» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
10 / 168
»»

boštjan ::

če malo pobrskaš nazaj boš o necu dosti prebral.da bi kupil sonya zarad imena,pa je velik bull.za taki dnar ko se prodaja 17" sony,dobiš že 19" samsung 192t,samo 10k še daš zraven

raptor1 ::

Phoebus
pomili malo na iiyamo jih majo za 119k odlicna slika, dober za igranje akcijskih spilov,..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: raptor1 ()

matter ::

Hm jaz gledam LCD 17" L1710S ki ga pri www.taipan.si dobim a 107,000 SIT z DDV. Ugodno zame. Ampak zadeva nima DVI, jaz pa že imam dvi in kabel.
Ampak naj povem (si lastim že 15 inč LCD EIZO) da pri meni ni bilo razlike med DVI in D-sub, na popolnoma neznani grafični (Yuan GF2).
Tko da zdej ne vem, al je to zato ker ima Eizo dobro elektroniko za te zadeve. Vsekakor pa ne mislm nabavt monitorja, ki bo mel na d-subu opazno slabšo sliko kot na dvi.
Me pa zanima će ima ta LG in pa NEC LCD 71VM isti panel. Karakteristiko so zelo podobne.

Jackass ::

Bom js to mal po trgovinah prečekeru in si vse skp ogledu, se odloču in vm nato sporočim kako. Pol mi pa vi lohk še svoja mnenja poveste in nakonc bom spet v dilemi!:D
jAcKaSS

maci ::

Jaz imam Sony S73H in sem zadovoljen. Cena je bila v času nakupa približno enaka Samsungu 172T. Prepričal me je RT 16ms, čeprav nima DVI vhoda (zakva hudiča bi ga že uporabljal???).
Sam ga uporabljam predovsem za surfanja, pisanje ter gledanja filmov, kjer se vredu obnese:)) . Za špile pa ne morem povedat, kak se obnese:D .

Phoebus ::

Raptor1: kje pa prodajajo te iiyame?
Morph: A si ze dubu v roke AOCa?

Blade ::

Jackass: to bi blo super, bom jest tud probal.

Hm, kje bi si človek lahko ogledal Q17. Sam se odločam ravno med Q17 in 1710B. 172X je izpadu zarad nedobavljivosti in Toma :), NEC je pa predrag.

icek ::

Q17 ima megahit
Rider of Theli
www.air-tv.net

Phoebus ::

Fantje moji....malo bolj globoko sem segel kot sem nacrtoval...in kupil 193T.


Very zadovoljen! Rave on!

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

trpo ::

Vidim, da se vsi spoznate na ldc-je pa me neki zanima. Fotr je včeri kupu 17" Nec LCD71VM. Zdej me pa zanima, a je to dobr kupu, a so ga nasral? No prodajalc mu je reku, de je dobr, mene pa zanima, če je res.
www.LOST-serija.net

Law_Enforcer ::

Phoebus: Welcome to the 193T club! ;)

Jackass ::

Ja, nej bi bil v redu! To je zdej naslednik modela LCD1701. Ni zajebu!

No js sm šou tut mal pogledat za LCD-je v štacuno, kt sm reku! In grem v BOFa. Ej js sm bil tolk razočaran, da res ni! Majo same leve firme, kot so AOC, Prestigio, Acer, Benq... nobenih NEC-ov, Iiyam...
in js pridm do prodajalca, mu rečm, da se zanimam za LCD-je in človk mi začne prodajat take buče, da res ni, k da sm lolek. Tko da sm vidu, da brezveze da ga sploh kej sprašujem in sm sam šou vn.

Pa sm šou v BigBanga. Štirje prodajalci. Vsi igrajo igrce. Pridm do enga, mu spet povem, da se zanimam za LCD... mi reče ja to je, tale monitor (na katerem je špilu) je ful kul oh in sploh... in igrou naprej. Sploh mi ni blo jasn a je z mano kej narobe, da sm pršu v TRGOVINO, KUPOVAT?? Ta je bil pa še večji lolek kt un v BOFu, edin tle so mel clo ene par NECov, Samsungov, Sony HS73...
Ta mudel mi je neki začel prbijat kolk je važn da se kup znano firmo, sm reku še ok, človk je podobnga mnenja kt js, pol mi pa prbije:"Ne pa da kupš ne vem kšn azijski jajc k ga delajo tm japončki za 3$!" Js sm se komi zadržu, da mu nisem razložu, da je JAPONSKA KURČEVO NAJBOL RAZVITA DRŽAVA NA SVETU (al pa vsaj med najbolj razvitimi) Z NAJVIŠJIM STANDARDOM, ampak kul no!

Utrinki z dveh ljubljanskih gigantov na področju prodajanja tehnike! :D

Aja rekl so mi, da stane DVI kabl 7k sit!! A je to res?!
jAcKaSS

imi ::

DVI kabel stane okoli 3k!

Phoebus ::

Jackass: kako si bil pa napravljen, kolk si star?

Jaz vedno ko grem kupovat grem neobrit in bolj ne kot urejen. Ce si prijazni do mene kot pac morajo bit prijazni do kupca bom kupu. Tako je blo 1 mesec nazaj ko sem kupu printer za >100k in tako je blo par dni nazaj ko sem kupu 193T. In vam povem, so trgovine v katere se ne vrnem, ker so "prijazni" samo do spedenanih ljudi.

Jackass ::

Str sm 17 let, ampak sm bil spedenan!:D

Ugotovu sm, da v štacuno morš najprej pridt gledat, enkrat drugič (k si že zbral kaj boš kupu) pa pridš, pa rečš mam dnar tale model me zanima, kakšna je vaša cena in pol se dejansko nekteri trgovci začnejo pogovarjat! Živela pogajanja! Aja en mudel v BigBangu mi je enkrat prbou da nismo na tržnci, pa sm mu reku, da še hujš, namreč v KAPITALIZMU!, ampak en vem če so ga naučil kaj to pomen na trgovski!>:D

Mah nekteri prodajalci se prov nč ne spoznajo na stvari, ki jih prodajajo!

Ampak js dam rajš 1 ali 2k sit več, tistmu k je bil prjazn, kt pa enmu kurcu, k je bil nesramn in si misle: "Mi smo itak najcenejši!" in pol misle, da se mu lohk jebe in vse. Tako taktiko so mel neki časa v Mlacomu. Kadar sm pršu vedno je blo ful ljudi, vedno so bli nesramni. A zdej, kadarkol pridm je prazno, zdej ti pa clo kej povejo, ne sam:"Če boš kej kupu prov, če ne pa adijo!"

Ker velka vrjetnost je, da če so nesramni pri nakupu, bodo nesramni tut, če boš mel kšno sranje s tistim kr si kupu in boš mogu uveljavlat gareancijo!
jAcKaSS

matter ::

Hehe prodajalci morajo bit prijazni neglede na to kako si spedenan.
to samo pokaže kakšno vodstvo imajo, sicer bi takega prodajalca že menjal.

ŽirC ::

A kdo ve naslov od uvoznika samsunga, ziher je ksna toler cnej pa se zagotov se bojo leps obnasal do tebe, mam izkusne pr uvoznikih direktno.


Lp, ZirC

boštjan ::

samsunge uvažata avtera in lancom

tomaxxx ::

hello,
zanima me če ima mogoče kdo, ali pa je imel možnost testirat tale monitor: Iiyama ProLite E481S-S ??
namreč imam možnost dobit to zadevo za vredu $$

Blade ::

Jest sm bil tud že ene parkrat v BOFu in BBju, in so bli dokaj prijazni ... Sm pač reku če lahko preverim ene par LCDjev in jih je priklopu, potem pa je pač rekel da mal stestiram, brez da bi se obotavljal neki. Sm pač probal Quakiča na gunga 21", enga LG in Samsunga 172T. Vsi so se obnesli dokaj dobro, malce slabše 21" (za moje pojme povprečen ghosting in bi se dal preživet). Aja, tud gun AOC 19" je dober monitor.

V BBju nič pametnega .. drago in večinoma vse brez DVI. ZELO slaba slika na VSEH monitorjih, pomoje zarad razdelilca. Sm vprašal zakaj ne morjo >17" dat na en comp, 15" pa na druzga in je začel mutit .. takoj sm opazil da nima blage o pojmu, ali pač.

Sm bil pa tud v JAEtu in sm medsebojno stestiral LG 1512S in Samsung 172V priklopljena na razdelilc (slika na LGju je bla taka kot bi mel 15Hz refresha). Sicer ni ravno pošteno da sm primerjal slabega LG (300:1) z dobrim Samsungom (450:1), ampak se da tud kej iz tega povlečt. Barve na LGju so ble zelo blede (bela je mal na modro vlekla, ampak se da naštelat pomoje), metdem ko je samsung caroval, ghosting je bil pa pri obeh zlo majhen. Pri LGju se opazi manjek kontrasta, ampak sklepam da zna bit 1710B (450:1) kr dober monitor za ta denar.

Zdej morm samo še Q17 v Mlacomu ali pa nek drugje stestirat.
Moja favorita sta še zmer Q17 in LG ... Samsung nej mal zniža cene, ker 140k za 17" ne mislm dajat, poleg tega mi ni všeč njihova politika glede dead pixlov.

A je mogoče še kdo testiral Q17, LG in 172T?

Jackass ::

Ja sej res kako je s temi mrtvimi, pol mrtvimi, delno mrtvimi... točkami?

To se verjetno od štacune do štacune in od firme do firme razlikuje. Ja js pričakujm, da če ma monitor kšn mrtu/polmrtu.. pixel, da mi dajo nov monitor.

To morm še prej vprašat povsod! Hvala, da si me spomnu blade!!
jAcKaSS

morphling1 ::

Ob enem mrtvem pikslu ti zamenjajo monitor samo če imaš pixel failure class 1 LCD, ki pa so prav zaradi tega kar nekaj dražji od pixel failure class 2, kar pa so praktično vsi ostali LCDji. Malenkostna odstopanja so med firmami (tu trgovina nima veze) samo nekako gre za pet mrtvih pik. Malo prebrskaj na Tomshardware kjer so enkrat lepo opisali kake garancijske pogoje za zamenjavo imajo določene znamke.

Edit: sem našel za članek. Kako določene firme obravnavajo mrtve pike in reklamacije
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

Jackass ::

Kateri LCD-ji oz. firme pa so v pixel failure class 1, če slučajn veš?

Bom pregledu, hvala za link!
jAcKaSS

morphling1 ::

Za NECe vem da se jih da dobit, za Samsunge pa vsaj na nemški strani piše samo : entspricht ISO 13406/2 (Pixelfehlerklasse 2) :)
Tako da ne vem če je možno dobit tudi enko.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

prepecenc ::

Sam sem novopeceni lastnik Samsung 193T. Staticna slika je odlicna. Kar pa se tice iger in filmov pa stvar se vedno precej zaostaja za mojim dosedanjim CRT IIyama 19'. Bi pa prosil tudi ostale lastnike omenjenega samsunga naj povedo malo svoje meneje predvsem kot primerjavo z CRT-jem.

PaJo ::

Ne mores rect, da slika zaostaja, ampak vsak LCD rabi cas za privajanje, saj ko bos ene 14 dni delal na njem, te ne bo vec motilo cisto nic in bos po mojem zelo zadovoljen. Vsaj tako je zmeraj bilo na LCD-jih, so pac malo drugaceni kot navadni CRT monitroji.
Jaz ne grem vec nikoli nazaj, imam pa Samsung 191T. Kolko pa sem usple delat na 193T je stvar skoraj identicna moji 191T in stvar enostavno spila ko sus:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

TribesMan ::

PaJo a se privadi LCD (se ulaufa), ali se privadijo tvoje oči? Enivej tud jest sem na tem da nabavim 193T, sam mal me moti k majo tolk mrtvih pikslov za garancijo...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Hehe ::

http://www.enaa.com/product.asp?dept_id...

zero dead pixels :))
a je ze kdo imel priloznost sprobati zgoraj omenjeni lcd? :)

morphling1 ::

Kakšne lovske, "monitor podpira tehnologijo zero dead pixel" :D Zadeva mi drugače deluje kot vsak drugi AUOptronicsov panel. Pa glede pixlov je še hakeljc, da to velja samo 101 dan. Pravi class 1 LCD ima ta rok celotno garancijsko dobo. A je kdo dobro pogledal kaj sploh govori tisti ISO standard o mrtvih točkah, važna je tudi resolucija, se pravi višja ko je več je lahko mrtvih pik.

Kaj vem, jaz mam občutek da če bi že butnil denar za LCD bi vzel class1 ali pa raje počakal na OLED, ker pomoje bo leto 2004 razcvet malih OLED ekrančkov za digitalce, gsm-e ipd, potem pa kmalu pridejo že večji . Tale novica se mi zdi zelo, zelo spodbudna :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

PaJo ::

Glede mrtvih pixlov se pac moras zmenit v stacuni, da ga enostavno prineses nazaj ce ma kak mrtev pixel, ali pa ga prej tam probas, kaj ti drugega ostane, ven iz skatle ti ga bo ze dal, ce pa tega noce pa gres raje v kak drugo stacuno, ziher ga majo se kje drugje:D

Kar se pa tice OLED monitorckov je vse lepo in prav, samo do takrat lahko moje oci upesajo se bolj kot so do sedaj, sploh ce zijas v monitor po 8 in vec ur na dan;(

Vsakemu privoscim da bi si lahko kupil lcd-ja:|
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Jackass ::

Kakšno politiko do mrtvih pixlov majo pa v teh enternetnih štacunah (enaa, mimovrste...)? A morš tle dat za mašo in upat, da ti pošlejo vredu model, al jim ga pošilaš tolk cajta nazaj, da ga dobiš brez napake?
jAcKaSS

matter ::

A je v tem trenutko glede na ponudbo vredu nabat 172T ?
Saj sem mel namen LG 1710B pa ni na zalogi, do takrat ko jaz rabim :)
Tak da me samo to zanima. Kar sem bral teste ga hvalijo, rt ima < 25 sec in tut ostale karakteristike se mi zdijo vredu. Cena je pa visoka :(
Ampak mene zanima ali je vredu nakup, kar pomeni da mora met za ta dnar dobro sliko, vredu za igre.
Predvsem je povdarek ZA TA DNAR. Ker glede na to da je dražji, tut več pričakujem.

Primoz78 ::

Jaz sem kupil Sony-ja pri enaa, pa sem dubu mrtu pixel gor :'( ...pa sem predhodno klical na Sony Slovenija in so mi rekli da monitor menjajo le ce so 3-je ali vec...ko sem pisal na enaa in neki spraseval o monitorju ( ko sem ga ze mel doma ) so mi z veseljem odgovarjali, ko pa sem samo omenil mrtvo piko...pa ni bilo vec odgovora. Tako da ti priporocam da prej kot neses monitor domov pregledas to z kakim moniot testerjem, tisti ki ti prikaze vsako barvo posebi cez cel monitor...

lp Primoz

Jackass ::

Ja js to najbl sovražm, to ineternetno poslovanje! Če nimajo nobene poslovalnce, da lohk tja pridš s kijm in jim polomš kosti, ni za poslovt z njimi!;(

K čim se kej zaplete, ti pč ne odpišejo! In čakaš cel mesc lohk pa ne boš dubu odgovora! Čim pa vidš, da majo telefon, pa naslov je pa kul!:D Pol jih pa napizdiš, od nosača do direktorja vse!:D

Torej morm nujno kupt LCD-ja v štacuni! Kerga Sony-ja si pa kupu?

Primoz78 ::

Sony SDM-X73B...tako da lahko vidis da tudi ta drazji LCD monitorji majo lahko dead pixle....kar me je fuuul razocaralo.

lp Primoz

Jackass ::

In kako si drgač zadovoljen? K vidm da med mojim izbrancem HX73 pa X73 sploh ni velke razlike. Ubistvu sploh ne vem v čem je razlika, poleg svetilnosti (HX73-400cd/m2, X73-300cd/m2) in vidnega kota, ki je pa pri HX seriji malce bolši. Torej zakaj je razlika v ceni 10k sit (X serija je dražja)??
jAcKaSS

Primoz78 ::

Jaz sem ful zadovoljen z njim, vidni kot za kar ga jaz rabim je ok, ker itak gledam vedno direkt v monitor, barve so ful zive in svetilnost je se premocna...imam nastavitve na middle, ker drugace prav pretirano sveti. Nevem pa kaka je razlika...mislim da je edino v zvocnikih, pri HX so bolji, in sirse robove ima HX. Vec ti ne znam povedat, ce si iz okolice Nove Gorice pa lahko prides pogledat osebno...


lp Primoz

Jackass ::

Ni blema sm iz okolice, tm za bežigradom v ljubljani, tko da lohk uletim!:D

ne, joke, sam vseen hvala za ponudbo! prijazno od tebe! (sm bi pa pasu en smeško k se prilizuje - prekomerno izločanje sline! - to morm tut oment razvijalcem ST, da dodajo!):D
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

cekr ::

A ma mogoče kdo tole zadevo: HX93S 19"

Zanima me predvsem, kako se obnese glede na to, da je precej dražji od 193T ?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jackass ::

JA tole je pa tut moj sanjski monitor, sam 220k sit pa nimam, tko da se bom mogu zadovoljit kr s HX73!:|

Sam tole more bit res svetovn monitor! 800:1 kontrasta, vidni kot 170:170, odzivni čas je še edini problem - 25ms, ostalo je pa že...

Pa še to je, da če sony napiše, da je tko(pri specifikacijah), js temu verjamm, k pa napiše en Benq je pa to tko kt mlatenje prazne slame!
jAcKaSS

samoj ::

Nesi nazaj - lahko koristiš tistih 8 dni od dneva nakupa...

Poslovalnico pa imajo, tako da jim lahko tam polomiš kosti ;)

LP,
Samo

Primoz78 ::

@samoj...zdaj vem zakaj mi niso vec odpisali ko sem jih takoj vprasal kako je z mrtvimi pixli ;(( ...sem cisto pozabil na tistih 8 dni, zdaj je pa ze cel mesec mimo :O .

lp Primoz

Jackass ::

A kdo ve za kšno trgovino, kjer bi mel sonyjeve monitorje?
jAcKaSS

Primoz78 ::

Sony monitorje majo pri Enaa, Transonic, Mikro, Nakupovanje.net, ...poisci se kaj na netu. Jaz sem ga vzel pri Enaa.

Lp Primoz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

Jackass ::

Zgleda se nism dovolj natančno izrazu! Zanima me kje je kakšna trgovina, ki prodaja Sony-jeve LCD-je v dejanskem svet, ne na internetu! Torej ali kdo pozna kakšno??

Stvra je tem, da bi si rad monitor v živo ogledal!
jAcKaSS

smirnof ::

možno da ga imajo v acs-u na celovški nasprot kina


mene pa zanima, če je kdo že videl v kaki trgovini samsunga 192t ali 193t!
EJ6

Mr.B ::

V BBM-ju ljubljana.
Sedaj testiram Sony SDM-S93. Prvi LCD, ki me toliko ne moti glede svoje počasnosti. Rabil sem kar ekaj časa da sem kolikor toliko barvo prov nastavil.Sicer se bistveno bolje odziva pri večjem kontrastu. Sicer COD je kar igralna tudi na 1024x768 samo pri 1280x1024 je brava bistveno bolj živa, 800x600 pa je slika katastrofa, listov na drevesu kar ni.

Aja pa čakam X serijo zaradi DVI vhoda, imam preveč težav, ki sicer niso problematične ampak bolj prehodnega značaja. Žal je stara 19" klasika še vedno boljša, mi je pa večja diagonala bolj všeč. Bom naslednji teden bolj testiral, to so samo moji prvi občutki.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

cekr ::

A je kaj znano, kdaj naj bi se dobil model HX93S 19''?
Čeprav ima svojo ceno, sem se kar odločil, da ga bom vzel. Samo nikjer se ga ne da dobiti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Mr.B ::

Meni so sporočili kak teden za čakat, samo je cena vsaj 40k več?????? Bom zgleda počakal do februarja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
10 / 168
»»