali ne. Vem da je 206BW ultra hitri glede input laga sej ga sploh nima. 226BW pa ma max 8ms. To sicer se ne upazi vec tak zato pride v upostev. Potem so se pa razlicni paneti A in S obeh modelov med kerimi je S najbolsi a je nazalost cista loterija kirega dobis ker neves predno ga z skatle ne vzemes. Razmislal sem o cakanju na 226CW tudi samo to se bojim da nebo se prav hitro mel bo pa lepso sliko vsekakor.
horsovski: doben od tvojih nastetih monitorjev ni niti priblino primeren za igre razen kako pasianso . Lage majo tak hude da se ftopis not.
horsovski: doben od tvojih nastetih monitorjev ni niti priblino primeren za igre razen kako pasianso . Lage majo tak hude da se ftopis not.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
TribesMan ::
Jest ga mam :P
In ja... ql je... bolj kot si lahko predstavljaš :>
In ja... ql je... bolj kot si lahko predstavljaš :>
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
LG L245WP 24" ima torej S-IPs tehnologijo...? razlika med 8 ms pa 6 ms respond time ni tako velika ..?
Kato ::
tonex23:
Ni S-IPS ampak v S-PVA , kot sem prebral na enem forumu bosta dve različni matriki, na eni češki in polski strani so ga že testirali , nekje drugje so ga pa že odprli in ugotovili ,da je ista matrika kot v Benq-ju. Zadeva nima DVI-ja!!!
Tu boš našel vse odgovore in linke na teste
Ni S-IPS ampak v S-PVA , kot sem prebral na enem forumu bosta dve različni matriki, na eni češki in polski strani so ga že testirali , nekje drugje so ga pa že odprli in ugotovili ,da je ista matrika kot v Benq-ju. Zadeva nima DVI-ja!!!
Tu boš našel vse odgovore in linke na teste
piše da ima dvi http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
na tem linku, ko si mi ga dal piše že na naslovu LG L245WP - the first S-IPS 24" ...
na tem linku, ko si mi ga dal piše že na naslovu LG L245WP - the first S-IPS 24" ...
Kato ::
Preberi naprej:
http://pclab.pl/art23330-1.html
Unfortunately it's in polish . If I found time later I'll translate some parts for you (if you want). What I noticed is most important:
- confirmed that only HDMI port (no DVI)
- you get only d-sub cable (no HDMI cable or converter from DVI to HDMI)
- no composite or s-video input, only component
- some strange red bleeding with black screen when viewing from some angles (there is a picture)
- aspect ratio control (ARC) with Full screen or 1:1 (works only form HDMI or component) - slight dissapointment there is no 4:3 or 16:9 option, but at least there is 1:1
- yellow cast at extreme angles view
- anit-flare coating - something similar to glass
Summary
Pros:
- excellent color reproduction and saturation
- coating is improving picture quality
- low response time
- good viewing angles
- HDMI, usb hub, pivot
Cons:
- yellow cast at high viewing angles
- coating is slightly reflecting environemnt
- high price (999 euro)
http://pclab.pl/art23330-1.html
Unfortunately it's in polish . If I found time later I'll translate some parts for you (if you want). What I noticed is most important:
- confirmed that only HDMI port (no DVI)
- you get only d-sub cable (no HDMI cable or converter from DVI to HDMI)
- no composite or s-video input, only component
- some strange red bleeding with black screen when viewing from some angles (there is a picture)
- aspect ratio control (ARC) with Full screen or 1:1 (works only form HDMI or component) - slight dissapointment there is no 4:3 or 16:9 option, but at least there is 1:1
- yellow cast at extreme angles view
- anit-flare coating - something similar to glass
Summary
Pros:
- excellent color reproduction and saturation
- coating is improving picture quality
- low response time
- good viewing angles
- HDMI, usb hub, pivot
Cons:
- yellow cast at high viewing angles
- coating is slightly reflecting environemnt
- high price (999 euro)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()
Pri L245 je DVI to HDMI kabel zraven (vsaj pri tistih ki sem jih jaz videl). To, da je črna barva pod kotom rahlo vijolična je pa razpoznavni znak S-IPS matrike.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
kakšna pa je kvaliteta potem če je prikloplen preko HDMI? podobno kot dvi? Ko sem bral na tistem forumu, a monitor res piska pri visoko resolucijskih videih? Neki je bilo omenjeno tudi o sledovih senc ko se kaj premika...?
HDMI pa DVI je isti signal (zato ga ni potrebno aktivno pretvarjati), samo da gre po DVI še zvok.
Zakaj pa misliš da imajo 30" LCD monitorji z ločljivostjo 2560x1600 DVI in ne HDMI?
Pri HD filmih nisem opazil problemov, če piska pojma nimam. Pojdi ga nekam pogledat. Kakšen Big Bang ga bo že imel prižganega
Zakaj pa misliš da imajo 30" LCD monitorji z ločljivostjo 2560x1600 DVI in ne HDMI?
Pri HD filmih nisem opazil problemov, če piska pojma nimam. Pojdi ga nekam pogledat. Kakšen Big Bang ga bo že imel prižganega
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
s5cougar ::
Misliš, "s tem, da HDMI poleg slike lahko prenaša še zvok", ne? Pri DVI-ju maš samo digitalni video signal.
Errare humanum est.
ALIEn3001, si stestiral monitor tudi v igrah ? je bil opazen kakšen ghosting, ? Input lag? Nekje je pisalo, da ni možen v načinu 4:3 ...torej obistvu ne moreš nič shekat, če igra ne podpira wide screen resolucije?
Tonex23 - čisto na hitro sem ga priklopil pa stestiral, za kaj več pa nimam časa.
s5cougar - ne razumem te čisto?
HDMI je drugače popolnoma digitalni, DVI pa obstajata dve verziji - DVI-I ki je tudi analogen in DVI-D ki je dsmo digitalen. DVI-A ki je samo analogen se pa redko uporablja.
s5cougar - ne razumem te čisto?
HDMI je drugače popolnoma digitalni, DVI pa obstajata dve verziji - DVI-I ki je tudi analogen in DVI-D ki je dsmo digitalen. DVI-A ki je samo analogen se pa redko uporablja.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
mailer ::
7edmi, tud jaz sem se odločil za ta monitor samo ni mi pa jasno kje si našel tako ugodno ceno, pri nas verjetno ne. In kolikor sem gledal je to best buy za ta denar. Pa še to me zanima ali je možna dobava tudi v črni barvi in če je kdo dobil na njem mrtev pixl?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mailer ()
mp5 ::
Lep pozdrav!
V bližnji prihodnosti bom kupil LCD. Kakor naslov pove, se bo uporabljal predvsem za igranje iger. Trenutno posedujem CRT Samsung 957, in res nimam pojma o LCD monitorjih. Zanima me kako je z "Wide" monitorji pri igranju iger oz. z ločljivostjo 1600 x 1200 oz. 1680 x 1050i. Trenutno igram na ločljivosti 1240 + 1024, pa me zanimajo razlike. Za višjo ločljivost je verjetno potrebna tudi grafična kartica višjega ranga.
To me zanima predvsem, ker sem prebral, da veliko ljudi za igre hvali NEC 20WGX2 PRO, kateri pa stane 130k oz ali je dovolj Samsung 971P, oz. Samsung 940BF za manj denarja.
Vem, da je bilo veliko tem o nakupu LCD, vendar lepo prosim za vaše nasvete oz predloge za nakup monitorja. (diagonala 19, 20, oz več, denar do 130k, rajši pa manj).
Za vse odgovore sem vam že vnaprej zahvaljujem.
V bližnji prihodnosti bom kupil LCD. Kakor naslov pove, se bo uporabljal predvsem za igranje iger. Trenutno posedujem CRT Samsung 957, in res nimam pojma o LCD monitorjih. Zanima me kako je z "Wide" monitorji pri igranju iger oz. z ločljivostjo 1600 x 1200 oz. 1680 x 1050i. Trenutno igram na ločljivosti 1240 + 1024, pa me zanimajo razlike. Za višjo ločljivost je verjetno potrebna tudi grafična kartica višjega ranga.
To me zanima predvsem, ker sem prebral, da veliko ljudi za igre hvali NEC 20WGX2 PRO, kateri pa stane 130k oz ali je dovolj Samsung 971P, oz. Samsung 940BF za manj denarja.
Vem, da je bilo veliko tem o nakupu LCD, vendar lepo prosim za vaše nasvete oz predloge za nakup monitorja. (diagonala 19, 20, oz več, denar do 130k, rajši pa manj).
Za vse odgovore sem vam že vnaprej zahvaljujem.
njok ::
Ne vem kako je za igre (naslov cesa? :D), ampak jaz sem se po nasvetih iz te teme napotil v trgovino pogledat NEC-a in so mi njegove barve nekako ze na par 10m padle v oci. :D Ce si resen igralec bos lag pri tem monitorju gotovo opazil (jaz ga, ceprav ne igram, ne vem pa kako je pri novejsih TN matrikah).
Hm jaz pri 20WGX2PRO ne opazim nobenega laga...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
nsane ::
Above: Input lag measurements on the 20WGX2 compared with a CRT
Input lag was measured using a stopwatch program and by hooking up both models in clone mode with a CRT. Images were captured on the cameras fastest shutter speed to see if there was any delay between the TFT screens and the CRT. The difference was commonly 10 - 20ms, not too drastic, but still there. For reference, this was a little worse than the Samsung SM205BW which consistently showed 10ms difference, but the NEC is more like the Dell 2007WFP in this regard (10 - 20ms). In my gaming trials I didn't notice any adverse affects of this lag, and considering it was measured as being pretty minimal it is probably not an issue for most average users.
Tudi mene skrbi ta input lag, because 20ms is a lifetime to me in gaming.