» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
82 / 168
»»

e-marko ::

Samsung 970P imam na dvi in 60Hz. To glede 60Hz je ok. Tako mora bit.

LP
...somebody, somewhere...

MBAce ::

Prosim za nasvet. V sredo sem kupil LCD zaslon ampak z njim nisem preveč zadovoljen. Problem je v barvah ki se mi zdijo nekam umetne, težave pa imam tudi z optimalno nastavitvijo kontrasta in svetlosti. Največji problem pa je to, da ko gledam film v temi ni črna barva črna ampak ima neke sive dele vmes. Se pravi v filmi ko je zgoraj in spodaj tisti črn rob je vse sivo skoraj. V glavnem ne zna prikazat pravilno črne barve. Res ni to tisto kar sem imel na CRT-ju. No eni ste že napisali da pravilnih barv ne bo, ampak taka razlika pa po mojem tudi ne bi smela biti. Zato sem se odločil da ga nesem nazaj in ga zamenjam. Zdaj pa me zanima kakšen monitor predlagate. Pa da bo vredi za igre, filme... do nekje 90k sit. Hvala.

MEDENA ::

macgajver dej več povej o 1970H.

macgajver ::

jest ga mam zdej že en švoh mesec monitor je odličn na vse možne načine sm probou zasledit gosthing pa mi ni ratal igre se igrajo odlično barve so dobre pa film se tud dobr vid idin kr douk časa sm porabu da sm nastavu taprau kontrast in brightness pa te nastavitve čeprou nism noben strokovnak se mi zdi da proti konkurenčnemu samsungau trenutno ponuja več za pametn dnar kle so vsi podatki KLIKNI TUKAJ

Morm pa nekej rečt! Za vse ki kupujete 19lcd in mate namen večinoma igre igrt botte prepričani da bo vaša grafična kartica še saj kšne pol leta in več zmogla igre poganat na 1280-1024 ker je greh na takem monitorju laufat igre na manši resoluciji.
tenstan krompir je pa zakon

Bond_007 ::

mene pa zanima če Magic Tune in ostalo programje za Samsunga deluje tudi na 64bit windowsih? Ker mislim zdj spet dat nazaj 64bit windowse, ker so občutno boljši in ne vem če Magic tune itd. obstaja tudi za 64bit.
A ma kdo 64ko pa da laufa gor samsungove gonilnike (970P)

Lep pozdrav vsem
They who will die solute you

M-XXXX ::

kaj menite o smsung syncmaster 960. Kasna so vasa mnenja izkusnje, a ste imeli kasne probleme ghosting, mrtve pike,..

macgajver : LOČILA !!!!! >:D

..::Wacky::.. ::

Pozdrav..

ker ze nekaj časa nisem na tekočem z LCD-ji bi prosil nekoga naj mi napise glavne lastnosti/prednosti/pomankljivosti naslednjih monitorjev:
-19'' LCD SAMSUNG SM 913N Mattise, 8ms (58k SIT)
-19'' LCD SAMSUNG SM 930BF, 4ms, DVI, 300cd/m2, 600:1 (75k SIT)
-19'' LCD SAMSUNG SM 940B, crni, 8ms, DVI, 300cd/m2, 700:1, pivot (77k SIT)

monitor se bo uporabljal predvsem za igre, malo filme in ostalo..

Po pravici povedano se mi ne da cez pou teme preletet, pa vem da je marsikdo od vas na tekocem s tem in vam ne bo problem napisat par besed8-)

hvala..
DFI/A64/Redline/7800GTX/2x160GbStrip/X-Fi/Logitech5500/ViewSonic/OCZModstream520

kje si te cene dobil? brez ddvja?

dajoker ::

Že drugič sprašujem;

Kaj je boljš, da LCD skos deluje (8-12ur na dan) al da se ga umes izklaplja?

Oz. je boljše za matriko, da LCD laufa, kot pa da se ga izklaplja za krajši čas?
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

carota ::

@dajoker: jaz imam LCD prižgan že več kot leto 8+ ur na dan. V standby gre sam po 15min, po končanem delu. Nimam nobenih težav, ne z dead pixli ne z osvetlitvijo, kontrastom... Deluje kot nov. Gre pa za LG 1940P.

brez davka so cene ja.. bo napiso mi kdo prosim..0:)
DFI/A64/Redline/7800GTX/2x160GbStrip/X-Fi/Logitech5500/ViewSonic/OCZModstream520

930BF ali 940B, nimaš kaj falit.

Kako dobiš brez davka to ?

Kato ::

Kako le , kupil bo na firmo, se splača:D

veteran ::

Medena, na mimovrste je 940b še par jurjev ceneje (z DDV, ja).

Wacky, vsi trije monitorji imajo tn-film matriko, zato ne pričakuj čudežev, vidni koti so ubogi, barve pa bolj tko... 913n nima dvi vhoda, druga dva pa.

na firmo ja:)

hm.. TN matrike.. za ta denar lahko kej velik bolsga dobim? Al pa kerga bi pa priporocal kao "best buy"? (to rabim za brateca.. ko sm za sebe kupovau (ViewSonicVP930) sm se vedo kako pa kaj>:D )

Zgodovina sprememb…

Redman ::

Zdej mam samsunga 710t in mam možnost, da zamenjam ta monitor in dodam še 50k in dobim samsunga 970p.

A se mi splača?

Hvala

Fizikalko ::

Če maš keš, vsekakor.

Zheegec ::

100% splača.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Jan987 ::

Mene pa zanima, zakaj kateri koli lcd monitor ki ga imam doma, takoj ko vklopim kabel za TV (antenski) začne močno utripat. Sprobano na 2 mašinah, dveh tv karticah in dveh monitorjih. Prej ko sem crt se to ni dogajalo.

Kako naj to odpravim?

Aja kabel sem že probal zamenjat (od vtičnice do kompa) je pa priklopljen na kabelsko tv

AtaStrumf ::

Evo sem se izprsil za Samsung 214T. Monitor je zakon, samo filmi pa še vedno niso to. Razmišljam kako bi mojga 959NF ponucal za filme gledat. Ko le ne bi bil tolk velik...No če koga kaj zanima o 214T naj vpraša.

AtaStrumf mau sm si od monitorja karakteristike pogledou opasna stvar dej še razkrij katero zverinsko grafično poseduješ me zanima kaj imaš če ssi si že 21 prvošu. razn če res ne igraš nobenih iger.

Laufam na X800GT2 @ X850XT PE bom pa glih zdele mal CSS sprobal.

214T: "Counter Strike: Source" nisem bil impresioniran s kvaliteto slike. Barve čist preveč žive, prevelik kontrast in tudi slika se je razmazala. Ni bilo ravno fajn! CRT tukaj še vedno rox oz. tale monitor ni ravno za špile, kar je res.

LeQuack ::

Jap ni ga cez samsung 959nf.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• polepsal: PaJo ()

Michaelosz ::

Ja 959NF je res zakon. Ga mam sam in sem zelo zadovoljen.

Big_Al ::

sidney ::

yo all
kaj pa samsung 710 serija ??? razlike med oznakami so ocitne ... mene zanima 710 N

ewwo nekaj specificnih lastnosti .... hja a ima kdo takega doma ... videl sem sliko od 913n in se mi je zdela odlicna ... vazno je, da ima cisto sliko ... da se da lepo texte brat ... igrice me ne zanimajo, ker jih sploh ne igram, berem pa ogromno .... ???

Samsung SyncMaster 710 N
Samsung SyncMaster 710 N - TFT - 17" - 1280 x 1024 / 75 Hz - 300 cd/m2 - 600:1 - 12 ms - 0.264 mm - VGA (HD-15) -

Samsung SyncMaster 710 MP
Samsung SyncMaster 710 MP - TFT - 17" - 1280 x 1024 - 270 cd/m2 - 450:1 - 25 ms - 0.264 mm - VGA (HD-15)

Samsung SyncMaster 710 T
Samsung SyncMaster 710 T - TFT - 17" - 1280 x 1024 / 75 Hz - 300 cd/m2 - 600:1 - 12 ms - 0.264 mm - DVI, VGA (HD-15)

Samsung SyncMaster 710 M
Samsung SyncMaster 710 M - TFT - 17" - 1280 x 1024 / 75 Hz - 290 cd/m2 - 500:1 - 25 ms - 0.264 mm - VGA (HD-15)

Samsung SyncMaster 710 V
Samsung SyncMaster 710 V - TFT - 17" - 1280 x 1024 / 75 Hz - 290 cd/m2 - 500:1 - 16 ms - 0.264 mm - VGA (HD-15)

Samsung SyncMaster 710 TM
Samsung SyncMaster 710 TM - TFT - 17" - 1280 x 1024 / 75 Hz - 300 cd/m2 - 600:1 - 12 ms - 0.264 mm
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

dex22 ::

Če se odločaš za 17 lcd od Samsunga ti priporočam 750B.Kupil sem ga pred enim tednom in se maximalno zadovoljen.Res čista slika, veliko nastavitev, hiter odzivni čas.Res vrhunski model med 17 LCD-ji. http://www.bolha.com/oglas1408578

710 N ni boh ve kaj , jaz sem ga kupil za fotra in problem je črna ni črna ampak siva , vidni kot je vredu ,če gledaš od strani, če pa pogledaš zaslon od zgoraj ali pa spodaj se pa slika občutno poslabša. Barve niso prave, ni dober za filme , jaz sem ga kupil ker je bil najcenejši in je namenjen nezahtevnemu uporabniku. Sam imam Samsung 193p plus in razlika je ogromna.

hja ce bi se odlocu za 750b bi blo vseeno ce vzamen 913n ... saj je skoraj ista cena .... no za 913n sem siguren, da ima lepo sliko....

Pardon imam 740 N in ne 710 N.

brezza1 ::

Mene pa zanima, če kdo kaj ve o monitorju, ki bo v prodaji v sredo v trgovini Hofer in sicer GERICOM TFT 17˝ za 46.900 SIT (vidni kot H/v 140/130°, ločjivost 1280x1024, odzivni čas 8 ms, svetilnost 300 cd/m2, kontrastno razmerje 500:1, Plug & Play, vgrajeni zvočniki). Ali je za to ceno vreden nakupa?
brezza1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brezza1 ()

Matev ::

vidni kot H/v 140/130°,

to pomeni da boš belo barvo videl na sredini monitorja belo, povsod drugod že par cm iz sredine pa bo to siva
enako velja za vse ostale barve - z enim očesom boš videl ene barve, z drugim očesom pa drugačne barve ...

ampak cena je pa ugodna - z preostankom denarja si boš lahko kupil obkladke za oči in nova očala

Samsung SyncMaster 710V: srednja žalost.

K je že glih en umenu Hofer. Uni prenosniki Gericom DualCore, ki so se zadnjič prodajali tam, sem kupil enga, zadeva ima 15,4" LCD, z resolucijo ... pazi to 1920x1200 (še več kot je bilo oglaševano 1680x1050 USXGA+ 8-O) Tolk majo normalno 24" LCD-ji >:D. Ja, je težko berljivo, ... doker se ne navadiš, pol je pa zakon :D.

Tale 214T mi pa počasi leze pod kožo, zdaj je tudi že za filme dober, moram spet kakšen špil sprobat :D.

Zgodovina sprememb…

kok si dal ta 214T ?

185k v Big Bangu. V BOF-u so prenavljali in so me lepo odslovili, čeprav so monitor imeli (ne da bi to prej po telefonu kdo povedal). Ja vem, se dobi za 170k na internetu, samo jaz sem ga raje prej preveril za pixle in za ta privilegij plačal 15k.

kaj pa 740n ???

urkoman ::

A se slucajno ve kako priklopiti 2 monitorja (LCD in CRT) + TV (s-video) na komp pa da je na vseh treh slika :)

nview prepozna ali 2 monitorja ali pa 1 monitor pa TV ?

Hvala

lp u.
Urko Žurko

nVidia sux kar se teh stvari tiče, sploh TV-Out-a. Tu je Ati svetlobna leta naprej, žal. Te tvoje kombinacije pa še nisem probaval.

Dr_M ::

AtaStrumf: to govoris kr tko na pamet ane :)
po mojih izkusnjah, sta namrec povsem izenacena glede tega. pa ze kr dolgo uporabljam monitor + tv, pa nikol nism mel problemov, ne z nvidio ne z atijem. :)
ati ni niti en korak pred nvidio, kaj sele ksno svetlobno leto.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

R33D3M33R ::

Jaz bi pa rabil 15" LCD monitor.
Uporabljal ga bom za brskanje po internetu in programiranje. To je pa tudi vse. Ogledoval sem si neke monitorje na mimovrste.
Katerega izmed njih bi bilo najbolje izbrati (v bistvu sta tako samo 2 :).
Se da dobiti kaj podobnega za manjšo ceno?
Bistveno mi je da porabi čim manj prostora in da lahko uporabljam 1024x768 resolucijo (ta pa je tako podprta).

Hvala za nasvete!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Alexius Heristalski ::

V bistvu je vseeno, katerega izbereš. Take monitorje imamo na faksu in so čisto dobri za brskanje po spletu in programiranje. Jaz bi vzel tistega, ki je cenejši. ;)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

urkoman -- lcd prklop na dvi crt anologno pa se tv u svideo utakn rofl če si dost jakson probej pas povej koko je šlo hehe.

urkoman ::

macgajver -> ves da sm to ze vse probal, res pa nimam v TV s-video ampak skart prikljucek.
Nova ugotovitev je taka:
Ce imam vtaknjen kabel od kabelske v TV in prikljucen LCD, potem je slika popacena.
Kadar iztaknem kabel od TVja je slika uredu.
Slika je uredu tudi takrat kadar je LCD iztaknjen in TV prikljopljen.
Zgleda da se signala tepeta en druzga :)))

lp
Urko Žurko

zanimivo

Bizy ::

Se prav kaj pole samsung 970p ali 960bf??:\
Blood Bound

Michaelosz ::

970p

Calligula ::

Je mel kdo moznost primerjat Samsunga 204B in 970b?
Razlika je cca 20.000 SIT.

Za dizajnersko delo z grafiko .... kateri bi bil boljsi?
Nekje sem zasledil, da imajo ali so imeli 204 zelo neenakomerno osvetlitev,.. kako je s tem?

Dzuro10 ::

frend kupuje lcd do 200k. Čim večji je, boljše. Uporabla pa za interent, programiranje, pa kdaj tud za igranje igrc pa gledanje filmov. Kaj priporočate?
««
82 / 168
»»