Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

seminal ::
Pozdrav
Imam Samsung 970P in je res kul monitor nobenih opazk čez njega. Roka se ne seseda , barve so super v glavnem 1A. Zaj pa me zanima kakšne nastavitve imate vi za ta monitor.Svetloba kontasrt itd....
Hvala za odgovore
Imam Samsung 970P in je res kul monitor nobenih opazk čez njega. Roka se ne seseda , barve so super v glavnem 1A. Zaj pa me zanima kakšne nastavitve imate vi za ta monitor.Svetloba kontasrt itd....
Hvala za odgovore

glinik ::
Jaz imam recimo na Samsungu 173P+ svetilnost 81% in kontrast 75%. Za grafiko je zadolžen GF 6600. Magic tune mi ne dela ...
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

e-marko ::
Uporabi verzijo 3.5, če ti 3.6 ne dela.
Drugače pa imam trenutno na 970P oboje na 45%. Če pa me prime, pa si v NatualColor izberem kakšno drugo shemo, ki jo še malo spremenim, če ni ok. To je to.
LP
Drugače pa imam trenutno na 970P oboje na 45%. Če pa me prime, pa si v NatualColor izberem kakšno drugo shemo, ki jo še malo spremenim, če ni ok. To je to.
LP
...somebody, somewhere...

macgajver ::
LG L1970H kaj mislite o tem monitorju je bolši ali slabši od
samsung 193p plus
samsung 970p
jest se odločam med temi tremi modeli prosim pomagajte!!!!!!!!!!!!
samsung 193p plus
samsung 970p
jest se odločam med temi tremi modeli prosim pomagajte!!!!!!!!!!!!
tenstan krompir je pa zakon

Marc` ::
Mene pa zanima, zakaj ljudi recimo pri nekaterih lcdjih začne glava bolet ali jih pečejo oči, bolj kot pri CRTjih.
To je sicer bolj pri poceni modelih, ampak zanima me, zakaj, v čem se tako razlikujejo od dražjih v tem smislu?
Mene na mojem 19" lg lcdju oči občasno pečejo, verjetno zaradi prevelike svetlosti ali preveč buljenja in premalo mežikanja in navlažitve oči.
Kake izkušnje imate pa ostali s svojimi lcdji?
Hvala
To je sicer bolj pri poceni modelih, ampak zanima me, zakaj, v čem se tako razlikujejo od dražjih v tem smislu?
Mene na mojem 19" lg lcdju oči občasno pečejo, verjetno zaradi prevelike svetlosti ali preveč buljenja in premalo mežikanja in navlažitve oči.
Kake izkušnje imate pa ostali s svojimi lcdji?
Hvala

japanskabuba ::
Zdravo !
Zanima me ali ima kdo izkušnje z monitorjem Samsung 204B:
20.1" TFT LCD monitor
maksimalna ločljivost:1600 x 1200, 75 Hz
odzivni čas: 5 ms
kontrastno razmerje: 800:1
svetilnost: 300cd/m2
vidni kot (H/V): 160°/160°
velikost pike: 0,255 mm
vertikalna frekvenca: max. 75 Hz
horizontalna frekvenca: max. 81 kHz
prikaz barv: 16,7 mio
opcijsko: možnost pritrditve na steno
vmesnika: Analogni RGB, DVI
PIVOT
nastavljiva višina
TCO ′03
teža: 7,7 kg
mere: 444 x 427,6 x 200 mm
garancija: 3 leta
niham med nakupom tega in 19" 970p (pri tem me motijo težave, ki so bile opisane na prejšnjih straneh glede software-skih nastavitev, pa tudi barva mi ni ravno po želji).
Hvala za mnenja, lp
Zanima me ali ima kdo izkušnje z monitorjem Samsung 204B:
20.1" TFT LCD monitor
maksimalna ločljivost:1600 x 1200, 75 Hz
odzivni čas: 5 ms
kontrastno razmerje: 800:1
svetilnost: 300cd/m2
vidni kot (H/V): 160°/160°
velikost pike: 0,255 mm
vertikalna frekvenca: max. 75 Hz
horizontalna frekvenca: max. 81 kHz
prikaz barv: 16,7 mio
opcijsko: možnost pritrditve na steno
vmesnika: Analogni RGB, DVI
PIVOT
nastavljiva višina
TCO ′03
teža: 7,7 kg
mere: 444 x 427,6 x 200 mm
garancija: 3 leta
niham med nakupom tega in 19" 970p (pri tem me motijo težave, ki so bile opisane na prejšnjih straneh glede software-skih nastavitev, pa tudi barva mi ni ravno po želji).
Hvala za mnenja, lp

sauerkraut ::
jaz se tudi odločam med 970p in 193p+. na prejšnji strani pa sem videl 940fn, ki za svojo ceno veliko obeta. a kdo pozna ta model?

e-marko,
magic tune mi kar na enkrat dela. Nastavitve imam podobne tebi - malce temneje.
macgajver,
LG in Samsunga sam sprobaj. Vsakega posebej ... drugače ne bo šlo. LG sigurno ni slab, vprašanje je le, kako se lahko postavi po robu Samsungu 970p?
Marc_,
enake težave sem imel jaz z LCDjem. Svetilnost in kontrast si DRASTIČNO znižaj, potem bo dosti bolje.
japanskabuba,
saj si si delno že sam odgovoril.
Največja razlika je v vidnem polju 19" ima 1280x..., 20" pa 1600x1200. Če delaš kaj resnega z rač. bi jaz na tvojem mestu 20" vzel, če ne pa 19". Vse je odvisno od uporabe in dela, tako kot vse v življenju
.
Lp
magic tune mi kar na enkrat dela. Nastavitve imam podobne tebi - malce temneje.
macgajver,
LG in Samsunga sam sprobaj. Vsakega posebej ... drugače ne bo šlo. LG sigurno ni slab, vprašanje je le, kako se lahko postavi po robu Samsungu 970p?
Marc_,
enake težave sem imel jaz z LCDjem. Svetilnost in kontrast si DRASTIČNO znižaj, potem bo dosti bolje.
japanskabuba,
saj si si delno že sam odgovoril.

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Hvala, Glinik
Glede na uporabo Corel 50 %, Internet 20%, Igre 20% in filmi 10 % ter razliko v ceni, ki je zanemarljiva 10 - 15k je odločitev 20". Upam da bom kje našel v črni barvi, saj sem pri nas videl le srebrne na uradni strani pa sem videl da imajo tudi black izvedbo.
Tukaj je še test omenjenega monitorja, če koga zanima (na žalost je v nemščini).
http://www.netzwelt.de/news/73517_3-sam...
lp
Glede na uporabo Corel 50 %, Internet 20%, Igre 20% in filmi 10 % ter razliko v ceni, ki je zanemarljiva 10 - 15k je odločitev 20". Upam da bom kje našel v črni barvi, saj sem pri nas videl le srebrne na uradni strani pa sem videl da imajo tudi black izvedbo.
Tukaj je še test omenjenega monitorja, če koga zanima (na žalost je v nemščini).
http://www.netzwelt.de/news/73517_3-sam...
lp

japanskabuba,
sem prebral članek , ki si ga podal. Tolko bolše, da je bil v nemščini :) Monitor je z TN matriko, to meni nikakor ne diši. Ne vem kako si ti občutljiv na kvaliteto slike, barv itd... , ampak jaz sem zelo. Če boš delal toliko časa s Corelom, hm... ne vem no. Taki programi se v preteklosti niso dobro "parili" z TN matrikami. Novodobnih TN ne poznam, mogoče so kaj novega izumili??? :) Dobro premisli o nakupu, v monitor boš zijal vsaj 5 let ;) Ta monitor je res ugoden - dobre in kvalitetne stvari so redkokdaj ugodne (če me razumeš).
193P+ in 970P so povsem druge matrike, pisane na kožo programom, kot so Corel ...
Lp
sem prebral članek , ki si ga podal. Tolko bolše, da je bil v nemščini :) Monitor je z TN matriko, to meni nikakor ne diši. Ne vem kako si ti občutljiv na kvaliteto slike, barv itd... , ampak jaz sem zelo. Če boš delal toliko časa s Corelom, hm... ne vem no. Taki programi se v preteklosti niso dobro "parili" z TN matrikami. Novodobnih TN ne poznam, mogoče so kaj novega izumili??? :) Dobro premisli o nakupu, v monitor boš zijal vsaj 5 let ;) Ta monitor je res ugoden - dobre in kvalitetne stvari so redkokdaj ugodne (če me razumeš).
193P+ in 970P so povsem druge matrike, pisane na kožo programom, kot so Corel ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Fizikalko ::
Jaz o nakupu TN matrike ne bi niti razmišljal. Igre danes laufajo ok tudi na novih PVA. Edini argumenti proti bi lahko bila cena, ki pa odtehta 10x. Sam imam S-IPS matriko in po barvah ji TN matrike ne sežejo niti do gležnjev. Za igre je že malo počasna (odvisno od igre), za vse ostalo pa je 1A. PVA ima barve skoraj enako dobre, so pa hitrejše in tako trenutno edini kompromis - tudi po ceni, saj moj Nec še vedno stane 120k, PVA pa se dobi za dobrih 100 jurjev.
Skratka - za 20k manj pri TN matrikah dobite 3x slabši monitor. Potem pa premislite...
Skratka - za 20k manj pri TN matrikah dobite 3x slabši monitor. Potem pa premislite...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()

Glinik,
Skoraj tri leta sem preživel ob Hyundai-u ImageQuest Q17 (17" TFT 16ms, verjetno TN - nisem našel podatka). Zadeva mi je postala nekako premala, drugače OK (razern barv) v službi delam na 21" CRT-ju in do sedaj še nisem naletel na TFT ekran, ki bi imel primerljivo sliko pri uporabi grafičnih programov, vsekakor hvala za namig, pravkar sem spakiral prenosnik in grem v trgovine sprobat "TFT"-je. Najboljše da se ob direktni primerjavi odločim. Bom pogledal tudi 193p+, ki ga do sedaj nisem opazil.
lp
Skoraj tri leta sem preživel ob Hyundai-u ImageQuest Q17 (17" TFT 16ms, verjetno TN - nisem našel podatka). Zadeva mi je postala nekako premala, drugače OK (razern barv) v službi delam na 21" CRT-ju in do sedaj še nisem naletel na TFT ekran, ki bi imel primerljivo sliko pri uporabi grafičnih programov, vsekakor hvala za namig, pravkar sem spakiral prenosnik in grem v trgovine sprobat "TFT"-je. Najboljše da se ob direktni primerjavi odločim. Bom pogledal tudi 193p+, ki ga do sedaj nisem opazil.
lp

Michaelosz ::
Fizikalko: Igre danes laufajo ok tudi na novih PVA. Za igre je že malo počasna (odvisno od igre).
S tem misliš povedat da PVA matrika ni ravno najbolj primerna za igre?

Dr_M ::
ta dva stavka sploh nista bla skupi, cist tko mimogrede.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Michaelosz ::
Ja sprašujem zato ker ne vem za katero matriko misli. Pa tak sem napiso da nebi rabo delat 5 vrstic razmaka.

ce bi vsaj pribljizno prov prebral, bi ti blo takoj jasno, o cem govori.

macgajver ::
malo prej sem spraševal za nasvet kateri monitor naj kupim kupil sem LG L1970H moram reči da je monitor odličen
kontrast 1600:1
svetilnost 300
zanima pa me ce je kej narobe to ker se da monitor največ nastavt na 60 hz
kontrast 1600:1
svetilnost 300
zanima pa me ce je kej narobe to ker se da monitor največ nastavt na 60 hz
tenstan krompir je pa zakon

Michael, res ne vem, kaj ti ni jasno... S-IPS pač ni ravno špica za igre in nove PVA so v tem boljše (v nasprotju s starimi, ki so bile obupne glede ghosta, še posebej grey-to-grey).

Tu in tam zašpilam kakšen COD:UO na 970P pa še kakšno drugo streljačino in ne opazim nikakršnega ghosta. Tako, da to vsekakor drži.
LP
LP

Bond_007 ::
Jst mam pa eno uprašanje za vse
Nameravam kupiti lcd in to v kratkem. Ne morem pa se odločiti ali bi kupil Samsung 970P ali naj kupim Philips 190P6ES
In sicer mi je všeč philips zaradi garancije perfect panel in zaradi menda dobrih barv, vendar ima s-ips matriko in s tem 16.2 mio barv, medtem ko ima Samsung PVA matriko in 16.7 mio barv in je menda tudi zelo dober....vendar me moti pri samsungu to da je v nekem testu ki ga je izvedel nek madžar dokazal da pač Samsung nima 16.7 barv ampak ima le 16.2 mio barv in je vse to le poteg Samsunga samega da bi zavedel kupce
...saj naj bi uporabil tehonologijo "overdrive +2 without dithering". To je dokazal tudi s sivinskim gradientom ko se je videla očitna razlika pri samsungu...to zavajanje naj bi uporabili tudi pri 193P+
. Zato je on ta ekran zelo odsvetoval saj naj bi bil predrag glede na neresnično navajanje barv.
Zato sem sedaj v dilemi ali naj kupim Philipsa in izkoristim s tem njihovo garancijo za pike in vrjamem da ima ta ekran zelo dobre barve, ali pa naj reskiram in kupim Samsunga in s tem tvegam mrtve pike ter možno potrditev slabih in nerealističnih barv, ki jih je dokazal tisti madžar...
Prosim če je kdo ki bi mi lahko svetoval, saj je bilo tu gor govora o Philipsih zelo malo, pa vendar zgleda da je odličen monitor. Zelo vesel sem vašega odgovora saj se bom za nakup odločil v roku treh dni.
Lep pozdrav
Nameravam kupiti lcd in to v kratkem. Ne morem pa se odločiti ali bi kupil Samsung 970P ali naj kupim Philips 190P6ES
In sicer mi je všeč philips zaradi garancije perfect panel in zaradi menda dobrih barv, vendar ima s-ips matriko in s tem 16.2 mio barv, medtem ko ima Samsung PVA matriko in 16.7 mio barv in je menda tudi zelo dober....vendar me moti pri samsungu to da je v nekem testu ki ga je izvedel nek madžar dokazal da pač Samsung nima 16.7 barv ampak ima le 16.2 mio barv in je vse to le poteg Samsunga samega da bi zavedel kupce

Zato sem sedaj v dilemi ali naj kupim Philipsa in izkoristim s tem njihovo garancijo za pike in vrjamem da ima ta ekran zelo dobre barve, ali pa naj reskiram in kupim Samsunga in s tem tvegam mrtve pike ter možno potrditev slabih in nerealističnih barv, ki jih je dokazal tisti madžar...
Prosim če je kdo ki bi mi lahko svetoval, saj je bilo tu gor govora o Philipsih zelo malo, pa vendar zgleda da je odličen monitor. Zelo vesel sem vašega odgovora saj se bom za nakup odločil v roku treh dni.
Lep pozdrav
They who will die solute you
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bond_007 ()

Res dvomim, da ima katerikoli Philips S-IPS matriko. Pogledal sem karakteristike tule in iz njih sledi, da je matrika najbrž TN (glede na obupen vidni kot, nizek odzivni čas in dokaj velik kontrast (kao).). Barve so torej po vsej verjetnosti pri Philipsu še slabše --> Vzemi Samsunga.
Zgodovina sprememb…

ja sj razmišljam o samsungu sam je potrjeno da ima ta philips s-ips matriko, ker je v več tujih testih bilo preverjeno, preprosto ne vem kaj bi vzel, ker sem se nagibal na philipsa, ko pa sem videl mnenja tu o 970P sem se odločil za tega, vendar pa kot vedno preveč firbčen :P sm najdu še tist ko je testiral in mi zdj sploh ni več jasn kaj naj nardim...Rad bi testiral monitor preden bi ga kupil pa se na enaa ne da ker je menda pač samo spletna trgovina...
Pa hvala za odgovor fizikalko :)
Pa hvala za odgovor fizikalko :)

ce ma res 16.2mio barv, potem to zanesljivo nis-ips, to majo samo tn paneli. lahko pa da je tm napaka.
ampak po googlu sodec, je TN panel.
ampak po googlu sodec, je TN panel.

veteran tega pa še nism vidu
Ke če je TN pa res ne bom kupu tega, sam kaj ko na vsakem testu piše da ma drugo matriko, no sj po moje bom samsunga vzel, tist v moj mikro pa je ocenil 193p+ kot najboljši lcd trenutno, pa je tko al tko že zastarel, ker če nebi tle bral bi pa res uzel 193p+.
A ma ta 970P slučajn kako garancijo npr. 14 dnevno za pike, ker sem pač bral da tud če nima lahko pošlješ v roku 8 dni od prejema nazaj v nepoškodovani embalaži in ti morjo dat dnar nazaj. Menda varstvo potrošnikov

A ma ta 970P slučajn kako garancijo npr. 14 dnevno za pike, ker sem pač bral da tud če nima lahko pošlješ v roku 8 dni od prejema nazaj v nepoškodovani embalaži in ti morjo dat dnar nazaj. Menda varstvo potrošnikov

sam ma pa menda tale 970P mal težave s predvajanjem filmov kakor kaže test pri BeHardware
A lahko kdo pove ke ma ta ekran kako mu filmi delajo ke tle je napisan kao da je zlo velk zaostanek v filmu in da zlo utripa
Lep pozdrav
A lahko kdo pove ke ma ta ekran kako mu filmi delajo ke tle je napisan kao da je zlo velk zaostanek v filmu in da zlo utripa
Lep pozdrav

Panel je zihr TN! Če hočeš S-IPS, se ozri za Nec-om 1970NX. Močno pa dvomim, da imajo novi PVA paneli probelme s predvajanjem filmov.
Sicer pa _ vsega tako ali tako ne moreš imeti. Vsak panel je nek kompromis, novi PVA modeli so po moje še najboljši komrpomis. Po barvah je pa S-IPS sigurno boljši.
Sicer pa _ vsega tako ali tako ne moreš imeti. Vsak panel je nek kompromis, novi PVA modeli so po moje še najboljši komrpomis. Po barvah je pa S-IPS sigurno boljši.

fizikalko tale nec je čist mim ke je bil v jokerju nec 1970gx pa je blo čist mim vse, no ja razen cene :). Ker menda necovi monitorji niso dobri. No to neuradno, sj vem da se za velk dnar dobi tud dobre, sam jst ne mislm dat več ke 110k

Gledam redno filme in nanizanke na 970P in nisem opazil nobenega zaostajanja in utripanja.
LP
LP

Prvič: Necovi monitorji niti slučajno niso mim, ampak so med najboljšimi (žal pa so dragi). V high end kategoriji so praktično brez konkurence (npr. za design, kjer so barve res pomembne).
Drugič, 1970GX ima TN panel in sploh nima veze z 1970NX. Vsaj preveri prej, preden tako prijaviš, prosim.
Tretjič: Vse panele PVA dela itak Samsung (ostali so le založniki), vse S-IPS panele pa Nec/LG (skupni patent).
Četrtič: Joker je pa res referenca...
Petič: Monitor, za katerega nekaj trdiš (npr, da je čist mim), bi bilo fino, če ga prej vidiš. Ali pa vsaj poznaš razliko v modelih glede na panele.
Sicer pa gre zate - če si odprte glave, apriorične izjave niso najboljše. Sam sem imel že nekaj LCDjev, pa še kopico le -teh sem stesiral. Vse možne panele. Še enkrat: TN je več ali manj obup, je pa hiter. PVA so skoraj super, S-IPS pa so skoraj nedobavljivi (preveliki stroški izdelave, pa še folk kupuje ceneno robo) - če ne iščeš hitrosti so še vedno odličen kompromis. In omenjeni Nec vsekakor spada mednje - cena pa ni zgolj nateg, ampak za to tudi nekaj dobiš.
Drugič, 1970GX ima TN panel in sploh nima veze z 1970NX. Vsaj preveri prej, preden tako prijaviš, prosim.
Tretjič: Vse panele PVA dela itak Samsung (ostali so le založniki), vse S-IPS panele pa Nec/LG (skupni patent).
Četrtič: Joker je pa res referenca...

Petič: Monitor, za katerega nekaj trdiš (npr, da je čist mim), bi bilo fino, če ga prej vidiš. Ali pa vsaj poznaš razliko v modelih glede na panele.
Sicer pa gre zate - če si odprte glave, apriorične izjave niso najboljše. Sam sem imel že nekaj LCDjev, pa še kopico le -teh sem stesiral. Vse možne panele. Še enkrat: TN je več ali manj obup, je pa hiter. PVA so skoraj super, S-IPS pa so skoraj nedobavljivi (preveliki stroški izdelave, pa še folk kupuje ceneno robo) - če ne iščeš hitrosti so še vedno odličen kompromis. In omenjeni Nec vsekakor spada mednje - cena pa ni zgolj nateg, ampak za to tudi nekaj dobiš.

pa sj nism mislu tko da so tko mim, sam tko ke je bil test so pač napisal da so necovi slabi, sam tko ke sm prebral, to tko nism hotu nč žalt nec, pa sj vem da je tist tn ta 1970nx pa s-ips.
To sem tko reku ker pač je mal drag tale nec glede na to da ima s-ips pa 25ms odziv..itak pa da cena prinese tudi kvaliteto to pa je vedno blo mal dnarja mal muske :)
Rabm pa lcd za filme pa grafično oblikovanje ter navaden text, ne rabm pa tolk za igre...
To sem tko reku ker pač je mal drag tale nec glede na to da ima s-ips pa 25ms odziv..itak pa da cena prinese tudi kvaliteto to pa je vedno blo mal dnarja mal muske :)
Rabm pa lcd za filme pa grafično oblikovanje ter navaden text, ne rabm pa tolk za igre...

No, sej ne jokcam zaradi Neca, ker ga imam sam, ampak zato, ker me motijo pavšalne izjave.
Glede na tvoje priotitete (sploh pa grafično oblikovanje), se S-IPS sliši zelo primerno. Če se ti 20ms zdi preveč (za igre res ni super, filmi so pačisto ok, za tekst in oblikovanje pa ni boljšega), pa vzemi PVA. Druge alternative nimaš.
Glede na tvoje priotitete (sploh pa grafično oblikovanje), se S-IPS sliši zelo primerno. Če se ti 20ms zdi preveč (za igre res ni super, filmi so pačisto ok, za tekst in oblikovanje pa ni boljšega), pa vzemi PVA. Druge alternative nimaš.

No potem bi pa res blo najbols s-ips uzet
Fizikalko, ko poznaš s-ips lcdje, katerega 19" bi ti kupu če bi izbiral med njimi do 110k?
Za odgovor se ti že vnaprej zahvaljujem
Fizikalko, ko poznaš s-ips lcdje, katerega 19" bi ti kupu če bi izbiral med njimi do 110k?
Za odgovor se ti že vnaprej zahvaljujem

S-IPS panels typically offer good viewing angles with accurate 8-bit colour representation. Screen contrast, however, remains poorer than other panels.
With recent advances in TN and PVA/MVA panels, these screens have been left behind as they remain slower than TN panels and offer less visual quality than PVA/MVA panels.
Latest news within the industry suggests these panels will soon be discontinued.
najdeno na tej strani
A to pomeni
da so s-ips slabši po barvah od PVA????
No sj zdj mi res ni nč jasn več
With recent advances in TN and PVA/MVA panels, these screens have been left behind as they remain slower than TN panels and offer less visual quality than PVA/MVA panels.
Latest news within the industry suggests these panels will soon be discontinued.
najdeno na tej strani
A to pomeni

No sj zdj mi res ni nč jasn več

Jaz SEM ga kupil, in to Nec 1970NX. Tule za samo 113 jurjev. Je nova verzija z 18ms. Tudi pri AGT jih majo (tudi 113 jurjev, sam sem ga kupil tu in so pustili brez plačila preverit mrtve piksle).

Glede barve - najboljše so bile pri starih PVA panelih, ki so imele obupen ghosting. Novejši PVA paneli imajo barve slabše od S-IPS.

fizikalko tnx za tele pojasnila, zdj si me kar prepričal in bom 90% vzel tega neca, razen če kdo najde kak čudež na drugem :))
Hvala še enkrat, bom reku tud za pixle ob nakupu
No če nebi povedal bi se kot zgleda narobe odločil
Itak pa ma s-ips matrika v primerjavi z tn matriko hitreši odzivni čas in tale 18ms je približno 8ms tn matriko, tko da je tud to ok.
Hvala še enkrat, bom reku tud za pixle ob nakupu
No če nebi povedal bi se kot zgleda narobe odločil
Itak pa ma s-ips matrika v primerjavi z tn matriko hitreši odzivni čas in tale 18ms je približno 8ms tn matriko, tko da je tud to ok.

Novejši PVA paneli imajo barve slabše od S-IPS.
tole je tko zelo za lase prvleceno.
lahko potrdim, da majo novejsi PVA paneli lepso sliko, kot starejsi. in ce so mel ze starejsi lepso sliko od s-ips, majo novejsi se mnogo lepso. torej, tudi barve.
tole je tko zelo za lase prvleceno.
lahko potrdim, da majo novejsi PVA paneli lepso sliko, kot starejsi. in ce so mel ze starejsi lepso sliko od s-ips, majo novejsi se mnogo lepso. torej, tudi barve.

Ni za kej, z veseljem pomagam. Upam, da boš zadovoljen - poročaj, ko ga dobiš in sprobaš.
>>> Itak pa ma s-ips matrika v primerjavi z tn matriko hitreši odzivni čas in tale 18ms je približno 8ms tn matriko, tko da je tud to ok
Ni čist res, ampak ok, zate itak odzivni čas ni ravno najpomembnejši...
Dr_M, kakšen primer?

>>> Itak pa ma s-ips matrika v primerjavi z tn matriko hitreši odzivni čas in tale 18ms je približno 8ms tn matriko, tko da je tud to ok
Ni čist res, ampak ok, zate itak odzivni čas ni ravno najpomembnejši...
Dr_M, kakšen primer?
Zgodovina sprememb…

veteran ::
Fizikalko, če je 106k SIT (ali manj), je lahko 1970NXp - MVA. (sem nekje že videl ceno pod 100k za tale model)
Zgleda, da se gredo tudi pri NEC-u ciganjenje z oznakami. :(
Zgleda, da se gredo tudi pri NEC-u ciganjenje z oznakami. :(

mam 770P in 173P (ki je mimogrede ze kr star panel)
ze 173P ma odlicno sliko, ampak 770P ma pa se mnogo boljso. mel sm pa priloznost vidt tut se starejsi 172P, ki pa ima prakticno isto sliko, kot 173P.
ze 173P ma odlicno sliko, ampak 770P ma pa se mnogo boljso. mel sm pa priloznost vidt tut se starejsi 172P, ki pa ima prakticno isto sliko, kot 173P.

Bond, tegale ima pa moja punca. Ima prav tako S-IPS in je za to ceno ok. Ima pa res več ghosta, tako da kakšen resen gejming odpade...

Fizikalko: pravilne barve? ah tega pa se neki casa ne bos vidu pri LCDjih. tut na s-ips ne oz tm sploh ne, ker jih bo vedno mn.