Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
Antares88 ::
Torej ima DELL E207WFP TN matriko, kar je slabo? Namreč jaz se res ne spoznam na te matrike ampak kokr govorite okoli te TN matrike, da je slaba... Mogoče potem raje pogledam za LGjem 203WT, ker sem ga videl in mi je bila slika res všeč.
sidd ::
Kr mečem oči na tole Belineo. Aja, samonekaj glede vidnih kotov. Sem v trgovini ene ekrane z TN matriko gledal(po ceni sodeč), pa če si res gledal pod večjim kotom od 50°, si mogoče opazil kaj razlike. Barve so bile pa kr kul, tud na cenejših. Zgleda da nisem tak zahteven uporabnik. Mah, se je še cajta ko smetja, bomo še malce raziskovali dalje podzemlje LCD-jev...
Antares88, nažalost je tak ja, jaz sem se tud veselil tega dell-a.
sem ravno mislil to tud dopisat.
Je sploh važno kakšna je matrika, če vidiš in preizkusiš lcd u štacuni, pa ti je ušeč? Pomoje nebi smelo bit nevemkaj narobe....
lp
Antares88, nažalost je tak ja, jaz sem se tud veselil tega dell-a.
sem ravno mislil to tud dopisat.
Je sploh važno kakšna je matrika, če vidiš in preizkusiš lcd u štacuni, pa ti je ušeč? Pomoje nebi smelo bit nevemkaj narobe....
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sidd ()
Antares88 ::
Ja res, najbolje se je it prepričat in vidt kako te zadeve v praksi zgledajo in se na podlagi tega odločat ali je ta ogledan LCD zate ali ne.
Jaz bom pa še izkoristil svojega 22" compaqa (CRT ja ). Ma da dela še kako dobro leto potem pa bom gledal za LCDji. Celo življenje bil z CRTji tko, da bo še malo trajalo da se odvadim od njih
Jaz bom pa še izkoristil svojega 22" compaqa (CRT ja ). Ma da dela še kako dobro leto potem pa bom gledal za LCDji. Celo življenje bil z CRTji tko, da bo še malo trajalo da se odvadim od njih
Ja mi mamo zajle en 17" lcd,pa en 17" crt. in ker crt gre papa, se kupuje nov lcd, tisto 17-ko lcd pa dobim jaz.
Grem zajle ven, dost danes o lcd-jih
Grem zajle ven, dost danes o lcd-jih
no idea for signature
signed
I
signed
I
Dr_M ::
s5cougar: 1600x1200 je 1920000 pik, 1680x1050 pa 1764000, kar ni isto.
mata pa 20" 4:3 in 20" 16:10 (zgoraj omenjene locljivosti) enako veliko pike (0.255mm).
za primerjavo, 19" ima 0.294mm, 17" pa 0.264mm, slednja velikost pa se se ravno toliko, da se na oddaljenosti 75cm sploh se kej vidi (seveda, ce mas dobr vid)
mata pa 20" 4:3 in 20" 16:10 (zgoraj omenjene locljivosti) enako veliko pike (0.255mm).
za primerjavo, 19" ima 0.294mm, 17" pa 0.264mm, slednja velikost pa se se ravno toliko, da se na oddaljenosti 75cm sploh se kej vidi (seveda, ce mas dobr vid)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
RobertoSlo ::
sidd:
poglej še LG l2000c; S-IPS matrika...si ga lastim tud sam in prav tako ga uporabljam za delo s CAD orodji...
poglej še LG l2000c; S-IPS matrika...si ga lastim tud sam in prav tako ga uporabljam za delo s CAD orodji...
mah, prepozno . Foter že naročil 225BW. Jao, TN matrika uber alles, jej .Ni čudno ja da je poceni. No ja, mi je vsaj denar ostal.
Torej, ko dobim v roke monitor sporočim če je za kaj.
lp
Torej, ko dobim v roke monitor sporočim če je za kaj.
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
rapz0r ::
Js mam že dva tedna LG 203WT in ga lahko kar pohvalim. Slika je super, res super. Ima TN matriko ampak sem se jo že tako navadil da me sploh ne moti več. Za to ceno je fenomenalen.
Ampak sem pa moral fonte povsod mal povečat, da sploh kaj vidim s 70 cm razdalje na taki resoluciji. Pod slabosti bi mu štel samo to da nima nastavljivega stojala po višini in po osi.
Po mojem mnenju je trenutno za tak denar tole bestbuy. Če velik špilate igre pa se kar pripravte na nakup vsaj 7600GT če že ne kaj več, meni 6600GT komajda preživi vse te muke na 1680x1050. He he.
Ampak sem pa moral fonte povsod mal povečat, da sploh kaj vidim s 70 cm razdalje na taki resoluciji. Pod slabosti bi mu štel samo to da nima nastavljivega stojala po višini in po osi.
Po mojem mnenju je trenutno za tak denar tole bestbuy. Če velik špilate igre pa se kar pripravte na nakup vsaj 7600GT če že ne kaj več, meni 6600GT komajda preživi vse te muke na 1680x1050. He he.
mat3 ::
Ma se sploh splača kupovat 20" oz. 21" widescreen LCD ? Ni bolje kupiti kvalitetnega 19", pa še boljšo grafično rabiš za gonit 20-21" ?
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com
AtaStrumf ::
Kaj pa če bi malo pogledali po kakšnih malih oglasih za kak rabljen kvaliteten 21" LCD (recimo Samsung 214T) ne pa da se neskončno ubadate s problematiko ali dober 19" ali pa slab 20-21"?
Zheegec ::
20" wide je v vsakem primeru boljši kot 19" navaden LCD. Večja vidna in pa (najbolj važno) večja delovna površina, pa za filme je zakon. Ne vidim razloga zakaj ne 20" wide, sploh L203WT se splača glede na ceno...
Problem je edino v starejših špilih, ampak tudi tukaj je s pomočjo "expansion mode" nastavitve na mojem NEC slika normalna, torej ne-raztegnjena.
Problem je edino v starejših špilih, ampak tudi tukaj je s pomočjo "expansion mode" nastavitve na mojem NEC slika normalna, torej ne-raztegnjena.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
kuglvinkl ::
Ok, bi lahko kdo kmetu kot sem sam razložil, čemu kupiti monitor s čudaško ločljivostjo, npr. 1680x1050. WTF? Igre to sploh podpirajo? Sam ne mi rečt, da so monitorji tako pametni, da znajo v tem primeru naredit črn okvir, potem pa prikazovat native ločljivst npr. 1280x1024?
largie ::
Ok, bi lahko kdo kmetu kot sem sam razložil, čemu kupiti monitor s čudaško ločljivostjo, npr. 1280x1024. WTF?
glede iger pa poglej widescreengamingforum.
glede iger pa poglej widescreengamingforum.
Ja recimo good ol' Starcraft ne podpira wide-screen, zato malo boljši wide-screen monitorji prikažejo špil v pravem formatu (5:4) - ja, črn rob , drugače pa večina novih špilov podpira wide-screen (sprobal X3, Half-Life2, CSS, Warhammer 40k: Dark Crusade, Ghost Recon,...).
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Dr_M ::
quake4 tudi podpira wide... 1280x720 in 1280x768
The reason why most of society hates conservatives and
Kaj je narobe z 1680x1050? Veliko iger to resolucijo podpira, še vedno pa jih je dosti ki je ne. Evo točno tako ti bom rekel: Monitorji so tako pametni da prikažejo 1280x1024, 1024x768 in še čuda drugih resolucij. In to s črnim robom ob strane ali pa kar okoli cele slike. Po želji.
?
?
kuglvinkl ::
Evo točno tako ti bom rekel: Monitorji so tako pametni da prikažejo 1280x1024, 1024x768 in še čuda drugih resolucij. In to s črnim robom ob strane ali pa kar okoli cele slike. Po želji.
To sem hotel slišat. Se pravi, da ne raztegne sliko igre, ki ne podpira native rezolucije na native rezolucijo. Nice.
To sem hotel slišat. Se pravi, da ne raztegne sliko igre, ki ne podpira native rezolucije na native rezolucijo. Nice.
Ja Kuglvinkl, samo boš moral pa kr NECa nabavit ker L203WT tega ne zna hehe
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
m0LN4r ::
Kot sem prepričan, sugurno ima nekdo monitor LG L2000C in tisti ki ga ima bi mu bil zelo hvaležen če bi naredil vsaj približno tako bogat test kot ga je
@ 5pellfire
Vseeno sodomači tisti pravi. Prosim pa zato ker najbližje kjer bi lahko samo pogledal ta monitor je več kot 50km stran.
@ 5pellfire
Vseeno sodomači tisti pravi. Prosim pa zato ker najbližje kjer bi lahko samo pogledal ta monitor je več kot 50km stran.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ALIEn3001 L203WT mogoče tega ne zna, zanjo pa to Forceware driverji ki odlično opravijo svoje delo.
OldSkul ::
L203WT grem nabavt v soboto za rojstni dan, ki ga ma sestra. Pa bi rada boljši zaslon, ki ga mam jst (913N). Bo kar ok, kajne? Vem, da je TN matrika, samo se ne bo ukvarjala s slikami. Filmi pa internet... to pa je že na mojmu 913N ok.
rontajzel ::
Pozdrav!
Mal sm na hitro preletu tole temo, pa nisem našel nekak pravega odgovora.
Kupujem LCD pa razmišljam med:
Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 920N Silver
Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 940N
Kot sem na hitro opazil je razlika med njima le v svetilnosti, sedaj pa me zanima, če je vredno zapraviti 41,73€ več?
Hvala za nasvete!
Mal sm na hitro preletu tole temo, pa nisem našel nekak pravega odgovora.
Kupujem LCD pa razmišljam med:
Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 920N Silver
Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 940N
Kot sem na hitro opazil je razlika med njima le v svetilnosti, sedaj pa me zanima, če je vredno zapraviti 41,73€ več?
Hvala za nasvete!
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
glinik ::
Ne vem kako je kaj z 940-tko. Ampak 920-tka je v pi*** oz. nepriporočljiva.
Ponavadi se za tako male razlike v ceni ne splača varčevati ...
Lp
Ponavadi se za tako male razlike v ceni ne splača varčevati ...
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
5pellfire ::
Kot sem prepričan, sugurno ima nekdo monitor LG L2000C in tisti ki ga ima bi mu bil zelo hvaležen če bi naredil vsaj približno tako bogat test kot ga je @ 5pellfire
He he thanx ...tale test je bil samo zato tak obširen ker je HP LP1965 nov monitor in ni bilo nikjer za najdit
informacij pa sem jih pač jaz spisal ...sedaj po nekje 10 dneh uporabe lahko rečem da je za mene to dovolj
dober monitor....ni najboljši ker ga matrata backlight bleeding (ki je opazen načrni podlagi vendar ni moteč če
ravno v kote ne gledaš) in ghosting (sem opazil v HL2 Episode 1...vendar ker igram pretežno FRP igre mi to ni
nekak življensko pomembno.
Ma pa tale HP verjetno 6-bitne barve in dithering (podobno kot Samsung 970P) ...vsaj zdi se mi da bi lahko imel
...bi moral še enkrat z CRT-jem primerjat ...samo se mi ga ne da z omare dol jemat ...vseeno pa ni opazno oz.
moteče in real life
TribesMan ::
Kody iMac 20" in 24" imata Samsungove PVA panele, iste kot jih uporabljata Dell 2005FPW in 2405FPW. Za 17" pa nevem...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Matev ::
Mac cinema display 20inčni ima neko dobro (ne TN) matriko.
Za 23 in 30inčna modela mislim, da imata tudi podobno, ampak ju nisem še videl v živo.
Za 23 in 30inčna modela mislim, da imata tudi podobno, ampak ju nisem še videl v živo.
kalimercek ::
pozdravljeni!
Svoj izbor za nakup monitorja sem zožil na tele tri:
LCD 19'' Hyundai X91D, DVI
Philips 190X6 19'' LCD Monitor
LG M1917A
Se pa ne vem odločit, kateri od teh je najboljši. Zvočnike mora imet monitor obvezno. Simpatični se mi zdijo vsi trije, ampak nimam zadosti znanja, da bi znal ocenit kateri je najboljši in zakaj.
Pomoč več kot dobrodošla.
Hvala.
Svoj izbor za nakup monitorja sem zožil na tele tri:
LCD 19'' Hyundai X91D, DVI
Philips 190X6 19'' LCD Monitor
LG M1917A
Se pa ne vem odločit, kateri od teh je najboljši. Zvočnike mora imet monitor obvezno. Simpatični se mi zdijo vsi trije, ampak nimam zadosti znanja, da bi znal ocenit kateri je najboljši in zakaj.
Pomoč več kot dobrodošla.
Hvala.
Nevihta ::
Še vedno nisem dobil nobenega odgovora glede 19" z zvočniki, kaj res ne poseduje nobeden takega monitorja. Katerega priporočate.
Pa čimprej, rad bi šel v nakup, zaenkrat razmišljam med Samsungom 913TM 913BM in Philips 190B6CG (ki je cenejši, ima perfect panel garancijo).
Monitor se bo uporabljal izključno za pisarniške namese, se pravi office, internet, pa CAD programi.
Za pomoč se najlepše zahvaljujem,
LP
Pa čimprej, rad bi šel v nakup, zaenkrat razmišljam med Samsungom 913TM 913BM in Philips 190B6CG (ki je cenejši, ima perfect panel garancijo).
Monitor se bo uporabljal izključno za pisarniške namese, se pravi office, internet, pa CAD programi.
Za pomoč se najlepše zahvaljujem,
LP
Nevihta
5pellfire ::
Jaz sem se pred prazniki zanimal za HP LP1965 pri brundi.com in bi se dal dobit
z zvočniki za nekje 81.5k sit ...brez zvočnikov pa skoraj 83k sit
..je pa to preko predračuna ne preko spletne trgovine.
Zvočniki se dajo potem odstranit
z zvočniki za nekje 81.5k sit ...brez zvočnikov pa skoraj 83k sit
..je pa to preko predračuna ne preko spletne trgovine.
Zvočniki se dajo potem odstranit
kody ::
S-IPS?
hu...zdaj pa vec ne vem...
nekako je po spletu znati zaslediti...da so matrike v iMac-ih ... S-IPS...
mah ali PVA ali S-IPS...se vedno boljse kot NT....
hu...zdaj pa vec ne vem...
nekako je po spletu znati zaslediti...da so matrike v iMac-ih ... S-IPS...
mah ali PVA ali S-IPS...se vedno boljse kot NT....
Jackass ::
m0LN4r: Poglej kakšne 200 postov nazaj. Sem napisal nekaj o njem, sedaj ga imam in še vedno stojim za tem. Kontrast in ostrina sta obupna, ostalo je super!
jAcKaSS
drejc ::
Ker je trenutno najboljši 20' wideskrin lcd do 80k, po možnosti ne z TN matriko. Kater ws 19' je najboljši in za kok gnarja?
Hvala lepa!
Hvala lepa!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
miwche ::
20" widescreen ne moreš dobit da je okoli 80k in ni TN. za dober 20" WS bo treba plačat okoli 120-140k, recimo Dell, Viewsonic, Nec.
~ there are more alpha males than beta testers ~
drejc ::
ok pol pa en čipčaparski ws 19' alpa 20' sam da ni lih šrot
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
nicjasno ::
LG l203wt je najboljsa izbira v rangu do 80k. Je seveda TN, ampak je oldicen monitor ce ne pricakujes vsega.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
MedusasPath ::
Ok, se oproščam ker bom mal zašu s teme..
Zdej ker se spuščam v nakup LCDja me zanima na kaj nej gledam (statistike), ter kaj pomenijo.
Upam da sm vm naredu kj dela
lp, overclocker
Zdej ker se spuščam v nakup LCDja me zanima na kaj nej gledam (statistike), ter kaj pomenijo.
Upam da sm vm naredu kj dela
lp, overclocker
OldSkul ::
Pozabi na 19" W. Premajhen. Že raje kupiš običen 19" oz. 20" Widescreen- tudi jaz priporočam LGja, ki je omenjen zgoraj. Moja sestra ga dobi konec tedna pa bom še sam poročal o kvaliteti. Zdaj imam sicer 913N, ki je bil eden prvih zaslonov, ki je za normalno ceno ponujal veliko površino, ima pa TN matriko ane.
aambro ::
Kupil sem NEC 20WGX2 (ne PRO) in sem zelo zadovoljen z njim. V stanovanju ga lahko primerjam še s 17" Samsung Syncmaster 740T in 19" Samsung Syncmaster 970P. Po testu na prad.de se je odrezal najbolje. Edina stvar, ki me moti je, da ko je monitor cel crne barve, da v temni sobi se vedno precej sveti. Bolj kot oba samsunga. Druga stvar pa, ki me zanima od tistih, ki ste kupili ta monitor, pa je, ce pogledate monitor z zgornjega kota - ali vidite na levi in desni svetli (skoraj zlate barve) polji? Jaz navpicno navzdol vidim barvo normalno, pri straneh pa zelo svetlo. Prilagam slike, kako priblizno izgleda z vertikalnega kota. Zanima me, če je to normalno in ali je kaj razlike med pro in ne pro verzijo glede te stvari.
Če je kdo iz ljubljane in tega ne opazi pod ostrim vertikalnim kotom - ali bi lahko prišel pogledat, da na tej osnovi potem monitor zamenjam (ali pa poslji sliko sem gor)? Glejte ekran pri popolnoma crni sliki pod ostrim kotom od zgoraj.
Če je kdo iz ljubljane in tega ne opazi pod ostrim vertikalnim kotom - ali bi lahko prišel pogledat, da na tej osnovi potem monitor zamenjam (ali pa poslji sliko sem gor)? Glejte ekran pri popolnoma crni sliki pod ostrim kotom od zgoraj.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Ja, precej podobno je pri mojem (sicer imam PRO ampak sem 99% da ne bi smelo biti razlike), čeprav se v to nisem poglabljal. Kako ste vsi pozorni na take malenkosti ki sploh nimajo veze
Prav tako zna biti črna pod večjimi koti rahlo vijolična, kar je značilnost S-IPS matrik. To je vse OK.
Ja idi ga zamenjat za LG L203WT hehe Tam tega najbrž ni.
Prav tako zna biti črna pod večjimi koti rahlo vijolična, kar je značilnost S-IPS matrik. To je vse OK.
Ja idi ga zamenjat za LG L203WT hehe Tam tega najbrž ni.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
gljivec ::
Odločam se med NEC MultiSync 90GX2 19" in NEC MultiSync 90GX2 Pro 19" . Razlika je le v svetilnosti, ki je pri prvem 700:1, pri drugem pa 1000:1. Kako zelo se opazi ta razlika? Predvsem bi ga uporabljal za delo v Autocadu in obcasno igranje.
Hvala.
Hvala.
Tadva monitorja imata TN matriko, vzemi raje 20WGX2/PRO ki ima S-IPS matriko in pa boljšo ločljivost. Blazno boljša zadeva, trust me.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Kaufmann ::
Zanima me kako je z NEC-20wgx2-pro, Samsung-225BW ali LG-L203WT glede TV-tunerja in slike v formatu 4:3, ali sliko raztegne ali se da naštimat da je slika na sredini še vedno v formatu 4:3 tako da je črn rob le na levi in desni. Je enako kot pri igrah kot je bilo zgoraj omenjeno? Odločam se med temi monitorji, verjetno bom kar NEC-a vzel. V nasprotnem primeru bi vzel LG-L2000C. Hvala
ni podatka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaufmann ()
Satelit ::
Kakšno je vaše mnenje o tej Belinei? V sparu jo prodajajo za 40k. Najprej sem hotel kupiti kaksnega rabljenega Samsunga, ker pa je razlika med rablenim in novim samo 5k sit sem v dilemi. Lastim si eno starejso Belineo (CRT 15'' ) katera mi služi kar solidno. Monitor bom rabil za povsem običajno delo: internet, word, sem pa tja kakšna igrica ali film.
LP
LP
Lep pozdrav