Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

Volta ::
Netsky - probaj isti film, kot ga gledaš doma pri njemu. Sem skoraj 100% da bi moralo enako bit. Lahko pa imaš drugačne nastavitve pri grafiki in ostalem, pa da je zarad tega slika taka. Če porihtaš, mi povej, ker mam podobne težave.
LP
LP

Zheegec ::
Če se prav spomnim so imeli 960BF serijske napake in jih je bilo treba vrniti, očitno ena trgovina tega ne ve...
Problemi so bili pa točno takšni kot si jih opisal, Netsky.
Problemi so bili pa točno takšni kot si jih opisal, Netsky.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

nsane ::
Odločil sem se za nakup Samsunga 971p. Na voljo sta bela in črna barva. Če bi ga vi kupovali za katero barvo bi se vi odločili?

nosk8fx ::
v torek sem dobil 971P črne barve. res je dosti lepši kot bel!! ok, to je itak stvar okusa, pač meni osebno.
drugače pa, zaenkrat brez pripomb. naročil sem ga pri Aperiu, nima (zaenkrat) nobenih mrtvih pikslov, nobenih problemov. slika je res zelo dobra, vendar še nisem utegnil kaj več sprobat. malo sem igral Oblivion pa NBA 2007 - brez vseh problemov zaenkrat. filmov še nisem gledal, desktop delo (office, internet, ...) pa je super!
tudi nastavitve so fajn za zrihtat, le MagicRotation me nekaj j..., ker če ga nasnemam, mi sistem ne pride v Windowse (verjetno je kaj v povezavi z grafično - je Radeon 9550).
nekaj bi še vprašal - priložen kabel je DVI-D Single-Link - bi se pri tem monitorju poznala kakšna razlika, če bi nabavil Dual-Link (koliko sem bral, mislim da ne - zaradi resolucije - vendar nisem ziher)?
drugače pa, zaenkrat brez pripomb. naročil sem ga pri Aperiu, nima (zaenkrat) nobenih mrtvih pikslov, nobenih problemov. slika je res zelo dobra, vendar še nisem utegnil kaj več sprobat. malo sem igral Oblivion pa NBA 2007 - brez vseh problemov zaenkrat. filmov še nisem gledal, desktop delo (office, internet, ...) pa je super!
tudi nastavitve so fajn za zrihtat, le MagicRotation me nekaj j..., ker če ga nasnemam, mi sistem ne pride v Windowse (verjetno je kaj v povezavi z grafično - je Radeon 9550).
nekaj bi še vprašal - priložen kabel je DVI-D Single-Link - bi se pri tem monitorju poznala kakšna razlika, če bi nabavil Dual-Link (koliko sem bral, mislim da ne - zaradi resolucije - vendar nisem ziher)?

Bizy ::
Ne splača se še vzet Samsung 971p, ker ni cena še nč padla, v bistvu je pa enak kot predhodnik Samsung 970p
.

Blood Bound

hja, no ... nevem, če na novo kupuješ LCD (kot sem jaz) ...
pri 970P me je motilo predvsem stojalo, ki se je s časom sesedalo!! če se ne bi, bi ga takoj vzel. verjetno (upam da!) so stojalo pri 971P popravili (to bomo videli čez čas), tudi kontrast je boljši, pa konec koncev je design precej lepši.
razlika v ceni pa je 15k.
po eni strani ja, po drugi ne. upam da se mi bo splačalo!
pri 970P me je motilo predvsem stojalo, ki se je s časom sesedalo!! če se ne bi, bi ga takoj vzel. verjetno (upam da!) so stojalo pri 971P popravili (to bomo videli čez čas), tudi kontrast je boljši, pa konec koncev je design precej lepši.
razlika v ceni pa je 15k.
po eni strani ja, po drugi ne. upam da se mi bo splačalo!

NetSky ::
Hvala @ALIen3001 za korekten in hiter odgovor.
Kako naj sedaj postopam ? Naj ga nesem nazaj v trgovino da mi ga zamenjajo? Obstaja kakšna internetna stran (samsung), kjer bi lahko našel podatke ali kakšne seriske številke o monitorjih z morebitnimi seriskimi napakami?
Vsak odgovor mi bo prišel še zelo prav, zato bi prosil če še kdo ve kaj o tej zadevi !!
lp
Kako naj sedaj postopam ? Naj ga nesem nazaj v trgovino da mi ga zamenjajo? Obstaja kakšna internetna stran (samsung), kjer bi lahko našel podatke ali kakšne seriske številke o monitorjih z morebitnimi seriskimi napakami?
Vsak odgovor mi bo prišel še zelo prav, zato bi prosil če še kdo ve kaj o tej zadevi !!
lp
jure
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NetSky ()

Najbolje da pokličeš na servis, poglej garancijski list. Najbolj verjetno je to Birotehna.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

NetSky ::
Bom jutri poklical gor pa se pozanimal kaj je na tem. Hvala za informacijo.
KAj lahko pričakujem v primeru seriske napake?
lp
KAj lahko pričakujem v primeru seriske napake?
lp
jure

zvitorepec ::
Po dolgem razmisleku in primerjavah sem se odločil za 971P.
Vzel sem belega - najprej sem bil prepričan, da bom vzel črnega, ker je na slikah zgledal lepši. V Harveyu sem ju videl v živo enega ob drugem in mi je bil bel takoj bolj všeč (je tudi bolj praktično v zvezi s prahom in prstnimi odtisi). Je pa to seveda stvar posameznikovega okusa in želja.
Monitor lahko samo pohvalim, saj je celo boljši kot sem pričakoval, nima nobenega mrtvega piksla, kotna vidljivost je odlična, barve pa pravilne (moram dobiti še kalibrator, da bo popolnoma točno nastavljen).
Kar se tiče primerjave z 970P - niti približno nita eno in isto oz. enaka, ker sem imel priložnost primerjat oba. 971P ga krepko prekaša predvsem pri barvnih prelivih - gradientih. Pri starem modelu so se dobro videli prehodi med stopnjami barve, pri 971P pa je praktično enako pravilen gradient kot pri crt monitorjih (amatersko se namreč ukvarjam s fotografijo in mi je to precej pomembno - zato sem ga tudi kupil). Črna je res črna in bela res bela. Banding je sicer opazen, ampak samo pri ekstremnih kombinacijah barv in na vzorcih, ki so prirejeni prav za testiranje tega.
Problem imam edino z velkostjo zaslona. Prej sem namreč imel 15" crt in je tole kar hud preskok - se moram še navaditi
.
Vzel sem belega - najprej sem bil prepričan, da bom vzel črnega, ker je na slikah zgledal lepši. V Harveyu sem ju videl v živo enega ob drugem in mi je bil bel takoj bolj všeč (je tudi bolj praktično v zvezi s prahom in prstnimi odtisi). Je pa to seveda stvar posameznikovega okusa in želja.
Monitor lahko samo pohvalim, saj je celo boljši kot sem pričakoval, nima nobenega mrtvega piksla, kotna vidljivost je odlična, barve pa pravilne (moram dobiti še kalibrator, da bo popolnoma točno nastavljen).
Kar se tiče primerjave z 970P - niti približno nita eno in isto oz. enaka, ker sem imel priložnost primerjat oba. 971P ga krepko prekaša predvsem pri barvnih prelivih - gradientih. Pri starem modelu so se dobro videli prehodi med stopnjami barve, pri 971P pa je praktično enako pravilen gradient kot pri crt monitorjih (amatersko se namreč ukvarjam s fotografijo in mi je to precej pomembno - zato sem ga tudi kupil). Črna je res črna in bela res bela. Banding je sicer opazen, ampak samo pri ekstremnih kombinacijah barv in na vzorcih, ki so prirejeni prav za testiranje tega.
Problem imam edino z velkostjo zaslona. Prej sem namreč imel 15" crt in je tole kar hud preskok - se moram še navaditi

HOWGH!

sem že vprašal malo više, vendar nihče ni odgovoril ...
pri 971P je priložen DVI-D Single-Link kabel - a bi se pri tem LCD-ju poznala kakšna razlika s Dual-Link kablom? ali je Dual-Link samo za večje resolucije (tako sem nekje prebral)?
pri 971P je priložen DVI-D Single-Link kabel - a bi se pri tem LCD-ju poznala kakšna razlika s Dual-Link kablom? ali je Dual-Link samo za večje resolucije (tako sem nekje prebral)?

marko321 ::

Jutri si mislim ubodit L2000C, 8-bit AS-IPS panel, slika mi je izgledala super, Samsung 204B stane približno enako, pa je TN matrika.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Ja v BB v BTC, stane 110k (- par %
). Bom poročal juti ko ga dobim.

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

glinik ::
Čestitam Alien.
To je tale napovedan model, na katerega smo vsi čakali. Jaz sem gledal predhodnika, ki je stal slabih 100k sit. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bo pojavil tale.
To je sigurno dober monitor, za še boljšo ceno.
Lp
To je tale napovedan model, na katerega smo vsi čakali. Jaz sem gledal predhodnika, ki je stal slabih 100k sit. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bo pojavil tale.
To je sigurno dober monitor, za še boljšo ceno.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Raw ::
To je tale zadeva sklepam. Tud mene mika - je kje kasn pametn review? Ni blo ravno časa za deep googlin'.
Sm si ogledoval tud 214T, a če jih dam skupi, nekak 214T ni tolk bols kot je dražji - vsaj na papirju. Kakšn komentar na primerjavo?
Sm si ogledoval tud 214T, a če jih dam skupi, nekak 214T ni tolk bols kot je dražji - vsaj na papirju. Kakšn komentar na primerjavo?
I am what I am and I do what I can

MEDENA ::
Jaz mislim, da ne odtehta 50k razlike ?
opis
http://www.custompc.co.uk/custompc/revi...
čudno maja 2005, pa ja ni model monitorja star več kot 1 leto ?
http://www.behardware.com/articles/619-...
opis
http://www.custompc.co.uk/custompc/revi...
čudno maja 2005, pa ja ni model monitorja star več kot 1 leto ?

http://www.behardware.com/articles/619-...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

Raw ::
Hvala za linke. Sm nahitrco chekiral in je nekaj odstopanj.
-prvi link:
SPECIFICATIONS:
Display type: Active Matrix TFT Dimensions (mm): 446 x 243 x 448 (W x D x H) Colour: Black and silver Weight: 7.6kg Connections: DVI, D-SUB Viewable screen size: 20.1in Maximum resolution: 1,600 x 1,200 Contrast ratio: 800:1 Response time: 12ms Extras: Non-captive D-SUB cable, DVI cable, Pivot Pro software
-druga stran pravi 8ms in se par drugih razlik
-comtron pravi 8ms (cena: 108k)
-pri rolanu ima polni naziv: MONITOR LG L2000C-SF 20" (cena: 108k)
So mogoče različne verzije teh LCDjev?
-prvi link:
SPECIFICATIONS:
Display type: Active Matrix TFT Dimensions (mm): 446 x 243 x 448 (W x D x H) Colour: Black and silver Weight: 7.6kg Connections: DVI, D-SUB Viewable screen size: 20.1in Maximum resolution: 1,600 x 1,200 Contrast ratio: 800:1 Response time: 12ms Extras: Non-captive D-SUB cable, DVI cable, Pivot Pro software
-druga stran pravi 8ms in se par drugih razlik
-comtron pravi 8ms (cena: 108k)
-pri rolanu ima polni naziv: MONITOR LG L2000C-SF 20" (cena: 108k)
So mogoče različne verzije teh LCDjev?
I am what I am and I do what I can
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raw ()

Joj Mirč... Kaj naj rečem, to je AS-IPS matrika, slika meni osebno je super (sicer kle gledam 2407WFP, je malo boljša slika), pa kar dosti gledam te monitorje.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

globe ::
kupujem lcd monitor in sem ze skoraj izbral, pa me zanima se vase mnenje. v racunalniku imam tv kartico in tudi kaksen film si pogledam. bo ta monitor dovolj dober za ti dve stvari, poleg brskanja po spletu ipd.? sm pregledoval to temo pa je imel nekdo neke tezave z belimi lisami pri gledanju filmov z enim podobnim monitorjem.
Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 940BW Silver HAS
diagonala zaslona 19"
tip matrike a-si TFT/TN
največja ločljivost 1440 x 900
odzivni čas 4 ms (G-to-G)
kontrast 500:1
svetilnost 300 cd/m2
vidni kot (H/V) 160°/160°
velikost točke 0,285 mm
vertikalna frekvenca 56 - 75 Hz
horizontalna frekvenca 30 - 81 kHz
število barv 16,2 Mio.
vhodni priključki 15pin D-sub
DVI-D
vgrajeni zvočniki ne
notranji napajalnik da
poraba energije 42 W
možnost zidne montaže da VESA 75mm
kompatibilnost s standardi TÜV GS, CE, TCO '03, ISO 13406/2
barva srebrna
masa 5,6 kg
dimenzije 439 x 327,3 x 200 mm
priloženo priključni kabli
CD z gonilniki
navodila za uporabo
dodatno HAS (Height Adjustable & Pivot , Swivel):
-nastavljiv po višini
-možnost obračanja za 90 stopinj
-možnost obračanja levo in desno
MagicTune
MagicBright2
Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 940BW Silver HAS
diagonala zaslona 19"
tip matrike a-si TFT/TN
največja ločljivost 1440 x 900
odzivni čas 4 ms (G-to-G)
kontrast 500:1
svetilnost 300 cd/m2
vidni kot (H/V) 160°/160°
velikost točke 0,285 mm
vertikalna frekvenca 56 - 75 Hz
horizontalna frekvenca 30 - 81 kHz
število barv 16,2 Mio.
vhodni priključki 15pin D-sub
DVI-D
vgrajeni zvočniki ne
notranji napajalnik da
poraba energije 42 W
možnost zidne montaže da VESA 75mm
kompatibilnost s standardi TÜV GS, CE, TCO '03, ISO 13406/2
barva srebrna
masa 5,6 kg
dimenzije 439 x 327,3 x 200 mm
priloženo priključni kabli
CD z gonilniki
navodila za uporabo
dodatno HAS (Height Adjustable & Pivot , Swivel):
-nastavljiv po višini
-možnost obračanja za 90 stopinj
-možnost obračanja levo in desno
MagicTune
MagicBright2

Mirč: Kje si to gledal?
Na par reviewih so ga pohvalili, itaq ga bom lahko vrnil če ne bo kul, ampak slika je super, glede na ceno bi ga že zaradi tega vzel, tud če je mal ghostinga.
Na par reviewih so ga pohvalili, itaq ga bom lahko vrnil če ne bo kul, ampak slika je super, glede na ceno bi ga že zaradi tega vzel, tud če je mal ghostinga.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Mirč ::
mene zanima če so kaka popačenja pri 20''lcd.ju če v igrah namesto resolucije 1600*1200 nastavimo 1024*768 ali 1280*1024

miwche ::
@mirč
lahko nastaviš da ti manjše resolucije prikaže čez cel ekran ali pa da so okoli črni robovi. pri celem ekranu pride do spremembe kvalitete slike, ker pixli interpolirajo, da nastavijo celotno znižano resolucijo na zaslon. z obrobami pa spremembe kvalitete ni, ker monitor uporablja točno toliko pikslov kolko jih resolucija zahteva.
lahko nastaviš da ti manjše resolucije prikaže čez cel ekran ali pa da so okoli črni robovi. pri celem ekranu pride do spremembe kvalitete slike, ker pixli interpolirajo, da nastavijo celotno znižano resolucijo na zaslon. z obrobami pa spremembe kvalitete ni, ker monitor uporablja točno toliko pikslov kolko jih resolucija zahteva.
~ there are more alpha males than beta testers ~

miwche ::
@globe
za gledanje filmov pa za splet bo najbrž v redu. Jaz osebno ga ne bi vzel, ampak to ne pomeni kaj dosti. ;)
za gledanje filmov pa za splet bo najbrž v redu. Jaz osebno ga ne bi vzel, ampak to ne pomeni kaj dosti. ;)
~ there are more alpha males than beta testers ~

glinik ::
ALIEn3001
Res ne vem zakaj se bojiš ghostinga, sa je deklariran panel da ima 8ms, pa tudi če jih ima 15ms - ne bo zaradi tega nič slabši ... Kdo ne igra ultra hitrih igrc itak ne bi smel imeti probleme z omenjenim efektom.
Lp
Res ne vem zakaj se bojiš ghostinga, sa je deklariran panel da ima 8ms, pa tudi če jih ima 15ms - ne bo zaradi tega nič slabši ... Kdo ne igra ultra hitrih igrc itak ne bi smel imeti probleme z omenjenim efektom.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Volta ::
Ta odzivni čas, je v večini primerov za lase privlečena stvar. Link ki ga je podal enen malo prej, govori tej tezi popolnoma v prid.Lahko pa potrdim da mam LG-ja z 4ms odzivnega časa, in se le v igrah Fifa 2006WC, 2007 vidi ghost. Drugače je neopazen.
LP
LP

RobertoSlo ::
kateri monitor bi se po vašem mnenju bolje odrezal za vsesplošno uporabo...
HP 2065
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.rolan.si/index.php?str=artik...
ali
LG Flatron L2000C
oba naj bi baje imela S-IPS matriko
HP 2065
ali
LG Flatron L2000C
oba naj bi baje imela S-IPS matriko

Evo, tole pišem na L2000C LGju, zaenkrat se mi zadeva zdi super, čisto druge barve kot na TN matriki.
Ghostinga je malo, nekje toliko kot na starem 913N Samsungu, torej skoraj neopazno, razen če si reees zelo občutljiv.
Je pa priporočljivo imeti mašino ki poganja špile na 1600x1200
Ghostinga je malo, nekje toliko kot na starem 913N Samsungu, torej skoraj neopazno, razen če si reees zelo občutljiv.
Je pa priporočljivo imeti mašino ki poganja špile na 1600x1200

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

junnak ::
lp,kupujem LCD ekran, se nikoli ga nisem imel, sedaj uporabljam LG F700P, nobenih problemov nisem do zdaj imel. Kupujem LCD zaradi prosotra in zaradi tega ker se ukvarjam z editiranjem video posnetkov prezivim veliko casa pred kompom in me oci bolijo. baje pr lcdju ne bodo toliko.
kupil bi lcd okoli 60.000sit, najvec 70.
razmisljam o teh dveh:
prosim svetujte mi katerega da kupim za ta denar, ni nujno da je eden od teh dveh.
hvala lepa
kupil bi lcd okoli 60.000sit, najvec 70.
razmisljam o teh dveh:
prosim svetujte mi katerega da kupim za ta denar, ni nujno da je eden od teh dveh.
hvala lepa

junnak ::
se upravicujem, link ne dela, tukaj na novo

Matev ::
če se veliko ukvarjaš z račlunalnikom in te bolijo oči
potem res ne vem zakaj kupuješ z omejitvijo 70jurjev
privošči si kaj boljšega za svoje oči
ker drugalče boš za očala in zaradi glavobolov na obroke plačal veliko več kot bi te sedaj stal enkraten strošek
za editiranje bi ti priporočil kak samsung 214 ali 215- dobiš ju za cca 140-180 jurjov
potem res ne vem zakaj kupuješ z omejitvijo 70jurjev
privošči si kaj boljšega za svoje oči
ker drugalče boš za očala in zaradi glavobolov na obroke plačal veliko več kot bi te sedaj stal enkraten strošek
za editiranje bi ti priporočil kak samsung 214 ali 215- dobiš ju za cca 140-180 jurjov