» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
78 / 168
»»

mit3k ::

Moje zahteve so, da ima odzivni čas max. 12ms, čim širši kot gledanja in čim lepšo sliko, pa da se dobi v Mariboru.

970p :))

edit: ups... 770p

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mit3k ()

frudi ::

Moje zahteve so, da ima odzivni čas max. 12ms, čim širši kot gledanja in čim lepšo sliko, pa da se dobi v Mariboru.

s tem lahko pozabiš na 99% 17" monitorjev. ti so skoraj vsi TN paneli, ki imajo slabo sliko in zanič vidni kot. IPS panelov pri 17" itak sploh ni več (vsaj jaz več ne vem za nobenega), s PVA/MVA pa se tudi trudi kvečjemu še Samsung in mogoče še kaka pri nas manj zastopana firma. tako da poglej si njihovega 770p, to je edini ne-TN 17" LCD, ki izpolnjuje tvoje zahteve in se ga dejansko da dobiti pri nas.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Jackass ::

Tut Samsung 750 je PVA, pa 760 isto. Razlika je samo, da ima 750 8 ms, 760 pa 4ms.
jAcKaSS

BluPhenix ::

PVA z 8ms? To resno že obstaja?

Jaz Samsungov 760 in 750 ne najdem na Samsongovi strani. Oziroma 750 celo najdem, je CRT.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Dr_M ::

Tut Samsung 750 je PVA, pa 760 isto. Razlika je samo, da ima 750 8 ms, 760 pa 4ms.

750 in 760 (kot vse nizje cifre) so TN paneli, tko da ne zavajat.
edini se preziveli PVA panel je v 770P monitorji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Yossarian ::

Kljub vsemu sem se nazadnje odločil in si nabavil Samsung Syncmaster 710n. Na nek način mi je uspelo, da sem si zaklenil raznorazne nastavitve (pravzaprav sem si zaklenil vse razen Picture). kako si naj to odklenem?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

p4 ::

Živjo,
Sicer sem eno temo že odprl, vendar ni bilo odziva, zato bom tukaj probal! Torej imam samsunga 940b, grafa pa je rdeon x1600XT. Brigtness je tako močen, da me po minuti sedenja za računalnikom začne boleti glava in oči. Je nemogoče delati karkoli na računalniku. Slika je sicer vredu tudi zelo ostra, vendar pa je svetlost tako močna (sploh pri belih barvah, je kot bi ti nekdo svetil v glavo :)). Nevem kaj narediti, ja brigtness imam na 0!! Magic tune mi ne dela, ker ne podpira moje NOVE kartice!! Natural color je pa tako zgresen program, da ni nobena nastavitev prava!
Imam vse driverje najnovejše, tako za monitor, kot za radeona! Kaj narediti?!

Eschelon ::

Zmanjšaj še kontrast.0:)
(Če pa tudi to ne pomaga - pojokaj na Samsung support)
Vedeti, razumeti, znati.

Matev ::

jaz sem gledal monitor 913v od samsunga
in je porazno slaba kotna vidljivost - praktično ko gledaš na monitor vidiš na vsakem koncu drugačno barvo

če pa glavo premakneš pa sploh kar cela slika zavalovi v vseh različnih odtenkih barv

ima še kdo drug takšne izkušnje

(sam imam doma na srečo soliden 19" crt monitor)

p4 ::

@Eschelon: tudi to poskušal...žal se počutim še vedno, kot bi mi nekdo svetil izza monitorja v glavo :D ... aja pa še to...v službi delam vsak dan po 8 ur za lcdji tako da ni težava zaradi prehoda iz crtja..

Party-zan ::

Zanimam se za nakup novega LCD. Na zacetku sem bil zagret za 20" zaradi večje resolucije, ki bi mi zelo prav prišla.
Odločal sem se med Samsung 204B in Samsung 204Ts.

Sedaj pa bolj razmišljam o 19", ker nevem kako bi izgledale igre na moji GF4 Ti4200 na resoluciji 1024 ali še manj.
Zanima me, če ima kdo Samsung 931MP, če je vreden nakupa, ali naj raje kupim 970P.

Grafična nima dvi izhoda in veliko raje bi videl, če bi imel 970P dva vhoda. Sicer bolj malo igram igre, racunalnik vecinoma uporabljam za srfanje in programiranje.

Hvala
LP

e-marko ::

Sam imam 970p na Ti4200, ki pa ima dvi izhod in je vse ok. Zraven sem dobil tudi kabel s katerim lahko priklopim monitor na grafično, ki nima dvi izhoda. To ne bi smel biti problem.

LP
...somebody, somewhere...

kalil ::

Odločam se med naslednjimi 19" LCD monitorji:

Samsung SyncMaster 970P - 103k
|odzivni čas 6 ms | kontrast 1000:1 | svetilnost 250 cd/m2 | vidni kot 178 °/178 ° | tip matrike TFT/PVA

NEC MultiSync 1970NX - 113k
|odzivni čas 18 ms | kontrast 500:1 | svetilnost 250 cd/m2 | vidni kot 176 °/176 ° | tip matrike S-IPS

Dell 1905FP - 126k
|odzivni čas 20 ms | kontrast 800:1 | svetilnost 250 cd/m2 | vidni kot 170 °/170 ° | tip matrike ???

Na papirju je najboljši 970P, v praksi pa kateri?
V kontrastu, svetilnosti, vidnem kotu,... je najboljši 970P. Pri odzivnem času je spet najboljši 970P, vendar so navedeni podatki za grey to grey. Koliko pa je normalen odzivni čas pri 970P?

LCD monitorja niti ne bi uporabljal za igre, saj bo zraven prikloplejn še stari Philips 109P. Vedar pa mora biti odzivni čas vseeno dober, saj mi gre na živce, da je medtem, ko se premikaš po strani gor in dol vse zamegljeno.

Nasplošno se mi zdi resolucija na 19" LCD monitorjih premajhna, saj na svojem 19" CRT uporabljam resolucijo 1600x1200. Najbolj primerljiva resolucije z trenutno 1600x1200 na CRT monitorju je verjetno resolucija na 17" LCDju, vendar pa ima 17" LCD premajhno delovno površino. Ali se motim?

Ima kdo linke do testov prej omenjenih monitorjev in ali je kaka slovenska računalniška revija v zadnjem času testirala LCD monitorje?

divide et empera

Mislim da je v zadnjem PC formatu test LCD monitorjev, ga pa še nisem uspel dobit.

Tudi men se zdi resolucija 1280*1024 dokaj majhna zato cedalje bolj razmisljam o 20" 1600*1200, ker tudi cena ni zlo visoka.

Ce ima kdo Samsung 204B ali Samsung 204Ts bi bilo zelo dobrodoslo kaksno mnenje
LP

Zheegec ::

204Ts ni ne vem kako dober. Je soliden monitor, to je res. 214T je boljši recimo. Res lepa slika.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

globoko grlo ::

heh 214T je občutno dražji

kero matriko ma 214T?

globoko grlo ::

najdu, TFT-PVA, sej to je ok, ane

VanGog ::

Ima kdo kakšne izkušnje s Samsungom 940Fn, ki ga prodaja Moja Trgovina?

Globoko Grlo - To je ZELO ok, zato ga pa hvalim, ker je slika res primerljiva z 970P, ima nizek odzivni čas, pa seveda 1600x1200 ločljivost, vidni kot je tudi takšen kot pri 970P. Res super zadeva 0:)
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Michaelosz ::

Ker se mi ne da listat vseh 78 listov, bom kar vprašal. Kupil si bom 7800GTX in me zanima kater monitor. Monitor bom uporabljal predvsem za IGRE. Razmišljam med tem monitorjem in tem.
Hvala za odgovore. lp

Zgodovina sprememb…

LCD je boljši za oči, kar se tiče ostalega pa - slika bo lepša na CRT, po možnosti najdi 959NF.

Mogoče bi izbiral med 970P pa CRT??
Janez Janša, 29.04.2014

Finta je v tem, da SEDAJ delam na 959NF. :D Vendar sem naredo nekaj zaradi česa sem si skoro oko vun spusto. Z neko krpo (pojma nimam kaj je blo v njej) sem ga tko poškrampo po sredini, da je vse hudo. Res pa je da pri 930BF-ju ne moreš nastavit večje resolucije kot 1280x1024, pri 7800GTX pa pride do izraza slika šele po 1280x1024.;((

Bramac ^^ ::

Potem pa kupi malo cenejšo grafično kartico (npr. 7800GT) in boljši monitor (970P).

Jaz ne vidim večje razlike med 930BF in 970P. 930BF ima 4ms 970P pa 6ms, za tisto PIVOT opcijo pa mi je itaq vseeno. Pa še 930 je cenejši.

Malo poglej kakšno matriko ima kateri in boš videl zakaj razlika v ceni.

LP

Ja 970P ima a-si TFT/PVA matriko. Kaj pa sploh pomeni to?

Jao, že na papirju so velike razlike - kontrast pa vidni kot je pri 970P boljši, pa tudi v realnosti je tako! Dosti lepša slika je na 970P kot na 930BF.
Janez Janša, 29.04.2014

Morem povedat da nisem neki grafični oblikovalec, tak da mi je tud vseeno. Glavno, da bodo igre lepo tekle. Takšna razlika v sliki pa tud ni da bi mogo 20k zravn dat.

VanGog ::

Živjo,
mi lahko, prosim, lastniki samsungovih lcd-jev povejo, če se da monitor uporabljat tudi brez njihovega programa (MagicTune), al kaj je že?

Seveda se da. Pač uporabiš nastavitve, ki ti jih omogočajo gonilniki grafične kartice (Display properties...).

LP

MEDENA ::

med Samsung 204B in 204T kateri je boljši? ;)

Fizikalko ::

Michael, kaj pa potem sprašuješ, če že sam kao veš, da ni vredno tistih 20k razlike... pa sploh ne veš, kaj pomeni PVA matrika.

Če te kljub temu zanima, je ša kako vredno dat 20k zraven.

Tadej, kolikor jaz vem, je 204B TN matrika, torej precej slabši od 204T, ki je PVA.

Je pa res, da je počasnejši. Torej zgolj in le zgolj za igre je boljši 204B. Sicer pa ni dileme, pa še cenejši je - 204T namreč.

mato22 ::

Kakšen se vam pa zdi Samsung 940Fn.
Tehnične lastnosti:

• Tip zaslona: 19" PVA
• Priporočena ločljivost: 1280 x 1024
• Velikost pike: 0,264
• Število barv: 16,2 milijona
• Vidni kot: (H/V) 178° / 178°
• Odzivni čas: 8ms
• Svetilnost: 270 cd / cm²
• Kontrast: 1000:1
• Priključki: 2x DVI-D
• Garancija: 3 leta

KLIK

zuz3k ::

Mene pa neki zanima, ker sem si LCD kupil predvsem zaradi oči 8-O Učasih so pravli da LCD ne kuri tolk uči kokt CTR. Ker preživim od 15h do 24h na računalniku :D skoraj zmeraj tud ne vidim enako kot pred pol letom. Pa upažam da LCD lih ni nevem kaj in še zmer slab vidš.. a mam praw? :\
Life is a psychological game.

numero_uno ::

ta Samsung 940Fn, če ima PVA matriko, pol mora imet 16,7 miljona barv.
ACTA, NON VERBA!

Pa upažam da LCD lih ni nevem kaj in še zmer slab vidš..

Kaj a si mislil, da ti bo lcd kar na lepem popravil vid ali kaj?

zuz3k ::

Matev : omg ne to :\ ampak da nebo več kuril oči.
Life is a psychological game.

daj se no malo bolj eksplicitno izražaj

skoraj zmeraj tud ne vidim enako kot pred pol letom

kaj si želel s tem povedati, mi ni jasno

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

jest10 ::

Verjetno da se mu vseeno slabša vid

Ker vem, da imate veliko več pojma kot jaz vas bom poslušal in si VERJETNO kupil 970P. Vendar me zanima, če je tistih 6ms opimalno za tekoče igranje najzahtavnejših iger? 930BF jih ima namreč 4ms, vendar ima slabši kontrast in matriko. Torej 970P vs. 930BF 2:1 :))

glinik ::

Heh, a misliš da boš ti opazil 2ms razliko?

970P je krovni model, mislim da to pove vse ... ČE je $$$, nimaš kaj razmišljat.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Mislim da ima 970P kar nekaj pomankljivosti, čeprav naj bi bil "krovni" model:

-samo en vhod (večina boljših lcd-jev ima vsaj analognega in DVI)
-je nastavljiv samo preko softwara
-kolikor sem zasledil je dobavljiv samo v beli barvi, ki ni ravno lepa
-stojalo ni stabilno in se seseda (po pričevanju nekaterih uporabnikov)

To je samo moje mnenje, zaradi katerega se tudi nisem odločil za nakup tega monitorja.
LP

Sam imam 970P in moram reči, da niso to nobene pomanjkljivosti. Ok, glede barve... Tudi jaz bi raje imel npr. črno, ampak sem se sedaj navadil in mi je res čisto vseeno. Pa še barva ni bela ampak je spredaj takšna srebrna. Samo podstavek in roka sta bela.
Nstavljanje je res samo softwersko in malo zmoti na začetku, ampak tudi na prejšnjem crt-ju nisem po prvi nastavitvi nič več nastavljal... Torej me to ne moti.
Glede roke pa sem že kar malo razp..., ker eni kar nekaj nakladajo, da se seseda.;(( Pa nič se ne seseda! Če imajo v trgovini razstavljen neki razdrman model to ne pomeni, da so vsi takšni. Ko kupuješ avto in greš na testno vožnjo tudi ne pričakuješ, da bo novi avto mogoče popraskan ali kako drugače poškodovan, tako kot testni...
Tudi tole s kablom mi ni čisto jasno. Pa zakaj bi moral imeti dva vhoda??? Saj je zraven dodatni kabel in lahko priklopiš 15 let staro grafično ali pa novejšo z dvi. V čem je problem?:\
Če pa kdo išče dlako v jajcu, pa jo bo verjetno našel, če se je tako odločil.:)

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Dr_M ::

kot lastnik 770P bi tut jest reku, da tist niso nobene pomanjkljivosti, z izjemo mogoce to, da ima samo en dvi vhod, ampak se da to komot prezvet.
to, da nima gumbov na ohisju, je kvecjemu plus pri estetiki.
barva - crna barva za monitor je najgrsa (crni monitori tut ne dosegajo najnovejsih TCO standardov)...poleg tistih kiksov z modrimi in rdecimi (173P in 193P)
itak pa je sprednja stran srebrna, tako kot pri 173P, ki si ga lastim.

edit: sicer pa, monitor kupujes zarad slike. ce se za 970P nisi odlocu zarad prej omenjenih stvari in si zato kupu TN panel, moje iskreno sozalje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Ndrej ::

Sicer pa se tukaj zadnjih nekaj strani govori samo o Samsungih, kot da so to najboljši monitorji, drugo pa še omembe ni vredno :\ Še polno je dobrih znamk in dobrih monitorjev, samo poglejte si kdaj kake teste na tujih straneh (tomshardware.de ima dosti) pa boste videli, da so še drugi modei zelo dobri. Sam priporočam Philipsa.

LP

Sej nism reku da ima slabo sliko, vrjamem in da ma najbolso. Sam pac bi mi bil velik boljsi ce bi mel dva vhoda, ker dostikrat priklapljam se kaksno masino in mi pac zelo prav pride. Pa tudi velikokrat laufam ne-windows stvari, zato se ne mislim vsakic ukvarjati se z driverji za monitor.

Upam da razumete da nimam nic proti temu monitorju, sam bom pac najbrz pocakal, da bom skupaj z monitorjem zamenjal tud kisto pa si bom potem raje kaksno 214Ts umislil :)
LP

glinik ::

Party-zan, si pač človek ki ima posebne potrebe ... Očitno potrebuješ bol "multi medijski" monitor.

Vombat, imaš prav - Samsung ni edini. Po moje bi se tudi kakšen dober LG našel. En dan sem gledal v Comtronu model 1930... (če se ne motim). Za 85k sit, se mi je zdel zelo solidna stvar.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

macgajver ::

jest sm bl klošar kar se znanja o monitorjih tiče me pa zanima zanč sm gledou u comtronu LG nevem ozanke 19inch 700:1 300cd 4ms zravn pa isti samsung sam da je biu
LG-73K
SAMSUNG pa prbližn 90k
a je to ksna natega ker ce ni ga bom vrjetn kupu.
tenstan krompir je pa zakon
««
78 / 168
»»