» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
83 / 168
»»

jos69 ::

A mi lahko kdo na kratko pojasni v čem je razlika med Samsungovima modeloma 940 MW in 940MP in katerega priporočate.
Ali imata oba PVA matriko ?

edi123 ::

mene pa zanima kaj boljše kupiti 770P ali 940BF ? rabil bi predvsem za igranje iger.
ali se te 4ms med tema dvema modeloma opazi? kajti 770P ima kontrast 1500:1 in bodo barve resnično barvne.

Zheegec ::

770P definitivno. Ni dileme, kar se tiče slike in vidnega kota je vsekakor 770P boljši.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zvitorepec ::

Kupujem LCD s PVA matriko - izbor je zožen na Samsunga 770P oz. 173P+ (mogoče tudi 19").
Nekje sem prebral, da ima 770P samo 16,2 mio barv in ne 16,7 kot trdi proizvajalec - se pravi samo 6 bitne barve. Zato naj tudi ne bi pravilno prikazoval barvne lestvice (gradient) in se vidijo pasovi, namesto enakomernega prehoda barv. Je to res? Lastniki 770P?
Ker se amatersko ukvarjam tudi s fotografijo, mi je to zelo pomembno.
HOWGH!

Dr_M ::

poglej ene 2-3 strani nazaj, smo to ze predabetiral.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

AtaStrumf ::

@Dr_M: Glede ATi Vs. nVidia ne govorim na pamet, tolk bi že lahko vedel, da jaz ne nabijam v tri krasne kot morda nekateri drugi na tem forumu. Imam kar veliko izkušenj z ATi in nVidia na TV/VCR (starejši/novejši, chinch/S-Video/Scart), CRT in LCD (samo vse troje še nisem probal na enkrat) in z ATi-jem NIKOLI NOBENIH TEŽAV, nVidia pogosto je bilo precej hit and miss affair (saj razumeš to frazo ane?). Če je tebi vse enako delalo potem mislim, da ti govoriš bolj na pamet, ker imaš pač premalo izkušenj. Vsak ve kaj je zaimek, ko pa jih je potrebno še ločiti glede na vrsto pa se stvari nekoliko zakomplicirajo. Po tej analogiji bi torej ti vedel več od mene, ker znaš določiti kaj je zaimek, kot jaz, ki imam kdaj probleme določiti vrsto zaimka.

Anyhow... @ glista: 214T je super za vse razen igre. Pri filmih je potrebno nekoliko zmanjšati svetilnost (jaz dam na prednastavitev "Text") ker sicer ven udarijo artefakti, ki tako ostanejo skriti, se pa ne more primerjati z 970P, ki je za filme sigurno boljši, da o igrah ne govorim. Ima pa 970P malo slabši vidni kot (tu je slika zelo stabilna kar se tega tiče, pri 970P se slika hitro poslabša (ker je tako dobra naravnost) z zamikom), je pa za igre 970P zakon, 214T pa je samo za silo. Da se igrat, samo to ni to. Ga moram pa pohvalt da zelo lepo opravi z nenativnimi resolucijami. So čist uporabne, tudi v igrah, če koga skrbi da mu bo grafična klecnila pri 1600x1200. Kar pa se tiče programiranja, office stuff, internet, Photoshop in filmov je tale monitor super. Za te stvari ga definitivno priporočam!

Jan987 ::

jaz imam povsem nasprotne izkušnje z grafičnimi kot ti!

AtaStrumf: jest filme preko tvout gledam ze od rive tnt2 dalje, tko da ti ze ne bos men govoru, da mam premal izkusenj. meu pa sm precej graficnih od ati in nvidie, prklaplu sm jih pa tut ze na neki TVjov. verjem, da mam vsaj tok izkusenj s tem kot ti, ce ne se vec. :)
aja, pa s nekim filozofiranjem ne bos nic bolj pametn izpadu :)

LordWorm ::

Atastrumf: kake nastavitve imas na monitorju ko beres text oz forum? Uporabljas kak program za tunat sliko?

Jst imam 920T in kr mal tesko dlje casa berem kej tem lcd-ju, kar je malo sumljivo.
ni podatka

Jaz uporabljam kar prednastavitve, največ kar "text", ki je občutno temnejša od ostalih (opaziš ko prestavljaš med njimi), samo ko se navadiš tega itak sploh ne opaziš več, je pa slika lepša v vseh pogledih (razen pri igrah tam imam Custom in povečano svetlost, ker je sicer pretemno), ker pri večji svetilnosti postanejo napake očitnejše.

Bi vas pa rad opozoril na Samsungov program Natural Color, ki je katastrofa. Vem da so o tem poročali že drugi, a ne škodi če povem še jaz mojo izkušnjo. Program mi je, po meni neznanem mehanizmu, blokiral porte, tako da mi je bittorrent komaj, komaj da kaj vlekel in uspelo mu je tudi onemogočiti sharing, tako da na mreži ni nihče videl moje mašine, kaj šele share-anih map. Verjetno je odveč da povem, da je letel z mašine po hitrem postopku in da sem zelo vesel, da ima 214T polno funkcionalen OSD, tako da programa sploh ne rabim, ker ne omogoča prav nič več kot je že možno v OSD-ju.

Jan987 ::

res se ti zahvaljujem da si tole napisal ker sm se ravno ubadal s problemom ko nisem več mogel priti na računalnik. Sam mi pa ni prišlo na miselda bibilo zaradi tega:D

aha se pravi imas kontrast na 60. jst ga imam ene 25 ker mi nekak premocno zarijo te lcd-ji. popoldne pa povisam na 40.

kar se pa gledanja slik tice, je pa bols ce preklopis na MagicColor2 imo.

se dobr da nism niti povohu teh samsung programov!

kako to da ti tvoj 214T ni dober za igre ce ima 8ms??
ni podatka

Ej ne vem, 8 ms se sliši malo, samo meni res ne odgovarja. Sem pa samo HL2 in CSS (isti štos) sprobal do zdaj. Špili so mi res čist v četrtem planu, tako da se več sploh nisem ubadal s tem. Bom pa sprobal še par drugih. Po moje warcraft bi bil čist cool, kaka simulacija vožnje ali pa letenje zna bit pa orenk šit. Bom poročal ko probam.

Nik8 ::

mene pa zanima kaj se splača najbolj oz. kateri LCDji so vbistvu res PRO modeli. sam se razmišljal o ViewSonicu VP930 da bi ga naročil iz mindfactory. zaj me pa zanima je kakšen lcd dosegljiv v SLO konkurenčem temu viewsonicu, ker zdaj ko bom prešaltal iz samsunga 959NF bi res rad kupil lcdja za katerega mi ne bo žal in pri katerem res nebom imel problemov z očmi, ker preživim skoraj celo popoldne za računalnikom. Igrc tut velik preigram, večinoma špilam streljačine (CoD2) in kakšno strategijo. Upam da mi bo kdo pomagal ;)
Nik

glinik ::

Poglej še za kakšnim NEC-om. V kakšnem cenovnem rangu kupuješ?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

sidney ::

kaj pa tole: a je za kaj ??? za surfanje po netu ... no sem ze omenil: vazno, da ima cisto sliko:

Monitor LCD 17" Philips 170S6FB Black
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

SavoS ::

Lej, glej, da ima LCD čimvečji vidni kot V. in H.
potem čimvečji kontrast
da ima PVA matriko
da ima 16,8 miliona barv
da ima čimvečjo svetilnost

Konkretno tale monitor je bolj NE kot ja! poglej vidne kote, ko boš malo premakno glavo, neboš več videl črne ali pa bele barve ampak se bo hitro barva spremenila
Ne šparaj pri očkah in jim privošči najboljše
Ozri se po Samsung 970P, očke ti bodo slej ko prej hvaležne.....

OFFTOPIC
Zanimivo je, da recimo za avto nam nekako ni tečko dati recimo 4 milione (+/- 2 miliona) pa smo v avtu na dan recimo 2 uri, a za monitor, ko pa 6 ali več ur gledamo vanj, pa nam je težko dati malo več kot 60k sit....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Nik8 ::

js kupujem Pro modele (tisti viewsonic je profesionalni model) zato ker kupujem na dolgi rok in nočem iti na slabše kot je tale moj katodni 959NF. Kupujem pa 19'' seveda.

ViewSonic VP930b
Nik

sidney ::

mas prav ... samo ravno avto kupujem, pa mal gledam na ceno..... no je pa seveda zelo koristen nasvet
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

30 in vec incni LCD-ji imajo dokaj nizek kontrast in svetlost
ni podatka

Hja no, tele primerjave vsega možnega z avti so dostkrat bolj sfaljene kot ne, čeprav recimo, da tukaj skoraj ustreza. Tudi jaz sem precej popustil moje zadržke pri ceni monitorja, ker sem pred tem zmetal po 80 in 60k (140k torej), tako za neke bedne servise in sem si rekel, mah sej v končni fazi to res ni tolk denarja. Res je tu vse zelo relativno. Recimo 100k in več za procesor ali grafično ne dam za živo glavo, za LCD monitor, komplet računalnik, nekaj več od tega za laptop pa to ni tak denar, u bistvu se ti zdi ful poceni. Zanimivo ne.

No da ne bomo samo filozofirali, sem sprobal par špilov. F.E.A.R., IL-2 Sturmovik, Age Of Mythology, Enemy Teritorry, Painkiller in moram rečt da se tale Samsung 214T sploh ni tako slabo odrezal. Moram sprobat še kakšno dirkačino, NFS in pa GT Legends, samo to pa kdaj drugič.

BuDi79 ::

kdo ve, če je med 930bf in 940bf res razlika samo v 2ms in ničemer drugem ?

mourningair ::

hojla! jaz imam pa eno vprasanje glede samsunga 920t. ravno danes so mi ga dostavili, prvi vtis je dober, je pa ena zadeva, ki me skrbi:

skrajno desni del zaslona (tam nekje najbolj desna cetrtina) izgleda bolj moten kot ostalo. to se najbolj opazim pri tekstu ali na desktopu, ker so imena ikon na desni dosti manj ostra kot na levi. a ima kdo podobno izkusnjo?? uporabljam analogni prikljucek in tale racunalnik, na katerem imam monitor trenutno priklopljen, je star 5 let in ima tudi toliko staro graficno. a je v tem problem?

hvala za pomoc, tole me res bega, drugace mi je monitor zelo vsec...

svecka ::

JMene pa zanima če ve kdo za kak test 17 LCD monitorjev, ker najdem sam 19 LCD, pa kateri 17 LCD mi priporočate. Hvala

Poldy ::

Torej da ima LCD:
-čimvečji vidni kot Vertikalno in Horizontalno
-čimvečji kontrast
-da ima PVA matriko
-da ima 16,8 miliona barv
-da ima čimvečjo svetilnost

Ok, to je sedaj jasno. Ali je lahko nekdo tako prijazen in mi svetuje nakup 17inčnega LCD-ja ki ima vse to. Cena naj bo do ene 80k sit če je le možno.

Hvala

Poldy: samsung 770P. svetilnosti pa ne rabis velike, itak bos uporablju mogoce samo polovico le te.:)

lalan ::

Pa je tudi pri meni doma 970p.
Sedaj pa moje večne zagate:
-kako imate nastavljen internet (view/text size,display properties/appearance/text size in na advancet sem pri prejšnjem 17 crt vse nekaj po svoje nastavljal.Ali se da nastaviti na defolt oz. če se ni že)
Monitor sem priklopil in ga XP-home že zaznajo, tako da nisem nameščal gonilnikov z priloženega CD-ja, ali jih moram.Resolucija ja 1280 * 1024,60Hz.
Se oproščam za malo bol začetniška vprašanja.
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

mourningair ::

manc: sama sem svoj novi monitor inštalirala ravno včeraj in mi je stvar po tem, ko sem zagnala gonilnik, vseeno boljše izgledala. če ti pa ga pod control panel/display prepozna (jaz imam napisano ime monitorja), potem je pa najbrž kul? nisem pa strokovnjak... 0:)

no, meni je drugače uspelo rešiti problem glede ostrine (z auto adjustment pod sharpness v magic tune, ahem)... zdaj me matrajo samo še barve. ko se windowsi ugašajo naprimer, je levi spodnji kot vijolčkaste barve, namesto da bi bil moder, kot drugje (standardna windows shutting down zadeva v xpjih). moje fotke miizgledajo dosti bolj svetle in manj kontrastne kot na crtju, kar me moti. brightness na nižje ne pomaga. a je možno, da je krivo to, da monitorja še nisem kalibrirala ali je stvar bolj resna??

tudi v zvezi s tem imam vprašanje glede programa magic tune pri samsungih. tole se bo mogoče slišalo malo trapasto, ampak sama se ne znajdem najbolj, zato me zanima, a ga kdo obvlada?
print screen
če prav razumem, mora biti kvadratek na sredi iste barve kot cel screen. kaj torej počneš, ali se ukvarjaš s puščico spodaj (na fotki pod Step 1)? če ja, kaj je potem tisto intenzivno premikanje najmanjšega kvadratka proti drugim barvam, ki ga prikaže animacija v help fajlu?

fuuuuuuuul bi mi pomagali z odgovori ali kakimi navodili... hvala za pomoč nevednežem ;)

svecka ::

Ker vsi hvalite 970p in tudi po testih sodeč se ga splača kupiti, me zanima bolj praktična stvar tukaj. Imam bolj malo prostora na mizi in me zanima od kolike oddaljenosti gledate LCD. Ali je 60 cm zadosti? Kolokšna pa je višina LCD ja in ali g aimate kaj dvignjenega ali kako? PSL help!

MTm2H37rqt7B ::

970p imam na taki visini, da ko gledam naravnost imam pred sabo sredino ekrana (oz. malo visje). Gledam iz razdalje 40cm :)

Imam sledec problem z 970p:

Ko z sredinskim miskinim gumbom vklopim pac to "free scroolanje" ali pa scrooler od browserja, recimo po straneh Slo-Techa, se mi zdi kot da bi tekst, vsakic ko se premaknem po strani gor/dol, zlo na hitro utripal. Ce uporabim pac scrooler (kolescek) se to ne zgodi.

phoinix ::

Koliko se v praksi pozna razlika za uporabnika če ima en monitor 8 in drugi 2ms? Se res splača dat 20k SIT več za teh 6ms? Je to dovolj opazna razlika? PS: na monitorju se ne bo igralo kakih bogato zahtevnih iger. V mislih imam pa Samsung 940B /940BF.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: phoinix ()

Kato ::

Po moje NE, jaz imam monitor 193p plus in res ne opazim gostinga , monitor ima odzivni čas 8 mili sekund, torej po moje se to ne splača .

skysthelimit ::

Dobr dan,

cel prejsni teden sem brskal po forumih, revijah etc. namrec nakupoval sem LCD 19. Nekako ste me tukaj posterji usmerili proti 970p, ampak sem se na koncu odlocil za 940MW - wide screen.

Samo tok, da veste da je ekran fenomenalen - res vreden nakup. Priporocam vsem.

LASTNIKI 970P

Se opravicujem za tak histericen nagovor, ampak prosil bi vas da vrzete uc na tole:
http://www.geocities.com/icecow88/magic...

Zanima me, ce imate mogoce podobne probleme in katiro verzijo Magictuna uporabljate??

Namrec, tisti ki se odlocate za 970p morda ne veste da se na tem monitorju stima kontrast, svetlost ipd samo preko softwara, ki ga je izdelal Samsung, ki nima pojma kaj je to program. Kot smo ze prej omenili program se kr mesa v firewall in porte mislm WTF!
Samo ce imas 970/770p si prisiljen uporabit Samsung programe ;((

Jst sem presaltal iz 920T in 970p in ne opazim razlike med 6 in 8bitnim LCD-jem, sem pa takoj opazil mega razliko v odzivnem casu (25 vs 6ms).
Zaenkrat kr kul, ceprav se ni skalibriran.Eni se pritozujejo nad neenakomerno svetlostjo, jst nisem opazil tega problema (je treba v temi testirat imo).
ni podatka

e-marko ::

Pri 3.6 sem nastavil v NOD32, da ni preverjal Magic Tune programa. Potem sem za hec naložil 3.5 in pri tem tudi ostal, ker je vse ok.
Je pa bilo nekaj o tem že napisano nekaj strani nazaj, malo poglej.

LP
...somebody, somewhere...

Saj lahko tudi na Linuxu spreminjas nastavitve za 970p in to preko i2c. Klikjot!

Drugace pa nimam problemov z MagicTune 3.6. Pac dal sem v exclude list v antivirusni program in dela BP.

Zgodovina sprememb…

kalil ::

Je že kdo ponosni lastnik 21" Samsung SyncMaster 215TW HAS?

Po specifikacijah sodeč je odličen monitor. Panel ima a-siTFT/S-PVA, je to kak nov panel?

divide et empera

Luka Percic ::

Hvala bogu MagicTune dela ok.

Ima kdo od ViewSonic LCD?
ni podatka

The-B ::

Tudi jst se zanimam za Samsunga 750B. Jutri ga grem kupit najveretneje. Sam povejte..a je vredn cene al nej kej druzga kupm?

The-B ::

Kupil Samsunga 711 MP, zelo zadovoljen z njim zaradi vsestranske uporabe in kvalitete. Priporočam..

rfmw ::

A mi lahko prosim lastniki Samsunga 970P "potrdijo", da se da gor priklopiti navaden CRT kabel (ne-DVI), kajti na unemu repku je videti samo DVI konektor?!?

Če je res samo DVI gor, kakšne so možnosti priključitve navadnega "CRT" kabla oziroma notebooka na ta monitor? Upam, da ni za to potreben RGB na DVI pretvornik?

A ima monitor zraven adapter za DSUB15-DVI?

Thanks a lot!
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Zraven imaš DVI to D-sub kabel.
Janez Janša, 29.04.2014

lambda ::

Je že kdo ponosni lastnik 21" Samsung SyncMaster 215TW HAS?
Po specifikacijah sodeč je odličen monitor. Panel ima a-siTFT/S-PVA, je to kak nov panel?

Dobr nategujejo tole ja ... TN matrika ne pa neka a-sitft/s-pva, poglejte na samsungovo stran. Bi jih obesil za jajca ...

Ne si mislit, da so samo oni takšni.

Glih pred dnevi sem bil v BTCju v BB, nakar mi je prodajalec na veliko zatrjeval da je to PVA matrika. Češ, ta monitor ima enako matriko kot VSI Samsungovi monitorji. Že sama cena je hudo sumljiva za monitor takšne dimenzije, kajšele da bi bil PVA. Seveda sem se obrnil in si mislil svoje ...

Lp

Je vredno razmisleka ...

Za kater model pa to? Točno za ta? V BB imajo najbrž 214T model, ki je PVA.
Janez Janša, 29.04.2014

Ne vem, če se motim (ni pa izklučeno). Monitor je namreč stal cca. 120 k sit.

Lp

Je vredno razmisleka ...

Hja, ~120K je najbrž 204B, ki je TN (5ms response), ~125K pa je 204Ts, ki je MVA, to je 20" seveda.
Janez Janša, 29.04.2014

Pat_MaGroin ::

Fantje, kar pravite, katerega:

Samsung 203T ali Philips 200W6CS

Oba sta priblizno isto draga, Philips ma se zvocnike (kar sux) in je widescreen.

Nikjer pa ne najdem, kako matriko ma, ceprav sumim, da zaradi velikega vidnega kota ma skor zihr PVA. Je kdo ze videl v zivo tega Philipsa?

LP,
PIC
««
83 / 168
»»