Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
Pat_MaGroin ::
Nemska stran samsung.de pise: Der SyncMaster 215TW ist das erste SyncMaster Modell mit dem
neuartigen S-PVA Panel (Super PVA).
Torej?
Je pa res, da 110k za 21" je res sumljivo poceni :-).
A je kje kak review ze?
LP,
PIC
neuartigen S-PVA Panel (Super PVA).
Torej?
Je pa res, da 110k za 21" je res sumljivo poceni :-).
A je kje kak review ze?
LP,
PIC
Ne vem, glede na vidni kot bi rekel, da je PVA, glede na response time pa TN.
Hehe.
Bom pisal na Samsung.de in jih povprašal, pa jim poslal link do tega tvojega na samsung.au
LP,
PIC
Hehe.
Bom pisal na Samsung.de in jih povprašal, pa jim poslal link do tega tvojega na samsung.au
LP,
PIC
Jochaan ::
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB
kalil ::
Na prvi pogled se mi je zdel 21" 215TW HAS odličen monitor, vendar pa se mi dozdeva, da je velik nateg.
Dimenzije 21" 215TW HAS so:
490 x 377 x 219,8 mm
Dimenzije 20,1" Dell 2005FPW so:
570,2 x 388,9 x 228 mm
Dimenzije 20" Philips 200W6CS so:
478 x 423,5 x 235 mm
Dimenzije 20" 204Ts so:
445 x 457,2 x 228,5 mm
Dimenzije 21" 214T so (ki ima diagonalo 21,3", kaj to sploh pomeni?):
469 x 466,2 x 228,5 mm
Vsi našteti monitorji, razen 214T in 204Ts naj bi bili WideScreen. Od kod potem take razlike med dimenzijami, še posebej med 20" Dellom in 21" 215TW. Nisem šel računat diagonal iz podatkov, vendar se mi ne zdi mogoče, da je razlika tolikšna (570 proti 490 ob skoraj isti višini). Ali se robovi monitorjev toliko razlikujejo, ali so različna razmerja WideScreenov, ali pa je preprosto nateg. Na oko bi rekel, da ima še največ vidne površine Dellov monitor.
So mogoče že znani podatki o nasledniku Della 2005FPW?
Meni ni čisto nič več jasno pri teh LCDjih, zgleda, da si bom še nekaj časa kvaril oči na CRTju.
Dimenzije 21" 215TW HAS so:
490 x 377 x 219,8 mm
Dimenzije 20,1" Dell 2005FPW so:
570,2 x 388,9 x 228 mm
Dimenzije 20" Philips 200W6CS so:
478 x 423,5 x 235 mm
Dimenzije 20" 204Ts so:
445 x 457,2 x 228,5 mm
Dimenzije 21" 214T so (ki ima diagonalo 21,3", kaj to sploh pomeni?):
469 x 466,2 x 228,5 mm
Vsi našteti monitorji, razen 214T in 204Ts naj bi bili WideScreen. Od kod potem take razlike med dimenzijami, še posebej med 20" Dellom in 21" 215TW. Nisem šel računat diagonal iz podatkov, vendar se mi ne zdi mogoče, da je razlika tolikšna (570 proti 490 ob skoraj isti višini). Ali se robovi monitorjev toliko razlikujejo, ali so različna razmerja WideScreenov, ali pa je preprosto nateg. Na oko bi rekel, da ima še največ vidne površine Dellov monitor.
So mogoče že znani podatki o nasledniku Della 2005FPW?
Meni ni čisto nič več jasno pri teh LCDjih, zgleda, da si bom še nekaj časa kvaril oči na CRTju.
divide et empera
[MYTiX] ::
Mer nisem gledal, ampak dejstvo je da 20" pomeni diagonalo 20", kar znese 50,8cm. Če so vsi monitorji 20" in imajo razmerje slike 16/10, imajo vsi enako površino. Ta samsung 215TW mislim da ima 21" diagonalo, torej ima fizično večjo površino.
Resolucija pa je pri vseh naštetih wide monitorjih 1680*1050. Torej imajo vsi našteti wide 20"/21" monitorji enako delovno/virtualno površino, torej lahko na vseh prikažeš enako število pik.
4:3 20"/21" monitorji pa imajo večinoma resolucijo 1600*1200 in imajo tako večjo delovno površino, saj prikažejo več pik. 80pik zgubijo na širini, vendar pridobijo 150pik po višini.
V praksi se pokaže wide monitor, čeprav ima malenkost manjšo delovno površino, kot bolj udoben. Zato imamo tudi filme v širših razmerjih. Baje da ljudje zanznavamo "boljše" horizontalno kot vertikalno.
Meni kot programerju pa je včasih žal, da nisem vzel 4:3, saj bi lahko na enkrat imel pregled nad malenkost večjim delom kode. Imam pa po drugi strani lahko odprtih več stranskih oken/menujev.
Zaenkrat se mi zdi da bi mi najbolj ustrazalo imet dva standardna (4:3) 20" monitorja.
Resolucija pa je pri vseh naštetih wide monitorjih 1680*1050. Torej imajo vsi našteti wide 20"/21" monitorji enako delovno/virtualno površino, torej lahko na vseh prikažeš enako število pik.
4:3 20"/21" monitorji pa imajo večinoma resolucijo 1600*1200 in imajo tako večjo delovno površino, saj prikažejo več pik. 80pik zgubijo na širini, vendar pridobijo 150pik po višini.
V praksi se pokaže wide monitor, čeprav ima malenkost manjšo delovno površino, kot bolj udoben. Zato imamo tudi filme v širših razmerjih. Baje da ljudje zanznavamo "boljše" horizontalno kot vertikalno.
Meni kot programerju pa je včasih žal, da nisem vzel 4:3, saj bi lahko na enkrat imel pregled nad malenkost večjim delom kode. Imam pa po drugi strani lahko odprtih več stranskih oken/menujev.
Zaenkrat se mi zdi da bi mi najbolj ustrazalo imet dva standardna (4:3) 20" monitorja.
podpis
Kalil: monitor pise, da ima diagonalo 54 cm.
Torej, naslednji teden, ko ga dobim, bom vzel v roke meter in diagonalo tudi izmeril. Ce ne bo 54 cm, se bomo pa naprej pogovarjal :-).
LP,
PIC
Torej, naslednji teden, ko ga dobim, bom vzel v roke meter in diagonalo tudi izmeril. Ce ne bo 54 cm, se bomo pa naprej pogovarjal :-).
LP,
PIC
LordWorm ::
A ima kdo Samsung 244T?
Mislim da je cista konkurenca Dell 2405FPW-ju, ki naj bi sekal.
Predvidevam da je 244T tudi 16:10 (nikjer ne pise o razmerju). Ima pa 8ms kar je za 24-incni LCD zelo dobr!
Upam da bo 24kam cena kmalu padla. Takih dimenzij ekran pomoje ni prevelik v majhni in ni premajhen v veliki sobi.
Mislim da je cista konkurenca Dell 2405FPW-ju, ki naj bi sekal.
Predvidevam da je 244T tudi 16:10 (nikjer ne pise o razmerju). Ima pa 8ms kar je za 24-incni LCD zelo dobr!
Upam da bo 24kam cena kmalu padla. Takih dimenzij ekran pomoje ni prevelik v majhni in ni premajhen v veliki sobi.
ni podatka
glinik ::
LordWorm,
močno dvomim da se sploh kdo otepal tegale Samsunga :) To je sigurno PRAVA stvar (čeprav ga še nisem videl) :))))
Kar se tiče SyncMaster 215TW, res ne vem zakaj tako na globoko komentirate ... Pejte ga pogedat in ga primerjajte z Samsungovo 970-tko. To je najboljši test! Saj je razlika med TN in PVA več kot očitna. Kdor pa je ne vidi, je pač toliko bolje za njegovo denarnico, ki se bo zelo razveselila :) Saj ljudje ne kupujejo monitorjev s PVA matriko zato da ispadejo frajerje in se lahko na forumih hvalijo, kupujejo jih zaradi dobrih barv in še marsičesa ...
Lp
močno dvomim da se sploh kdo otepal tegale Samsunga :) To je sigurno PRAVA stvar (čeprav ga še nisem videl) :))))
Kar se tiče SyncMaster 215TW, res ne vem zakaj tako na globoko komentirate ... Pejte ga pogedat in ga primerjajte z Samsungovo 970-tko. To je najboljši test! Saj je razlika med TN in PVA več kot očitna. Kdor pa je ne vidi, je pač toliko bolje za njegovo denarnico, ki se bo zelo razveselila :) Saj ljudje ne kupujejo monitorjev s PVA matriko zato da ispadejo frajerje in se lahko na forumih hvalijo, kupujejo jih zaradi dobrih barv in še marsičesa ...
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
krho ::
Fantje ste že pogruntali kakšen tip panela je pri 215TW. Ker zadeva je 50kSIT cenejša od Della. Če pa ima še podporo za HDCP, kot se šušlja potem pa....
Edit:
Baje naj bi bil S-PVA
Zelo rad bi videl 215TW in Dellov 2005FW enega ob drugem
Edit:
Baje naj bi bil S-PVA
Zelo rad bi videl 215TW in Dellov 2005FW enega ob drugem
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krho ()
kerlc ::
Live,
lepo si napisal : NAJ BI IMEL ... To še ne pomeni da ima PVA matriko, se razumeva?
Lp
lepo si napisal : NAJ BI IMEL ... To še ne pomeni da ima PVA matriko, se razumeva?
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
[MYTiX] ::
Najboljše barve in vidne kote imajo IPS paneli. Najboljše prikažejo črno barvo PVA. Najboljša kombinacija je AS-IPS, ki pa je zaenkrat zelo rekda, mislim da jo imajo večinoma NECi. Aja in zelo zelo draga .
215TW ima S-PVA.
215TW ima S-PVA.
podpis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [MYTiX] ()
HitriPepe ::
In kako ugotoviš katero matriko imaš?
Jaz imam Neca AccuSync 91 VM, pa ni kjer ne piše kakšna matrika je.
Lp
Jaz imam Neca AccuSync 91 VM, pa ni kjer ne piše kakšna matrika je.
Lp
www.STROJI.NET
Zheegec ::
Če ima dober vidni kot, potem TN najbrž ni, je nek tip PVA ali S-IPS. Med specifikacijami tega večinoma res ne piše, tako da moraš pogledat na net.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
macgajver ::
dejte mn povedat jest zejle že ene par dni kunštvam a b uhk kej pizdiu pa lcd nazaj u štacuno nesu ker mi pr sivi barvi utripa al zarad tega nč ne morm.
tenstan krompir je pa zakon
K b te jst kj zastpu b še švo. Mslm, d se glede tga nč ne bo dl narst, k to definitvn ne spda pod garancijo.
Jochaan ::
macgajver@ probi z nastavitvami barv, kontrasta, svetilnosti... pa bi moglo sigurno izbolšat. Sem mel isti problem z SM 913V, pa sem se mal špilal pa je dokaj zginalo... (se skor ne opazi več) -sam za tak dnar ko sem jst dal je to tk za pričakovat...
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
grain ::
mene pa zanima kako se kaj obnašajo lcd zasloni pri manjši ločljivosti kot je priporočena? odločam se za nakup 19'' lcdja in vseh iger pač z mojo skromno grafo nebi mogu igrat na 1280X1024 in včasih je tud v dosu kaj treba narest
e-marko ::
Eh, se da preživeti čeprav ni tako ostra slika. Imam Gf4 Ti 4200, ki še zdaleč ne zmore teh ločljivosti na 970P pro novejših igrah. Sicer jih ne igram kaj dosti in me to ne moti. Poganjam samo COD in COD2, ki pa brez težav letita na 1280x1024.
V glavnem da se igrati špile pri manjši ločljivosti in tudi DOS bo ok.
LP
V glavnem da se igrati špile pri manjši ločljivosti in tudi DOS bo ok.
LP
...somebody, somewhere...
clemense ::
Kaj pravite na :
Monitor Samsung LCD 960BG?
LOČLJIVOST : 1280 X 1024
VELIKOST PIKE: 0,294
HORIZONTALNA FREKVENCA: 30-81 kHz
VERTIKALNA FREKVENCA : 56-75 kHZ
VIDNI KOT:160°/ 160°
KONTRAST:700 : 1
SVETILNOST:300 cd/m2
16,2 MIO BARV
ODZIVNI ČAS:4 ms
ANALOGNI/DIGITALNI
DVI
ZASLON: MAGIC CLEAR
VARNOSTNI STANDARD: TCO99
NAPAJALNIK: ZUNANJI
GARANCIJA 3 LETA
MAGIC TUNE, MAGIC COLOR, MAGIC ZONE, MAGIC BRIGHT2
NASTAVLJIV PO VIŠINI, PIVOT
MAGIC ROTATION IN ZLOŽLJIV PODSTAVEK
Monitor Samsung LCD 960BG?
16,2 MIO BARV
ANALOGNI/DIGITALNI
DVI
ZASLON: MAGIC CLEAR
GARANCIJA 3 LETA
NASTAVLJIV PO VIŠINI, PIVOT
MAGIC ROTATION IN ZLOŽLJIV PODSTAVEK
Ali :
Monitor Samsung LCD 960BF
16,2 MIO BARV
ANALOGNI/DIGITALNI
GARANCIJA 3 LETA
MAGIC STAND, NASTAVLJIV PO VIŠINI
Monitor Samsung LCD 960BF
16,2 MIO BARV
ANALOGNI/DIGITALNI
GARANCIJA 3 LETA
MAGIC STAND, NASTAVLJIV PO VIŠINI
Kaj pa drugače, spec. so dobre, cena pa tam nekje 100-105 K!?
V bistvu sta ista.
V bistvu sta ista.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: clemense ()
Dr_M ::
clemense: za tok dnarja ne kupuj monitorja z TN panelom. za 100k sit dobis ze 970P, ki ma s-pva panel.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Ja, THX ! Kako veš, da ima monitor PVA matriko, če nikjer ne piše?? Google, al v spec. piše?
Seveda sem laik na tem področju!
Seveda sem laik na tem področju!
Matev ::
vidiš recimo pri vidnem kotu
160/160 kot ga ima tvoj prikazani monitor je toliko, da vidiš enobarvno podlago/ozadje na sredini monitorja povsem drugače kot v kotih
pač odvisno v kaj gledaš - skratka krep
pri 15" velikem monotorju se še da preživet s takim kotom
a 19" je pa povsem iz vinkl kugle
160/160 kot ga ima tvoj prikazani monitor je toliko, da vidiš enobarvno podlago/ozadje na sredini monitorja povsem drugače kot v kotih
pač odvisno v kaj gledaš - skratka krep
pri 15" velikem monotorju se še da preživet s takim kotom
a 19" je pa povsem iz vinkl kugle
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matev ()
Mal sem preletel temo LCD od A-Ž...verjetno bi se morala imenovati SAMSUNG monitorji!
Resno, a so res Samsungovi monitorji najboljši nakup ?!
Resno, a so res Samsungovi monitorji najboljši nakup ?!
lambda ::
Hja ... jasn je da slabi niso, če so pa najboljši pa ne bi znal povedat. Verjetno pa drži, da majo enega najboljših price/performance ratiov po mojem mnenju.
Že kar precej časa so pri nas Samsungi najbolj razširjeni, se jih posledično največ proda, posledica je nižja cena od konkurence. Prodajalci Samsunga so bili na našem trgu najbolj prodorni. Čisto enostavno. Kakšen NEC bi znal biti boljši, ampak je tukaj velika ovira njegova cena.
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
TIMEX ::
Prosim za pomoč,
ker mi stari LCD crkuje moram kupit novega.Sem nevednež imam pa
nekaj želja, ki jih mora izpolnjevati LCD:
-dober za igrice
-tv
-vhodi za PS2
-19"
-
V BIG BANG so mi svetovali nakup Samsung 931 MP ( KAKŠNA JE RAZLIKA Z 932 MP)
Ima kdo kakšno boljš idejo oziroma mi lahko svetuje za najcenejši nakup 931ke
Hvala za odgovore
ker mi stari LCD crkuje moram kupit novega.Sem nevednež imam pa
nekaj želja, ki jih mora izpolnjevati LCD:
-dober za igrice
-tv
-vhodi za PS2
-19"
-
V BIG BANG so mi svetovali nakup Samsung 931 MP ( KAKŠNA JE RAZLIKA Z 932 MP)
Ima kdo kakšno boljš idejo oziroma mi lahko svetuje za najcenejši nakup 931ke
Hvala za odgovore
mihec87 ::
Kaj pa pravite o tem monitorju:SAMSUNG 740BF
diagonala: 17"
Svetilnost: 300cd/m2
Kontrast: 700:1
Vidni kot: 160/160
Odzivnost: 2 ms
Podprti Standardi:TCO '03, srebrn, MagicColor, MagicBright2, MagicZone, MagicTune.
Ga mogoce gdo ima kako mnenje o njem..zanima me se kaj pravite na trgovino in-put.com ali je bolje kje drugje kupit..
Uporabljal bi ga za vsakodnevno delo ter igrce,filmi..
diagonala: 17"
Svetilnost: 300cd/m2
Kontrast: 700:1
Vidni kot: 160/160
Odzivnost: 2 ms
Podprti Standardi:TCO '03, srebrn, MagicColor, MagicBright2, MagicZone, MagicTune.
Ga mogoce gdo ima kako mnenje o njem..zanima me se kaj pravite na trgovino in-put.com ali je bolje kje drugje kupit..
Uporabljal bi ga za vsakodnevno delo ter igrce,filmi..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Kolega je naročil 215TW pri Mimovrste. Malce so ga podražili v zadnjem tednu na (130k). Bom poročal, kakšno je stanje, ko ga bo dobil...
mihec87 ::
Amir kako to mislis da so bf serije jajc mislim na ta smesko na koncu...mislis ironicno ali zares..
RobertoSlo ::
ja tale 215TW se prou zanimiv sliš , in kot sm opazu ima tudi manjšega 19' brata SyncMaster 913TM Silver HAS za cca 95k sit...
drgac me zlo mika 215tw za uporabo pri CAD aplikacijah in foto obdelavi, zarad same svoje matrike , sam še vedno obstaja dvom ali se mi sploh splača dajat 40 k sit več na račun velikosti
970p baje zadosti dobro opravlja svojo "poslanstvo" pač le manjši je in ima manjšo resolucijo
a kdo kaj ve kdaj so začel delat tega 215tw?
slabosti, prednosti?
lp
drgac me zlo mika 215tw za uporabo pri CAD aplikacijah in foto obdelavi, zarad same svoje matrike , sam še vedno obstaja dvom ali se mi sploh splača dajat 40 k sit več na račun velikosti
970p baje zadosti dobro opravlja svojo "poslanstvo" pač le manjši je in ima manjšo resolucijo
a kdo kaj ve kdaj so začel delat tega 215tw?
slabosti, prednosti?
lp
mare4444 ::
pred kratkim sem kupil Samsung 940FN in sem zelo zadovoljen. ni mi žal ker sem se odločil za velikost 19", ker drugače bi bil premajhen. ima dober vidni kot, barve so zadovoljive, oblika zelo lepa. pomembno pa je da ima pva matriko. za to ceno je zelo dober nakup.
Razerzone ::
mihec ne to sem resno mislil... ker vsak kot zaslona ma svoj odtenek barve ko malo z glavo gor dol gledas se barve kar menjajo... uglavnem ni sans da bi kupil ta monitor ce bi vedel da tok smrdi...
AndrewSmith ::
Mene pa zanima ce ma kdo ta monitor in kako se kaj obnese.... klik
Naj povem da ne bo namenjen ne igram in ne kakemu
photoshopu,temvec samo za kak Ableton,Cubase,...itd.
Cena je zelo mamljiva,resolukcije ima dovolj in odzivni cas je
se predober za moj namen.
Vendar...cena je zelo nizka za te karakteristike in velikost,kar
mi je sumljivo.
Sem bil v BigBang KP da bi si ga v zivo ogledal,vendar ga nimajo
na zalogi
Naj povem da ne bo namenjen ne igram in ne kakemu
photoshopu,temvec samo za kak Ableton,Cubase,...itd.
Cena je zelo mamljiva,resolukcije ima dovolj in odzivni cas je
se predober za moj namen.
Vendar...cena je zelo nizka za te karakteristike in velikost,kar
mi je sumljivo.
Sem bil v BigBang KP da bi si ga v zivo ogledal,vendar ga nimajo
na zalogi
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
Melanholija ::
Mene tut zanima kaj je za kupit do 100 k..
Gledam predvsem 19 lcd-je
lg
samsung970p
193p
nec
al priporočate kaj druga..rabu bi ga pa za (igre, nekaj malega grafike,filmi) pač vsestranska uporaba.
Gledam predvsem 19 lcd-je
lg
samsung970p
193p
nec
al priporočate kaj druga..rabu bi ga pa za (igre, nekaj malega grafike,filmi) pač vsestranska uporaba.
Razerzone ::
Men je se najbol usec samsung 970p sem ga videl v Big Bangu slika je odlicna. Zraven njega so bili tudi lcdji s TN matriko in slika je porazna v primerjavi z 970p...
globoko grlo ::
torej, kerga ot tehle, verjetn je 740 BF še najboljši
če veste za kj boljšga, pa kr povejte
SAMSUNG 713BM DVI, Simple, Silver, MM, 8ms 66 čukov
SAMSUNG 730BF DVI, Simple, Black-Silver, 4ms (G to G) 62 čukov
SAMSUNG 740BF DVI, Simple, Black-Silver, 2ms (G to G) 70 čukov
tnx
če veste za kj boljšga, pa kr povejte
SAMSUNG 713BM DVI, Simple, Silver, MM, 8ms 66 čukov
SAMSUNG 730BF DVI, Simple, Black-Silver, 4ms (G to G) 62 čukov
SAMSUNG 740BF DVI, Simple, Black-Silver, 2ms (G to G) 70 čukov
tnx
OK videl Samsung 215TW v živo. Definitivno je S-PVA matrika. Sedaj pa velik problem.
Grafična kartica je Leadtek GF5600.
Privzeto ni notri nobene WS ločljivosti. Zato so bile vse ločljivosti vnešene dodatno. Vendar preko
DVI dela samo 1280x800, ne delatata pa niti 1440x900 ali 1680x1050 (kar je privzeta ločljivost). Dobiš samo zmazano sliko. Ima kdo kakšno rešitev? Preko analognega izhoda delajo vse.
Grafična kartica je Leadtek GF5600.
Privzeto ni notri nobene WS ločljivosti. Zato so bile vse ločljivosti vnešene dodatno. Vendar preko
DVI dela samo 1280x800, ne delatata pa niti 1440x900 ali 1680x1050 (kar je privzeta ločljivost). Dobiš samo zmazano sliko. Ima kdo kakšno rešitev? Preko analognega izhoda delajo vse.
Uradni odgovor od Leadteka. Njihova 5600 ne podpira 1680x1050 preko DVI, kljub temu, da podpira 1600x1200
Pravijo zamenjaj kartico. Kolega bo fejst vesel, ko bo moral sedaj za programiranje in browsanje po netu zmetat še cel kup $ za novo kartico.
Pravijo zamenjaj kartico. Kolega bo fejst vesel, ko bo moral sedaj za programiranje in browsanje po netu zmetat še cel kup $ za novo kartico.