» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
118 / 168
»»

mailer ::

Eno vprašanje glede monitorjev. Kje piše oz kje izveš v katerem kakovostnem razredu ali klasi al kako se že reče je določen monitor. Mislim na število mrtvih pixlov. Pa še ena zadeva: 15" ali 17" monitor raje 17" je best buy do 220€. Gledal sem pa tega: Nec
in baje je tud po kakovosti eden boljših 17" z tn matriko, razen če ne priporočate kaj drugega.

krho ::

ma kakšen lag, kolega ga ma, pa sem zadnjič 20min delal za njim, pa nisem nič opazil.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Tugo ::

krho: input lag je zakasnitev signala, ki pride v monitor in preden se to tudi pokaže na sliki. Ne vem kako si to lahko gledal, če nisi imel zraven CRT. Pa še, če imaš CRT zraven, boš lahko videl kakšen je ta delay šele, ko boš dal gor recimo štoparco, posnel oba monitorja skupaj s kamero in šele potem vidiš. To je, če te zanima, kako konkretno vidiš input lag. Lahko pa sumiš tudi iz iger, kjer te nekdo ubije prej, kot ga ti sploh zagledaš. On ima CRT in vidi sliko takoj, ko pride, ti pa šele po pol ure ;) (mal pretiravanja nikoli ne škodi). Ta input lag je moteč tudi pri filmu, kjer se zvok in slika ne ujemata. Še vedno trdiš, da nisi videl input laga ali samo nisi vedel kako ga iskat?

lp, T.

Mirč ::

input lag kolikšen je pri samsungu 226bw
lp

Zheegec ::

Mirč: Nič posebnega, monitorji s TN matriko imajo na račun slabe slike in slabih vidnih kotov zelo nizek odzivni čas, tudi za probleme z input lagom nisem slišal še.
PVA/MVA matrika je sicer dosti boljša, ampak se pojavljajo problemi z odzivnim časom in input lagom.

Zato je pa S-IPS zakon >:D

Mailer: Poceni NECi niso nič posebnega, tole bo notri kakšna druga matrika mogoče od Samsunga ali LGja, edino najboljše S-IPS matrike dela NEC, ostalo je pa povprečje. Če vzameš Samsunga ali LGja tudi ne sfališ, za čez 500€ se pa že dobi kakšen dober NEC.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Mirč ::

ampak draaga x2 ali več
lp

Ja, ampak ko si enkrat privoščiš enega dobrega NECa z S-IPS matriko ugotoviš da je bil ta nakup dosti bolj pameten kot pa da bi investiral v dobro grafično kartico ali kaj drugega in NIKOLI več ne pomisliš o TN matriki.
Janez Janša, 29.04.2014

bojsi ::

A mogoče obstaja kaj podobnega kot NEC 20WGX2 Pro, ampak brez glossy zaslona?

Kaj še je drugega v tem cenovnem in kvalitativnem razredu?

lp,
D.

frudi ::

Samsung 215TW (razen če opaziš input lag, obvezno stestiraj pred nakupom), dell 2007WFP, teh dveh se trenutno spomnim.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

mailer ::

Alien 3001, ja za tegale 17" neca ki sem ga linkal verjetno odpade ker ima samo 15-pinski vga priklop, če pa se kdaj odloči zamenjat mašino bo verjetno dobil kartico ki ima vsaj dvi priklop če ne oba in zakaj nebi gledal sliko preko dvi, sicer pa dvi priklop počasi že prevladuje pri grafičnih karticah.

Za tistih 500 € sem pa res malo prekratek za kvalitetni Nec z s-ips matriko in bom raje še malo počakal ker imam ugledano tole zverinico: NEC

Bug ::

ellow

Evo, imam se 2 tedna da se odlocim kaj bo moj naslednik 959 NF. s katerim sem prezivel par dobrih let... :D
S samsungom sem el do zaj same dobre izkusnje ( imel sem 3 generacije monitorjev tja od 15 preko 17 pa do 19 palcev) in sem si iz njihove hise nagledal model SyncMaster 215 TW
Berem pa vase poste tu in so me rahlo spravili v dilemo...tako, da mi zaj NEC malo bolj disi :D
Ogrel sem se recimo za NEC MultiSync 20WGX2 Pro

Kaj menite o tem NEC-u? Ali je se kaksen boljsi v tem cenovnem razredu?

fala za odgovore

lp,
bug

štromarka ::

w sosednji avstriji so dell 2407wfp že za 800€ kdaj se bo to kaj pri nas zgodilo a kdo kaj ve

hanibal1 ::

Zanima me,če obstaja kaskšen soliden 20" monitor z S-IPS matriko ki ima tudi podporo HDCP?

Bug, ta NEC je verjetno najboljša izbira, če te glossy premaz ne moti. ampak definitivno ni za uporabo v svetlih prostorih, sploh če je izvor svetlobe za teboj!

hanibal1 - Dell 2007WFP ima menda S-IPS matriko. vsaj nekoč jo je imel, pri Dellu nikdar ne veš, kdaj vmes zamenjajo dobavitelja panelov in s tem tip matrike...

štromarka - če si prepričljiva, ti lahko v kateri trgovini uvozijo monitor direktno iz Dellove tovarne, mimo naših uvoznikov. ga dobiš za eno precejšnjo maržo ceneje kot sicer. sicer pa ti še vedno ostane naročanje preko nemškega ebaya, kjer jih en nizozemec prodaja natanko na tak način - nove direktno iz tovarne, za približno 750€ + poštnina.

jimyboy ::

Mnenje o tem monitorju. Rabim ga za filme in igre. Barve morajo biti žive, ghostinga čim manj in zakasnitve (nek lag al ka je že...).

HP LP1965

njok ::

Pri meni pa je situacija taka: nekaj casa nazaj sem po nasvetih iz te teme kupil 173p+ in bil z njim popolnoma zadovoljen. Potem sem si zazelel povecati delovno povrsino in ker monitorja nisem hotel zamenjati sem iskal se enega enakega, a brez uspeha. Lastniki so bili ocitno zadovoljeni, saj se rabljenih ni dobilo, trgovci se pa starih zalog niso hoteli znebiti, saj so bile cene (glede na vecje monitorje) absurdno visoke.

Nakar sem obupal in na zadevo malo pozabil. Sedaj sem pa zacel delati vse na prenosniku z 1280x800 in se mi za tistih 200px v visino enostavno ne ljubi priklapljati monitorja. Ker pa je delovna povrsina vseeno malo premajhna, me vedno bolj mika nov monitor. Spodnja meja je 1680x1050 (in tukaj je moja izbira NEC 20GWX2), druga moznost pa je LG L2000CM z 1600x1200, a si ga moram se ogledat -- ga je ze kdo primerjal z necom? Uf, prevec nakladam! Gremo k bistvu.

Vprasanje sledi: koliko globlje v denarnico bi moral seci, ce bi zelel vecjo locljivost, recimo 1920x1200? Tukaj sama velikost monitorja ni pomembna, stejejo le piksli. Kvaliteta slike naj se ne oddalji prevec od NEC-ove.

Kot sem ze rekel sem bil z vasimi nasveti zadnjic zadovoljen, tako da tudi tokrat racunam na vas! :D

Kato ::

Za 1900x1200, torej 24 oziroma 23 inčev boš odštel najmanj 800€. Imaš še enega Acerja za nekoliko manj samo ni vreden omembe. Lg za 830€, včeraj sem ga videl v Bofu, looks delicious.

Ja, ta LG ima presenetljivo dobro sliko (po mojem boljšo od 2407WFP), pa še cenejši je. Je pa MVA matrika, ne pa S-IPS kot je v (bivšem) BOFu napisano na karakteristikah (LG pravi da je S-IPS pa ni, zanimivo :D ).

Njok - jaz sem menjal L2000C za 20WGX2PRO, poglej malo starejše poste. NEC je blazno boljši, ima pa tudi kar malček višjo ceno... se splača po mojem.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

MEDENA ::

alien: a si opazil na LG spletni strani za L2000CM piše da je MVA .....dejansko je pa AS-IPS a ne :\

še najbolje pogledat na prad.de

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

OZZY ::

prit em LGju gre tko

LG L2000CM (MVA)
LG L2000CE (TN 1400*1050)
LG L2000CN (TN 1600*1200)
LG L2000C (S-IPS)
Go with the flow.

MEDENA ::

a fora kjerkoli gledam pr nam piše S-IPS....

ma še na spletni strani od LGje piše

L2000C PMVA
L2000CM MVA

krneki

kateri panel je torej najboljši na kratko....PMVA , MVA ali S-IPS?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

Fizikalko ::

S-IPS.

Skankulja ::

V reviewih na netu resno pretiravajo kar se tiče glossy prevleke pri 20wgx2. V primeru, da je (močan) vir svetlobe pred monitorjem se resda vidi odsev, a se izrazito opazi le v črni barvi. Pred nakupom sem glede glossy finisha "cvikal" tudi sam, a se je izkazalo za neupravičeno. So pa barve na račun glossy prevleke veliko bolj žive in zaslon daje skorajda crt like občutek (sploh, če se rahlo spusti sharpness). Edini minus, ki ga vidim pri 20wgx2 je kontrola kvalitete. Na widescreen forumu je kar precej horror zgodb (od dead pixlov, backlight bleeda do "piskanja" napajalnika), zato je pred nakupom pametno monitor preveriti v lokalni trgovini. Moj primerek je (na srečo) brez naštetih "artefaktov".

EvilDare ::

Moj prijatelj ima Samsunga 971p in me zanima ali je ghosting in tearing efekt na Dell 2407wfp A04 ali vsaj A03 manjši ali podoben. Na http://www.behardware.com so napisali da se 2407wfp lahko primerja z Samsung 970p, ki pa je glede ghostinga od 971p boljši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

miwche ::

@evildare

ghosting je eno, tearing pa drugo.
Ghosting je značilnost zalsona, tearing pa ne - se ga lahko odpravi z v-syncom.

edit: da odgovorim, kolko je meni znano ne rabiš skrbet za ghosting na Dellu. edino če si zelo občutljiv na kaj takega, ker če si so določeni momenti ko na vsakem LCDju lahko opaziš ghosting.
~ there are more alpha males than beta testers ~

Zgodovina sprememb…

• spremenil: miwche ()

EvilDare ::

Čudno da se ni dalo tearing popravit. Sem dal na vsync, ko sem bil pri njemu in se je še ene parkrat pokazalo. Mene najbolj glede ghostinga skrbi, ker tega je na 971p ogromno. Vem da bo na vsakem današnjem lcdju ghosting, ampak toliko ga pa spet nisem pričakval na 350€ vrednem 19' lcdju.

P.S. še to me zanima, ali je med A03 in A04 kakšna razlika med performanci ali je samo nadgradnja za 1080p izhod. Ker drugače bi si ga lahko šel ogledat in stestirat k ALLDEA.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

Onlyx ::

Lep pozdravljeni!
Odlocam se za nakup lcd monitorja ter sem pred manjo dilemo. Ne morem se namrec odlociti katerega od spodnih nastetih modelov bi si privoscil, zato bi rad vase mnenje, ki upam, da mi bo koristilo pri nakupu. Povem vam lahko, da sem velik ljubitelj gledanja filmov ter, da mi igranje spilov ni vec tako pomembno.

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

ali

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Za odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem!!!

P.S. Ali rabm mocnejso graficno kartico, da mi bo bosta monitorja normalno delovala??

LP:))

Phantom87, če veliko gledaš filme potem med tema dvema vsekakor 206BW. široki monitorji se za filme obnesejo precej bolje, matrika in s tem karakteristike pa so pri obeh zelo podobne.

Malkec ::

Lp!

Tudi sam se odločam za nakup novega lcd-ja in sicer 19". Kolega mi je priporočil samsung 971p. Uporabljen bo pa predvsem za filme (HD) ter programiranje. Igre igram le občasno. Naj vzamem 971p ali katerega cenejšega?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

amigoo ::

Sem pred veliko dilemo. Kater lcd naj kupim?

Monitor rabim nujno! ukvarjal bi se predvsem s photoshopom. Sem še bolj na začetku moje kariere, pa vseeno:)

Kot vidim bi bilo najblje da vzamem nekaj z i-sps ai MVA matriko.

vendar so moje finance omejene na 300€ do največ 330€, kaj naj kupim? In kje naj kupim?
Gledal sem za ta dva monitorja, vendar je samsung že kar drag.

Monitor LCD 19" Philips 190X7FB
Samsung SyncMaster 971P

Ja, če kolebaš med s_IPS in PVA, ne vem, zakaj si potem dal na razpolago Philips 190X7FB... ki je TN, seveda.

Vzemi tega Samsunga, bo ok.

amigoo ::

sej to, ker nekateri se ne spoznamo preveč, pa zraven pri karakteristikah nič ne piše.

pol greš pa u trgovino pa ti prodajalec naloži svega in svašta, pol pa misliš kok maš hud monitor.

resnica je huda stvar.

Domina ::

nekaj me zanima. Pri večini samsungovih monitorjih pri tipu matrike piše a-si TFT/TN, pa m e zanima, je ta matrika kaj boljša od navadne TN matrike, kot je npr. pri LG204WT. Pol je vseeno če vzamem tega lgja, ki ga tako hvalijo nekeri.

Ni boljša, VSE so itak TFT.

Domina ::

nič na forumu še niste povedali o samsungu 931bw, ugodno pa še wide je.

kaj se vam zdi, ga kdo ima??

ivanuscha ::

Jst sem dans dubu 206bw. 8-) Tale 19 inč je sicer isti model. Toplo ti priporočam vsaj 20 inč, 19 bi bil že prenizek! Nasploh se mi sploh ne zdi velik, šaltam pa iz 17 crt. Se ne bi branu 22". Sicer pa je monitor super - praktično nič ghostinga, lepe barve(lepše kot na crt), super ergonomija, sliko ni potrebno nič štelat. Še največji minus so koti(vertikalni - osvetlitev se hitro spremeni). Treba je najdit pravo višino na mizi in je zadeva rešena. Skratka zadevo kupi, ampak vsaj 20". ;)

Lepše barve kot na katodniku? Potem pa res nisi imel enega dobrega trinitronca >:D
Janez Janša, 29.04.2014

bojsi ::

@Live:
A lahko na zadnji strani pogledas, kaj piše zraven napisa 206BW? A ali S?

poly_salama ::

Kako se kaj obnese LCD 22" Samsung SyncMaster 226BW. Tale ima razmerje stranic 16:10. A ni Widescreen ponavadi 16:9? In kaksna je podpora v igrah za widescreen monitorje?

Zgodovina sprememb…

@Alien
Imel sem monitor MAG FakeFlat(oz. dynaflat) :D. Verjamem da so na dobrem trinitroncu barve boljše.

@Dany8oy
Piše A. ;( Vem zakaj sprašuješ. Kupil sem na EnaA in sem posebej naročil, da mi dobavijo izdelek z oznako S. Mi odgovorijo da dobim S, dobim pa A. Ehh peki. Me pa res zanima, če je sploh možno dobit S v slo. Treba mal bolj izprašat tale Gambit, ker razlika je baje opazna. V primeru da se dobi S, ga v 15 dneh zamenjam! :D

@Poly_salamaR >:D
Odgovor maš par postov višje. Obnese se skoraj identično kot 206BW, s tem da ker je resolucija enaka, so pike malo večje ter posledično ikone na namizju malo večje. Drugače pa dober monitor. V vseh novejših igrah je podpora vključena, če ne pa sigurno obstaja kakšen patch. Zarad tega se ti ni treba bati. 16:10 pa imajo vglavnem vsi lcd-ji trenutno. Če moreš dobi tistega z S-om na konc. ;)

Platypus ::

Se pravi S je boljši? V čem pa je razlika?

Maximus ::

V panelu. Če je S, potem je panel od samsunga (boljši), če je pa A, je pa od nevem že katerega proizvajalca (slabši).

štromarka ::

lep pozdrav odločam se za dell 2007wfp monitor
pa me zanima če kdo ve za kakšen podoben monitor ki ima s-ips matriko in hdcp podporo

Evo kupil Samsunga 226BW. V stacuni so mi zagotovili da je S verzija. Kje pogledam da se prepricam?

Zadi dej dol plastični pokrov. Pri meni piše takole: 206BW [R] A

Kje si kupil monitor? Sicer pa ne verjamem, da kakšen prodajalec ve za kaj se gre, ker niti pri uvozniku noben ne ve za kaj se gre. :\ Baje v SLO ne pridejo direkt iz tovarne na Slovaškem ampak preko Dunaja. Na Slovaškem pa pomoje ne sestavljajo monitorjev z dvema tipoma panelov. SLO se nažalost še vedno šteje kot ex-yu država, tko da ponavad fašemo cheap robo.

Zgodovina sprememb…

Sem pogledal in je S verzija :D Kupil pa sem ga v Harvi Normanu.

Dej nehi. Kakšne se ti zdijo barve ter koti (predvsem vertikalni)? Kje živiš da pridem pogledat? :D

Tesko bi ti povedu, ker je to moj prvi lcd in sploh nisem navajen na tole. Mi je se mal cudn. Barve so kul, koti pomoje tut. Morem se se mal z nastavitvami poigrat, da bo vse super.

Kato ::

poly_salama:
A ga imajo rastavljenega v Harveyu, nekako me mika tale monitor.
««
118 / 168
»»