Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

pingec ::
Jst bi pa rabil kakpen nasvet oz. usmeritev glede 17" ali 19" LCDja do 100k sit, kaj je trenutno bestbuy za igre, filme pa net?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

flashy ::
Prosim pomoc!
A veste kaj bi lahko bilo narobe, da mi ekran (na monitorju Samsung 193p) pri gledanju filmov in pri igranju 3d iger crno utripa tako da je nemogoce nadaljevati kar koli od tega kar pocnem... pojavijo se tudi vodoravne tanke crte cez cel ekran in male pike, kot beli prah na sredini...
Monitor imam prikljucen preko dvi kabla, zraven pa mam avdio komponento je mogoce to vzrok ? Res nevem kaj mu je, zato upam da mi boste v pomec.
Lp
A veste kaj bi lahko bilo narobe, da mi ekran (na monitorju Samsung 193p) pri gledanju filmov in pri igranju 3d iger crno utripa tako da je nemogoce nadaljevati kar koli od tega kar pocnem... pojavijo se tudi vodoravne tanke crte cez cel ekran in male pike, kot beli prah na sredini...
Monitor imam prikljucen preko dvi kabla, zraven pa mam avdio komponento je mogoce to vzrok ? Res nevem kaj mu je, zato upam da mi boste v pomec.
Lp

AtaStrumf ::
Meni se to sliši kot da se ti grafika pregreva oz. jo imaš preveč navito. Preveri če ti ventilator na grafi dela oz. ali hladilnik dobro sedi na GPU-ju. Če lahko poskusi isto še z kakšno drugo grafiko in če je isto pol je monitor za v reklamacijo.

Eschelon ::
Glede na to, da ti na vga kablu dela OK, lahko domnevaš, da monitor preko dvi ne "sliši" tistega, kar mu hoče "povedat" grafična. Napaka je lahko v kartici, kablu, monitorju. Pri kartici je lahko slab tmds oddajnik, na monitorju je lahko slab sprejemnik, slab pa je lahko tudi kabel. Ne mislit, da digitalen prenos signala pomeni enako kot prenos brez napak. Ralika je bolj v tem, da se pri analognem prenosu vidi cel spekter od odličnega do zelo slabega prenosa, medtem ko pri digitalnem dela ali pa očitno narobe dela.
Težko verjamem, da bi ti avdio komponenta lahko pokvarila signal, ker šiba dvi signal po paricah (samo ne dam zdaj roke v ognenj za to, vse je mogoče).
Osnovno priporočilo, ki bi ga imel tukaj bi bilo, da zagotoviš nižje frekvence osveževanja - znižaj vse na 60Hz (tudi v raznih resolucijah, v katerih zaganjaš igre/filme)... Tudi če bo potem delalo, se ti splača ugotovit, katera komponenta ne dela v redu, da jo boš lahko reklamiral.
Težko verjamem, da bi ti avdio komponenta lahko pokvarila signal, ker šiba dvi signal po paricah (samo ne dam zdaj roke v ognenj za to, vse je mogoče).
Osnovno priporočilo, ki bi ga imel tukaj bi bilo, da zagotoviš nižje frekvence osveževanja - znižaj vse na 60Hz (tudi v raznih resolucijah, v katerih zaganjaš igre/filme)... Tudi če bo potem delalo, se ti splača ugotovit, katera komponenta ne dela v redu, da jo boš lahko reklamiral.
Vedeti, razumeti, znati.

kebs ::
Glede na množico tehničnih in drugih zadev, ki ste jih pokomentirali v tej temi, sploh ne dvomim v odgovor naslednjega vprašanja. Imam LCD monitor, ki podpira DVI-D priključek, opazil pa sem, da moja grafična podpira DVI-I priklop. Natančen pogled pokaže, da konektorja nista enaka. Ali je v tem primeru sploh možno digitalno priklopiti monitor in grafično ali bom moral nabavit tudi DVI-D grafično?
Tenx in lp,
Kebs
Tenx in lp,
Kebs

Med DVI-D in DVI-I ni večje razlike. DVI-I konektor vsebuje še štiri dodatne pine za analogni signal. Če želiš lahko odlomiš tiste štiri moteče pine na kablu (okoli dolgega podolgovatega), lahko pa si kupiš nov DVI-D kabel, ki jih ne bo imel.
Nekaj takega:
Nekaj takega:
Vedeti, razumeti, znati.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

slo-man ::
No zdaj si malo ogledujem te zasloncke in pogled se mi je ustavil ob temle zasloncku ki se ni tako drag pa ima vseno 8 ms odzivni cas .Kaj menite kaj mu se primankuje - uporabljati ga pa imam za igranje iger ter gledanje filmou ter brskanaj po internetu .
lp
lp

Sydk ::
slo-man: o tem lcd-ju je blo napisanega že precej, glej 2 ali 3 strani nazaj, ti pa vseeno namignem da za špile je odličen monitor, ampak samo za špile, drugače je pa en kup cenene plastike z grdimi gumbi spredaj na ohišju pa še dvi-ja nima
je pa vseeno najboljši monitor za špile..za tako malo denarja seveda...

AtaStrumf ::
flashy ti sam zamenjaj ali monitor ali grafiko pa boš imel krivca. Teoretično je lahko tudi slab kabel. Probaj za foro DVI v VGA pretvornik pa pol priklopi LCD na VGA preko pretvornika pa da vidiš če bo isto.

Sydk ::
Stallone: jst si lastim LG 1980U z 12ms , tale 1980Q pa vidim da ima že 8 ms TN matriko, ampak monitorja sta praktično ista, lahko pogledaš kako stran nazaj ali 2 kaj sem zapisal o tem monitorju ali pa me kar direktno vprašaj, meni ni žal tolarja ki sem ga odštel za ta lcd

Myth ::
Sydk... še vedno čakam izčrpno poročilo o igrah in filmih .

¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

windsurfer ::
Jest sem ravno nabavil unega viewsonica 191b (oziroma s - je silver ohišje) iz testa na behardware, sicer pa ga je testiral tudi že THG.
MVA, overdrive, 8ms. Superca. Igram doom (dvojko - hardcore na netu), sprobal sem tudi half life 1 oziroma tfc na netu in je kul. Ghostinga ni. Barve so super. Osvetlitev je tudi v redu.
Za več komentarjev si poglej www.prad.de (tudi za ostale monitorje).
490 evrov na www.3-co.de s poštnino vred.
191s je silver
191b je black
Fantje naredijo zasotnj dead pixel test in pregledajo osvetlitev.
Ko so mi pošiljal, so narobe poslal na Poljsko in ko sem jim zatežil, da so narobe poslal, so v tistem trenutku vzel nov monitor, ga stestiral in poslal na pravi naslov, čeprav ni blo jasn, kaj bo z narobe poslanim monitorjem.
Edina varka je, da moraš plačat vnaprej v naši banki in oni dobijo keš šele čez ene 3 dni. Pa ne jemlejo kredit kartic.
Štacuno močno priporočam!
Glede na zaplete s hyundaiom L90D+ in našimi trgovci sem tokrat super skoz prišel. Pa še bistveno boljšo sliko imam.
Tomi
MVA, overdrive, 8ms. Superca. Igram doom (dvojko - hardcore na netu), sprobal sem tudi half life 1 oziroma tfc na netu in je kul. Ghostinga ni. Barve so super. Osvetlitev je tudi v redu.
Za več komentarjev si poglej www.prad.de (tudi za ostale monitorje).
490 evrov na www.3-co.de s poštnino vred.
191s je silver
191b je black
Fantje naredijo zasotnj dead pixel test in pregledajo osvetlitev.
Ko so mi pošiljal, so narobe poslal na Poljsko in ko sem jim zatežil, da so narobe poslal, so v tistem trenutku vzel nov monitor, ga stestiral in poslal na pravi naslov, čeprav ni blo jasn, kaj bo z narobe poslanim monitorjem.
Edina varka je, da moraš plačat vnaprej v naši banki in oni dobijo keš šele čez ene 3 dni. Pa ne jemlejo kredit kartic.
Štacuno močno priporočam!
Glede na zaplete s hyundaiom L90D+ in našimi trgovci sem tokrat super skoz prišel. Pa še bistveno boljšo sliko imam.
Tomi

BigFoot ::
Jaz upam da bo dal Viewsonic na trg 17" (171 je ali 16ms in VA panel, ali pa 8ms in TN panel) verzijo 191. Trenutno jo kot kaze se ni. Ceprav mi je tudi 171 z 16ms VA panel kar vsec.
A ja, a kdo ve kdo pri nas prodaja Viewsonice?
A ja, a kdo ve kdo pri nas prodaja Viewsonice?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigFoot ()

hudogriz ::
Hello.
@windsurfer:
Kako je pa kaj z življenjsko dobo monitorja? Ali deluje stalno v "overdrive" načinu, ali se omenjeni način vklopi po potrebi? Kakšno porabo električne energije ima monitor?
Hvala za odgovore...
Lep pozdrav, H.
@windsurfer:
Kako je pa kaj z življenjsko dobo monitorja? Ali deluje stalno v "overdrive" načinu, ali se omenjeni način vklopi po potrebi? Kakšno porabo električne energije ima monitor?
Hvala za odgovore...
Lep pozdrav, H.

Jakob_X ::
Tale viewsonic vp191b tudi mene zanima ampak da bi posiljal denar prek banke nekam v nemcijo se mi zdi prevec tvegano. Saj ne da nebi zaupal tej firmi ampak ce kaj crkne je prevec komplikacij s posiljanjem nazaj. Ima kdo kaksno idejo kje bi se ta monitor dal dobiti v sloveniji ali bliznji okolici. V kaksen Trst ali Celovec bi se se zapeljal kam dlje pa se mi ne da :)
Drugace pa je belarium baje zastopnik za viewsonic sloveniji ampak so kot kaze mal nesposobni kar se tice prodaje.
Drugace pa je belarium baje zastopnik za viewsonic sloveniji ampak so kot kaze mal nesposobni kar se tice prodaje.

slo-man: 913N je dober monitor. Splača se zamenjati priložen vga kabel z enim spodobnim in v navezi z dobro grafično kartico (lahko je računsko zelo šibka, potrebuje pa dober dac) je ostrina odlična - enakovredna dvi povezavi.
sydk: rotfl. Keke težave s problemi. LG monitor je tudi plastičen. Saj ne rečem, morda je LG cenena plastika lepša - nekdo je plonkal 193p. In dvi je zelo luštna stvar (če dela
).
AtaStrumf: Na žalost ne bo nič pomagalo gledati, kakšen signal po vga kablu priroma ob uporabi adapterja. Adapter naredi namreč samo prevezavo iz dvi-i analognih pinov na primerne d-sub(vga) pine. Digitalni signal se sploh ne uporabi.
hudogriz: Overdrive je ime tehnologije. Gre le za malo drugačen način krmiljenja lcd matrike. Življenjska doba lcdja ne bo zato nič krajša.
Osnoven princip, ki ga izkorišča overdrive je, da se kristali hitreje obračajo, kadar so dlje od ciljne lege. Doslej so vsak piksel že od začetka krmilili s konstantno napetostjo, ki bi na koncu zagotovila želeno lego kristalov (želeno svetlost). Overdrive pa pomeni, da sedaj v začetku kratek čas kristale krmilimo kot, da jih želimo postaviti v skrajno lego (max. svetlo ali max. temno), in šele nato s pravo.
Recimo, da želimo preklopiti iz svetlosti 55 na 75.
Brez overdrive:
krmiljenje: 55 .55 .75 .75 .75 .75 .75 .75
. . .odziv: 55 .55 .63 .68 .71 .73 .74 .75
Z overdrive-om:
krmiljenje: 55 .55 255 255 .75 .75 .75 .75
. . .odziv: 55 .55 ..67 .77 .76 .75 .75 .75
(. uporabljene samo za ohranitev formatiranja)
Po domače je to prekrmiljenje. Pri stvari je težko kontrolirati, koliko časa je prekrmiljenje potrebno (na primeru je zanalašč malo predolgo). Zaradi tega je za trenutne prekrmiljene zaslone značilno rahlo utripanje pri gledanju filmov. Stvar je problematična, ker ima vsak piksel lahko majčkeno različno odzivnost. In ravno pri prekrmiljenju pridejo te spremembe do izraza (zato imajo proizvajalci težave z odpravljanjem utripanja).
sydk: rotfl. Keke težave s problemi. LG monitor je tudi plastičen. Saj ne rečem, morda je LG cenena plastika lepša - nekdo je plonkal 193p. In dvi je zelo luštna stvar (če dela

AtaStrumf: Na žalost ne bo nič pomagalo gledati, kakšen signal po vga kablu priroma ob uporabi adapterja. Adapter naredi namreč samo prevezavo iz dvi-i analognih pinov na primerne d-sub(vga) pine. Digitalni signal se sploh ne uporabi.
hudogriz: Overdrive je ime tehnologije. Gre le za malo drugačen način krmiljenja lcd matrike. Življenjska doba lcdja ne bo zato nič krajša.
Osnoven princip, ki ga izkorišča overdrive je, da se kristali hitreje obračajo, kadar so dlje od ciljne lege. Doslej so vsak piksel že od začetka krmilili s konstantno napetostjo, ki bi na koncu zagotovila želeno lego kristalov (želeno svetlost). Overdrive pa pomeni, da sedaj v začetku kratek čas kristale krmilimo kot, da jih želimo postaviti v skrajno lego (max. svetlo ali max. temno), in šele nato s pravo.
Recimo, da želimo preklopiti iz svetlosti 55 na 75.
Brez overdrive:
krmiljenje: 55 .55 .75 .75 .75 .75 .75 .75
. . .odziv: 55 .55 .63 .68 .71 .73 .74 .75
Z overdrive-om:
krmiljenje: 55 .55 255 255 .75 .75 .75 .75
. . .odziv: 55 .55 ..67 .77 .76 .75 .75 .75
(. uporabljene samo za ohranitev formatiranja)
Po domače je to prekrmiljenje. Pri stvari je težko kontrolirati, koliko časa je prekrmiljenje potrebno (na primeru je zanalašč malo predolgo). Zaradi tega je za trenutne prekrmiljene zaslone značilno rahlo utripanje pri gledanju filmov. Stvar je problematična, ker ima vsak piksel lahko majčkeno različno odzivnost. In ravno pri prekrmiljenju pridejo te spremembe do izraza (zato imajo proizvajalci težave z odpravljanjem utripanja).
Vedeti, razumeti, znati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Eschelon ()

marnit ::
slo-man: Lahko povem da je to čisto soliden lcd, najboljši trenutno za špile, in tudi v ostalih pogledih ni slab. Ima dober kontrast in svetilnost, seveda pa ni namenjen profesononalni uporabni npr. v kakem grafičnem ustvarjanju. Tudi pri filmih se relativno dobro izkaže, edini problem je seveda vidni kot, ampak do trije ljudje lahko še vedno normalno gledajo film (v bistu so najslabši navpični kot). Sicer je malo nekrativno oblikovan, ampak pomojem ni grd. Kakor sem gledal nove 4ms samsunge imajo le-ti isti postavek in ohišje, ki je podobno LGju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: marnit ()

slo-man ::
aha tnx loup . Saj jaz ga imam namen uporabljati za igranjue iger kajti filme gledam na tvju tako da ga rabim samo za spil in surfanje po internetu :P

windsurfer ::
Overdrive dela skoz.
O življenjski dobi monitorja na vem nič.
Po moje ni razlike.
A kolk wattov?
Dej pliz poglej na viewsonicovo stran.
Tomi
O življenjski dobi monitorja na vem nič.
Po moje ni razlike.
A kolk wattov?
Dej pliz poglej na viewsonicovo stran.
Tomi

pviran3 ::
Imam vprašanje, pa nikjer nisem zasledil odgovora:
Ali je dobro, da ima monitor čim večjo ali manjšo svetlost in kje se to pozna in kje je moteče?
LP
Ali je dobro, da ima monitor čim večjo ali manjšo svetlost in kje se to pozna in kje je moteče?
LP

T-Freak ::
Zanima me kateri je bolsi 193p al pa 920T.Comp uporablam za programiranje,gledanje filomou in občasno za špile.
http://www.mimovrste.com/katalog/compar...
Lp
http://www.mimovrste.com/katalog/compar...
Lp

globoko grlo ::
Dobr, po temule mukotrpnemu branju ene 1000 postov, vidim, da se LCDja še ne splača kupt. Edin 193+ al kwa, k pa pride avgusta, al kdaj.
Uglavnem mam polhn kurac vsega.
ajd
Uglavnem mam polhn kurac vsega.
ajd

Stallone ::
Jah, pomoje je še najbolši LG 1980Q, sam je pa 116.000
A je tko?
A je tko?
Power is nothing without control!

OmegaM ::
Mene pa zanima neki lcd za male pare.
Pa vas prosim ce mi lahko poveste kateri je bolj fajn:
http://www.com-shop.com/article.asp?Art...
se nekaj.Mi lahko kdo pove kako je garancija pri lg-jih na piksle?
Hvala
Pa vas prosim ce mi lahko poveste kateri je bolj fajn:
se nekaj.Mi lahko kdo pove kako je garancija pri lg-jih na piksle?
Hvala
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

megaubo ::
lg-ji imajo 3 leta garancije
z mrtvimi pikami je pa tko če ga greš v trgovino iskat ti ga bodo itaq pokazal (prižgal) pa vse farbe čez pa vidiš al je al ni.
z mrtvimi pikami je pa tko če ga greš v trgovino iskat ti ga bodo itaq pokazal (prižgal) pa vse farbe čez pa vidiš al je al ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: megaubo ()

jopar ::
Zdravo
Tudi jaz razmišljam o nakupu 19 inčnega LCD monitorja, in sicer ne vem ali kupiti LG 1980q ali počakati na Samsung 193p+, katerega cena pa bo najbrž kar zasoljena.
Tudi jaz razmišljam o nakupu 19 inčnega LCD monitorja, in sicer ne vem ali kupiti LG 1980q ali počakati na Samsung 193p+, katerega cena pa bo najbrž kar zasoljena.

imi ::
Mene pa zanima, ali je mogoče kdo videl v živo 24" LCD od Dell-a - model 2405?
17" LCD mi je postal premali, 19-ka je ista resolucija, tako da me zelo privlači omenjeni model.
17" LCD mi je postal premali, 19-ka je ista resolucija, tako da me zelo privlači omenjeni model.

glinik ::
Jaz sem videl na faksu, ga ima en asistent. Po moje je bil neki 24". Je pa bil definitivno Dell, tako na prvi trenutek je monitor videt astronomski. 16:9 screen ... nora zadeva ...
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Jakob_X ::
Eno razocaranje za vse ki upate da bo samsung 193p+ dober monitor,
Opis monitorja, ki uporablja isto panelo kot jo bo samsung:
Pa se link: http://www.behardware.com/articles/572/...
Kot kaze je viewsonic vp191b se vedno edini LCD monitor, ki ustreza nekim kriterijem.
Opis monitorja, ki uporablja isto panelo kot jo bo samsung:
We are going to disappoint a lot of you guys. This panel was much awaited as Samsung clearly pushed it during the last CeBit. We could try to find the words, but we feel that it is best to be direct: this panel sucks for games. There is no improvement compared to previous 25ms MVA panels. The result is so bad that we even asked ourselves if it wasn’t better before…the characters are all followed by a trail of light comparable to comet tails. There is something like a white fog behind them. It isn’t aesthetically pleasing and is tiring for our eyes as the monitor has some difficulties and gets blurred.
Pa se link: http://www.behardware.com/articles/572/...
Kot kaze je viewsonic vp191b se vedno edini LCD monitor, ki ustreza nekim kriterijem.

Macro ::
Zanima me slednje.....
Ali se Samsung 193P obnese pri igranju iger? Namrec...rabil bi en LCD monitor, ki bi sluzil kot monitor za rac. in hkrati, kot nadomestek TV-ja za konzolo!
Ce se slabo obnese...katerega mi priporocate?
Hvala!
Ali se Samsung 193P obnese pri igranju iger? Namrec...rabil bi en LCD monitor, ki bi sluzil kot monitor za rac. in hkrati, kot nadomestek TV-ja za konzolo!
Ce se slabo obnese...katerega mi priporocate?
Hvala!
M@cro

raufnk ::
torej kaj se mi bolj splača kupit? Samsung SM 710v ali Neovo F415?
oba staneta 49900SIT pri bigbangu, le da je samsung 17", neovo pa 15".
pri samsungu me moti v bistvu samo prenizka cena za 17" lcd. ima kdo kaj izkušenj s keterim koli od obeh?
oba staneta 49900SIT pri bigbangu, le da je samsung 17", neovo pa 15".
pri samsungu me moti v bistvu samo prenizka cena za 17" lcd. ima kdo kaj izkušenj s keterim koli od obeh?
lp
raufnk

Mlchk ::
Eto, majstri slike. Crknil mi je stari CRT monitor, glede na to, das opažam da tistih res dobrih 17'' CRTjev ni več na tržišču, sem se nekako odločil za LCD.
Odločam se v rangu od 50k do nekje 80k in zaenkrat so mi v oči padli dotični modeli:
Samsung 710V
Samsung 710N
Samsung 172X
Hočem lepo sliko ter čudovite barve :-)
Hmnja, tudi ostali modeli, ki stanejo recimo 80 tisočakov, pa jih nisem omenil - me zanimajo...prosim svetujte, kaj je trenutno najboljša izbira v rangu od 50k do vkjučno 80 prešernov..
Pozdrav,
Mlchk
Odločam se v rangu od 50k do nekje 80k in zaenkrat so mi v oči padli dotični modeli:
Samsung 710V
Samsung 710N
Samsung 172X
Hočem lepo sliko ter čudovite barve :-)
Hmnja, tudi ostali modeli, ki stanejo recimo 80 tisočakov, pa jih nisem omenil - me zanimajo...prosim svetujte, kaj je trenutno najboljša izbira v rangu od 50k do vkjučno 80 prešernov..
Pozdrav,
Mlchk

TOP ::
Poglej tud Samsung 713 N jaz sem tega nabavu iste karakteristike kot 710N le da ima odzivni čas 8ms.Moram reč super LCD men se zlo zlo dopade.Je prava stvar za ta denar.

Mlchk, glede na to da hoces lepe barve ti predlagam Samsunga 720T (ali pa 173P). Oba se dasta dobit za okrog 80 jurjev.

Pri brskanju po internetu sem naletel na stran, ki je Samsung 193p (DVI priklop) ne prebavlja najbolje. Stranska pasova z zelenim vzorcem na črni podlagi povzročata opazno utripanje slike (podobno kot 60Hz osveževanje pri CRT monitorjih). (Poleg tega se lahko opazi, kakšen (velik) odzivni čas ima monitor, če se malo povleče stranski drsnik gor/dol.)
http://www.vandog.com/colorpicker.html
Zanima me, če je to specifična 193p hiba, ali jo opazi še kdo s kakšnim drugim monitorjem.
http://www.vandog.com/colorpicker.html
Zanima me, če je to specifična 193p hiba, ali jo opazi še kdo s kakšnim drugim monitorjem.

Vedeti, razumeti, znati.

To je zato ker uporabljajo cudno ozadje. Na mojem LCDju je isto in po mojem bi bilo enako na vseh LCDjih.

Dr_M ::
na mojmu 173P je isto.
ampak itak vecini lcdjov dela ze STna defult temi probleme.
ampak itak vecini lcdjov dela ze STna defult temi probleme.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

raufnk ::
v bistvu je to odvisno od tipa ekrana in pa vzorca. enim LCDjem delajo probleme eni, drugim pa drugi tipi vzorcev
lp
raufnk

aanon288 ::
Hello vsi
Rad bi nov 19'' LCD (kdo pa ne bi) ampak ker tukaj prebiram predvsem gamersko naravnane poste bi rad kakšen nasvet za ubogega delavca...
Programi: ACAD, Corel, 3ds (brez animacije), Photoshop... v tem vrstnem redu
Cena do 150k (lahko tudi več če dela kakšne erotične usluge
). Pa v Sloveniji mora bit kupljiv.
Valjda razmišljam o Samsungu 193p. Kaj je zdej s tem PLUSom. A je vredno čakat. A nima že en drug monitor vgrajeno to kao 193p+ matriko not pa je baje vse skupaj bolj bedno.
Sicer sem pa poklical enga zastopnika za samsung (Avtera se mi zdi) pa so mi rekl: "p plus? kakšn plus? še nikol slišal...
"
Torej: nič igrc, zlo mal gledanja filmov pa velik dela.
NASVET PLIIIIS
Rad bi nov 19'' LCD (kdo pa ne bi) ampak ker tukaj prebiram predvsem gamersko naravnane poste bi rad kakšen nasvet za ubogega delavca...
Programi: ACAD, Corel, 3ds (brez animacije), Photoshop... v tem vrstnem redu
Cena do 150k (lahko tudi več če dela kakšne erotične usluge

Valjda razmišljam o Samsungu 193p. Kaj je zdej s tem PLUSom. A je vredno čakat. A nima že en drug monitor vgrajeno to kao 193p+ matriko not pa je baje vse skupaj bolj bedno.
Sicer sem pa poklical enga zastopnika za samsung (Avtera se mi zdi) pa so mi rekl: "p plus? kakšn plus? še nikol slišal...

Torej: nič igrc, zlo mal gledanja filmov pa velik dela.
NASVET PLIIIIS

aanon288: Splača se ti pogledati, kakšen je 20" Dell 2001fp oz. Dell 2005fp (brez W-wide-16:9). Oba prodajajo pri fmc - cene so brez ddv. Sicer sta oba predraga, bi znala biti pa zanimiva zaradi 1600x1200 ločljivosti - za CAD.
Za Photoshop je samsung 193p dobra uteha za tiste, ki si ne moremo privoščiti kake NECove barvno kalibrirane zverine. Z nekaj dela se ga da čisto spodobno nastaviti.
Za Photoshop je samsung 193p dobra uteha za tiste, ki si ne moremo privoščiti kake NECove barvno kalibrirane zverine. Z nekaj dela se ga da čisto spodobno nastaviti.
Vedeti, razumeti, znati.

darijan ::
aloha!
kopujem lcdjca, pa ne vem, kterega!
namreč, računalnik uporabljam za standardno pisarniško delo, poslušanje glasbe, gledanje filmov in brskanje po spletu! iger pa ne igram skoraj nič!
rabim torej lcd z dvijem al ne?
ktere monitorje mi priporočate?
po zdajšnjih informacijah je zame primeren monitor, ki ima dobro svetilnost, kontrast in pa odzivnost!
kaj strokovna javnost pravi?
kopujem lcdjca, pa ne vem, kterega!
namreč, računalnik uporabljam za standardno pisarniško delo, poslušanje glasbe, gledanje filmov in brskanje po spletu! iger pa ne igram skoraj nič!
rabim torej lcd z dvijem al ne?
ktere monitorje mi priporočate?
po zdajšnjih informacijah je zame primeren monitor, ki ima dobro svetilnost, kontrast in pa odzivnost!
kaj strokovna javnost pravi?

Ma tovarniški podatki so itak ena bedarija. Poglej si monitor osebno, v štacuni pa je. Drugače pa povej kakšno velikost rabiš. Če 17", potem ti predlagam ali Samsunga 720T ali pa 173P. Za 19" pa večja bratca 920T ali 193P, lahko pa tudi 194T.

darijan ::
najverjetneje 17''! več itak ne rabim!
bom prečekiral one Samsunge, ki si mi jih predlagal...
bom prečekiral one Samsunge, ki si mi jih predlagal...